mektubum yüzünden ailem dağıldı

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
annem ve babam kısa bir süre önce boşandı..

sebep şiddetli geçimsizlik dendi tek celsede bitti..
kimseye sormadan sorgulamadan el sıkışıp ayrıldılar.

annemin hayatında biri vardı biliyodum.. öğrendiğim anda annemden nefret etmeye başladım.işten gelirdi yorgun argın bilgisayarın başına geçip onunla konuşup mutlu olurdu ama bizim yanımızda gülmezdi.
babam işten gelirdi bizimle ilgilenir sohbet ederdi anneme karşı soğuktu ilgisizdi ama severdi bilirdim.

bir gün anneme bi mektup yazdım.. yaşadığı ilişkiyi bildiğimi ve bu şekilde giderse beni kaybedeceğini söyledim kısa bir süre sonrada üniversiteyi kazandım ve yanlarından taşındım..
uzaktayken herşey iyiydi tatillerde benim için kavga etmeyip iyi şekilde devam ettiriyolardı herşeyi..
sonra bir gün babam aradı..
mektubu bulmuş.
annem okuduktan sonra atmamış saklamış tesadüf babamda görmüş..
bu ne dedi ne biliyosun anlat dedi.
ne biliyosam anlattım ağlaya ağlaya..
babam ağlama dedi 25 yıllık evliliğimi bi hataya yıkacak değilim dedi.
annemle konuştular evdeki interneti kestiler söz verildi herşey yoluna girsin diye çaba gösterdi babam..

yaklaşık bir sene sonra bi gece kardeşim aradı ağlıyo..
noldu dedim annemle babam tartışıyolar nolur atla gel dedi.
anneme gece yarısı bi mesaj..
bi adamdan.
babamın dediğine göre hoş karşılanamayacak kadar gereksiz bi mesajmış.
apar topar kimseye bu yaşananlar söylenmeden ilişkileri bitti.olabildiğinde hızlı bi şekilde evini taşıdık ve boşandılar.

geçen otururken dedim anneme neden yaptın bunu diye.. anlayamazsın daha küçüksün dedi halbuki onun bilmediği kadar büyümüştüm.. yatak odası anlatılmaz kızım baban evli kalınacak bi adam değildi dedi iyi bir babaydı ama iyi bi eş değildi dedi.. zorla evlendirdiler daha 16 yaşındaydım gençliğimi yaşamadım dedi..
ne döver ne söver evet ama evlilik bununla yürümüyo dedii.. saatlerce anlattı hem anlattı hem ağladı..
herşeyi anlarımda hayatına birini sokmanı anlayamıyorum dedim.. al bak mesajlara ddi adamın mesajlarını saklıyomuş hala..
mesajar liseli aşıklar gibi sevgi sözüklerinden oluşuyo aşk kokuyo..
yemin etti buluşmadım bile dedi iş yerinde tanıştım sadece mesajlaştık dedi.. pişman değilim dedi. sizin için üzgünüm bunları yaşadığınız için ama iyiki ayrıldık dedi..
neyse boşandılar kısa bir süre sonra babamın hayatında biri olduğunu öğrendim.. seninle tanıştırmak istiyorum dedi şok oldum..
ama o yaşadıklarından sonra babam mutluydu ve onu kırmamak için kabul ettim kardeşim kabul etmedi ve tanışmadı..

kadınla tanıştım babamın gözünün içine bakıyo aşkım canım diyo ilaç saatlerini hatırlatıyo eliyle yemek yediriyo seviyo çok seviyo..
kıskandım annem yerine başka bi kadın var ama annem hiç böyle olmadı ki dedim sonra..
anneme anlattım içten içe anneme kin besliyodum acı çeksin istiyodum..
mutlu oldu.ona böyle biri lazımdı kızım sakın sorun çıkarmayın dedi..
geçen gün annemin face hesbına girdim baktım hareket dökümüne gecenin bi vakti hemen hemen her gün babama bakıyo..
o kadar üzülüyorum ki..
annemin hayatında şuan kimse yok zaten olsa söylemekten çekinmez..kardeşim ve bana yönelmiş durumda acaba pişman mı diyorum hayır pişmanda değil.. kardeşim göçebe gibi bi orda bi orda yaşıyo..
diyorum o mektubu yazmasaydım ayrılmayacaklardı ayrılmasalardı daha mı iyiydii.. babam mutlu evet ama annem iyice zayıfladı üstelik istesem bile eskisi kadar yakın olamıyorum ona.. anlamak istiyorum destek olmak istiyorum ama yapamıyorum..
dert midir bilmem ama paylaştıkça azalıyo sanırım insanın derdi..

Kendini suçlu hissetme .
Olacağı varmış olmuş .
Annenin yaptığı sen olmasaydın da çıkardı elbet ortaya .
Annen belki pişman olmuştur ama iş işten geçti .
Her hatanın bir bedeli var .
Babana da annene de size de hayatta başarılar .

Canım senin mektuptan degilki , onların arasındaki iliski zaten bitmiş .
Annen baban oldugu icin duygusal yaklaşıyorsun ama bence ayrılmaları ikisi icinde hayırlı olmus
Sıkma canını , kaderin önüne de geçilmiyor , yaşanacaklar boyleymis

Olacağı varmış.Ne iftira atmışsınız ne de babanaın karşısına geçip bile isteye anlatmışsın.Annen aldatmış babanı masum bir şey değil şimdide yaptıklarının karşılığını alıyor bana kalırsa...Adaletin nasıl tecelli edeceğini bilemiyoruz.Hepiniz için hayırlısı olsun...Size düşen bence kardeşinize sahip çıkmak en günahsızı o çünkü...

Canım benim senin hatan yok bu durumda...mektubu yazmışsın,anne saklamış...

Annen seçimler yapmış,yaşayamadıkları için muhtemelen 30 yaş krizi gibi bir dönem sonrası boşluğa düşmüş.
Aradığı sadece sevgiymiş anladıgım kadarıyla.Mutsuzlarmış ki ayrılmışlar.Gayet yerinde bir kararmış ki baban 1 kez affetmiş sonra kavga gürültü olmadan ayrılmayı bilmişler.Yani ikisind de bitmiş yıllar önce.Onlar farkındaymış.
Anneni size ihanet etti gibi düşünüp affedemedigini sezdim.Türk örfüne göre kızları-çocukları olan bir evli hanımın sebeb ne olursa olsun ayrılmadan flört etmesi hoş degil.AMA ŞÖYLE DÜŞÜN ANNEN DE BİR İNSAN VE KENDİ SEÇİMİYLE HATA YAPMIŞ.Onu yargılama -sorgulama ...
Mutsuz oldugu fikrine gelince muhtemelen alışkanlık ve yalnızlık duygusuyla bakıyordur babana.
Birincisi KADINCAZIN ÖZELİNİ artık kurcalama.Bu seni onu ettiğinden daha MUTSUZ ediyor ama farkında degilsin.
İkincisi baban annenin davranışlarından sonra ikinci kez mutlulugu bulmuş çocukça kıskançlık edecek yaşta degilsin lütfen yapma.Bırak adamcagız mutluysa öyle kalsın.

Evlenince anlayacaksınız anne babanızı kardeşinle.Evlilik öyle bir şey ki.bazen köpeğe atsan yemez.Bazen onsuz nefes alamazsın.

anne babandan senin gibi kan bagıyla ömrü billah aynı yerde zaman kaybetmelerini beklemek bencillik.bence sen de gayet farkındasın.sadece için için üzüldügün için yakınmışsın.

Yaşın gayet büyük.Okulunu bitir ,ailenle iletişimini kopartma,kardeşine annene babana destek ol,güzel şeyler yaşa yaşat.
Ama şunu aklından çıkart:anne babanın evliliği senin yüzünden bitmemiş...
Yolun açık olsun.Kendi hayatına odaklan ve güzel seçimlerle donat...sevgiler

aslında iyi bile olmuş o mektubu yazman. baban mesajı aniden görseydi daha kötü bi tepki verebilirdi ve evlilikleri devam etseydi ikisi de mutsuz olcaktı ama şu an baban mutlu, annen de yaşadıklarını atlattıktan sonra mutlu olcak, ikisi için de böylesi daha iyi olmuş

tatlim,insaniz her yasta hata yapabiliriz...Annen cok kucuk yasta evlenmis,belki hic asik olmadi,belki baban da asik degildi,ya da secme sansi bile olmadi evlenecegi kisiyi.Lutfen annen hakkinda bugunun kurallarina gore degil gecmisin sartlarina gore dusunerek bir kaniya var.Ikisi de mutlu degilmis anladigim kadariyla,simdi ikisinin de mutlu olmaya haklari var.Onlarin yaninda kendilerini gercekten seven birinin oldugunu bilmek uzaktayken senin de icini rahatlatacaktir.Olan olmus artik,boylesi onlar icin daha hayirli,kendini suclama sen sadece mektupla sureci hizlandirip onlara yeniden baslamalari icin firsat sunmussun,iyilik yapmissin aslinda.Simdi annecigin icin burda ne laflar edenler cikacak,dinleme.Sen de artik universiteye baslamissin ve bir kucuk kadinsin.Senden baska onu anlayan cikmaz,daha fazla uzme yalniz birakma kardesine de anlat o da degismeye clissin.Daha buyuk hatlar yasanmasin.Kadin her zaman kadinin destekcii olmali bu bir "hata" yapan annemiz de olsa.

Başlıkta ailem dağıldı demişsin ama ortada bir aile yokmuş aslında.
Kendini suçlama.
Bence böyle olması daha iyi olmuş.

mektubun için kendini boş yere suçlama.annen bence boşanmak istiyordu ve o mektubu belki de babanın görmesi için yırtıp atmadı.mektubu niye saklasın ki babandan çekinse?hem kaderin önüne geçemezsin.çizilen yolların seninle bi alakası yok.annen de baban da yollarını çizmişler.annen bu evliliğin bitmesini istemiş bence.belki de bir başkasıyla mutluluk hayalleri kuruyordu ama dışarıdaki adam boş bir aldanış olurdu ona yalnızca,o da bunu anlamıştır ve bence pişman olmuştur.babana bakıp durması bundandır.size belli etmek istemez tabi.gururuna yediremez.ama artık olan olmuş baban da bir başkasıyla mutlu.bak herkes yolunu çiziyor.sen de kendi yolunu çiz.

Son düzenleme:
kardeşimle yakından alakar oluyorum zaten aynı zamanda annemede destek olmak istiyorum çünkü kendi ailesi boşanmasını istemedi ve kızgınlar yanında olan kimse yok.. ama işte içimden gelmiyor.. dediğim gibi anlamak istiyorum aslında ama bi şekilde soğudum ve eskisi gibi olmak istiyorum millet annesiyle ilgili bişşey anlatırken ben babamı anlatıyorum..
babamı kıskanıyorum evet ama engel olmam o bu mutluluğu çoktan hakketti..

ayrıca şuna açık ve net şahit oldum oluyorum aklınızda bulunsun..
er yada geç herkes ektiğini biçiyo..
iyilik yap denize at.

Senin bir suçun yok, eğer o mektup olmasaydı başka şekilde illa annenin yaptığı ortaya çıkardı zaten. Sen doğru olanı yapmışsın eğer annenin korkusu olsaydı zaten o mektubu kendisi imha ederdi.

Annene de üzülme, o kendi yaptığı hatanın bedelini ödüyor. Kadın yada erkek farketmez aldatmak aldatmaktır iletişimleri ne kadar masum olarak gözükse bile.

Üzme tatlı canını, herşey olacağına varmış.

Neden bilmiyorum yazdıklarını okuyunca çok duygulandım ve gözümden yaş geldi. kendini suçlama hem annene hem babana hem de kardeşine yerine göre destek ol. Allah yardımcın olsun.

ve evet yaptıklarının bedelini ödüyor..
Allah acısını belki de bu şekilde çıkarıyor annemden ama çok üzülüyorum bu halde olmasına bazen bilgisayar başında bizi ihmal edip o adamla mutlu olduğu anlar geliyo iyi oluyo diyorum sonra bu kadın beni 9 ay karnında taşıdı annem o benim beni büyüttü emek verdi bi hatası yüzünden silme diyorum..
içim bunalıyo resmen..
seviyorum annemi çok seviyorum Allah korusun onun olmayacağı düşüncesi bile beni ağlatmaya yetiyo ama eskisi gibi olamıyorum işte..
ve sanırım kendiside bunun farkında..
ilerde çocuklarım benden soğusa kendimi hiç affetmem ve anneme bunları hissettirdiğim için çok üzgünüm.

ve evet yaptıklarının bedelini ödüyor..
Allah acısını belki de bu şekilde çıkarıyor annemden ama çok üzülüyorum bu halde olmasına bazen bilgisayar başında bizi ihmal edip o adamla mutlu olduğu anlar geliyo iyi oluyo diyorum sonra bu kadın beni 9 ay karnında taşıdı annem o benim beni büyüttü emek verdi bi hatası yüzünden silme diyorum..
içim bunalıyo resmen..
seviyorum annemi çok seviyorum Allah korusun onun olmayacağı düşüncesi bile beni ağlatmaya yetiyo ama eskisi gibi olamıyorum işte..
ve sanırım kendiside bunun farkında..
ilerde çocuklarım benden soğusa kendimi hiç affetmem ve anneme bunları hissettirdiğim için çok üzgünüm.

böyle hissetmen çok normal,içinde bir kırgınlık olur elbet.ama anne de olsa insan işte.herkesin hataları olabilir.hiç kimsenin annesi mükemmel değil.ama anne bi tanedir.onun emekleri elbette ödenemez.anneni yalnız bırakma.çünkü sevgi budur.

böyle hissetmen çok normal,içinde bir kırgınlık olur elbet.ama anne de olsa insan işte.herkesin hataları olabilir.hiç kimsenin annesi mükemmel değil.ama anne bi tanedir.onun emekleri elbette ödenemez.anneni yalnız bırakma.çünkü sevgi budur.

ne kadar doğru..
mükemmel değil ama bi tane..
benim çocukluktan beri en büyük hayalim anne olmak bir çok kadın gibi..
şimdi kendi annem hakkında bunları yazıyorum.. hissederken yazarken kendimi suçlu hissediyorum.. bugün ona yarın bana..
sevgi bu evet hatalarını gördüğün halde..

Ben bu hayatta bir tek zalimliği ve zalimin ettiği zulmü affedemiyorum.
Annenin dediği cümleler çok içime dokundu şahsen. 16 yaşında evlendirilmesi. Bunlar zor şeyler.
Onu mutsuzluğa iten şeyler.Sizi çok sevdiğine ben eminim zaten.
Kimleri affediyoruz. Bence anneni affetmelisin.
Hayatı elinden kendi isteği dışında alınmış bir kadın anladığım kadarıyla. Bir hata yapmış...
Olmuşu sorgulama bence artık. Ayrı ayrı sev ikisini de.
Bir evlilikte kimin haklı kimin haksız olduğunu çocuklar pek bilmez bence.

Ben bu hayatta bir tek zalimliği ve zalimin ettiği zulmü affedemiyorum.
Annenin dediği cümleler çok içime dokundu şahsen. 16 yaşında evlendirilmesi. Bunlar zor şeyler.
Onu mutsuzluğa iten şeyler.Sizi çok sevdiğine ben eminim zaten.
Kimleri affediyoruz. Bence anneni affetmelisin.
Hayatı elinden kendi isteği dışında alınmış bir kadın anladığım kadarıyla. Bir hata yapmış...
Olmuşu sorgulama bence artık. Ayrı ayrı sev ikisini de.
Bir evlilikte kimin haklı kimin haksız olduğunu çocuklar pek bilmez bence.

çok dolduğumdan mıdır bilmem ama burda yazılanlarda bende aynı etkiyi yaratıyo.. öyle şeyler okuyorum ki gerçekten bazı şeylerin kıymetini bilemiyo insan.. farkına varmama sağladı bu site bir çok şeyi..
teşekkür ederim hepinize.

Benim babam da mesela annemi aldattı. Evet hatanın en büyüğüydü.
Ama kendi babası da , eve hiç gelmeyen bir babaydı. Babannemi aldatan bir adamdı. Bir sürü sevgilisi varmış filan.
Babamın önünde bir baba figürü hiç olmamış ergenlik döneminde mesela.
Yılları çalışmakla eve bakmakla geçmiş. Hı bunlar annemi aldatmasını mı gerektirir? Bilmiyorum.
Ama dediğim gibi. Annen zalim bir kadın değil belli.
Ben bir tek zalimleri affedemiyorum. Zalimlerin dışındaki insanlar, duygusal bunalımlarından dolayı hatalara yönelik oluyorlar.
O yüzden anlayabiliyorum onları.

Kaderin çizgisini değiştiremiyor insan belki biraz geciktiriyor ya da kısaltıyor ama değiştiremiyor

Sen o mektubu yazmasaydın eğer belki o mesaja tepki daha kötü olacaktı

Baban bunu daha zor hazmedecekti

İkisi de birbirine aşık değilmiş, sevgi açlığı çekmiş

Mutsuz bir yuvada olmaktansa ikisininde mutlu olması çok daha iyi

Annen ve baban aralarında bir karar varmış ve ayrılmış suçlama onları

Hayat kısa, onların seçimiydi ikisine de küsme

Annene doya doya sarıl yarın geç olabilir o zaman bir kerecik koklasaydım dememek için aradaki kırgınlığa son ver..

Back
X