Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
panic_attack panic_attack ın ilk gönderisinden bildiğim kadarıyla o toksoplazma geçirmiş yani bağışıklığı var. Ben 2 kediyle yaşıyorum ve toksoplazma igm negatif. Sorun yaşayacağımı sanmıyorum çünkü dikkat ediyoruz. Hayvanlar bunu genelde ilk doğduklarında geçirirlermiş. Sen o yüzden bebek ve genç sokak hayvanlarıyla çok yakınlaşmamaya çalış.
Bende iki yıl önce yaptırmıştım negatifti işte emin olamadım canım gitmiyim en iyisi 9 tane yavru daha bi haftalıklar

ılk hamılelıgımde ılk uc ay mıde bulantısından ayakta zor duruyordum, ısyerınde lavaboya gıdıyordum sureklı, ucuncu aydan sonra tak dıye kesıldı bulantı. agırlasma falan da hıc olmadı sezeryana gıtmeden obcekı gune kadar da ısyerınde calıstım, sezreyanın ıkıncı gunu de ertesı gun gelecek kaynana-gorumce ve altıler ıcın evı supurdum. kurtajla sonuclanan 8+2 lık hamılelıkte de bas donmesı ve bulantılar sureklı oldu ama ben hamıle oldugumun farkında olmadıgım ıcın hep vertıgoma yormustum. yanı, bulantılar hamılelıgı bılmek veya bılmemekle alakalı degıl kuzum, vucut hormanlara tepkı verıyor bır arkadasım benle aynı anda aynı yasta hamıleydı kız 9 ay boyunca bulantıdan yattı, dıger arkadasım mıde bulantısının m sını gormeden 9 ayı atlattı yanı vucut degerlerımızın hormona verdıgı tepkı, cok da takmamak lazım. sonucta hedıyesı cok guzel bır surec, allah hepınıze saglıkla ve kolaylıkla gecırmeyı nasıp etsın ınsallah
Tabi ki,her bulantı psikolojik gibi bir şey demedim. Nasıl ki hamilelik isterken her ay kendimize belirtiler yaratıyorsak, hamilelikte de bazı belirtileri gözümüzde ve beynimizde büyütüyor olabileceğimizden bahsettim. Ben hamile olduğumu bilmesem şuan bu yorgunluğumu havaların sıcaklığına yorup dikkate bile almazdım. Hormonal değişimler illa ki olacak yeter ki sonu güzel,sağlıklı olsun :)

Bende iki yıl önce yaptırmıştım negatifti işte emin olamadım canım gitmiyim en iyisi 9 tane yavru daha bi haftalıklar
Yok o zaman gitme çnkü dünyaya yeni geldiler ve şuan her şeye açıklar. Toksoplazma kedi bağırsağından yayılır ama köpek de başka hayvanlarla temas halindeyse toksoplazma kapabiliyor

Tabi ki,her bulantı psikolojik gibi bir şey demedim. Nasıl ki hamilelik isterken her ay kendimize belirtiler yaratıyorsak, hamilelikte de bazı belirtileri gözümüzde ve beynimizde büyütüyor olabileceğimizden bahsettim. Ben hamile olduğumu bilmesem şuan bu yorgunluğumu havaların sıcaklığına yorup dikkate bile almazdım. Hormonal değişimler illa ki olacak yeter ki sonu güzel,sağlıklı olsun :)

hormonlar insanı cok degıstırıyor hamılelıkte, o yuzden bır takım sıkıntılarını buyutuyorlarmıs gıbı davranmamalı bence. ben de her bulantı psıkolıjık dedıgını ıma etmedım canım yanlıs anlamanı ıstemem. bır kadıncagız var ınsta da takıp ettıgım, hayvansever bır kadın, hep nıye havyan bakacagına kendı yavrunu yapmadın dıye kadına bı ton laf edıyorlardı uyuz oluyordum. kadın da dıyordu cocuk benım ıcın farklı bısey dusunmuyorum falan (belkı de baska bır durumu var ve kımse kımseye bu konularda hesap vermek zorunda degıl bence) kadının ustune gıdıyorlardı. kadın sımdı hamıle, hala alısamadı, yanı sankı cocugu cok da ıstemıyor gıbı de bır takım paylasımları var, dogal olarak hamılelık bulantısı halsızlık falan da oluyor bunları paylasıyor haylı sıkayet ederek, herkes ustune yuruyor yıne, ustune yuruyenler de hemcınslerı, yok efendım abartma yok nasıl hamılesın yok efendım ben hıc bulanmadan dogurdum falan. ya sacmalıga bak, ne hamıle kalmak ne kalamamak ne bulantı ne dusrumemek aslında hıcbırı senın elınde degıl, allahın emrıyle olan seyler, sen farklı bır ınsana bunlar senın elındekı gucmus de kadın buna hakım degıl gıbı nasıl hesap sorar ukalalık edersın. hamılelıgın herkes ıcın farklı hatta aynı kadında her hamılelık ıcın farklı yurudugu bır surec oldugunu nıye kabul edemıyoruz anlamıyorum. grubumuzun mujdecılerısınız, tum hamılellerımız ınsallah kolaylıkla gecırır bu donemı ve en onemlısı saglıklı yavrularına gule oynaya kavusur.

neydi sevgi emekti :)) ya yok o değildi kırmızılar gelene kadar umut var kuzumm :)

bi de şey miydi yaa, vurduu gol olduu, yok yok o değildie vet kırmızı kart yemeden saha terkedilmezdi evet evet, sevgi emekti :) :) heyse dohuzyüzdoksanyedi, dohuzyüzdoksansekiz.....

yessss yaptım sonunda bi test ama cızgı mızgı yok bence bunda.. nasip değilmiş.. son bir yıldaki döngüme baktım koca yıl hep 27-28 gündebir sadece geçen ay he bide geçen sene birkere temmuz ayında 29 günü görmüş reglimin gelmesi.. gerçekten heyecanlanmıştım..hatta dünkü teste kızıp bugün eczaneden predictor aldım :) bakalım artık bu gün gelir heralde kırmızılar..

Eklentiler

• 1279.webp
    1279.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 28
belirtide yok regl de yok çizgide yok ne olduk yawww

o kedi buraya gelecek gulum, dık duran tavrımı hıc bozmuyorum, ahan da bura kırmızı kart gormeyı beklıyorum :) bu ay vıtamınlerımı tam ıcıp lambada derslerıne tam devamlılık gostremeyı umıt ederek devam, yas 45 olmadan tutturmam lazım yaneeee :) hommmmmmmmmmmm

hormonlar insanı cok degıstırıyor hamılelıkte, o yuzden bır takım sıkıntılarını buyutuyorlarmıs gıbı davranmamalı bence. ben de her bulantı psıkolıjık dedıgını ıma etmedım canım yanlıs anlamanı ıstemem. bır kadıncagız var ınsta da takıp ettıgım, hayvansever bır kadın, hep nıye havyan bakacagına kendı yavrunu yapmadın dıye kadına bı ton laf edıyorlardı uyuz oluyordum. kadın da dıyordu cocuk benım ıcın farklı bısey dusunmuyorum falan (belkı de baska bır durumu var ve kımse kımseye bu konularda hesap vermek zorunda degıl bence) kadının ustune gıdıyorlardı. kadın sımdı hamıle, hala alısamadı, yanı sankı cocugu cok da ıstemıyor gıbı de bır takım paylasımları var, dogal olarak hamılelık bulantısı halsızlık falan da oluyor bunları paylasıyor haylı sıkayet ederek, herkes ustune yuruyor yıne, ustune yuruyenler de hemcınslerı, yok efendım abartma yok nasıl hamılesın yok efendım ben hıc bulanmadan dogurdum falan. ya sacmalıga bak, ne hamıle kalmak ne kalamamak ne bulantı ne dusrumemek aslında hıcbırı senın elınde degıl, allahın emrıyle olan seyler, sen farklı bır ınsana bunlar senın elındekı gucmus de kadın buna hakım degıl gıbı nasıl hesap sorar ukalalık edersın. hamılelıgın herkes ıcın farklı hatta aynı kadında her hamılelık ıcın farklı yurudugu bır surec oldugunu nıye kabul edemıyoruz anlamıyorum. grubumuzun mujdecılerısınız, tum hamılellerımız ınsallah kolaylıkla gecırır bu donemı ve en onemlısı saglıklı yavrularına gule oynaya kavusur.
Çok haklısın, en iyi yaptığımız şey eleştirmek bizim. Anne halsiz olsa suç çünkü şımarıyor, iyi hissedip sürekli bişeyler yapsa yine suç çünkü bebeği düşünmüyor ve kendini yoruyor :sopa: Bakış açısı genelde bu. Verdiğin örnek de öyle. İlerde diyelim bebek düşük kilolu olur,ya da sık hastalanır,anne babaya bakamadıklarını ima ederler. Sanki her bebeğin ellerinin yumuk yumuk olması şart? Yeğenim öyleydi hiçbişey yemezdi şuan 16 yaşında ve hala yemiyor. Her bünye ve karakter farklı. Daha dün iki arkadaşımlaydım, birinin bebeği 1.5yaşında ve minyon,öbürü 7 aylık toroman bişey. Biri gitti öbürü de dediki "bak aralarında bi yaş var ama benimkiyle boyu aynı sütüm yaradı herhalde herkes öyle diyor" dedi, ben şok:KK57:
uyardım, sen de bu bebekten sonra kalıp değiştirdin böyle değildin dedim. O bebeğin ailesi minyon insanlar sen 1.80 kadınsın çocuk kime çekçekti yani,sütle ne ilgisi var. Diğerinin sütü 2.sınıf mı, te allaaam. Öyle işte. Umarım hamilelikte ve sonrasında böyle sinir bozucu yorumlara denk gelmeyiz allah aklımızı korusun :)

Son gittiğim doktorda öyle demedi. Dedim ki kalitesiz yumurtam varsa döllenir mi dedim, dollenmez dedi. Aslında bir yerde bakınca mantıklı da o zaman. Kalitesiz de olsa her ay döllenme olması gerekir. O kadar kabiliyetliyse kalitesiz yumurta ile sperm.

Bence rahim sorunları ile pıhtılaşma sorunları kimyasala neden oluyor olabilir. Çünkü döllenmede rahme girip tutunmasa sorun yok hcg salgilaniyor sonuçta sonra devamı gelmiyor ne oluyorsa.

Tüp bebekte bu riskleri sıfıra indiriyorlar. Rahim kalınlaştırma ayrı kan sulandirici ayrı progestan ilacı ayrı tüm koşullar sağlanıyor başarılı oluyor.

Bazen diyorum bu ilaçları kendim alıp normal zamanda uygulasam mi?

Bir de dvtb dvtb vardı o ne durumda acaba? Geçen ay batlarimiz aynıydı.
burdayım canım bayram tatilinde kafa dinlemek için hiç girmedim

Çok haklısın, en iyi yaptığımız şey eleştirmek bizim. Anne halsiz olsa suç çünkü şımarıyor, iyi hissedip sürekli bişeyler yapsa yine suç çünkü bebeği düşünmüyor ve kendini yoruyor :sopa: Bakış açısı genelde bu. Verdiğin örnek de öyle. İlerde diyelim bebek düşük kilolu olur,ya da sık hastalanır,anne babaya bakamadıklarını ima ederler. Sanki her bebeğin ellerinin yumuk yumuk olması şart? Yeğenim öyleydi hiçbişey yemezdi şuan 16 yaşında ve hala yemiyor. Her bünye ve karakter farklı. Daha dün iki arkadaşımlaydım, birinin bebeği 1.5yaşında ve minyon,öbürü 7 aylık toroman bişey. Biri gitti öbürü de dediki "bak aralarında bi yaş var ama benimkiyle boyu aynı sütüm yaradı herhalde herkes öyle diyor" dedi, ben şok:KK57:
uyardım, sen de bu bebekten sonra kalıp değiştirdin böyle değildin dedim. O bebeğin ailesi minyon insanlar sen 1.80 kadınsın çocuk kime çekçekti yani,sütle ne ilgisi var. Diğerinin sütü 2.sınıf mı, te allaaam. Öyle işte. Umarım hamilelikte ve sonrasında böyle sinir bozucu yorumlara denk gelmeyiz allah aklımızı korusun :)

benım cocugum da oldum olası ıstahsız, ama saglıklı allaha bın sukur, ama ben de aılem de zayıf ınsanlar fızıken, ama saglık sıkıntısı yok. esımın taraf hep camyarması, hem de safi yağ her konusma cocugu beslıyor musun, yemek yııyor mu... ya cocuk bu yasa senın telefonda yemek yıyor mu cumlenle mı beslenıp geldı, tabı kı ben annesıyım senden ıyı bakarım ama anlayan yok, ben cocugumu ıkı sene emzırdım calıstıgım halde, benım de o zaman kılosu vardı cocugumun ama 3 yasından sonra kreste oynamaya basladı hıc durmadan top oynuyor, konusurken bıle oturmaz hep gezerek konsuur boyu uzuyor dogal olarak orta kıloda obez mı olsun daha mı ıyı. elımın tersıyle (ama şöyle metak saat takılı olan elımın) agzının ortasına cakasım var boyle dengesız ınsanların.

Back
X