Meğer iddaa bağımlısıymış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

matildax

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2021
39
344
8
30
Erkek arkadaşım 2 senedir iddaa bağımlısıymış. Nasıl beni ayakta uyuttu bilemiyorum. Ben evlilik için kenarda köşede biriktiriyor zannediyordum. Son zamanlarda hali perişandı gıkı çıkmıyordu sürekli uyuyordu mutsuzdu. Bende evde problemler olabileceğini düşünüp üstüne gitmemiştim, sorduğumda söylemiyordu. Meğer herkesten borç almış oraya yatırmış, kazanmış kazandığını da kaybetmiş, tekrar oynamış, tüm maaşını yatırmış, herkese kısacası borç takmış. Annesinin altınlarını daha sonra yerine koyarım deyip izinsiz bir şekilde almış oraya yatırmış. Yerine koymuş tabi ama hırsızlık bu. İçim yangın yeri. Hırsızlık yapmasına bana tonlarca yalan söylemesine inanamıyorum hazmedemiyorum. Görseniz bu mu yapmış bunları deyip şaşırırsınız. Mülayim,saygılı, kendi halinde, kibar biri-ydi. Telefonu ortadaydı sürekli bir de, ah salak kafam güvenip bir kere bile bakmadım. İlla ki bir gün yakalardım. Üç beş lirayla başlamış bu bağımlılık, kaybettikçe hırslanmış nasıl olur diye. O hırsla tekrar tekrar ve tekrar. Olmuş borç 25bin!

Dehşet bi kavga ettik duyduğumda. Şuan konuşmuyoruz asla. Ağladı, yalvardı. Bana yardımcı ol kurtulucam ben bu beladan dedi. Destek ol yeter ki dedi. Vicdan azabından kahroluyorum diye bir sürü şey dedi. Bir yanım böyle birinden adam olmaz diyor bir yanım bu bir bağımlılık yardım et diyor. Tedavisi varmış sanırım deli gibi araştırıyorum bu sinirle yine de. Yorumlarda görüyorum evini arabasını bile kaybedenler olmuş şok oldum, karısının altınlarını zorla alıp yatıranlar olmuş. inanamadım. hepsi de elimizde değil yardım edin demişler. Aklım almıyor bu nasıl bir şey insanın iradesi yok mu bu nedir. Nikaha çok az bir zaman kaldı. Nasıl inanırım, nasıl güvenirim şimdi. Söz telafi edicem, bir daha bu pisliğe bulaşmayacağım yeter ki inan yanımda ol diyor. Şimdi neredeyse hiç eve gelmeden mesailere kalıyor. Lütfen bana bir şey söyleyin bir akıl verin

Ben olsam hayatimi gelecegimi riske atmam. Boyle bir adamla evlenmem. Evlendikten sonra ogrenseydiniz daha korkunçtu. Bence cok şanslısınız. Kolaylikla kurtulmak icin zamanınız var. Hemen bitirmenizden yanayim. Bu dunyaya kimsenin kurtarıcısi olarak gelmedik. Hic kurtulan da gormedim zaten ben.

Eşimin de birkaç ay önce başladığını ve ayda bir iki kez oynadığını fark ettim, aynen dışarıdan kimse inanmaz, aynı şekilde telefonu hep ortada olur, markete gider bırakırdı, cumaya gider bırakırdı, geliri yüksek olduğu için eve yansımıyordu belki bu yüzden ilk anda anlayamadım. Annesine anlattım, en azından borç harç olmadan bağımlılık yapmadan konuştular. Şimdilik düzeldi gibi bilmiyorum. Gerçekten bataklık gibi bişey. Henüz evlenmediysen evliliği gözden geçir.

Evet canım bu bağımlılık.ama tedavi olsa bile tekrarlanması en kolay bağımlılık.
Önce 5-10 lirayla başlıyor sonra önüne ne gelirse.ev araba altın borç üstüne borç .ben bundan kurtulan görmedim.bu arada benim bı yakınımın iddia makinası olan bı işyeri var.oraya gelenleri gördükçe benim gözüm daha korktu.emekli maaşını alan geliyor,yazık batmış bitmiş insanlar borç bulup geliyor.intihar edeni bile görmüştüm 4 yıl önce.
Sonra bıraktım diyenler 1 ay sonra tekrar geliyor yine devam.suan iddia bayiine gitmeye gerek bile yok telefondan oynuyor herkes.
Kadın bağımlılar da çok fazla yazık ki yaşadıklarını anlatamıyorum.
Vicdan yapma bence annesinin altınları alıp oynayan dan hayır gelmez.ben gördüklerimden sonra bu iddia denince isterse 3 liralık oynasın korkarım.

Ayy sakın bile bile lades yapmayın. Iyiki sevgiliymissiniz daha bosver kim ugrasiyorsa ugrassin siz kendinizi yakmayin.

Asla barışma!
Tamamen bırakması mümkün değil. Belki 10-1( sene oynamaz, ama en küçük ıyaranla tekrar başlar. Kumar böyle birşey.

Kesinlikle evlenmeyin. Çok pişman olursunuz. Burda yazan kadınlar var. Ne borçlarla, sorunlarla uğraşıyorlar. Bu bağımlılıktan kurtulan tek bir kişi görmedim ben. Yol yakınken dönün.

Asla düzelmez bana göre..tanıdığımız biri vardı çocuğunun rızkını evin kirasını hep iddia yatirirdi.alkolü iddiayı uyuşturucuyu birakani görmedim bırakan vardır elbet ama oda uzun sabır zaman isteyen birşey degermi hayatınızı onunla mahfetmeye..?

Benim abim de iddia bağımlısıydı. Tedavi gördü şu an bıraktı ama tamamen bırakabileceğini hiç sanmıyorum. Muhtemelen ufak bir şey tetiklerse yine devam eder. Kendisinin çok iyi bir mesleği ve imkanları var normalde ama evlenecek olsa karşı taraf için endişelenirim. Bağımlı insanlarla hayat geçirmek çok zor. Keyfine arada bir herkes oynuyor ama büyük paralar yatırıp borç yapmak farklı bir şey.

İddia ve borsa aynı kulvarda değil dimi, aynı şekilde değerlendiremeyiz

Köpek b.k yemekten vazgeçmez derler.
Asla bırakacağını zannetmiyorum.

Geçende yanlış hatırlamıyorsam malkero nikli üye de konu açmıştı. Eşi 100 bin kaybetmiş. (Yanlış hatırlıyorsam affola , düzeltin beni)
Geleceğinizi riske atmayın. Ya da bekleyin ödesin borçlarını , tedavisini olsun . Sonra bakarsınız.

Ben de futbol, basketbol gibi sporları çok takip ederim ve canım isteyince iddaa da oynarım. Biraz irade meselesi bu aslında. Anlaşılan sevgiliniz iradesine yenik düşmüş ve fazla abartmış. Eğer sevgiliniz kendisine inanıyorsa elbette tedavi olup bırakabilir diye düşünüyorum. Ama bu durum tamamen ona bağlı size değil. Ayrılmayacaksanız evlenme işini bir süre daha askıya alabilirsiniz.

Tedavi goruluyor boyle bagimliliklarda ama otokontrol eksikligi kisilikle alakali. Ben bir konuda kaybedince hirs yapmam ders cikaririm. 3 5 ile baslamis is ona buna el acmaya, varini yogunu gommeye hatta hirsizliga varmis. Vazgecebilecegi cok nokta varken o ihtirasinin esiri olmus. Siz bilirsiniz devam edecekseniz de ekonomi kontrolu elinizde olsun diyecegim ama bilinen kesenizden harcamazsa tefeciye de gitme ihtimali var. Bu konu sizlik degil sizin probleminiz degil bu yuzden de siz cozemezsiniz. Biraz durulsa da ilerde yine basinizi agritacaktir bence. Hem de evli olacaginiz icin beraberinde siz de suruklenirsiniz.

Uy kizim sakin kendini yakma. Benim bir yengemin kardesi öyle. Evde avucta ne varsa kaybetti. Memur oldugu halde evde avucta var sifir. Borclar kat kat. Esi de bir zaman sonra dayanamayip cocuklari alip ailesinin yanina döndü cünkü ne yaptilarsa biraktiramadilar. Sakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…