Mazlumun ahı tutar mı ?

Durumbu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2023
734
232
23
28
Evliliğimin ilk gecesinden tutun, hamileliğim ve son olarak boşanma aşamasina geldigim lohusaligima kadar çok çektim. Allah biliyor. Hırsım da çok var asla geçmez. El birliğiyle yuvamı dagittilar. Ve ben sadece Allah a havale edebildim. Noldu diye bile aramiyolar degil arayi bulmak. Hicbiri. Sonunda bosaniyorum. Bebegim kuvezde. Onlar yuzunden yaptigim stresten erken dogum yaptim. Yavrum da ben de kurtuluyoruz. Ama bunun vebali nedir, bilmiyorum. Artik dayanamiyorum. Yasadigiklarimi yasasinlar istiyorum ne eksik ne fazla sadece. Ahim tutar mi onu da bilmiyorum.

Evliliğimin ilk gecesinden tutun, hamileliğim ve son olarak boşanma aşamasina geldigim lohusaligima kadar çok çektim. Allah biliyor. Hırsım da çok var asla geçmez. El birliğiyle yuvamı dagittilar. Ve ben sadece Allah a havale edebildim. Noldu diye bile aramiyolar degil arayi bulmak. Hicbiri. Sonunda bosaniyorum. Bebegim kuvezde. Onlar yuzunden yaptigim stresten erken dogum yaptim. Yavrum da ben de kurtuluyoruz. Ama bunun vebali nedir, bilmiyorum. Artik dayanamiyorum. Yasadigiklarimi yasasinlar istiyorum ne eksik ne fazla sadece. Ahim tutar mi onu da bilmiyorum.
Bir yuva kolay kurulmuyor aldatma siddet yoksa çabalayın bence bişeyleri düzeltmek icin

Geçmiş olsun. Lohusalık çok zor gerçekten, böyle bir dönemde bu tarz zorlukları yaşamanıza çok üzüldüm. Umarım kısa zamanda toparlanırsınız 💫

konu hakkında detay vermemişsiniz. Sorduğunuz soru, duruma göre değişebilir sanıyorum. Bu insanların bu tarz karakterde insanlar olduklarını bildiğiniz ve size neler yaşatacaklarını az çok tahmin ettiginiz halde bu evliliği hatta çocuğu yaptıysanız eğer bu, tercih oluyor. Yani; bu kötülükte sizin de katkınız olmuş oluyor. Ama tam tersi eşiniz ve ailesini sanki çok iyi insanlarmış gibi gözünüzde bir ilüzyon yaratıp sonradan canavara dönüştüyseler, bunun vebalinin çok büyük olduğuna inanıyorum ben.

Bu hale gelmenizin sebebi nedir ?eğer gerçekten haksızlığa uğradıysanız ve siz gerçekten mazlumsanız kesinlikle ahınız tutar ama bu dünyada ama ahirette Rabbim hesabını sorar kimsenin yaptığı kimseye kar kalmaz siz yinede beddua etmek yerine Allaha havale edin.

Bence de boşan.İnsan çocuğunu da mi düşünmez.

Evliliğin ilk gecesinden sorunlar başladıysa keşke o kadar sorunlu bi adama çocuk yapmasaydınız...
Umarım size ne yaşattılarsa misliyle yaşarlar.

Ahım tutacak diye beklersen hayal kırıklığına uğrama riskin var. Mutluluğunu bu temel üzerine kurma. Onlara en büyük ceza yine kendileri. Yarınlar yokmuşcasına kötülük yapıp ruhlarını kirletiyorlar, bu şekilde zaten iç huzuruna ulaşmalarının imkanı yok, şimdi eski kocan kendini toparlar yeni birini bulur belki, onunla mutlu gözükür. Ama o kalbindeki kör kara kuyu dolmayacak, hep isteyecek hep acıkacak, doyursa ayrı doyurmasa ayrı çektirecek.

Kesinlikle tutuyor, zamanı değişiyor uzun kısa olabiliyor ama asla şaşmaz mutlaka tutuyor.

Ben hiç görmedim, benim çevremde yapan hep yaptığı ile kaldı. Ama ahım tutsun diye beklersen sana yapılan kötülüğün bin mislini kendine yapmış olursun.
Hep şöyle düşünürüm. Birine verebileceğim en büyük zarar onu bensiz bırakmak olur. Çünkü ben iyi, sevdiklerime düşkün ve fedakar bir insanım. Sevdiğim herkesin her günü için iyi bir omuzum. Bence böyle düşünmek daha sağlıklı.
İntikam peşine düşmek ancak kalbini karartır. Geçmişle kavga eden kimse kazanamamıştır. Çok sevdiğim bir söz var. Geçmişle kavga etmek bir hayalet ile kavga etmeye benzer, kazançlı çıkamazsın.
Yolunuza bakın. Sizin için en hayırlısı bu olur.Hayatta mutluluklar dilerim.

Bir aile tanıyorum
Ailenin 4 kız 3 oğlu var

Büyük kız evlendi 2 çocuğu oldu kocası trafik kazasında ölünce kocasının kardeşi ile evlendi
Ondanda 6 çocuğu oldu

Ondan sonraki kız bir bağamlıyla evlendi adam hem hovarda çapkın iş ev bilmeyen bir adam
kocası kızın temizlikten kazandığı 3 5 kuruşu döverek elinden alıyor

Sonra daha oğul 13 yaşındayken gitti köyden 15 yaşında parasını verip annasız babasız bir kız aldındı
Kız hamile kaldı bir kızı oldu
Kız işkencelere dayanamadı bebeğini bırakıp kaçtı gitti
bebek büyüyüp 13 yaşında olunca amcası döverek hastanelik edince yetiştirme yurduna veridi
şimdi kız iyi

Sonraki kız bir şöföre kaçtı
Adam bir suç işledi hapse girdi
Kızda başka bir adamla gitti kendinde 30 yaş büyük biri
2 çocuğu oldu adam öldü

Sonraki kız çok güzeldi daha 16 yaşında varlıklı dul bir adama verildi
Bir kızı oldu adam bundan boşandı
Kız çok güzel adı çıktı orda burda çalışıyor diye(bence iftiraydı)
Bu kız iki çocuk babası evli bir adamla birlikte olmaya başladı ondan 2 oğlu oldu
Adam terk etti 3 çocukla başka bir memlekete gitti

Bu ailenin babası 54 yaşında sirozdan öldü

Sonraki oğluna gittiler daha 14 yaşındaki kuzenini getirdiler evlendirdiler
Bir bebeği oldu adam karısını alıp gitti nerdedir ne yapıyor kimse bilmiyor

Küçük kız daha 18 yaşında evlendirildi 7 aylık hamileyken terk edildi
Doğumdan hemen sonra bebeği daha görmeden eşinin ailesi alıp götürdü
Kızıda başkasına verdiler

Son erkek çocuk bekar kimse kızını vermiyor oda evlenmiyor zaten annesiyle yaşıyor

Anne yaşlı berbat bir kişilik perişan durumda

Bu aile kimin ahını aldı bilmiyorum ama bazen bazı şeylerin ahla mahla alakası yoktur
Senin dünyaya bakış açın amelindir

Merak etmeyin kötü birileriyle karşı karşıya iseniz sizin bişey yapmanıza gerek yok
Onlar kendilerine yeterince zarar veriyor

Ve şimdi size kötü gelen yaşadıklarınız
Sizin ve evladınızın şansı olabilir

Belki 5 belki 10 sene sonra genelde siz unutup yolunuza duzen girince oluyor duyuyorum kac sene sonra olmus ama onuda sizden bilirlermi ala ustinden zaman geciyor . hemen olani gormedim bende cok isterdim ex tarafina hemen Allah havalesi ama cokk mutlu mesutlar malesef .ben agir agir unutuyorum artik bazi seyleri kabullendim .ders cikardim .

Ah tutsa ne olacak size muhtaç mı olsunlar hiç bağınız kalmasın uzak olsunlar çocuğunuzla sizden.

Bu
Bir aile tanıyorum
Ailenin 4 kız 3 oğlu var

Büyük kız evlendi 2 çocuğu oldu kocası trafik kazasında ölünce kocasının kardeşi ile evlendi
Ondanda 6 çocuğu oldu

Ondan sonraki kız bir bağamlıyla evlendi adam hem hovarda çapkın iş ev bilmeyen bir adam
kocası kızın temizlikten kazandığı 3 5 kuruşu döverek elinden alıyor

Sonra daha oğul 13 yaşındayken gitti köyden 15 yaşında parasını verip annasız babasız bir kız aldındı
Kız hamile kaldı bir kızı oldu
Kız işkencelere dayanamadı bebeğini bırakıp kaçtı gitti
bebek büyüyüp 13 yaşında olunca amcası döverek hastanelik edince yetiştirme yurduna veridi
şimdi kız iyi

Sonraki kız bir şöföre kaçtı
Adam bir suç işledi hapse girdi
Kızda başka bir adamla gitti kendinde 30 yaş büyük biri
2 çocuğu oldu adam öldü

Sonraki kız çok güzeldi daha 16 yaşında varlıklı dul bir adama verildi
Bir kızı oldu adam bundan boşandı
Kız çok güzel adı çıktı orda burda çalışıyor diye(bence iftiraydı)
Bu kız iki çocuk babası evli bir adamla birlikte olmaya başladı ondan 2 oğlu oldu
Adam terk etti 3 çocukla başka bir memlekete gitti

Bu ailenin babası 54 yaşında sirozdan öldü

Sonraki oğluna gittiler daha 14 yaşındaki kuzenini getirdiler evlendirdiler
Bir bebeği oldu adam karısını alıp gitti nerdedir ne yapıyor kimse bilmiyor

Küçük kız daha 18 yaşında evlendirildi 7 aylık hamileyken terk edildi
Doğumdan hemen sonra bebeği daha görmeden eşinin ailesi alıp götürdü
Kızıda başkasına verdiler

Son erkek çocuk bekar kimse kızını vermiyor oda evlenmiyor zaten annesiyle yaşıyor

Anne yaşlı berbat bir kişilik perişan durumda

Bu aile kimin ahını aldı bilmiyorum ama bazen bazı şeylerin ahla mahla alakası yoktur
Senin dünyaya bakış açın amelindir

Merak etmeyin kötü birileriyle karşı karşıya iseniz sizin bişey yapmanıza gerek yok
Onlar kendilerine yeterince zarar veriyor

Ve şimdi size kötü gelen yaşadıklarınız
Sizin ve evladınızın şansı olabilir
bu nasıl aileymiş Palu ailesi gibi

her zaman ilahi adalete inanırım
ve ahirete kalmadan da mutlaka er ya da geç bu dünyada da hakedenin hakettiği gibi yaşadığı günlerin olduğunu da çok gördüm
eğer haklı iseniz mutlaka ve mutlaka ahınız tutar .
hiç tutmadığını görmedim

Bende sürekli düşünürdüm ah tutar mı diye…
Tutmaz arkadaş tutmaz, kötülükle beslenen negatiflikten zevk alan insanoğluna hiç bir şey olmaz biz böyle ah ettiğimizle kalırız…
Yolumuza bakmamız gerekiyor, bende inancım gereği yukarıdakine havale ettim onları ister miyim yaşar gözüyle göreyim ama sanmıyorum…
Bu yaşıma kadar yapanın hep yanına kâr kaldığını gördüm maalesef.

9 aylık süre bir çocuğun ömur boyu yaşamına sebep oluyor malasef 😑

Back
X