hic bilmiyorum canım. aklımı çeldin kafami karistirdin

bende mi oraya gelsem ki,
sana sordugum soruyu döndüm kendime sordum neye göre sectim ben ! nebilim valla hatirlamiyorum en iyisi orasıydı heral de dedim oyle biliyormuşum bir de senella menmun kalmamisti diyeydi kafadan sildim her birde bebeleri karistirma hikayesi de var tek tip tedavi var . senin yanitin beni şaşırttı ki. eeee simdi ben ne yapcam nereye gidicem ben

orda ne kadar ? memoriali ben kafadan 15 ek testler haric hesapladim
Ah kuzuum :)) Kafanı karıştırmak istemezdim ama dediğim gibi, tarafsız hekimlere sordum hepsi de aynı merkezleri saydı. Memorial? Dedim. Orayı boşver dediler. O yüzden orayı direkt eledim. Zaten kafamda ilk etapta iyi laboratuvar seçimi vardı. İki üç denemeden sonra iyi doktor arayışına geçerim diyorum. Embriyo karışmasına takılmıyorum. Şu an karı koca yüz tanıma ve kollarda çiplerle işlemlere alıyorlar. Bu siz misiniz diye parmak izi onayı istiyorlar. Buraları okuyunca her merkezden memnun olan ve olmayan var. Benim Bahçeci Fulya'yı seçme nedenlerim:
1. Laboratuvar
2. Embriyologlar
3. Başarı oranı + en eski merkez olması.
4. Doktorların tavsiyesi.
5. Çevremden 4 kişinin memnun kalması.
6. O 4 arkadaşımın 2'sinin doktorunun Müstecep Bey olması. Yeterince ilgili olması.
7. Fiyatlarının abartılı olmaması.
Tek tip tedaviye ben de takılmıştım ama ortalama aynı yaş ve değerlere sahip kişilere aynı doz tedavi uygulanması tuhaf bi durum değilmiş. Aynı hasta grubuna uygulanan aynı tedavilere hangi cevapların verileceğini ilk tedaviyi uygulamadan bilemezlermiş. Yumurta ve sperm kalitesini standart tedavi sonrasında öğrenebiliyorlarmış. Rezervin az olduğu, yaşın 40 üzeri olduğu, veya nadir özelliklere sahip hastalara zaten farklı protokoller uygulanıyormuş. Bunları söyleyen kendi doktorum. Bahçeci değil.
Mesela benden 10 yumurta bekleniyordu 5 toplandı, 2 tane olgun çıktı. Benden birazcık düşük amhli aynı yaştaki arkadaşımdan 9 toplantı, 8i 5.güne çıktı. Aynı hasta grubunda, sebepsizlerde, denemeden bilememelerini çok yadırgamıyorum o yüzden. Aynı yaşta olan, kromozom, pıhtılaşma, rahim sorunu olmayan, hormon değerleri bile karılı kocalı çok benzer çıkan çiftler olarak ortaya çıkan sonuç bu düşün. :) Yumurtayla sperm buluştuğunda nolacak belirsiz neticede. Yani belli olmuyo o işler. Ya da bi ay bi aya uymayabiliyo aynı tedaviyle. O yüzden mühim olan döllenen bi şey varsa ortada, onun korunabilmesi. Yani laboratuvar. Döllenme hiç yoksa da iyi bi doktor araştırması o zaman şart.
Benim 9000 paket ücret + 1500 rahim dinlendirme + 2500 ilaçlar tuttu. İlaçları kendi doktorumdan aldım. Bahçeci'den değil.
İçine neresi sinecekse orayı seç kuzum. İlk denemenin günahı olmaz. :)