- 23 Ağustos 2018
- 2.611
- 2.933
- 133
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #23.601
Benim de yıldızım dusuk bunun farkındayım anladım teşekkürler canım mantıklı inanmak gerek evet yoksa taksan bile fayda etmez onu da duymuştumMuska gibi ama değil dua yazıyor hoca evin içinde korkuyorsan mesela sinek uçması gibi oluyor bazen birde rüyaların da korkuyorsan gebe kalmana izin vermiyolar mesela yıldızı düşük derler mesela ben çok çabuk nazarlanırim bu şekilde inşallah anlatabilmişimdir birde inanmak gerek
Ya arkadaşım normal doğum diye ısrar etti, imza atmadı altına kağıdın. Kızı 24 saat aç bıraktılar, yok bebişin suyu azalmış fln diye ısrar ettiler. Kız da inat etti önceliğim normal doğum diye. Kıza 6 saat suni sancı bastılar hiçbi açılma olmadı, hatta sancı bile olmamış. Bazısında sancı oluyomuş açılma olmuyomuş mesela. Neyse kızı baya baya 1.5 gün hastanede mahsur edip ardından genel anesteziyle doğuma almışlar. Artık epidural da tutmaz deyip.. ben bu sebeple 4 kadın doğum doktoru değiştirdim. Hypno birthing kitabını ve pek çok kitabı yakın bi arkadaşım bana gebeliğimi öğrenince hediye göndermişti, o yayınevinin sahibiydi. Benim doktorum da çevirmenliğini yapmış bu hypnobirrhing kitabının, bana normal doğum istiyosan lütfen ona git dedi.
Ben de eşimle gttim, daha 20 haftalık gebeyken 2 gün sabahtan akşama keşkesiz doğum ve nefes eğitimine katıldık. Ardından o benim doktorum oldu.
Hem doktor
Hem ebe
Hem psikolog,
3 ile birlikte hazırlandım doğuma.
Ayrıca aynı merkezde hamile yogaaı derslerine katıldım düzenli.
Ben gerçekten okul okur gibi doğuma hazırlandım.
Hastanem benim doğumumda sınıfta kaldı ama gözümden düştü.
Onun dışında herşey çok güzeldi,
Kimse beni hiçbirşeye zorlayamadı.
Elimde istediklerime dair imzalı bi kağıtla gttim doğuma.
Kesik atılmayacak dedim
Damar yolu açılmayacak
Ölmediğim sürece hiçbirşey enjekte edilmeyecek
Benim zaten penisiline alerjim var
Ve diğer tüm ilaçlara hassasiyetim,
Abarttım hemşirelere. Dedim komple tüm ilaçlara alerjim var
Kimse korkusundan bana elleşemedi.
Yani biz cidden karı koca sınava hazırlanır gibi doğuma hazırlandık kız. Doğum kolaydı ama emek var, analar doğurmuş bizde doğururuz deyip 9 ay yatarsan bu sistem seni de avlıyor.
Benim oğlan boynunda 3 tur kordonla doğdu , başka doktor olsa sırf bu bile sezeryan bahanesi mesela.
Bi arkadaş diyo ki 6 saat kanala inmedi çocuk sezeryana aldılar fln.
İyi de ben gece 3 de gttim hastaneye, gündüz 12 de doğdu çocuk, doğumdan bi saat önceye kadar hala kanalda değildi yani. Suyum da hiç patlamamıştı, nişanım da gelmemişti.
Yani bu konu baya yoruma açık, gerçekten bilgi sahibi değilsen, doktor gece uyku uyumak için seni bi şekil inandırıp alıyor sezeryana.
Ve sen gercekten bu gerekli bi sezeryanmıydı?
Yoksa doktorun keyfi mi hiç bilemiyorsun..
türkiyede malesef acı gercek bu.
Canım ben Türkiyede doğurdum.Çok haklısın canım. Mâşallah ne güzel sen bilinçli olarak güzel bi doğum yapmışsın en azından keşkesiz... Ama sen sanırım orda yaptın yurtdışında zaten normal doğuma öncelik veriyolar. Burdaki doktorlar pısırık ve rahatına düşkün azıcık risk görseler hemen yelkenleri indiriyolar. Her doğumun zaten riski vardır bizim doktorlar bu konuda yetersiz bilgisiz ... Zoru görünce kaçıyorlar ve olan benim gibilere oluyor işte. Benim gerçekten bi problemim olsaydı kesinlikle düşünmezdim böyle tabiki o zaman bende sezeryanı kabul ederdim ama işin aslı öyle değil işte... Ne bende ne bebeğimde sorun yoktu sadece zamanı gelmemişti. Bana göre dediğim gibi 41 haftalık bile değildi. O hastaneye gittiğime çok pişmanım doktor başından beri normal yapabilirsin diyodu kandırdı heralde beni iyi taktik... tek dertleri para
Bana doğumdan sonra sonda bile takmadılar
Anamı ağlattılar... Yürümeye çalışırken karnıma resmen bıçaklar saplanıyordu, milim milim yürüyordum, eğilip kalkmak ,yatmak, doğrulmak, öksürmek, hapşurmak, çocuğu kucağıma almak hepsi işkenceydizaten yatamazdım oturarak uyumaya çalışırdım onada uyumak denirse. Malesef annemde yanımda yoktu rahatsızdı o zaman kaynanam 10 gün yanımdaydı ve bana zerre kadar faydası dokunmadı bi çorbamı yapmadı onada ayrı gıcık oldum. Zamanım çoğunlukla aç geçerdi boyna süt sağmakla uğraşırdım ve çok strese girerdim sütüm erken kesildi Rabbim 2.de doya doya emzirmemi ve keşkesiz bi doğum yaşamamı nasip etsin
Canım ben burda isim vermeyeceğim ama ben de öyle çok ünlü bi doktorla gebeliğimin başını takip etmiştim. Sonra bigün sordum normal doğumu savunuyo da, yüzde kaçmış normal doğum oranı diye, yüzde 40 demez miguzelgunler2019 valla tebrik ederim kuzum.
Mavi Boncugumm hastaneden ziyade doktoru iyi takip etmek gerekiyor.
benim müthiş doktorum var ya hani o da normal doğumdan yana.
çok çok zor sezeryana alıyor
doğum öncesi sempozyumlar veriyor hastalarına.
önceliği kesinlikle hastaları.
tatile gitmeyi bırak gece 3’te bile foto paylaşıyor
yastığı falan var odasında kalıyormuş çoğunlukla.
adam bezmeden ben de bir doğursam ya
guzelgunler2019 valla tebrik ederim kuzum.
Mavi Boncugumm hastaneden ziyade doktoru iyi takip etmek gerekiyor.
benim müthiş doktorum var ya hani o da normal doğumdan yana.
çok çok zor sezeryana alıyor
doğum öncesi sempozyumlar veriyor hastalarına.
önceliği kesinlikle hastaları.
tatile gitmeyi bırak gece 3’te bile foto paylaşıyor
yastığı falan var odasında kalıyormuş çoğunlukla.
adam bezmeden ben de bir doğursam ya
Canım ben Türkiyede doğurdum.
Gebeliğimin 5. Ayına kadar yurt dışına taşınma niyetimiz dahi yoktu bizim. Ben doğurup evde nakliyecilere eşya paketlemeye başlamıştım.
Doktorum da ekibim de türktü.
Keşkesiz dopum merkesi nişantaşında.
Çok geçmiş olsun sana canım ama şükür ki sağlıkla kucağına almışsın.
İnşallah gönlünde kalanları iki numaranda doyasıya yaşarsın canım.
Kizlar buda simdiki test sanki rengi acilmaya basladi. en son dün öglen iliski oldu. Eki Görüntüle 2546646
Evet çatlamış canım ama bugün ve yarında dene bence. İnşaallah tutar
Canim annemler bizde bu hafta iliski imkansiz. Dün öglen son iliski oldu artik nasipte varsa olur. Olmazsa önümuzdeki aylara bakicaz
Hımm doğru siz hastaydınız zaten nasıl oldun düzelebildinmi biraz?
Yok canim nerdeee tonton öksürüyoruz. Sanki karda yattik.
Iyiyim canım benim. Sadece çok halsizim başka sıkıntım yok. Ev telaşemiz var o yüzden başka gruplara da pek takılmıyorum. Sen nasilsin ?Emine Hatayli nasılsın canım sesin çıkmıyor herşey yolundadır inşallah? Bizim grubun pabucu damda mı
Iyiyim canım benim. Sadece çok halsizim başka sıkıntım yok. Ev telaşemiz var o yüzden başka gruplara da pek takılmıyorum. Sen nasilsin ?
Mavi Boncugumm myositol dışında hiçbiri fayda etmedi bana kuzum inofolic gereksiz büyütüp direncini arttırmıştı yumurtaların
haliyle çatlamamışlardı.
ben şimdi regli bekliyorum çok yorgun hissediyorum su gibi şeffaf akıntım var fena halde. uykum var deli gibi.
yoksa geç döllenmemi oluyor acep ☺
test yapmasam hamilelik belirtisi diyeceğim
baş dönmem de çok var amaguzelgunler2019 un dediği gibi regl öncesi baş dönmesi de olabilir.
regli olunca doktora gideceğim bu ay ciddi denemeyi düşünüyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?