Merhaba. Ben sizi çok iyi anlıyorum. :)
Şimdi öncelikle yaşınız genç, doktorunuz iyi, merkezinizin laboratuvarı da en iyilerden biri.
Bende 10 yumurta bekleniyordu sevindim.
Ama 3 tanesi fazla hızlı büyüyünce bu 3ü toplanacak diğerleri yetişemeyecek dendi, ben göçtüm.
Opu günü 3 tane toplanacak derken 5 tane toplandı, e haliyle tekrar sevindim.
5 yumurtanın 2si olgun çıktı, yine göçtüm.
2si de döllendi sevindim. 2si de 3.gün iyi kalitedeydi keyfim yerine geldi.
Sonra pat telefon geldi, "ikisini de 5.güne bekleteceğiz, doktorunuz öyle uygun gördü" dediler. Ben şok!
Büyük risk neticede iki tanecik embriyo için 5.gün.
Bi tanesinin 4.gün gelişimi durdu, diğer tek kalan için dediler ki "6.güne bekleteceğiz, gelişime sağlıklı devam ederse donduracağız, etmezse transferi iptal edeceğiz"
Kanım dondu. En zor gece oydu işte. 6.gün sabah olmak bilmedi.
Neticede o deli embriyo 6.günü de tamamladı, donduruldu, çözüldü ve hala iyi durumdaydı.
Ben 2 transfer ettiririm, dondurucuya 3-4 tane koydururum derken elimde tek embriyo ile kalakaldım yani :)
O kadar cebelleşti ki bu yolda minnak, tutunamasa bile gönlümün kahramanı olarak tarihte yerini alacak.
Bugün sordum doktoruma "iki embriyoyu birden 5.güne neden zorladığınızı merak ediyorum, bu nasıl kumar, ben çok şaşırdım" dedim :))
Genetik tarama yapmaya gerek olmayan hastalarda embriyonun 5. Veya 6.güne çıktığını görmek istiyorum dedi. Bir çeşit güvenlik yani şansı arttırma yöntemi dedi.
Muhtemelen senin doktorun da aynı fikirde. O yüzden takılmamaya çalış sayıya. 2 gayet iyi. Hiçbiri döllenmeyebilirdi de.
He bi de taze transfer olmadığı iyi olmuş bence. Rahim dinlendirme iyidir.