• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehir konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar ben şurada neredeyse 8 sene olacak evliyim. Dini nikahımızda ben bir şey istememiştim ama 5 reşat altın yazmış hoca. Ben ara dalgasına ne zaman vereceksin mehirimi dedim evlendiğimizden beri vermedi beyefendi. Eşim bana diyor ki bu mehir boşanacaksak vermem gereken bir şey diyor. Ben çevremden duyuyorum evlenir evlenmez alıyor millet. Şimdi ben mi haklıyım yani çoktan almalı mıydım mehiri. Yoksa kocam mı haklı boşanırken mi veriliyor?
Mehir olası bir ayrılık durumunda kadının güvencesi için yazılan birşey.
Evliyken alınması da imkan dahilinde bence.
Ayrılınca lazım olur al sakla mı desin eşiniz 😅

Sıkıntı bence şurda başladı
Kimse kocasından para almıyor hem evet hem hayır mesela ben hiç ex eşime gidip bana para ver şu bu demedim dedirtmedi sağolsun para ortaktı benim kök ailemde de böyleydi ayrıca sizin iki çocuğunuza yatırım yapmak alacağınız mehire kaldıysa ohooooo orda zaten bir sıkıntı var
İnsanlar bi saattir bunu anlatıyo size
Yani bu koca bi gün gönlün hoş olsun diye bi takı alıp sana getirmemiş o kadar iş yeri açıcak kadar maddi imkanı olan adam bi hesap açıp da içine 200 b koyup bu da eşimde dursun nolur nolmaz birikimdir dememiş çocuklar için bunu yapmamış yani biraz da sorunlar burada gibi s
Evet ya çocuğa yatırım için mehire mi ihtiyacınız var? Halihazırda çocuklara yatırım için para ayrılmıyor mu refah döneminizde ben de anlamadım konu sahibini

Evet ya çocuğa yatırım için mehire mi ihtiyacınız var? Halihazırda çocuklara yatırım için para ayrılmıyor mu refah döneminizde ben de anlamadım konu sahibini
İşte bunlara takılınca sorunca biz suçlu oluyoruz

Neyi kafana takıyorsun ki saçma sapan, böyle bir şey konuşmadık bile sırf aileler istiyor diye dini nikah yaptık onda ne yazdılar ettiler bilmem birde eşim bana bilezik aldı onlarla da araba aldık ev alınacak kadar çok olsa ev de alırdım ayrıyetten özel benim hesabımda dursun benim bana al diyenleri de anlamıyorum bir zahmet çalışta sen yap madem bu kadar istiyorsun

mehir borcunun ne zaman ödeneceği konusunda iki tane zaman var. birincisi siz isteyince, ikincisi de en geç evlilik bitince. yani siz istedikten sonra en geç evlilik sona erdiğinde ödenmesi lazım. evliliğin sona ermesi de ölüm ya da boşanma olabilir fark etmez. illa boşanınca diye bir şey yok yani siz isteyince vermesi lazım. şu anda size borçlu olmuş oluyor.

Arkadaşlar ben şurada neredeyse 8 sene olacak evliyim. Dini nikahımızda ben bir şey istememiştim ama 5 reşat altın yazmış hoca. Ben ara dalgasına ne zaman vereceksin mehirimi dedim evlendiğimizden beri vermedi beyefendi. Eşim bana diyor ki bu mehir boşanacaksak vermem gereken bir şey diyor. Ben çevremden duyuyorum evlenir evlenmez alıyor millet. Şimdi ben mi haklıyım yani çoktan almalı mıydım mehiri. Yoksa kocam mı haklı boşanırken mi veriliyor?
Hemen de istenebilir boşanırkende bu kişiye bağlı değişir tek şart erkeğin mehiri vericeği zaman borcunun olmaması diye biliyorum

Bizim ülkede medeni kânun geçerli olduğu için bilemeyeceğim.bu konu niye kapanmadi bu arada.şu devirde şu muhabbetlere bak.ben şikayet edeyim bari.

Neyi kafana takıyorsun ki saçma sapan, böyle bir şey konuşmadık bile sırf aileler istiyor diye dini nikah yaptık onda ne yazdılar ettiler bilmem birde eşim bana bilezik aldı onlarla da araba aldık ev alınacak kadar çok olsa ev de alırdım ayrıyetten özel benim hesabımda dursun benim bana al diyenleri de anlamıyorum bir zahmet çalışta sen yap madem bu kadar istiyorsun
Bu da nasil olsa gidemezin kadin versiyonu.adamin tapusunu almiş.8 sene de vakit geçmiş ee iş artık garanti bin tepesine.bekar olsa 1 kahve parasi isteyemez.bir de bu mehir isteyen arkadaşlar mahkemece bağlanacak nafakayı reddediyor mu? Hani nafaka yerine verilen birşey ya.ikisi birden helal olmuyor.herkes işine geldiği gibi dindar, işine geldiği gibi seküler 😁

Son düzenleme:
Kimse kimsenin gırtlağına çökmedi. Mesajları okursanız kâğıdı buldum sordum. Boşanırken dendi. Ben de buraya sordum. Ki sorduğuma da pişman oldum. Kimse kocasından beş kuruş almıyor demek ki burada çocuğuna yatırım da yapmıyor belli ki. Koca ile para mevzusu aman ya rabbi modunda herkes. Ben öyle değilim. Para mevzusu yapıyorum artık. Çünkü yapmazsam gidiyor o para. Bu yüzden alıp kenara koymayı görev edindim artık 2 çocuğum var ve bu saatten sonra birikim yapmak zorundayız.

Bu da nasil olsa gidemezin kadin versiyonu.adamin tapusunu almiş.8 sene de vakit geçmiş ee iş artık garanti bin tepesine.bekar olsa 1 kahve parasi isteyemez.bir de bu mehir isteyen arkadaşlar mahkemece bağlanacak nafakayı reddediyor mu? Hani nafaka yerine verilen birşey ya.ikisi birden helal olmuyor.herkes işine geldiği gibi dindar, işine geldiği gibi seküler 😁

Birlikte yaşarken elbette ki eşler birbirinden para alıyor, birbirlerine hediye alıyor, şöyle bir takı istiyorum vs de diyebilirsiniz eşinize tabi.
Ama mehir hakkım, kağıtta yazıyor bilmem ne muhabbeti değişik geldi.
Bu durumda boşanma durumunda nafaka, tazminat vs talep etmeyeceksiniz gibi anlıyorum. Adam mehdinin verdim herhangi bir hakkın kalmadı diyebilir.

Haklısın kafalar çok karışık ki zaten.. şimdi nafaka konusunda erkekler aşırı bastırıyor bazı platformlarda nafaka kaldırılsın diye, bunlar da sanıyor ki erkek devlet baskısı olmadan boşanırken kadının eline para verecek😂 yani allasen mehir diye bilmem ne kadar altın hep bilmem ne jeep istedi diyeinternete düşüyor hep, madem bu mehir boşanırken verilecek para yahu daha devletin zorla aldığı nafakayı ödemeyen erkekler çocuğunu iteleyip yeni bir hayata bakan erkekler mehir gibi sözlü imamın söylediği şeyi takacakmış😂😂

Haklısın kafalar çok karışık ki zaten.. şimdi nafaka konusunda erkekler aşırı bastırıyor bazı platformlarda nafaka kaldırılsın diye, bunlar da sanıyor ki erkek devlet baskısı olmadan boşanırken kadının eline para verecek😂 yani allasen mehir diye bilmem ne kadar altın hep bilmem ne jeep istedi diyeinternete düşüyor hep, madem bu mehir boşanırken verilecek para yahu daha devletin zorla aldığı nafakayı ödemeyen erkekler çocuğunu iteleyip yeni bir hayata bakan erkekler mehir gibi sözlü imamın söylediği şeyi takacakmış😂😂
Aynen ya.şansını deniyor işte.

Dini içerikli konular yasaktır.
Aklınıza takılan dini konuları diyanete sormalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X