Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
giderek artıyor yıllardır böyleyim. evlenmeden once de isten gelir gelmez evle ugrasirdim annemin cok cicegi vardi tek tek yapraklarina kadar silerdirm zirt pirt. evde herkezin arkasini beklerdim banyodan ciksa da toplasam yatsalar da tozlari alsam duzeltsem. bunlari herkez yapiyordur ama, ben surekli derin temizlik modundayim. bazen agliyorum yapma diyorum ustunden zaman cok gecmedi ki. komsularima sakız olmusum diye gece cam siliyorum cogunlukla🙄 yine mi demesinler diye utancimdan. ne camasirim bitiyor ne utum. hergun evi supuruyorum ve her 2 de bir ev supurup siliyorum. supuruyorum siliyorum sonra tekrar supuruyorum iki kere toz aliyorum biktim kendimden selozy selozy bir turk psikolok bulup gitmem gerekiyor. ben annemi suçluyorum annem öyleydi, biyeri ellemeye korkardik. esim ya çocuğumuz olunca napicaksin diyor daha erken kalkar daha gec yatarim heral de diyorum. cozum bulmam lazım tükendim. Senella Senella bence de kicimin ustune oturmadigimdan hamile kalamıyorum. cok uzuluyorum kendime ama, yapsam da uyuyamiyorum🤦🏻‍♀️ belki bebegim olsa uslanirim.
Tabiiki! Tedavisi kolay merak etme. Sen de bu eziyetten kurtulursun.
Annem bana hamile kaldığında yerleşme kanaması adet gününde olmuş. Beni 2.ayda farketmiş. O sırada da evde tadilat varmış annem de cengaver kadındır,tavan filan bile boyamış. Nasıl canhıraş ovalamalar parlatmalar filan.. sen nasıl inatçıymışsan tutunmuşsun der :anne:olmaz diye bişey yok ama bu konuda kendine dikkat etmek çok önemli. Ben ağır işleri yumurtlamaya kadar bitirmeye çalışıyorum. Sen de böyle başlasan? Hiç değilse çok yorucu işleri atlarsın.

Eklentiler

• 20190523_183735.webp
    20190523_183735.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 55
Bir sonraki opuya kadar sonuç geliyor zaten o yüzden dondurup tekrar çözülsün istemiyorum, fiyat olarakta bir artısı yok embriyo başına ücret alıyorlar canım. Bir de artık tedavi olmak istemiyorum bu sondu benim için hem beynen hem bedenen çok yordu bu tedaviler beni bu 5. Opumdu yeterince çabaladığımı sanıyorum.
Canım umarım bu son olur ve hamilelik haberini alırız. Bu süreçler yorucu ve negatif oldukça da çabalarımız karşılıksız kalıyor diye yıpratmak normal. Ama umarım çabalarının karşılığını alacağın bir transfer seni bekliyordur..

Bi tane olsun bizim olsun kuzum.
Benim de 5 toplanıp 2 olgun çıkmıştı.
Bu olgun olmama mevzusu neden oluyo acaba bak onu araştıracaktım ben. Ovitrelle ile ilgili bi durum değilmiş onu sormuştum. Zamanlama ile ilgili bi durum sanırım. Yani kimisi erken olgunlaşıyo kimisi geç herhalde. Senkronize olamıyorlar. Ve onlar olgunlaşmayınca bize bi olgunluk geliyor sanırsam :))
Çatlatma iğnesinin saati ile alakalı olabilir mi acaba? Benim ikinci opuda 1 saat geç vurdurmuşlardı özellikle.. Ama bu nedenle mi bilmiyorum?

Çatlatma iğnesinin saati ile alakalı olabilir mi acaba? Benim ikinci opuda 1 saat geç vurdurmuşlardı özellikle.. Ama bu nedenle mi bilmiyorum?

Evet zamanla ve folikül boyutlarıyla alakalı sanırım. O ay vücudun keyfine kalan bi durummuş. Olgun olmayan yumurta ile boş çıktı denen mevzu da aynı şey değilmiş. Boş olan folikül. Olgun olmayan yumurta. Ve yumurtaların hepsi aynı anda olgunlaşmayabiliyormuş. Yaşla veya kaliteyle ilgisi yokmuş bu durumun. Sordum öğrendim :)

guzellikler🙋🏻‍♀️ simdi tup bebekte igneler ortalama kac gun suruyor ve opu ortalama gunu? he bi de kac kere kontorole gidiliyo? ucak bileti bakiyorum otel bakiyorum biyandan beynim sulandi.
Yumurtanın gelişmesine göre opu olman adetin 15. 16. Gününü bulabilir. En az 2.günü başlıycan.

Yumurtanın gelişmesine göre opu olman adetin 15. 16. Gününü bulabilir. En az 2.günü başlıycan.
😮 aman tanrısı. her opuda kocalar spermmi veriyor ? önceki spermlerimi kullanıyorlar biliyomusun ? peki bazi hatunlar evlenmiyor ama onlem olarak gidip yumurta donduruyor ya sonucta dollenmememis yumurta onlar bizim yumurtalari illa ayni gun spermlerle busturmalarimi gerekiyor ? bi aksilik cikto diyelim koca gelmedi olur ya toplamiyorlar mi yumurtalari acaba noluyor 🙄

aklima sonradan gelen soru? 😀 yalnis gormediysem bi sayfada tup bebege baslarken evlenme cuzdani 2 fotoğraf ve vukatli nufus ornegimi istiyorlar ?

😮 aman tanrısı. her opuda kocalar spermmi veriyor ? önceki spermlerimi kullanıyorlar biliyomusun ? peki bazi hatunlar evlenmiyor ama onlem olarak gidip yumurta donduruyor ya sonucta dollenmememis yumurta onlar bizim yumurtalari illa ayni gun spermlerle busturmalarimi gerekiyor ? bi aksilik cikto diyelim koca gelmedi olur ya toplamiyorlar mi yumurtalari acaba noluyor 🙄

aklima sonradan gelen soru? 😀 yalnis gormediysem bi sayfada tup bebege baslarken evlenme cuzdani 2 fotoğraf ve vukatli nufus ornegimi istiyorlar ?

Evlilik cüzdanı ve kimlikleri alıyorlar. Zaten bir kere verecek opu olduğun zaman. Bir daha opu olman gerekirse o zaman 1-2 ayı bulur. O zamanda verir.

Sen adetle gideceksen. 12 ile 20.si arasında eşinde gelsin ya da senin tedavine göre eşin sonra bilet alıp gelicek.

Yok tatlım Olgun olmayanların genelde tipi kayık oluyor yani toplanmadan kendini bozuyorlar 😂 bunun sebebi bizim olgunluğumuz zaten😉 1-0 dan iyidir diyorum bende :halay: :bicak:
Benim çikolata kistinin olduğu taraftaki yumurtalar için muhtemelen kalitesizdir, çikolata kistinin ürettiği enzimlerden, ordaki iltihabik durumdan dolayı dedi. Ama genel anlamda neden kalitesiz bilmiyorum, yumurta yaşlanması gibi durum olabilir, salgılanan hormonlar olabilir.
Embriyoların ilk 2 günü yumurta kalitesi ile, 2 günden sonrası sperm kalitesi ile alakalıydı değil mi.

Yaptım aynısı gibi kuruma çizgisi gibi cıktı. Akşam ovu yaptım. Onu atayim. Bu arada şarjım az sarılarımızı ikimizde işte unutmuşuz, sarjlar bitik :KK43:
Gebelik testi yapmışmıydın. Dün gece ovülasyontesti yaptım bende ikinci biraz kızarık gbi ama. Tahlil vermiştim 21 de beta hcg 2.0 çıkmıştı gerci kist vardi ondanmı bilmiyorum. Tahlil versem iki tekrar :110: gebelik testi yok evde ovu var

Gebelik testi yapmışmıydın. Dün gece ovülasyontesti yaptım bende ikinci biraz kızarık gbi ama. Tahlil vermiştim 21 de beta hcg 2.0 çıkmıştı gerci kist vardi ondanmı bilmiyorum. Tahlil versem iki tekrar :110: gebelik testi yok evde ovu var
ayy hadi inşallah senden gülsün yüzümüz 2 çok muallakta bir rakam :) 2 den yükselen var hatta 0,68den de yükselen ayy olur mu olurr. temizlendinn tedavini olduun en iyi ellerde.. inşallah efemm..
dün gece de hepiniz için ettim duamı.

Günaydın kızlar nasılsınız. tedavi sürecinde olan arkadaşlara hayırlı bebişler diliyorum. hamişlere sağlıkla kucaklarına almalarını inşallah.
Benim bat 23 Mayıstı biir gün şaşmayla 24 mayıs sahurunda geldi bir günlük ümitlenmiştim bende:KK16: Bu ayda olmadı hayırlısı diyelim. Bat bekleyenlerin güzel haberler vermesine inşallah.:KK200:

giderek artıyor yıllardır böyleyim. evlenmeden once de isten gelir gelmez evle ugrasirdim annemin cok cicegi vardi tek tek yapraklarina kadar silerdirm zirt pirt. evde herkezin arkasini beklerdim banyodan ciksa da toplasam yatsalar da tozlari alsam duzeltsem. bunlari herkez yapiyordur ama, ben surekli derin temizlik modundayim. bazen agliyorum yapma diyorum ustunden zaman cok gecmedi ki. komsularima sakız olmusum diye gece cam siliyorum cogunlukla🙄 yine mi demesinler diye utancimdan. ne camasirim bitiyor ne utum. hergun evi supuruyorum ve her 2 de bir ev supurup siliyorum. supuruyorum siliyorum sonra tekrar supuruyorum iki kere toz aliyorum biktim kendimden selozy selozy bir turk psikolok bulup gitmem gerekiyor. ben annemi suçluyorum annem öyleydi, biyeri ellemeye korkardik. esim ya çocuğumuz olunca napicaksin diyor daha erken kalkar daha gec yatarim heral de diyorum. cozum bulmam lazım tükendim. Senella Senella bence de kicimin ustune oturmadigimdan hamile kalamıyorum. cok uzuluyorum kendime ama, yapsam da uyuyamiyorum🤦🏻‍♀️ belki bebegim olsa uslanirim.

canım bence bebeğin olsa kendini daha çok telef edeceksin en azından şimdiden bir psikoloğa görünmeye başla ki hamilelik süresince de baya bi aşama kaydetmiş olursun. çünkü bebk geldiğinde onun daha çok hijyene ihtiyacı olacağını düşünerek ona ve kendine ayırman gereken zamandan çalıp temizlik yapacaksın. hemen başlamalısın bence tedaviye kendini yıpratıyorsun böyle çiöeğim ya

Bu sabah adet oldum canım 😔😔😔
Hayırlısı olsun canım, her ay ihtimal artıyor biliyorsun. Bu yeni döngüdeki çalışmalara ver aklını şimdi. Bence en garanti yöntem akıntı, eğer farkediyorsan ona dikkat et.

Son düzenleme:
Benim çikolata kistinin olduğu taraftaki yumurtalar için muhtemelen kalitesizdir, çikolata kistinin ürettiği enzimlerden, ordaki iltihabik durumdan dolayı dedi. Ama genel anlamda neden kalitesiz bilmiyorum, yumurta yaşlanması gibi durum olabilir, salgılanan hormonlar olabilir.
Embriyoların ilk 2 günü yumurta kalitesi ile, 2 günden sonrası sperm kalitesi ile alakalıydı değil mi.
Benim de sağ da bir kistim var tahmini çikolata kisti, o tarafta yumurta 1-2 görülüyor kistin etkilediğini söylüyor doktor, yumurta kalitesi elbette yaşımızla beraber azalıyordur, vücut önce iyi yumurtaları kullanırmış kötüler ileri yaşlara kalırmış o yüzden doğal hamile kalmamız güçleşiyor, 3. Günden sonra sperm değilde embriyonu kendi genetiği oluşurmuş 3. Güne kadar anne 3. Gün artık anne artı babadan aldığı genlerle kendi genetiği oluşmaya başlarmış canım.

Back
X