- 27 Ekim 2016
- 635
- 335
- 103
- Konu Sahibi noclearmind
-
- #81
Bana göre yaş farkı en çok 10 olmalı ama fiziksel ve ruhsal yaş da önemli.... fark gözükmüyorsa ve beraberken paylaşımlar da sıkıntı çıkmıyorsa olabilir bence ....bu adamın sorunu yaş farkı değilde sevgisi azalmış olabilir[/QUO
evetCeliski gordum yazdigin yazida :) gonul isleri her zaman bizim istedigimiz gibi olmuyor tabiki. Amanoclearmind demis ki duygularim cok derin, yani ates bacayi sarmis bile coktan :)) sen de onunla ayni seyleri paylasmissin ve bende paylasiyorum sizinle ayni seyi, her iliski cok farkli olur tabiki, ama mutluysak boyle seyleree takilmamaliyiz, hayata 1defa geliyoruz ve gonlumuze kim dokunuyorsa o ne der bu ne der yas farki cart curt dersek belkide hayatimizin en guzel yillarini yasamaktan mahrum kalacagiz. Ben mahrum kalmadim , belliki senide kalmamissin, ama noclearmind icin koca bi muamma. Kisaca yas bence bahana. Seviyorsan ve seviliyorsan sana bahş edilen bu hayati savasarak kazanacaksin :) 21 -35.1bucuk seneyi gecti, evliyiz muyluyuz ve herkesin bu mutlulugu yasamasini temenni ederim :)
Hayır hayır kesinlikle öyle bi sey yok. Bakireligi sorgulamiyor. Zaten aramizda bi seyler geçiyor. Yetemedigini düşünüyor kendi tibbi sorunlariyla ilgili. Aslinda buda bi sorun gibi gözüküyor onun gözünde.Mesele yaş farkı değil. Eğer bu adam seni hırpalıyor, yıpratıyorsa, üzüyorsa, yukarıda arkadaşın dediği gibi bakireligini sorguluyor, istemediğin şeyler yapmaya zorluyorsa, seni el üstünde tutmuyorsa yaşı kaç olursa olsun yol ver gitsin.
Çünkü tepkiler biraz canimi acitiyor diyelim. Oha cus napiyosun sen gibi. Aslinda benim yasla ilgili bi problemim yok. Benim ailem biliyor taniyor okay veriyor. Ailem okay verdikten sonra disardaki insanlarin biraz tepkisi üzüyor beni.Dilin bile varmiyor biliyomsun soylemeye? utana sikila soyluyosun gibime geliyor.
Ben 20 kusur demissin.
Mesela ben 20 yasindayim oda 35 desene rahat rahat?
Umarim hep mutlu olursunuz. Esin ve sen güzel bir ornek. Cesaret gostermis. Kimsenin ne dedigi umurunuzda olmamış ki o kadar da cok sevmissiniz. Biz o kadar cok birbirimizi sevemedik demek ki :)Celiski gordum yazdigin yazida :) gonul isleri her zaman bizim istedigimiz gibi olmuyor tabiki. Amanoclearmind demis ki duygularim cok derin, yani ates bacayi sarmis bile coktan :)) sen de onunla ayni seyleri paylasmissin ve bende paylasiyorum sizinle ayni seyi, her iliski cok farkli olur tabiki, ama mutluysak boyle seyleree takilmamaliyiz, hayata 1defa geliyoruz ve gonlumuze kim dokunuyorsa o ne der bu ne der yas farki cart curt dersek belkide hayatimizin en guzel yillarini yasamaktan mahrum kalacagiz. Ben mahrum kalmadim , belliki senide kalmamissin, ama noclearmind icin koca bi muamma. Kisaca yas bence bahana. Seviyorsan ve seviliyorsan sana bahş edilen bu hayati savasarak kazanacaksin :) 21 -35.1bucuk seneyi gecti, evliyiz muyluyuz ve herkesin bu mutlulugu yasamasini temenni ederim :)
Işte, biz birbirimizden hoslaniyorduk zamaninda ilgileniyorduk birbirimizle. Sonra yaslarimizi sorduk karşılıklı. Ben 20 yasindaydim o zaman. Bi duyunca yüzü felan asıldı. Ama geri de durmadi. Keske geri durabilseydik olaylar buraya kadar gelmeseydi.15 yaş fark bana göre çok da fazla değil sürdürülebilir yani neden olmasın?
Ama adamın tavırları değişik komplekse girmiş gibi kendi yaşıtlarıyla takılsın madem bu kadar komplekse girecekse eğer :)
Evet ya belli adam baştan kendine güvenmiyor ya da çevre baskısından çekiniyor gibi halbuki annesi bile bir şey dememişIşte, biz birbirimizden hoslaniyorduk zamaninda ilgileniyorduk birbirimizle. Sonra yaslarimizi sorduk karşılıklı. Ben 20 yasindaydim o zaman. Bi duyunca yüzü felan asıldı. Ama geri de durmadi. Keske geri durabilseydik olaylar buraya kadar gelmeseydi.
Annesiyle tanistirdi. Yasini söyleme bi kac yas fazla soyle demisti. Ya bi kac yas fazla bi kac yas eksik ne fark edecek ? Ben dogruyu söyledim. Annesinin bi tepkisi olmadi. Sevdi beğendi. Guzel bi muhabbet oldu aramizda.
Anlatmak istedigim hep bi cekingendi aslinda.
Düşünmemeye calisiyorum dedigin gibi düşündükçe birr sürü sey çıkıyor. Mahalle baskisimi,kendinemi yaksitiramadi yoksa gelecekten mi korkuyor? Bir sürü sey :)Evet ya belli adam baştan kendine güvenmiyor ya da çevre baskısından çekiniyor gibi halbuki annesi bile bir şey dememiş
Böyle biriyle sürdürmen hata olur baştan yaş farkından utanılır mı yoksa kendine mi yakıştıramadı ben küçük kızdan hoşlandım nasıl oldu filan diye ay düşünsen neler bulursun sen bunun altında :)
Hayir oyle dusunme. Gunumuzde maddi durum ve manevi durum bu olayi etkileyen temen etmenler. Senin hayatin nasil bilmiyorum ben. Bu yuzden yargilamam asla sevgini de olcemem. Onu sen bilirsin. Sadece korma. Dunya zaten kotulerin dunyasi. Sen iyi ol, yakaladiysan sevginin ardindan kos. Bu dunyada savasmaya deger tek sey sevgi cunku. Yasadikca anliyorsun bunu. Tecrube insanin ne kadar yasadigi degil ne yasadigiyla ilgilidir. :)Umarim hep mutlu olursunuz. Esin ve sen güzel bir ornek. Cesaret gostermis. Kimsenin ne dedigi umurunuzda olmamış ki o kadar da cok sevmissiniz. Biz o kadar cok birbirimizi sevemedik demek ki :)
Son kez konusmaya deger diyelim. Ben ne kadar savassamda olmaz bunu kendi kendine çözmeli..Hayir oyle dusunme. Gunumuzde maddi durum ve manevi durum bu olayi etkileyen temen etmenler. Senin hayatin nasil bilmiyorum ben. Bu yuzden yargilamam asla sevgini de olcemem. Onu sen bilirsin. Sadece korma. Dunya zaten kotulerin dunyasi. Sen iyi ol, yakaladiysan sevginin ardindan kos. Bu dunyada savasmaya deger tek sey sevgi cunku. Yasadikca anliyorsun bunu. Tecrube insanin ne kadar yasadigi degil ne yasadigiyla ilgilidir. :)
Evet sogunkanlilik. Ben alistim onun sakin hallerine :) benim deliye dondundugum seyleri cok sakin ve mantikli karsiliyor ve inan bende ona benzemeye basladim, kotu birsey degil bu tabiki, beni hayata karsi resmen hazirliyor. Yillarini vermis bu dunyada ben ona gore toyum hala ama agac yaşken üzüm bakarken hesabi :) hatunlar mutlu muyuz?anlasabiliyor muyuz, deger goruyor muyuz ve sadik miyiz... Bunlari yasiyorsak sorgulamayi birakip Allah'ha tevekkul ve tesekkur etmeliyiz. Nicelerini gorup okuyoruz .. Allah'a hamd olsun saglikliyiz ve mutluyuz :) baska birsey istemeye gerek varmi, lux yasama istegine gerek varmi. Bilmiyorum yasim sizlere gore cok genc olabilir ama hayat beni yonta yonta adam etti. Hakkimzda hayirlis :)evetbazen onun soğukkanlılığı beni deli ediyor diyorum kendi yaşıtlarımda en azından 5 yaş büyük biri mi olmalıydı ama aşk hesap kitap işi değil işte :)
Çünkü tepkiler biraz canimi acitiyor diyelim. Oha cus napiyosun sen gibi. Aslinda benim yasla ilgili bi problemim yok. Benim ailem biliyor taniyor okay veriyor. Ailem okay verdikten sonra disardaki insanlarin biraz tepkisi üzüyor beni.
Kendine kendine sorun cozebilen erkek var midir sence :) bence yoktur. Eşimin bana destegi ve benim eşime olan inancim olmasa bugun biz diye birsey olmazdi. Onu yalniz birakma. Eger sonunun evli mutlu cocuklu olacagina inaniyorsan, onu cocuklarinin babasi evinin diregi olarak gorebiliyorsan ve ben bu adamla omrum yettigince beraber yaslanacagim diyebiliyorsan bence al karsina oturun uzun uzadiya derin bi hosbet edin. İliskiniz ne boyutta bilmiyorum yani ciddiyetin ortasinda mi yoksa henuz basinda misiz bunu bilmiyorum ama ciddiyet varsa ve 'kendi duygularindan eminsen eger al karsina cocuklarim sana baba diyecek var mi sıkıntın' de. Bakalim ne dicek. Senin kadar guveniyor mu kendineSon kez konusmaya deger diyelim. Ben ne kadar savassamda olmaz bunu kendi kendine çözmeli..
Evet malesef dedigin gibi insanlar basina gelmedigi icin veya boyle bir sevdaya tutulmadigi icin hor gorup arkasindan konusabiliyor. Ve benim en nefret ettigim sey bu. Hayir aile baskisi olsa ne zorla evlense ne yada caresizlikten evlense sana ne. Sen oturup hic konustun mu ki. Nasil evlendiniz, nasil tanistiniz vs vs. Boyle mahalle karilari gibi dedikodu malzemesi bulma pesindeler hep. Ortada kadina siddet olmadigi surece bunu konusmalari cok yanlis. Misal biri benim evliligim hakkinda konisuyr olsa gider agzinin payini verir sustururum. Esime bile soylemem o iyle demis bu bunu demis diye, kendim hallederim o mahalle karilarini. Cunku benim yuvam bi baskasini alakadar etmez. Saygi gostermeyi bilmiyoruz ama dedikodu yapmaya bayiliyoruz nedense.Aslinda tamda su konuyu acmakla kendini deniyosun. Guzelde yaptin. Acaba omrun boyunca bu tepkilere takmamayi ogrenebilicekmisin? cunku bu yola giriceksen takmamayi ogrenmelisin.
Dene kendini.
Ne yalan soyluyum burda bi komsu var babasi yasinda adamla evli.
Mahalledekiler " caresizlikten evlendi/ yoksa evlenmezdi/ ailesi zorladi/ dul kaldi galiba ondan evlendi" diye konusuyorlar.
Ve uzuluyorlar kadinin adina.
Senle alakasi olmamaya bilir bunlar. Ama etraf hep sana boyle bakicak. Bunu bil.
E
Evet malesef dedigin gibi insanlar basina gelmedigi icin veya boyle bir sevdaya tutulmadigi icin hor gorup arkasindan konusabiliyor. Ve benim en nefret ettigim sey bu. Hayir aile baskisi olsa ne zorla evlense ne yada caresizlikten evlense sana ne. Sen oturup hic konustun mu ki. Nasil evlendiniz, nasil tanistiniz vs vs. Boyle mahalle karilari gibi dedikodu malzemesi bulma pesindeler hep. Ortada kadina siddet olmadigi surece bunu konusmalari cok yanlis. Misal biri benim evliligim hakkinda konisuyr olsa gider agzinin payini verir sustururum. Esime bile soylemem o iyle demis bu bunu demis diye, kendim hallederim o mahalle karilarini. Cunku benim yuvam bi baskasini alakadar etmez. Saygi gostermeyi bilmiyoruz ama dedikodu yapmaya bayiliyoruz nedense.noclearmind sen takilma bu tur seylere. Kimse senin ekmegini vermiyor suyunu vermiyor. İllaki konurlar onlara verebilecegin en buyuk cevap yuvani sevginle harmanlamak olur canim. Allah kimseyi kimsenin diline sakiz etmesin... ve evet burda konisuyor olman senin gibi iliskisi belirsiz insanlar icin mukkemler bir olay. Kisaca sunu demek istiyorum "hayat acisiyla tatliysa senin canim, burda kim ne derse desin sen gonlunu dinle" Allah yolunu acik etsin. En azindan şöyle dusun ailen var arkanda.
Hayır hayır kesinlikle öyle bi sey yok. Bakireligi sorgulamiyor. Zaten aramizda bi seyler geçiyor. Yetemedigini düşünüyor kendi tibbi sorunlariyla ilgili. Aslinda buda bi sorun gibi gözüküyor onun gözünde.
Şehirdisindayim suan donmeme daha var donene kadar ben siyiririm. Duygularimi dusuncelerimi anlatan bir mesaj yazdim. Bakalım artık ona kaldı.Kendine kendine sorun cozebilen erkek var midir sence :) bence yoktur. Eşimin bana destegi ve benim eşime olan inancim olmasa bugun biz diye birsey olmazdi. Onu yalniz birakma. Eger sonunun evli mutlu cocuklu olacagina inaniyorsan, onu cocuklarinin babasi evinin diregi olarak gorebiliyorsan ve ben bu adamla omrum yettigince beraber yaslanacagim diyebiliyorsan bence al karsina oturun uzun uzadiya derin bi hosbet edin. İliskiniz ne boyutta bilmiyorum yani ciddiyetin ortasinda mi yoksa henuz basinda misiz bunu bilmiyorum ama ciddiyet varsa ve 'kendi duygularindan eminsen eger al karsina cocuklarim sana baba diyecek var mi sıkıntın' de. Bakalim ne dicek. Senin kadar guveniyor mu kendine
Hayir olmuyor.Cinsel açıdan sorunluysa bu saatten sonra düzelmez. 30'lu yaslar cinsel açıdan yetememe duygusuna sahip olmak için çok çok erken. Şimdiden böyleyse 10 sene sonra ne olacak?
Sağlık sorunu demissin nedir sorun? Tedavi oluyor mu?
Hayir olmuyor.
Zaten bizde gozu kara gitsin demiyoruz, eminse guveniyorsa konussun diyoruz :) bizler yargilayamayiz ama biraz cesaret ve acik sozluluk diyiruz, zaten olmazsa olmaz. Elden birsey gelmez ama keske dememek ve yinede hayata karsi guclu durmak bizimkisi :)Bende mahalle karilarinin laflarindan nefret ederim. Helede dul olunca ne oluyormus, hayat bitiyormuymus onlarin gozunde cok merak ederim.
Ama demek istedgim, bizim gazimizla yola baslamamali. Kendisi inanmali. Bi mahalle karisi gelip konu sahibine densiz densiz konussa napicak konu sahibi bze konu acip" yardim kizlar ne demem gerekiyor bu kadina, kocam ve benim yas farkimdan laf cakiyor" diye bizden yardimmi istiycek?
Kendisi olcup tartip, gelicek olan tepkileri bilip ona gore herseye gogus gerip bu yola cikmali. Ayrica bunu o evlenmek istedgi adam acisindanda soyluyorum. O adam bazi seylerin farkinda ve yol yakinken hesapliyor bazi seyleri. 20 yasinda toy bi kiz bunlari bilmeden hic hesaba katmadan adama " seninle hrseye varim ben" diyip 1 sene sonra ayrilmasi bi yikim olur adama. Onada yazik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?