- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
- Konu Sahibi denizsonsuzlugu
-
Kadının kalkıp kalkmaması değil problemAy cidden cıldırmalık
Ve bir ögretmenin hala bunu yok sayıp,kadın kalkmadı diye dert etmesi
Cidden egitim sistemimiz göcmüs
Ben şeye takıldım ,iki yıl boyunca ayakta servisle t 10 kişi gidiyorduk ama burada bu tehlikeli yazıyor. Neden can güvenliği tehlikesi olan şeyler denetlenmiyor ?
Okurken kendimi gördüm trip dedikodu gerginlik hiç eksik olmuyorAnaokullarının hepsi mi böyle, hiç şaşmaz. Bir hafta önce anaokulundan istifa ettim. Aynen şu şekilde tripler, dedikodular, birbirini üstün görmeler vs. Çocuğun olduğu her yerde biraz stres vardır, ben de nöbetçilik sisteminde çalıştım biliyorum, onca çocuğu giydirmek, kahvaltıya yollamak angarya işler. Öğretmenlerin artık bir değeri yok, ne iş verirlerse onu yaparsın, hosteslik, çocuğu tuvalete götürme, alt alma vs. Ben Ingilizce hocasıydım mesela sınıf hocasından farkım yoktu. Neyse burada uslup sorunu olmus ama çokta kafaya takılcak bir durum değil, sonuçta serviste tonla öğrenciyi sağ sağlim okula yetiştirmeye çalışıyorsunuz siz de, onlar saçma sapan alınmış. Zaten maalesef küçük kurumlarda böyle gereksiz tipler oluyor. Sakın suratını çekme, başlarım tribine de geç git. Ben bu tripler yüzünden işimden oldum, kimse olmasın. Şimdiki aklım olsa yüzlerine bakmazdım.
Güzergaha göre öğretmenler olarak ilk biniyoruz
çocuklara yer kalmadığı zamanlar oluyor öyle kalkıyoruz bazen kurum psikoloğu kurum dansçısı İngilizce öğretmenimiz savunma sanatları öğretmenimiz geliyor çünkü belirli günler ve yer kalmıyor normal olarak bu durumda bi kaç öğretmen ayakta gidiyor
Y hoca işgüzarlık yapmış hoca hanım. Unutun gitsin ama Y hocaya da dikkat edin. Muhtemelen menfaati için her şeyi yapacak bir tiptir. Hatta sendikasını bile söyleyebilirim.
Okurken kendimi gördüm trip dedikodu gerginlik hiç eksik olmuyor
Hii anne babalarda dünya para veriyorlardir bu özel okul için ama ögretmen degeri sifir.
Neticede anne baba bilgi istiyorsa defter ile bilgilenebilirler, mail ile ki bu her günde olmasina gerek yok.
Gerçekten birsey demek istemiyorum ama çok garip bir egitim sistemi.
Bende kamuda çalışıyorum servis kullanıyorum servisin amacı memur ve işçiler binecek taşeron çalışanların normalde binmeleri yasak ama biniyorlar ekstradan başka servisteki bir memur gelince yer yoksa taşeron arkadaşlardan birisi kalkıyor ama kimse onlara sen kalk mecburen kalkacaksın demiyor tavrınız biraz sert gibi olmus isim belirtmeden deseydiniz belki sorun olmazdı kaldırdığımız kişinin yaşı büyük sanırım diğer öğretmen ondan tepki verdi heralde ben olsam mecbur kalkacak demezdim
Küçük kurumlar böyle, kadınların olduğu yerlerde de sorun çok yaşanıyor, işin stresini de göze almak lazım tabii. Herkes okula gelirken bir triplerde, ama veliye kapı açılınca herşey mükemmel, 10 numara. Çaycısı bile öyle. Herkes tiyatrocu, ne diyelim ekmek parası. Belli ki siz de naifsiniz hemen konu açmışsınız kafaya takmışsınız ama değmiyor inanın, rahatlayın keyfinize bakın ve muhattap olmayın. Kullandığınız sözlere dikkat edin, gerisi sizi bağlamaz.
Bambaşka bir ortam... Işin içinde 2 ay bulundum ama çok şey gördüm, bundan böyle hiçbir anaokulu beni ya da ilerideki çocuğumu bu tarz vaadlerle kandıramaz. Işleyişi biliyorum çünkü. Koca koca insanlar kendi aralarında kavga ederler, veliye herşey mükemmel imajı çizerler. Gün içerisinde yaramaz bir çocuğa bağırılır, çocuk eve giderken öpülür sevilir çocuk da unutur. Hemen istifa ettim.
O zaman hiç geri adım atma bence de mecbur kalkacaklar küçücük cocuklar ayakta gidecek değil yaYani ayakta giden kişi sayısı 2 kişi oluyor 2 kişiyi geçmiyor. O talihlide bugün x ablayla y hoca oldu
Napsaydım çocukları kaldırsaydım x ablayla y hoca otursamıydı
Tabiki mecbur kalkacaklar
Zorundalar
Oldu birde ellerine kahve ikram edeyim
ne olur x abla kalksa yaşlı başlı biri değil ki
Evet bizden büyük ama gayet genç
Neyse zaten 3 dakika falan gidiyoruz ayakta çok değil okulun çevresinden topladığımız için yakın zaten
Ama tripleri görseniz ohooo
Temizlikçi ablanın çocuk servisine binme hakkı yok ki. Serviste normalde 1 servis hostesi 1 de şöför şartı olur, servis hostesi tutmak yerine bazı okullar öğretmenleri görevlendiriyor hepsi bu. Özür de dilemenize gerek yokmuş diğer öğretmen de hadsizlik etmiş. Türkiye’de problem bu zaten hiçbir kurum (ister özel ister resmî) hiçbir konuda profesyonelce davranmıyor. Kime sorsan bundan şikayetçi ama konu kendisine gelince aaa bana da mı öyle diyor.Anaokulunda çalışıyorum öğretmenim. Her hafta sırayla öğretmenler olarak servis nöbeti yapıyoruz. (Çocukları karşılama,kemerlerini takma vs.) neyse bu hafta sora bendeydi.
Servisteki abi dedi ki okulun oradaki çocuklar için yer var mı (okulun yakınından çocuk alıyoruz 5 dk mesafe. Bazen yer olmuyor çocukları okula bırakıp ikinciye servise çıkıyoruz.)
Neyse servise baktım. Temizlikçi ablamız var x olsun diyelim x ablayla Y hoca kalkarsa yer var dedim. (Öğretmenler olarak kalkıp çocuklara yer veriyoruz doğal olarak çünkü bazen yer kalmıyor) neyse y hoca ordan kalkıp saçmalamayın biz varken x ablamı kalkacak dedi sinirlendi.
Bende mecbur kalkacak dedim.
Neyse işte okula geldik herkesde bi trip
Gittim x abla bi sorun yok dimi dedim
Yokta mecbur kalkacak demen sanki biraz şey oldu dedi
hani şey oldu falan geveledi birdeyler doğru kelimeyi bulmaya çalıştı
Dediö abla kusura bakma bir yanlışım olduysa
Büyüktür alttan aldım
Yani bunda alınacak kırılacak ne var bilmiyorum
evet mecbur kalkacak Gayette kalkacak yani
Neyse işte niye her türlü İnsan beni buluyor
Hic mi demediniz biz niye ayakta gidiyoruz diye?Ben şeye takıldım ,iki yıl boyunca ayakta servisle t 10 kişi gidiyorduk ama burada bu tehlikeli yazıyor. Neden can güvenliği tehlikesi olan şeyler denetlenmiyor ?
İyide gerçekten mecbur kalkacak yani şöförümü indirelim başka yer yok bunda alınacak ne var ben zaten ayakta gidiyorum triplebmeye ne gerek var kalkmaya mecbur kendileriBende kamuda çalışıyorum servis kullanıyorum servisin amacı memur ve işçiler binecek taşeron çalışanların normalde binmeleri yasak ama biniyorlar ekstradan başka servisteki bir memur gelince yer yoksa taşeron arkadaşlardan birisi kalkıyor ama kimse onlara sen kalk mecburen kalkacaksın demiyor tavrınız biraz sert gibi olmus isim belirtmeden deseydiniz belki sorun olmazdı kaldırdığımız kişinin yaşı büyük sanırım diğer öğretmen ondan tepki verdi heralde ben olsam mecbur kalkacak demezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?