maymun almayı düşünüyorum yardım

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
688
selamlar,
3.5 yıllık evliyiz ve 2 çocuğum var evimize bir maymun almayı düşünüyoruz.
Cins olarak örümcek maymnu olarak geçiyor sanırım. İnternetten arastırma yapıyorum ve bazı hastalıkları barındırdıgını yazıyor ama birkaç tür belirtmiş. Bu hastalıklarda ciddi hastalıklar ama insan üzerindeki etkileri henüz tespit edilmemiş.
Evinde maymun besleyen var mı?
Evde maymun beslemek nasıl birşey? çok sevimli, ttalı birşey ama evde gün içerisinde yalnız kalabilir mi?
Bakımı zor mudur? Bakımından öte kendi psikolojisi evde ilgilenilmediği zaman bozuluyor mu?
Bakanlar tavsiye eder mi? Bir de bu hayvanı nerden satın almalıyım?
Teşekkürler :40:

benim bahsettiğim evcil maymun.. Çok büyümeyen parmak maymunlar.. Birkaç hayvan satıcısında gördüm. Çok şirinler. Köpek evde besledim ama bezdirdi. Birkaç dizi filmde de vardı belki ordan görmüş olabilirsiniz.onlardan maksimum mahallenin muhtarlarındaki çaydanlık kadar büyüyenler varya onlardan:40:

merakımı mazur görün köpek niye bezdirdi? köpek gibi eğitilebilir bir hayvandan bile bezdiyseniz maymuna nasıl dayanıcaksınız?

çocukluğumdan beri hayalimdi maymun beslemek
babam bir ara alacaktı bulamadık
alırsanız resimlerini koyun doya doya baka0yım çok sveiyorum ben
bakımı zormuş evet ama çok seviyorumm

selamlar,
3.5 yıllık evliyiz ve 2 çocuğum var evimize bir maymun almayı düşünüyoruz.
Cins olarak örümcek maymnu olarak geçiyor sanırım. İnternetten arastırma yapıyorum ve bazı hastalıkları barındırdıgını yazıyor ama birkaç tür belirtmiş. Bu hastalıklarda ciddi hastalıklar ama insan üzerindeki etkileri henüz tespit edilmemiş.
Evinde maymun besleyen var mı?
Evde maymun beslemek nasıl birşey? çok sevimli, ttalı birşey ama evde gün içerisinde yalnız kalabilir mi?
Bakımı zor mudur? Bakımından öte kendi psikolojisi evde ilgilenilmediği zaman bozuluyor mu?
Bakanlar tavsiye eder mi? Bir de bu hayvanı nerden satın almalıyım?
Teşekkürler :nazar:
Merhaba..:KK24:
Tesadüfi konunuzu gördüm. :) Konuyu açalı 4.5 sene olmuş ama bende maymun beslemek isteyenlerden biri olarak yorum yapmak istedim.:KK48:

Bakımının diğer hayvanlara göre meşakatli olduğunu duymuştum. :) İlgiyi seven hayvanlar..Biran ilgi eksiliği ya da ilgisizlik onun boşluğa düşüp küsmesine neden olabilir. :)

benim bahsettiğim evcil maymun.. Çok büyümeyen parmak maymunlar.. Birkaç hayvan satıcısında gördüm. Çok şirinler. Köpek evde besledim ama bezdirdi. Birkaç dizi filmde de vardı belki ordan görmüş olabilirsiniz.onlardan maksimum mahallenin muhtarlarındaki çaydanlık kadar büyüyenler varya onlardan:nazar:
Ayyy...:KK36::KK200: Bende Parmak(Marmoset)Maymunu cinsini seviyorum..Almayı çok istiyorum ama sizin gibi hayvan satıcısında görecek kadar şanslı değilim :/ Ne güzel o zamanlar görmüşsünüz. :) Minik oldukları için büyük geniş kafeste besleniyor. :)
yokmu kimse çok saçma bi istekmi oldu şimdi bu off vazgeçcem bak yaa:84:
İsteğiniz hiç saçma değil yaa:KK48::KK51:
Böyle tatlı hayvanı sevmemek mümkün mü? :)

Peki 4.5 senede alıp besleyebildiniz mi? Merak ettim :)

Merhaba..:KK24:
Tesadüfi konunuzu gördüm. :) Konuyu açalı 4.5 sene olmuş ama bende maymun beslemek isteyenlerden biri olarak yorum yapmak istedim.:KK48:

Bakımının diğer hayvanlara göre meşakatli olduğunu duymuştum. :) İlgiyi seven hayvanlar..Biran ilgi eksiliği ya da ilgisizlik onun boşluğa düşüp küsmesine neden olabilir. :)

Ayyy...:KK36::KK200: Bende Parmak(Marmoset)Maymunu cinsini seviyorum..Almayı çok istiyorum ama sizin gibi hayvan satıcısında görecek kadar şanslı değilim :/ Ne güzel o zamanlar görmüşsünüz. :) Minik oldukları için büyük geniş kafeste besleniyor. :)

İsteğiniz hiç saçma değil yaa:KK48::KK51:
Böyle tatlı hayvanı sevmemek mümkün mü? :)

Peki 4.5 senede alıp besleyebildiniz mi? Merak ettim :)
Konunun hortladığını görünce şaşırdım cnm yaa:KK48:
Evet uzun seneler olmuş
Ama o zaman malesef bu isteğimi gerçekleştiremedim.çünkü yavru bi kedi bulmuştum onu besledim büyütmüştüm. maymun sevdamdanda vazgeçtim bu sayede :-)
Bidahada maymun düşünmedim..ve şuanda 3kedim var 4aydır onlar yeterince meşgul ediyo beni kedilere aşırı düşkünüm çocukluğumdan beri.
Benim gibi çocuklarımda kedi delisi:KK48::KK48:

Konunun hortladığını görünce şaşırdım cnm yaa:KK48:
Evet uzun seneler olmuş
Ama o zaman malesef bu isteğimi gerçekleştiremedim.çünkü yavru bi kedi bulmuştum onu besledim büyütmüştüm. maymun sevdamdanda vazgeçtim bu sayede :-)
Bidahada maymun düşünmedim..ve şuanda 3kedim var 4aydır onlar yeterince meşgul ediyo beni kedilere aşırı düşkünüm çocukluğumdan beri.
Benim gibi çocuklarımda kedi delisi:KK48::KK48:
Hahahaha... :D :D :D
Valla tesadüfi görünce,maymunları sevince ve en önemlisi Aktif bir üye olduğunuzu görünce geçmiş konuda olsa yorum yapmak istedim.Hoppa:KK51:

Hadi yaa :) Anladım. :) iyi yapmışsınız. ^_^ demekki kedicik sevgisi daha ağır bastı. :) ^_^

Maymun gibi hem egzotik hem sıcakkanlı, memeli bir hayvan ancak hayatınızın merkezinde olabilecekse alınmalı diye düşünüyorum, günde yarım saat ilgi gösterip bırakılacak bir hayvan değil.

Ayrıca maymun çişinin çok kötü koktuğunu duymuştum.

Back
X