• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hoşbulduk canım :) bu ay bi iki kere yaptım baktım hep silik çıkıyor bıraktım bugün aklıma geldi bi yapayım dedim ama adetime 9 gün var niye böyle çıktı anlam veremedim ama bugünü de değerlendirdim kaçırmayayım diye :) pik olması ne demek iki kere olur mu ayda
Pik olması demek tnin cden koyu olması demek canım lh yüksek seviyelerde yumurtladın yumurtlucan demek...
Evet ayda 2 pik görenler var sanırım çok çok doğurganlar yaşla da doğru orantılı olarak.. madem test yapıyorsun düzenli olarak yapsaydın şu an şu karışıklığı yaşamamış olurdun ☺ hamile olup ovu testini 1 hafta önceden itibaren koyu görenler de var.. umarım hamilesindir.. ❤

Pik olması demek tnin cden koyu olması demek canım lh yüksek seviyelerde yumurtladın yumurtlucan demek...
Evet ayda 2 pik görenler var sanırım çok çok doğurganlar yaşla da doğru orantılı olarak.. madem test yapıyorsun düzenli olarak yapsaydın şu an şu karışıklığı yaşamamış olurdun ☺ hamile olup ovu testini 1 hafta önceden itibaren koyu görenler de var.. umarım hamilesindir.. ❤
Hay ağzın bal yesin. Hakkımızda hayırlısı artık ya ne zor işlermiş..

Hay ağzın bal yesin. Hakkımızda hayırlısı artık ya ne zor işlermiş..
Aslında zor değil de biz insanlar her şeyi zorlaştırmaya çok hevesliyiz 😁 yaşın da gençtir diye tahmin ediyorum biraz sakin kalmayı becerebilirsen hiç bir şeyi takmazsan olmaması için hiç bir sebep yok canım.. inşallah sağlıkla hayırlısıyla gelsinleeerr 🤗
Sen takıldın takılıyorsun demek istemedim yanlış anlamazsın umarım. ❤

Aslında zor değil de biz insanlar her şeyi zorlaştırmaya çok hevesliyiz 😁 yaşın da gençtir diye tahmin ediyorum biraz sakin kalmayı becerebilirsen hiç bir şeyi takmazsan olmaması için hiç bir sebep yok canım.. inşallah sağlıkla hayırlısıyla gelsinleeerr 🤗
Sen takıldın takılıyorsun demek istemedim yanlış anlamazsın umarım. ❤
Yok canım niye yanlış anlayayım yaş 32 geç mi kaldım bilmiyorum ki.endişe etmemek elde değil sanki. Rabbim umarım sağlıklı bi bebiş verir. Teşekkür ederim canım açıklamaların için :)

Eveet canlar adet dönemim bitti. Süper mayısa süper başlangıcımı yapıyorum :KK39:Çok umutluyum öyle böyle değil yanii. Sizlerden de umutluyum!
Elimde geçen aydan son 4 ovulasyon testi kaldı. Yenisini almadım çünkü beni çok sıktığını hatta yanılttığını düşünüyorum. Yumurtlama belirtisi hissedersem onaylamak amaçlı bi iki tane yapabilirim. Testi ilk aldığımda henüz korunuyorduk, ağrıdan anlayıp test yapmıştım ve pozitifi görmüştüm. Belki yine hissederim diyorum. Döngüm düzensiz ve iki günde bi düzenli ilişkiye devam edecek kadar istikrarlı ve sevişken insanlar değiliz :KK70: Bakalım neler olacak çok heyecanlıyım. Hepinizi öpüyorum.

Yani benim yazılanlardan çizilenlerden gördüğüm 2 embriyo varsa sayı az diye 3. Gün transfer/ dondurma yaptıkları yönünde. Bir de 3. Gün embriyosu ise iki tane transfer etme eğilimi daha çok oluyor sanırım. Ama duruma göre iyi gelişiyorsa, dediğin gibi birini dondurup birini devam ettirmeyi seçerler mi? Bence olabilir.. hatta daha iyi bir fikir gibi geldi :)

Aynı fikirdeyim ben de. İkisi de 3.güne çıkarsa birini devam ettirin birini dondurun diyecem.

Bakalım telefondaki gizemli ses yarın ne diyecek. Resmen sezon finali yaklaşmış dizi gibi hergünüm. :))

Yok canım niye yanlış anlayayım yaş 32 geç mi kaldım bilmiyorum ki.endişe etmemek elde değil sanki. Rabbim umarım sağlıklı bi bebiş verir. Teşekkür ederim canım açıklamaların için :)
Burada öyle kişilerle konuşuldu ki açıklama yapma gereği hissettim bakış açısı çok önemli..
yaşın hiç de geç fln değil hatta ideal yaş diyebiliriz ☺ geçen bir video izledim bahçeciden bir doktor ileri yaş hamilelik diye bir şeyi kabul etmiyorum diyor.. hatta %5lerden 30lara çıktığını ileri sürüyor burası bizim yaş grubu için yazılıyor..:)) ee evlenme yaşı hamileliğe karar verme yaşı kariyer vs derken yaş geçiyor.. velhasıl doktoru çok sevdim 😁

Burada öyle kişilerle konuşuldu ki açıklama yapma gereği hissettim bakış açısı çok önemli..
yaşın hiç de geç fln değil hatta ideal yaş diyebiliriz ☺ geçen bir video izledim bahçeciden bir doktor ileri yaş hamilelik diye bir şeyi kabul etmiyorum diyor.. hatta %5lerden 30lara çıktığını ileri sürüyor burası bizim yaş grubu için yazılıyor..:)) ee evlenme yaşı hamileliğe karar verme yaşı kariyer vs derken yaş geçiyor.. velhasıl doktoru çok sevdim 😁
Haklısın canım.
Çok geç olmadan bi tane doğurayım yeter derdindeyim yeminle..peşinde koşturmaya da güç lazım çünkü :) inşallah hakkımızda hayırlısı olur. İlk defa deniyorum ovülasyonu. Bakalım bekleyip göreceğiz yarına anladığım kadarıyla silikleşmesi lazım.:)

C dışında ikinci bir çizgiyi hiç göremeyenler de var. For example: 🖐🏾 Ben 🧐

Offf ne karışık işler yeminle. Ee napim ben şimdi
Adete kadar gün aşırı dene bence testler strese sokuyorsa.. yok ben test yapacağım diyorsan da yarın sabah tekrar yap, yine koyu çıkarsa bekle akşam yine yap.. yarın ya da öbür gün silikleşirse silikleştiği günü de değerlendir. Ben olsam böyle yapardım.

Adete kadar gün aşırı dene bence testler strese sokuyorsa.. yok ben test yapacağım diyorsan da yarın sabah tekrar yap, yine koyu çıkarsa bekle akşam yine yap.. yarın ya da öbür gün silikleşirse silikleştiği günü de değerlendir. Ben olsam böyle yapardım.
Tamam canım mecbur degerlendirecegim

Hoşbulduk canım :) bu ay bi iki kere yaptım baktım hep silik çıkıyor bıraktım bugün aklıma geldi bi yapayım dedim ama adetime 9 gün var niye böyle çıktı anlam veremedim ama bugünü de değerlendirdim kaçırmayayım diye :) pik olması ne demek iki kere olur mu ayda

Pik olması yumurtlama yakın demek. Teste sabah akşam devam edip silikleştiğini görmen gerekiyor. Pikten sonra silikleşmedi de yumurtladın demek. Silikleşince değerlendirmek de önemli o nedenle. Çünkü yumurtladığında yumurta 1 gün yaşıyor

Pik olması yumurtlama yakın demek. Teste sabah akşam devam edip silikleştiğini görmen gerekiyor. Pikten sonra silikleşmedi de yumurtladın demek. Silikleşince değerlendirmek de önemli o nedenle. Çünkü yumurtladığında yumurta 1 gün yaşıyor
Saolasın canım ya teşekkur ederim

Eveet canlar adet dönemim bitti. Süper mayısa süper başlangıcımı yapıyorum :KK39:Çok umutluyum öyle böyle değil yanii. Sizlerden de umutluyum!
Elimde geçen aydan son 4 ovulasyon testi kaldı. Yenisini almadım çünkü beni çok sıktığını hatta yanılttığını düşünüyorum. Yumurtlama belirtisi hissedersem onaylamak amaçlı bi iki tane yapabilirim. Testi ilk aldığımda henüz korunuyorduk, ağrıdan anlayıp test yapmıştım ve pozitifi görmüştüm. Belki yine hissederim diyorum. Döngüm düzensiz ve iki günde bi düzenli ilişkiye devam edecek kadar istikrarlı ve sevişken insanlar değiliz :KK70: Bakalım neler olacak çok heyecanlıyım. Hepinizi öpüyorum.
Umutların bebek haberi ile çiçek açtığı bir ay olur umarım :) yumurtlama şikayetlerin varsa özellikle ağrı, dediğin gibi ağrı hissedince testle sağlamasını yapmak en mantıklısı..

Aynı fikirdeyim ben de. İkisi de 3.güne çıkarsa birini devam ettirin birini dondurun diyecem.

Bakalım telefondaki gizemli ses yarın ne diyecek. Resmen sezon finali yaklaşmış dizi gibi hergünüm. :))
Burada hiç öyle değil. 2. Gün embriyolog arıyor 3 ya da 5. Gün transfer diyor. İkinci günden sonra devam edeceğini nasıl anlıyorlar onu çözemedim. Acaba devam etmezse arayıp iptal mi edecekler dedim. Ama her ikisinde de dediği gibi oldu. O zaman bu gelişimi duran embriyolar nasıl ayrılıyor ben de bunu merak ediyorum. Fransızcam yetmiyor sormaya :)

Burada hiç öyle değil. 2. Gün embriyolog arıyor 3 ya da 5. Gün transfer diyor. İkinci günden sonra devam edeceğini nasıl anlıyorlar onu çözemedim. Acaba devam etmezse arayıp iptal mi edecekler dedim. Ama her ikisinde de dediği gibi oldu. O zaman bu gelişimi duran embriyolar nasıl ayrılıyor ben de bunu merak ediyorum. Fransızcam yetmiyor sormaya :)

Alla alla 2.gün bi şekilde bi işaret veriyo demek ki embriyo. Ya da 2.gün hayatta olan 3.güne de çıkıyo. Mu acaba? Karışık kuruşuk işler. :)

Alla alla 2.gün bi şekilde bi işaret veriyo demek ki embriyo. Ya da 2.gün hayatta olan 3.güne de çıkıyo. Mu acaba? Karışık kuruşuk işler. :)
Hiç bilmiyorum bana 3 yumurta toplanınca da 5. Gün dediler. Gittiğimizde de embriyo vardı. Bu kez de öyle dediler yine vardı.. hatta ilk transferde, doktora da az yumurta toplanınca 3. Gün transfer edersiniz sanırım dedim, bakalım gelişimine göre embriyologla karar vereceğiz dedi. Az olmuş çok olmuş hiç takılmadılar..
Sonuçta dünyadaki tüp bebek tedavileri üç aşağı beş yukarı aynıdır. Eğer embriyonun kaçıncı güne gideceğini 2. Gün bilen bir teknoloji olsa, bunu ilk kullanan ülkelerden birisi Türkiye olurdu. Bu fark nedeniyle de bir çok kişi o kliniği seçerdi.
O nedenle bunun bir teknoloji değil de bir bilgi olduğunu düşünüyorum. Sandıkları gibi olmaz embriyolar da yarı yolda kalırsa büyük olasılıkla arayıp transferi iptal ediyorlardır. Tam bilmiyorum ama öyle sanırım. Ama çok merak ediyorum. Bir gün öğreneceğim :)

Bir süredir temizlik için o ilhamı ben de bekliyorum ama Hiç uğramıyor şu günlerde. Eskiden olsa tedavi öncesi,en kötü transfer öncesi detaylı temizlik yapardım bu kez yalandan bir şeyler yaptım geçtim :) üstelik haftaya misafirim var galiba :)
kimseler gelmesin gelirlerse de yorma sakin kendinini🤣

mutfak dolaplarini komple indirdim bitirdim.buzdolabini camini kapısıni petegini dun yapmistim neyseki. offfff öldum ama, bu gece banyo fayanslarini da bitirsem koltuklari silsem iyi olucak bugun erkenden girisseydim keskeeeee çünküm yarin camasir gunum tedayli sil supur gunum🤣 pazara bisey kalmasin ki dinleneyim sabaha karsi 5 te hastane de olmaliyiz pazartesi 8.30 ta alicaklar beni.

Günaydın canım ;
İçinden bir çizelge çıkacak adetinin kaç günde olduğuna bağlı olarak ne zaman başlayacağına dair.. ilk günler günde bir tane yaparak başla bence.. onlar erken yumurtlama ihtimaline göre kaçırmaman gereken günler. İkinci çizgi normalde o günlerde silik çıkacak.. ikinci çizgi koyulaşmaya başladığında da sabah akşam iki tane yaparsın.
Çünkü önce 2. Çizgi (t çizgisi) 1. ÇiZgi (c çizgisi) kadar veya ondan daha koyu olacak. Bu yumurtlama çok yakın demek, 24-48 saatte gerçekleşecek gibi birşey. Bu günleri değerlendirmen önemli, ama asıl 2. Çizgi silikleşecek, bu da yumurtladın demek, o zamanı da mutlaka değerlendirmen gerek :)
Cok teskkur ederim. Yaptım aksam ikinci cizgi hahifif var. Biraz önce agrım var diye Bi tane daha yaptım biraz daha belirgin ikincı. Bakalım insallah yakalarım.

Back
X