Mehmet Pişkin'in cenazesi, cenaze namazı kılınarak toprağa verildi. Vasiyeti gerçekleştirilmedi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
İntihar videosu yayınlayan Mehmet Pişkin toprağa verildi
İstanbul’da, sosyal paylaşım sitesinde intihar videosu yayınladıktan sonra kendini asan Mehmet Pişkin'in cenazesi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi. İntihar videosunda gömülmek istemediğini söyleyen Pişkin'in vasiyeti yerine getirilmedi.
Sitene Ekle

[xtable]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
Ölümünün ardından mezar istemeyen, bedeninin kadavra yapılmasını ya da balıklara atılmasını isteyen Mehmet Pişkin'in vasiyeti yerine getirilmedi. Cenazesi bugün sabaha karşı İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Hatay’ın İskenderun İlçe Devlet Hastanesi morguna gönderilen Mehmet Pişkin (37) için Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde tören düzenlendi.

Pişkin’in ailesi tabutu önünde gözyaşları dökerek feryat etti. Mehmet Pişkin’in babası Kasım Pişkin ise güçlükle ayakta durabildi. Mehmet Şimşek'in cenazesi kılınan namazın ardından İskenderun Çankaya Mezarlığı'nda defnedildi.

Öte yandan, cenaze tabutu için fotoğraf bulunamaması üzerine, İstanbul’dan cenazeye katılan Mehmet Pişkin’in iş arkadaşları sosyal paylaşım sitesinde bulunan Pişkin’e ait fotoğraflarının internet kafede renkli fotokopisini çıkarttı.

Sosyal medyayı sarsan videosunda mezarda gömülmek istemediğini vasiyet olarak açıklayan Mehmet Pişkin’in yakınları konuyla ilgili de açıklama yapmaktan kaçındı. Pişkin, intihar edeceğine dair yayımladığı videosunda, “Herhangi bir dini inancım yok. Gömülmek istemiyorum. Bir kadavra yapsınlar, bilimsel araştırmalara versinler bedenimi. Çocuklar iskeletimle oynasın. Olmadı balıklara atsınlar. Ama mezar istemiyorum” demişti.
milliyet

içlerı rahat edıcekmı acaba vasıyetını yerıne getıremeyenlerın
asla rahat etmıcek.. bızde babamın vasıyetını yerıne getıremedık aslında ve ıcımı kemırıyor duruyor elımde olsa devlet ızın verse mezarını degıstırırım ailesının annesının babasının ve kardeslerının ne cenazeye nede mezarına gelmelerını ıstemedıgını hayatı boyunca hep tekrarladı ama cok cabalamamıza rahmen engel olamadık bızı kım dınledı kım taktıkı

ben de gömeceklerini düşünmüştüm anne babanın, aksi olsa şaşırırdım asıl, türkiyede gömmeyecek anne baba yoktur sanırım

ben de gömeceklerini düşünmüştüm anne babanın, aksi olsa şaşırırdım asıl, türkiyede gömmeyecek anne baba yoktur sanırım

Her ne kadar ortada bir vasiyette olsa ben anne babayı anlıyorum, evlat kaybetmek hayatta yaşanabilecek en büyük acılarından biri, ölümün hertürlüsü üzücüdür ama ölümde acı sıralaması diye bir sıralama olsa evlat acısı 1. sıradadır.
O yüzden anne baba da kendince haklı, zaten evlatlarını kaybetmişler birde mezarı olmazsa yıkılırlar iyice zira yakınlarını kaybedenlerin mezar ziyaretleri onlar için bir nevi terapi gibi, mezartaşını sevip okşamak, toprağıyla konuşmak anormalmiş gibi gözükse de ruhen rahatlatıyor onları, bunu psikiyatristlerde söylüyor. Mehmet açısından düşününce gömülmesi bencilce gelse de anne babanın cephesinden bakınca onları haklı buluyorum, zaten otopsi yapıldığı için kadavra yapılamazmış, ailesi onu balıklara yem yapamazdı.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşaallah.

Allah korusun Rabbim göstermesin bana bize kimselere; ama bende annesi babası yerinde olsaydım, mezarı olsun isterdim.. Diyorum ya karışık durumlar bunlar

evet mezar ziyaretleri kültürümüzde önemli bir yere sahip, insan kaybettiği kişiye ancak mezarı varsa yanına gidince yakın hissediyor

yine burda da dikkatimi çeken konu intihardan bahsetmiş olmasına rağmen yeterince ciddiye alınmaması, keşke bi arkadaşı yakını olayın ciddiyetini anlasaydı
çoğunlukla şaka yapıyor, blöf yapıyor gözüyle bakılıyor sanırım, bi şekilde intihardan bahseden ciddiye alınmıyor

Son arzusu bile yerine getirilmedi adamın ya.
Yazık.

Otopsi yapıldığı için vasiyeti yerine getirilmemiş,otopsi yapıldığı için kadavra olamıyormuş.

Otopsi yapıldığı için vasiyeti yerine getirilmemiş,otopsi yapıldığı için kadavra olamıyormuş.
benim anlamadığın intihar edeceğini söyleyen öldüğü saat ve ne şekilde öldüğü belli olan birine neden otopsi yapıyolar? hukuki dayanağı vardır muhakkak ama merak ediyor insan.
ailesine gelince yasadıkları bu büyük acıyla vasiyetini yerine getirmemeleri çok normal

Otopsi zorunlu diye biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam.

Vasiyeti bile yerine getirilmeyen Mehmet, umarım birgün seni gömmek ve en azından bir mezarı olsun gidelim toprağıyla teselli bulalım diye düşündükleri için seni toprağa veren anne babanı anlarsın.
yeğeninin doğmasını bekleyen adam bunu düşünmüştür mune..istememiş demekki bence vasiyeti yerine getirilmeliydi..bu ona olna borçlarıydı..

ha balık ha kabir böceği yurt dışında bu konuda daha duyarlılar..annesi babası onu nasıl yetiştirdi anlayabildimi bilmiyoruzki..

Vasiyeti bile yerine getirilmeyen Mehmet, umarım birgün seni gömmek ve en azından bir mezarı olsun gidelim toprağıyla teselli bulalım diye düşündükleri için seni toprağa veren anne babanı anlarsın.
bu konuda farklı düşünceler olabilir saygım sonsuz..
benim bakış açım farklı bu konuda varsın bir mezar taşım olmasın mezarım kaybolsun kimse gelmesin..öyle nice mezarlar varki bu dünyada anlamayan ziyaretede gelmesin..

yeğeninin doğmasını bekleyen adam bunu düşünmüştür mune..istememiş demekki bence vasiyeti yerine getirilmeliydi..bu ona olna borçlarıydı..
crypticim hiç doğmamış hiç büyütmemişler gibi yeryüzünden izinin tamamiyle silinmesini istememişlerdir.anne babanın 36 yıllık emeğini hiçe saymış videoda (ben duymadım) hiç anne babasından bahsetmemiş kardesi ve yeğeninden bahsetmiş onun için en cok üzülecek insan annesi. videoyu izlerken bnmde dikkatimi çekmişti. kesinlekle gömülmek istemiyorum deyişi. toprağın altına girmekten korkuyordu sanki.

biraz önce aynını düşündüm canım anne babasından bahsetmemesi banada garip geldi..çünki biz 3 kardeş annemiz vefaat edince çok büyük bir yıkıma uğradık..o bizi sarıp sarmalamıştı elinden geldiğince..ama evlatda ailesine anne babasına kırgın olabilir..nedenini bilemeyiz tabii..ama insanın bedeni insana ait belkide tek şeydir reel olarak..onun hakkında karar vermek o kişiye düşer diye düşünüyorum..bir Müslüman olarak beni gömmelerini isterim yeri mühim değil varsın bir mezar taşımda olmasın..önemli biri görmüyorum kendimi sonuçta vatanımız için şehit olanlar toplu mezra gömülmüş olanlar var..oğlum var öldüğümde hiç gelmesin sıkıntıya düşecekse gönlünden geçirsin istersede mühim değil..

umarım kimse böyle sıkıntılara ikilemlere düşmez. eğer ardında kalırsam isimsiz bırakmam mezarını bunu bilmeni isterim nelerden konusuyoruz Allah uzun uzun ömürler versin

umarım kimse böyle sıkıntılara ikilemlere düşmez. eğer ardında kalırsam isimsiz bırakmam mezarını bunu bilmeni isterim nelerden konusuyoruz Allah uzun uzun ömürler versin
çok tatlısın canım..
ama bun dünyadan göçünce pek bir önemi yok sanırım:)

aklıma ne geldi..acaba ölümü yıllarca eş dost akraba tarafından trajik anılmasın diye cool bir ölüm videosu hazırlamak istemiş olabilirmi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…