mektubum yüzünden ailem dağıldı

Bence siz sadece olanlara sebep olmuşsunuz.Buda vicdan yapılacak bir durum değil.Yanı olacağı varmış yada olması gereken olmuş diyelim....
Annen baban boşandılar,siz o mektubu yazmasaydım boşanmazlardı belkide diyorsunuz,anneniz babanızı aldatmasaydı siz o mektubu yazmazdınıza kadar gider bu şekilde düşünürseniz....
Ben babanız adına mutlu oldum.Buda sizin yasam sınavınız lutfen canınızı hiç sıkmayın...

belki de en hayırlısı olmuş.
Acınız da yaşadıklarınız da büyük şeyler ama bana tavrınız son derece bencil geldi
"uzaktayken herşey iyiydi tatillerde benim için kavga etmeyip iyi şekilde devam ettiriyolardı herşeyi.. " cümlenizden anladım bunu.
Senin hatrın için kısa bir süre didişmeyi kesmeleri,savaş baltalarını gömmeleri mi yani herşeyi iyi yapan?
Ailen kedi köpek gibi hergün didişiyo,bunu biliyosun ama sen gelince kısa bir süre kavga etmiyorlar,sonra yine hır gür..
babanın ne kadar mutlu olduğunu görüyosun,kısa sürede kendisini çok seven biriyle umutlu bir birlikteliğe başladığını görüyorsun,hala o mektubu yazmasaydım da mutsuz evliliklerine devam etselerdi düşüncesindesin!
Evlat hatrı için evli kalma zamanları çoktaaan geçmiş,ki büyük kızları üniversitteye başlamış yani.
Benim kaç arkadaşımın ailesi,artı iki halam çocukları büyüttükten sonra boşandılar
Çünkü hatır gönül nereye kadar...Allah da bir can veriyo ve sevmediğin insanı bir ömür yatağın diğer köşesinde görmek işkencelerin en büyüğü olabiliyo.İnsan kendi ailesine bile tahammül edemiyo bazen "ayrı eve çıkayım da kurtulayım" diyo,"evleneyim de kurtulayım" diyo...Tamamen kan bağından oluşan kişiler için bile zaman zaman böyle şeyler düşünülürken körpecik kızken babanın görüp onaylaması sonucunda evlendiğin insandan mı ayrılmak istemeyeceksin?
Baban ne güzel mutluluğu bulmuş,kendin diyosun annem ona böyle davranmazdı diye.Belki de babanın ilk günden beri içinde kalan şeylerdir bu tarz sevgi gösterileri.Onun gerçek mutluluğu bulabilmesi için senin o mektubu yazman lazımdı belki de...
Annen de genç ve kala kalbi atabilen bir kadın.Neden bir gün o da mutluluğu yakalayamasın ki?

belki de en hayırlısı olmuş.
Acınız da yaşadıklarınız da büyük şeyler ama bana tavrınız son derece bencil geldi
"uzaktayken herşey iyiydi tatillerde benim için kavga etmeyip iyi şekilde devam ettiriyolardı herşeyi.. " cümlenizden anladım bunu.
Senin hatrın için kısa bir süre didişmeyi kesmeleri,savaş baltalarını gömmeleri mi yani herşeyi iyi yapan?
Ailen kedi köpek gibi hergün didişiyo,bunu biliyosun ama sen gelince kısa bir süre kavga etmiyorlar,sonra yine hır gür..
babanın ne kadar mutlu olduğunu görüyosun,kısa sürede kendisini çok seven biriyle umutlu bir birlikteliğe başladığını görüyorsun,hala o mektubu yazmasaydım da mutsuz evliliklerine devam etselerdi düşüncesindesin!
Evlat hatrı için evli kalma zamanları çoktaaan geçmiş,ki büyük kızları üniversitteye başlamış yani.
Benim kaç arkadaşımın ailesi,artı iki halam çocukları büyüttükten sonra boşandılar
Çünkü hatır gönül nereye kadar...Allah da bir can veriyo ve sevmediğin insanı bir ömür yatağın diğer köşesinde görmek işkencelerin en büyüğü olabiliyo.İnsan kendi ailesine bile tahammül edemiyo bazen "ayrı eve çıkayım da kurtulayım" diyo,"evleneyim de kurtulayım" diyo...Tamamen kan bağından oluşan kişiler için bile zaman zaman böyle şeyler düşünülürken körpecik kızken babanın görüp onaylaması sonucunda evlendiğin insandan mı ayrılmak istemeyeceksin?
Baban ne güzel mutluluğu bulmuş,kendin diyosun annem ona böyle davranmazdı diye.Belki de babanın ilk günden beri içinde kalan şeylerdir bu tarz sevgi gösterileri.Onun gerçek mutluluğu bulabilmesi için senin o mektubu yazman lazımdı belki de...
Annen de genç ve kala kalbi atabilen bir kadın.Neden bir gün o da mutluluğu yakalayamasın ki?

haklısınız belki bencilliktir bu söylediklerim..
yinede o kadın yerine keşke annem olsaydı da babamla birbirlerini sevseydiler diyorum ama işte gönül bu.. zorla güzellik olmuyor.

canim kendini hic suclama bende okul cikisi annemin siparis verdigi seyleri almaya giderken babami bir kadinla sarmas dolas ve elinden tuttugu bir kiz cocuguyla gordum dunyam yikildi babamda olsa o panikle yuzune tukurup olay cikardim babam cok yalvardi annen duymasin diye ilk tamam dedim sonra bakdim hergun cicekle alir gelir yapmacik sahte ask sozleri daha fazla annemin kandirilmasini istemedim o benim annem hic haketmedi seyler yasiyordu doktum butun icimdekileri annem sok oldu babam inkar etti bana siddet bile uyguladi annem elinden zor aldi annem yalanmis gibi davrandi meger hergun takip ediyormus hic belli etmedi birgun babam evden cikinca annem babam tanimasin diye carsaf giyip takip etmis ve basmis babami kadinla zavalli annem tek celsede bosandi gul gibi sahip cikdi evlatlarina herkes parmakla gosterdi takdir etti annemin bu basariisini halbusem cok ac yattigimizi bilirim ama annem yanimizdaydiya bize yeterdi onun sicacik kollari sonra nemi oldu babam virus kapti gunlerce yatalakmis en son oluyor diye kapinin onune birakip kacmis o biricik aski annem merhamet edip onu hastanede tedavi ettirdi olumlerden dondu babam af et diye yillarca yalvardi annem cocuklarin icin gel kal ama asla sana ait degilim dedi yeniden evlendiler ama asla onlari bir yatakda gormedim babam annemin pesinden ayrilmiyor bir dedigini iki etmiyor ama cok gec bu olanlardada asla pisman olmadim neden anneme dedim diye asla sorgulamadim kendimi hatta iyi bile yaptim dedim

16 yaşında evkendirilmiş annen bu yaşta evliliklerin çoğu kadını mutlu edemedi , o yetişkin bir kadın olarak oa mektup yazman hem doğru hem yanlış,keşke annen daha cesur kararlar alıp bu evliliğl sonlandırsaydı, annen .çok geç kalmış

annem ve babam kısa bir süre önce boşandı..

sebep şiddetli geçimsizlik dendi tek celsede bitti..
kimseye sormadan sorgulamadan el sıkışıp ayrıldılar.

annemin hayatında biri vardı biliyodum.. öğrendiğim anda annemden nefret etmeye başladım.işten gelirdi yorgun argın bilgisayarın başına geçip onunla konuşup mutlu olurdu ama bizim yanımızda gülmezdi.
babam işten gelirdi bizimle ilgilenir sohbet ederdi anneme karşı soğuktu ilgisizdi ama severdi bilirdim.

bir gün anneme bi mektup yazdım.. yaşadığı ilişkiyi bildiğimi ve bu şekilde giderse beni kaybedeceğini söyledim kısa bir süre sonrada üniversiteyi kazandım ve yanlarından taşındım..
uzaktayken herşey iyiydi tatillerde benim için kavga etmeyip iyi şekilde devam ettiriyolardı herşeyi..
sonra bir gün babam aradı..
mektubu bulmuş.
annem okuduktan sonra atmamış saklamış tesadüf babamda görmüş..
bu ne dedi ne biliyosun anlat dedi.
ne biliyosam anlattım ağlaya ağlaya..
babam ağlama dedi 25 yıllık evliliğimi bi hataya yıkacak değilim dedi.
annemle konuştular evdeki interneti kestiler söz verildi herşey yoluna girsin diye çaba gösterdi babam..

yaklaşık bir sene sonra bi gece kardeşim aradı ağlıyo..
noldu dedim annemle babam tartışıyolar nolur atla gel dedi.
anneme gece yarısı bi mesaj..
bi adamdan.
babamın dediğine göre hoş karşılanamayacak kadar gereksiz bi mesajmış.
apar topar kimseye bu yaşananlar söylenmeden ilişkileri bitti.olabildiğinde hızlı bi şekilde evini taşıdık ve boşandılar.

geçen otururken dedim anneme neden yaptın bunu diye.. anlayamazsın daha küçüksün dedi halbuki onun bilmediği kadar büyümüştüm.. yatak odası anlatılmaz kızım baban evli kalınacak bi adam değildi dedi iyi bir babaydı ama iyi bi eş değildi dedi.. zorla evlendirdiler daha 16 yaşındaydım gençliğimi yaşamadım dedi..
ne döver ne söver evet ama evlilik bununla yürümüyo dedii.. saatlerce anlattı hem anlattı hem ağladı..
herşeyi anlarımda hayatına birini sokmanı anlayamıyorum dedim.. al bak mesajlara ddi adamın mesajlarını saklıyomuş hala..
mesajar liseli aşıklar gibi sevgi sözüklerinden oluşuyo aşk kokuyo..
yemin etti buluşmadım bile dedi iş yerinde tanıştım sadece mesajlaştık dedi.. pişman değilim dedi. sizin için üzgünüm bunları yaşadığınız için ama iyiki ayrıldık dedi..
neyse boşandılar kısa bir süre sonra babamın hayatında biri olduğunu öğrendim.. seninle tanıştırmak istiyorum dedi şok oldum..
ama o yaşadıklarından sonra babam mutluydu ve onu kırmamak için kabul ettim kardeşim kabul etmedi ve tanışmadı..

kadınla tanıştım babamın gözünün içine bakıyo aşkım canım diyo ilaç saatlerini hatırlatıyo eliyle yemek yediriyo seviyo çok seviyo..
kıskandım annem yerine başka bi kadın var ama annem hiç böyle olmadı ki dedim sonra..
anneme anlattım içten içe anneme kin besliyodum acı çeksin istiyodum..
mutlu oldu.ona böyle biri lazımdı kızım sakın sorun çıkarmayın dedi..
geçen gün annemin face hesbına girdim baktım hareket dökümüne gecenin bi vakti hemen hemen her gün babama bakıyo..
o kadar üzülüyorum ki..
annemin hayatında şuan kimse yok zaten olsa söylemekten çekinmez..kardeşim ve bana yönelmiş durumda acaba pişman mı diyorum hayır pişmanda değil.. kardeşim göçebe gibi bi orda bi orda yaşıyo..
diyorum o mektubu yazmasaydım ayrılmayacaklardı ayrılmasalardı daha mı iyiydii.. babam mutlu evet ama annem iyice zayıfladı üstelik istesem bile eskisi kadar yakın olamıyorum ona.. anlamak istiyorum destek olmak istiyorum ama yapamıyorum..
dert midir bilmem ama paylaştıkça azalıyo sanırım insanın derdi..

bu yaşadıklarının aynısını bi romanda okudum tatlım
geri döneceksin okumanı esefle tavsiye ediyorum
tıpkı ordaki kız gibi güçlü ol

bu yaşadıklarının aynısını bi romanda okudum tatlım
geri döneceksin okumanı esefle tavsiye ediyorum
tıpkı ordaki kız gibi güçlü ol

yaşadıklarımı türk örf adetlerine uygun olmadığını düşünüp çok utanıyodum açıkçası sonra bir gördüm artık çok yaygınlaşmış artık kadın erkek farketmeden insanlar çok normal bişeymiş gibi interneti bu amaçla kullanır olmuşlar..
böyle bi kitaptan haberim yoktu ismi nedir acaba?

yaşadıklarımı türk örf adetlerine uygun olmadığını düşünüp çok utanıyodum açıkçası sonra bir gördüm artık çok yaygınlaşmış artık kadın erkek farketmeden insanlar çok normal bişeymiş gibi interneti bu amaçla kullanır olmuşlar..
böyle bi kitaptan haberim yoktu ismi nedir acaba?

geri döneceksin yazarı aklıma gelmedi

Back
X