Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım umarım bu son olur ve hamilelik haberini alırız. Bu süreçler yorucu ve negatif oldukça da çabalarımız karşılıksız kalıyor diye yıpratmak normal. Ama umarım çabalarının karşılığını alacağın bir transfer seni bekliyordur..
İnşallah canım bu yolda çabalayan herkesin en kısa zamanda yüzü gülsün 🍀

guzellikler🙋🏻‍♀️ simdi tup bebekte igneler ortalama kac gun suruyor ve opu ortalama gunu? he bi de kac kere kontorole gidiliyo? ucak bileti bakiyorum otel bakiyorum biyandan beynim sulandi.
Canım benim genelde reglinin 12-13. Günü yumurtalar toplandı, eşlere sadece toplandığı gün ihtiyaç var, tabi senin ilk tedavi olacağı için iğnelere yumurtaların vereceği cvp belirsiz daha erken ya da daha geç opu olabilir ama 15-16. Günü aşmaz diye tahmin ediyorum, kontrol de ilk iğneleri 3 ya da 4 gün kullandıktan sonra bakılır yumurtaların gelişim durumuna göre riskli hızlı büyüyen yumurtan varsa her gün yoksa 2 gün de bir şeklinde devam eder, tabi bu yazdıklarım genel şeyler en önemlisi senin iğnelere vereceğin cevaba göre kesinleşir.

sağlık olsun canım ama ota da dikkat et bence.
Öyle canım, sağlık olsun. Umutlu değildim zaten. Bu 1.5 yıllık süreçte 3.kan testim. İlkinde 0,01, diğerinde 0,34 bu 1.20
Saraçoğlunun kürünü kullanmıştım, onda da vardı civanperçemi. Hormonları bozar mı bilemedim. Tarlusal da çok masum değildir gerçi.

Öyle canım, sağlık olsun. Umutlu değildim zaten. Bu 1.5 yıllık süreçte 3.kan testim. İlkinde 0,01, diğerinde 0,34 bu 1.20
Saraçoğlunun kürünü kullanmıştım, onda da vardı civanperçemi. Hormonları bozar mı bilemedim. Tarlusal da çok masum değildir gerçi.
o zaman bir sonraki aya haberini alıcaz inşallahhh... artarak devam etmiş baksana:)
haplarda bitkiselin kimyallaştırılmış hali değil mi o ayrı da yine de dikkatli kullanmakta fayda var.. hanım doktoruna sorsan bişiy der miydi acaba:) hani tarlusal içmesem de civanperçemi içsem diyee:)

o zaman bir sonraki aya haberini alıcaz inşallahhh... artarak devam etmiş baksana:)
haplarda bitkiselin kimyallaştırılmış hali değil mi o ayrı da yine de dikkatli kullanmakta fayda var.. hanım doktoruna sorsan bişiy der miydi acaba:) hani tarlusal içmesem de civanperçemi içsem diyee:)
Ayyyy soramam yaa, pek hoşlaşmıyorum zaten tavırları, tepkileri beni sinir ediyor:)) Bu ay yumurta takibi yaptırmayı düşünüyorum, yumurta oluştu mu, kaçı büyüdü vs görmek açısından, hem de nokta atışı için, başka hastane ve doktora giderim. Zaten yolu da ters hanım doktorumun :)

Ayyyy soramam yaa, pek hoşlaşmıyorum zaten tavırları, tepkileri beni sinir ediyor:)) Bu ay yumurta takibi yaptırmayı düşünüyorum, yumurta oluştu mu, kaçı büyüdü vs görmek açısından, hem de nokta atışı için, başka hastane ve doktora giderim. Zaten yolu da ters hanım doktorumun :)
O zaman aktara git bana ne geliyorsun deyip çıkabilir mazallah 😁 hanım doktorunn bir de prof :)) gerçi kardeşin miydi ablanmıydı onun doktoru değil miydi sen niye sevemedindi :)

ben bir bayan doktora gitmiştim, kendi doktorum çok yoğundu beklemek istemedim başlangıçta, soğan kürünü sordum kadına fikir beyan edemem, ama zararı olur mu bilemem biz tıbbi konuşuruz diyo. bak şimdi ben sanki sana edebi konuşuyorum, diyorum ki zaraını duydun mu veya etkisi şu yondeymıs benım ıcmemı gerektıren bır durum var mı alt taraftan gordugun kadarıyla, hey alllaammm yaaa, sevmiyorum kadın doktorları

O zaman aktara git bana ne geliyorsun deyip çıkabilir mazallah 😁 hanım doktorunn bir de prof :)) gerçi kardeşin miydi ablanmıydı onun doktoru değil miydi sen niye sevemedindi :)
Ahaa hafızasına hayran olduğum bir boğa burcu daha:))
Ewet kız kardeşimin doktoru, o çok sever, güvenir.
Bizim pek yıldızımız tutmadı:)
Aaaa hayır Rana hanım, kesinlikle öyle şeyler kullanmayın diye başlar söze:)

guzellikler🙋🏻‍♀️ simdi tup bebekte igneler ortalama kac gun suruyor ve opu ortalama gunu? he bi de kac kere kontorole gidiliyo? ucak bileti bakiyorum otel bakiyorum biyandan beynim sulandi.

Benim iğneler en son çatlatma iğnesi dahil 7 gün sürmüş. Adetin 10.günü opu olmuş.

İlk randevu adetin 2.günü tedaviye başlarken. İlk kontrol randevusu adetin 5. Günü.
İkinci kontrol randevusu adetin 7. Günü.
10.günde de toplanmış işte.

Bende süreç böyle olmuş. Kısa sürmüş sanki.

ben bir bayan doktora gitmiştim, kendi doktorum çok yoğundu beklemek istemedim başlangıçta, soğan kürünü sordum kadına fikir beyan edemem, ama zararı olur mu bilemem biz tıbbi konuşuruz diyo. bak şimdi ben sanki sana edebi konuşuyorum, diyorum ki zaraını duydun mu veya etkisi şu yondeymıs benım ıcmemı gerektıren bır durum var mı alt taraftan gordugun kadarıyla, hey alllaammm yaaa, sevmiyorum kadın doktorları
Ben de sevmiyorum canım, ilk başlarda illa kadın doktor olsun diye uğraşırdım, çekindiğimden, alıştım zaar erkek doktora da:))

Ahaa hafızasına hayran olduğum bir boğa burcu daha:))
Ewet kız kardeşimin doktoru, o çok sever, güvenir.
Bizim pek yıldızımız tutmadı:)
Aaaa hayır Rana hanım, kesinlikle öyle şeyler kullanmayın diye başlar söze:)
:KK50: eyvallah hatun :)

hmm uyuşmadı frekans tutmadıı.. nereye gideceksin pekii. valla göz var göz var insan kime güveneceğini şaşırıyor.. kimi çatlamış diyor kimi yumurtan görünmüyor diyor.. inşallah güzel bir karar verirsin..
iyi düşünmüşsün ama nokta atışı olur en azından.

Günaydın kızlar nasılsınız. tedavi sürecinde olan arkadaşlara hayırlı bebişler diliyorum. hamişlere sağlıkla kucaklarına almalarını inşallah.
Benim bat 23 Mayıstı biir gün şaşmayla 24 mayıs sahurunda geldi bir günlük ümitlenmiştim bende:KK16: Bu ayda olmadı hayırlısı diyelim. Bat bekleyenlerin güzel haberler vermesine inşallah.:KK200:

Nerelerdesin bakiim sen? Eltingile mi gittin? :))

:sinirli:Kadin jinekolog hic sevmem. Burda mecburen gitmek durumunda kaldim diger erkek Hans amcalardan randevu alamadigim ve de coook uzak tarihe verdikleri icin.
Gittim, durumumu anlatiyorum; "ee, dur bakalim bi 1 sene gecsin, ne icin geldiniz tam olarak, burda sistem Turkiyedeki gibi degil sizin istediginiz tetkikleri hemen yapamayiz, yalniz bu islemleri sigorta odemez vs vs"
Ben sana sigorta mi sordum?:sinirli:
Sistem mi anlat dedim? Muayene olmaya gidip azar yedik kadindan.
Beni Turk hekimlere emanet ediniz, mumkunse erkek olsun😅😅 yani erkek Jinekolog anlaminda, öbür branslara lafim yok😄

Ben de sevmiyorum canım, ilk başlarda illa kadın doktor olsun diye uğraşırdım, çekindiğimden, alıştım zaar erkek doktora da:))

bence erkek doktor daha kibar ve mahremiyete önem veriyor, kadın doktorun sekreteri de doktorla birlikte durup seyrediyor vajınal muayeneyı, erkek doktorda doktor bile görmüyor nerdeyse ışığı falan daha soyunur soyunmaz kapatıyor, sekreteri bakmıyor , bence bu da ınsanı daha rahat hıssettırıyor

Ben de erkek doktor taraftarıyım ancak gittiğim erkek jinekolog sırf yaştan ötürü felaket tellallığı yapınca kendimi bi kadın daktırın kliniğinde buldum. :))

Eyi ki de buldum. Canım doktorum. Taş doktorum. Oğlak burcu doktorum. 😂
Neyse ki tüpçüm erkek. İkisi de kadın olsaydı kesin iletişim kurmazlardı zaten. 🙄

Bu arada yedi buçukta rahim duvarı ölçümü randevum vaa.. Hoff.. Adetin 8.günü kaç olması lazım aceba..

Ben de erkek doktor taraftarıyım ancak gittiğim erkek jinekolog sırf yaştan ötürü felaket tellallığı yapınca kendimi bi kadın daktırın kliniğinde buldum. :))

Eyi ki de buldum. Canım doktorum. Taş doktorum. Oğlak burcu doktorum. 😂
Neyse ki tüpçüm erkek. İkisi de kadın olsaydı kesin iletişim kurmazlardı zaten. 🙄

Bu arada yedi buçukta rahim duvarı ölçümü randevum vaa.. Hoff.. Adetin 8.günü kaç olması lazım aceba..
5.güne kadar 4mm yi geçmemeli,5.-10.günler arası da 4-14mm olmalı diye okumuştum
Benim bu ay 11.gün 11mm ydi. Acaba biraz fazla mı yav? Doktor hiçbişey de demedi. Bu konuda fikri olan varsa bizi aydınlatsa :olamaz:

bana gösterdiği yer direk bebeğin yerleştiği yer sanırım tam orta kısımm inşallah değildir inşallahh hamileyizdir :)
canemmmmm insallah bebegindir o. degilse de histeskopiyle hallederler en azindan neden hamile kalamadigina sebep ortadan kalkmis olur🥰
Evlilik cüzdanı ve kimlikleri alıyorlar. Zaten bir kere verecek opu olduğun zaman. Bir daha opu olman gerekirse o zaman 1-2 ayı bulur. O zamanda verir.

Sen adetle gideceksen. 12 ile 20.si arasında eşinde gelsin ya da senin tedavine göre eşin sonra bilet alıp gelicek.
memorial sperm testi istiyor kendi hastanesinden🤣 2 hafta icin de trye yollucam test icin kocayı. bugun kontorolum vardi aile doktorumda. ameliyat cd sine goz atti guzel yapmislar neden hemen tupe kosuyosun herseyin yolunda normal bi kac ay denesen dedi . esimin spermleri pek iyi degil ve artik beklemek zaman kaybetmek istemiyorum dedim.patoloji de temiz cikmis🥰
canım bence bebeğin olsa kendini daha çok telef edeceksin en azından şimdiden bir psikoloğa görünmeye başla ki hamilelik süresince de baya bi aşama kaydetmiş olursun. çünkü bebk geldiğinde onun daha çok hijyene ihtiyacı olacağını düşünerek ona ve kendine ayırman gereken zamandan çalıp temizlik yapacaksın. hemen başlamalısın bence tedaviye kendini yıpratıyorsun böyle çiöeğim ya
hic sorma canisi aynen oyle haklisin gelim bi bakicam caresine. hem bugun ev süpürmedim bi lbanyonun gunluk temizligi bide yatagimi topladim. yatmadan once elim de viladayla gezmezsem benim icin büyük gelismedir🤣😂
Benim iğneler en son çatlatma iğnesi dahil 7 gün sürmüş. Adetin 10.günü opu olmuş.

İlk randevu adetin 2.günü tedaviye başlarken. İlk kontrol randevusu adetin 5. Günü.
İkinci kontrol randevusu adetin 7. Günü.
10.günde de toplanmış işte.

Bende süreç böyle olmuş. Kısa sürmüş sanki.
neguzel erkenden olmus bitmiş 😍 insallah benim de oyle olur🙏🏼

5.güne kadar 4mm yi geçmemeli,5.-10.günler arası da 4-14mm olmalı diye okumuştum
Benim bu ay 11.gün 11mm ydi. Acaba biraz fazla mı yav? Doktor hiçbişey de demedi. Bu konuda fikri olan varsa bizi aydınlatsa :olamaz:

Oh taam her şey yolundaymış.
İki yımırtam varmış, sabit duruyomuş 8 mm.de yazık kuzucuklarım. :)
Rahim duvarı 6 mm.
Estrofem 4'e çıktı. Çarşamba günkü kontrolde transfer tarihi belli olacakmış. :rolleyes:

Doktor bi şey demediyse sorun yoktur yav. Kurcuklasaydın ya açıklama istiyorum diye. :))

Back
X