Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cıks. Şu an östrojen içeren hap veriliyor. Yani bu e2'nin yüksek çıkması gerek demek galiba.

Transfere bikaç gün kala da progesterona başlanacak sanırım. Sağlı sollu başlanacak hem de. Pıhtılaşma testleri temiz bile olsa progesteron kanı yoğunlaştırıp emboli riski yarattığı için de kan sulandırıcı iğne vereceklerdir diye düşünüyorum. Bazı doktorlar sadece coraspin'e güvenmiyormuş.
Yarın öğreniriz bakalım. Anlatır benim doktor şu şundan bu bundan dolayı diye. :)
Transfere 5 gün kala progestron başlıyor aynen şimdi coraspin ama transfer gününden itibaren kan sulandırıcı iğne kullanacağım

Ver mehteri 💃💃💃💃 artık biraz da olsa rahatla, inşallah hep böyle güzelliklerle devam etsin 🙏
Beste meraba gene bn bana yardmcı olurmsn bn şimdi test yaptm ya en son 21 inde yapmştm 197.71 ckmştı snra cuma doktora gttk baksn dye rahim duvarn kalınlasmş dedi istersn gene kan verelm dedi verdm 1001.97 cktı bu testi 24 ünde verdm bazn bulantm oluyr back agrım adet olckmşm gbi agrm oluyr smdi bu cuma gene gdcz keseyi görmk için ama içim içimi yiyor bazn belirti olmyyr işte panik yapıyrm

derken adet oldum tam günüm de😀 ameliyat dengemi bozmadi sevindim. malum randevuya gore bilet aldim🙏🏼 :duduk:
Hamilelik olmadığı için zamanında Regl olmana sevindim canım. Benim de bozulmamıştı düzenim ama bazılarının bozuluyor o da fena bir şey. Sen şimdi bir sonraki adetle mi başlayacaksın? Biletin Haziran sonu gibi hatırlıyorum yanlış mı hatırladım?

Bir yerde okuduğum bir yazı vardı progesteron yükseldiğinde rahim artık kendini kapatırmış yani embriyo tutunmasına kapatırmış, çünkü hamilelik oluşmuş gibi davranıp yeni bir şey kabul etmezmiş, progesteron hamilelik oluşmuş gibi hareket edip yükselmeye devam edermiş,o yüzden yumurtlama sonrası yaşadığımız sendromlar bundan kaynaklanırmış, memitoların büyümesi hassaslaşması gibi, yumurtlamadan sonraki 13 gün böyle devam edermiş 14.gün embriyo olmadığı anlayıp progesteronu salınımı kesermiş ve rahim dokusu dökülmeye başlayıp kanamamız başlarmış
O nedenle progestan almayı kesmeden tam adet başlamıyor demek ki. Ben bu defa ilacı bıraktım iki gün sonra kırmızıya döndü kanama. Öncesi hep kahverengi akıntıydı.

Selamlar bacılar:KK64:
Bugün ilk doktor muayenesine gittim. 4Hafta 7günlük oluyorum sat.a göre. Sonsuz gibi geçen o birkaç dakika sonunda ekranda kara delik gibi kese göründü şükür. Kese haftasına göre büyük ama, ultrason kendi hesabında 5+4 dedi keseye. Son adet 4 gün gecikmişti bende, kese gecikmemiş gibi tövbe est.! İçinde bebek seçilmiyor henüz. Bizim için önemli olan bebeğin ölçüleri, keseye oranı falan dedi doktor. Ama bu işlerde fazla mal göz çıkarmaz diye bir durum yok malum, bir sıkıldım ben... İnşallah içi dolar şu kesenin. Bu arada tahmin ettiğim gibi kan sulandırıcı iğnemi yazdı. Biz sevgili kocamla salak ve avanak:KK60: bir şekilde iğne yapmayı öğreneceğiz artık. Önümüzdeki hafta cuma gel o zaman bebeği de görmeli, kalp atışını da duymalıyız dedi ama ben tam iki hafta sonra 7. haftada gitmek istiyorum dayanabilirsem, arada görüldü görülmedi duyuldu duyulmadı stres olmak istemiyorum. Bu yola girildi mi endişe yokolmuyor şekil değiştiriyor sadece ta doğuma kadar. Allah inşallah herkese her aşamasını keyifle nasip eder. Haziranın başı karnaval yeri gibi olacak burası inşallah gözüm üstünüzde :KK5:
Sevindim canım sağlıklı bir şekilde ilerleyecek umarım hamileliğin.. sen iyi dayanıyorsun. Bana haftaya gel derse, hiç iki hafta beklemem direk giderim :) üstüne yarın da gel dese, sabah kapısında biterim :) İğneler göbekten mi yapılacak bu arada. Sanırım insülin iğneleri gibi onların da uçları inçe. Göbektense çok kolay yaparsın merak etme.

Cıks. Şu an östrojen içeren hap veriliyor. Yani bu e2'nin yüksek çıkması gerek demek galiba.

Transfere bikaç gün kala da progesterona başlanacak sanırım. Sağlı sollu başlanacak hem de. Pıhtılaşma testleri temiz bile olsa progesteron kanı yoğunlaştırıp emboli riski yarattığı için de kan sulandırıcı iğne vereceklerdir diye düşünüyorum. Bazı doktorlar sadece coraspin'e güvenmiyormuş.
Yarın öğreniriz bakalım. Anlatır benim doktor şu şundan bu bundan dolayı diye. :)
Bana hiç bir zaman ne kan sulandırıcı, ne corasprin veriyor bu şapşik doktor. Progestan verince kan sulandırıcı da mı vermesi lazım. Bu tedavide de yok. Ne yapsam sorsam mı diyeceğim. Sonra kocam dahil doktorlar da bana sürekli sakin ol, rahat ol demeye başlıyor. Tepem atıyor. Yani beni geren sizsiniz ama ya :)

Transfere 5 gün kala progestron başlıyor aynen şimdi coraspin ama transfer gününden itibaren kan sulandırıcı iğne kullanacağım
Yani ayaklarımı yere vurup hani bana, hani bana demek istiyorum. İlk transferde corasprin kullansan mı demişti birisi, pıhtılaşma testleri normal çıktı, doktor da vermedi zAten diye kullanmamıştım. Siz bir de corasprini de geçtim kan sulandırıcı iğneden bahsediyorsunuz.

Sevindim canım sağlıklı bir şekilde ilerleyecek umarım hamileliğin.. sen iyi dayanıyorsun. Bana haftaya gel derse, hiç iki hafta beklemem direk giderim :) üstüne yarın da gel dese, sabah kapısında biterim :) İğneler göbekten mi yapılacak bu arada. Sanırım insülin iğneleri gibi onların da uçları inçe. Göbektense çok kolay yaparsın merak etme.
Sağol canım. Evet gerçi korkunun ecele faydası yok ne oluyorsa erken görelim belki de dediği zaman giderim. Kese büyüklüğü de pek matah birşey değilmiş, kahrolası internet çöplüğünde gezindim dayanamadım. Ama çok erken bir gebelik diye küçük sapmalar olur diye inanmak istiyorum. İğneler evet karından yapılacakmış. İğne yapılmasına huylanan bir tip değilim ama kendim hiç yapmadım tabi iş başa düştü neler öğrenmedik ki bunu da öğreniriz.
Bu arada ben bugün doktora sordum, eğer pıhtılaşma yoksa bile kan sulandırıcı almanın bir zararı olur mu diye, olmaz dedi. Ben eksik kalan pıhtılaşma testlerimi de mecburen özelde yaptıracağım ama onlar çıkana dek iğne kullanacağım içimiz rahat etsin diye. Sonuçlara göre belki sadece aspirinle devam ederiz dedi. Bana cleksan iğne yazdı ama piyasada yok dediler muadilini aldım. Eczacı da verirken tüp bebek işlemlerinde kullanıyorlar bunu dedi. Doktoruna sorabilirsin ne var ki.

Beste meraba gene bn bana yardmcı olurmsn bn şimdi test yaptm ya en son 21 inde yapmştm 197.71 ckmştı snra cuma doktora gttk baksn dye rahim duvarn kalınlasmş dedi istersn gene kan verelm dedi verdm 1001.97 cktı bu testi 24 ünde verdm bazn bulantm oluyr back agrım adet olckmşm gbi agrm oluyr smdi bu cuma gene gdcz keseyi görmk için ama içim içimi yiyor bazn belirti olmyyr işte panik yapıyrm
Burcucum canını sıkacak bir durum yok 3 günde değerin gayet güzel artmış sen doktora biraz erken gitmişsin sadece, panik yapacak bir durumda yok beta 2000 üstüne çıkmadan keseyi görmek zor, yaşadığın belirtilerde normal yukarıda yazdım hormonlar yükseldikçe bu belirteler artar belli zaman sonra vücut buna adapte olur, özellikle beta hcg artışı ciddi yan etki yapar ama o da belli bir seviyeden sonra daha az artmaya başlar ve yan etkiler azalır, şiddeti kanaman olmadığı sürece ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum, kaldı ki kanaması olup hiç bir sorun yaşamayanda çok,tabi herşey Allah’ın takdiri, sakin sakin kendini çok fazla dinlemeden bu günlerini keyifle geçir canım.

Burcucum canını sıkacak bir durum yok 3 günde değerin gayet güzel artmış sen doktora biraz erken gitmişsin sadece, panik yapacak bir durumda yok beta 2000 üstüne çıkmadan keseyi görmek zor, yaşadığın belirtilerde normal yukarıda yazdım hormonlar yükseldikçe bu belirteler artar belli zaman sonra vücut buna adapte olur, özellikle beta hcg artışı ciddi yan etki yapar ama o da belli bir seviyeden sonra daha az artmaya başlar ve yan etkiler azalır, şiddeti kanaman olmadığı sürece ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum, kaldı ki kanaması olup hiç bir sorun yaşamayanda çok,tabi herşey Allah’ın takdiri, sakin sakin kendini çok fazla dinlemeden bu günlerini keyifle geçir canım.
Saol canım bnm cok tsk ederim sana konsmk ii gelyr burda ailm yok sehr dısına gelin gldm kmsm yok konsck sizlerle konsmk iyi olur cddn cok saol ne istedgn varsa olsn

Yani ayaklarımı yere vurup hani bana, hani bana demek istiyorum. İlk transferde corasprin kullansan mı demişti birisi, pıhtılaşma testleri normal çıktı, doktor da vermedi zAten diye kullanmamıştım. Siz bir de corasprini de geçtim kan sulandırıcı iğneden bahsediyorsunuz.
Ya hakkaten her doktorun yoğurt yiyişi farklı galiba tedbir amaçlı diye düşünüyorum ama ilk taze transferde sadece coraspindi şimdi iğne de olacak anlamıyorum dediğin gibi müdahale de edilmiyor ki sonra doktordan daha mı iyi bileceksin diyorlar

Selamlar bacılar:KK64:
Bugün ilk doktor muayenesine gittim. 4Hafta 7günlük oluyorum sat.a göre. Sonsuz gibi geçen o birkaç dakika sonunda ekranda kara delik gibi kese göründü şükür. Kese haftasına göre büyük ama, ultrason kendi hesabında 5+4 dedi keseye. Son adet 4 gün gecikmişti bende, kese gecikmemiş gibi tövbe est.! İçinde bebek seçilmiyor henüz. Bizim için önemli olan bebeğin ölçüleri, keseye oranı falan dedi doktor. Ama bu işlerde fazla mal göz çıkarmaz diye bir durum yok malum, bir sıkıldım ben... İnşallah içi dolar şu kesenin. Bu arada tahmin ettiğim gibi kan sulandırıcı iğnemi yazdı. Biz sevgili kocamla salak ve avanak:KK60: bir şekilde iğne yapmayı öğreneceğiz artık. Önümüzdeki hafta cuma gel o zaman bebeği de görmeli, kalp atışını da duymalıyız dedi ama ben tam iki hafta sonra 7. haftada gitmek istiyorum dayanabilirsem, arada görüldü görülmedi duyuldu duyulmadı stres olmak istemiyorum. Bu yola girildi mi endişe yokolmuyor şekil değiştiriyor sadece ta doğuma kadar. Allah inşallah herkese her aşamasını keyifle nasip eder. Haziranın başı karnaval yeri gibi olacak burası inşallah gözüm üstünüzde :KK5:
Gözünaydın canım, inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişini, hafta hesaplamasına da takılma 2 haftaya kadar sapmalar normal döllenme, embriyo gelişimi ve yerleşmesinin genel bir hesabı var bu hesap 28 gün regli 14. Gün döllenmeye göre hesaplanıyor ve usg cihaz ayarları bu şekilde yapılıyor,ama erken ya da geç yumurtlama döllenme, embriyo gelişimi 4 gün ya da 6 gün olabiliyor bunların hepsi yapılan hesapları değiştirebiliyor, çünkü embriyonun Rahime tutunma süreci farklı olabiliyor, kaldı ki senin sadece 4 gün ve gününden küçük olmasından sa büyük olması daha olumlu bir şey, rahat ol hamişliğin keyfini çıkar canım 🐣

Bana hiç bir zaman ne kan sulandırıcı, ne corasprin veriyor bu şapşik doktor. Progestan verince kan sulandırıcı da mı vermesi lazım. Bu tedavide de yok. Ne yapsam sorsam mı diyeceğim. Sonra kocam dahil doktorlar da bana sürekli sakin ol, rahat ol demeye başlıyor. Tepem atıyor. Yani beni geren sizsiniz ama ya :)

Sen sor bence de kuzum. İğne vermese bile gerek yok dese bile en azından hergün 1 tane coraspin içsen iyi olur sanki.

Benim kendi doktorum da yumurta takibinde de aşılamada da ne zaman takviye progesteron verse yanında mutlaka coraspin veriyordu ki tüp bebekte daha fazla progesteron yüklendiği için düşük doz kan sulandırıcı iğne en garantisi demişti.

Rahimdeki kan akışının da iyi olması için, embriyonun daha sağlam tutunması ve beslenebilmesi için de kanın daha akışkan olması gerekiyormuş.

Hiçbir pıhtı problemin olmasa bile hamilelikte kan yoğunlaşıyormuş, vücut kendini kanamaya ve düşüğe karşı korumak için böyle bir önlem alıyormuş ama tabi bu doğal yolla gebelik için geçerli. Progesteron yüklenmediği için de pıhtılaşma riski yokmuş. Ama tüpte var işte.

Her şeye gereksiz gözüyle bakan Prof. Dr. Kutay Biberoğlu'na da sormuştum ben bunu mail ile. "Sadece tüp bebekte progesteron desteği kesinlikle şarttır ve dolayısıyla kan sulandırıcı da kullanılabilir, farz değildir ama tedbir amaçlı verilebilir, ampirik bir tedavi yöntemidir yani" demişti.

Kullan sen, kanama yaratacak ya da durdurmayacak bi riski de yokmuş zaten bunların. Pıhtı oluşumunu engelliyormuş sadece. Bütün kalp, şeker hastaları kullanıyor. Belki de negatif sonuçların sebebi bu basit mevzudan kaynaklanıyordur, embriyo beslenemiyordur kuzum. Olamaz mı? Bence olabilir. Ne bilecek o elin gavur doktoru. :))

Saol canım bnm cok tsk ederim sana konsmk ii gelyr burda ailm yok sehr dısına gelin gldm kmsm yok konsck sizlerle konsmk iyi olur cddn cok saol ne istedgn varsa olsn
Burada olmaktan ben de çok mutluyum, burada gördüğümüz desteği ailemizden bile zor görüyoruz, hepimiz benzer şeyler yaşadığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz canım 🙏

Kızlar merkezden aradılar, benim tek taş kompact olmuş fakat henüz açılıp blast olamamış, 1 gün daha bekliycez dedi doktorum, çok ümitli değilim ocakta da aynı şey olmuştu ama hiç belli olmaz tabi yarın ola hayrola🐣
Savaşçı o, kazanacak savaşı insAllah :dua:

Back
X