Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kesinlikle katılıyorum benim sıkıntım 2 hafta sürse iyi..2 ay sürdü en az ve 6 ay boyunca kesik bölgemi hissedemedim his kaybı vardı yani bu bütün sezeryanlılarda oluyormuş
Hiç hissedemicem diye çok korkmuştum ama 6 aydan sonra hissetmeye başladım çok şükür. Kendi derdinle uğraşmaktan çocuğunla ilgilenemiyosunki zaten
en güzeli dediğin gibi normal doğum
Eğer ciddi bir sıkıntı veya mani yoksa zaten bi şekilde kendiliğinden oluyor

Su gibi akıntı hamileykende oluyor kuzum uyku basması, baş dönmesi ...hayrolsun inşallah
kafamda bir ağırlık
tansiyonum çıkmış gibi iki gündür
sürekli yer ayağımdan kayıyor
ara ara da birden vuran mide bulantısı
ev kokuyor diye bulandı mesela demin ama aynı ev şu an kokmuyor gibi
çok çok yorgunum
regli belirtileri de olabilir.
ama karnım gergin duruyorken -uzanırken kasıklarım acıyor.
cam açık don atlet yatıyorum ateş basıyor.
tam hamile belirtileri ama yok

Sezeryan olunca hapsırmamak ve öküsürmemek İÇİN Allaha dua edıor insan

Testi adete kaç gün kala yaptın canım?
Bi de ovu takibi yaptın mı?
Ya da benim gibi hissettin mi ovu şu gündü diyebilio musun?
Ben hamile kaldığım ay, eger hamile olmasaymışım adet olacağım dönem hiç bişi hissetmemiştim. Bu kokudan tiksinme belirtileri adet tarihim 1 hafta geçtikten sonra başlamıştı.
Ama işte 73 gün adet olmamanın üzerine 35 lik bi adet döngüsünde gebe kaldığım için, bu belirtisizliği adete daha var demek ki diyerek önemsememiştim.

Sezeryan olunca hapsırmamak ve öküsürmemek İÇİN Allaha dua edıor insan
Ay neyse bu kadar öldürmeyelim kızlar
Canımızdan can çıkıyor zaten kolay olması beklenemez..
hiçbiri kolay değil tabii ki ..
sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım, biz sağlıkla yaşamımoza devam edelim. Bazen sezeryan bazen normal doğum, kısmet neyse o. Şimdi hanmileleri sezeryandan korkutmayalım kızlar.
Bir de her normal doğum da kolay olmuyor, ölümden döndüm , böyle korkunç bi acı hissetmedim, 40 dikiş yedim diyenler de var. Bazısı da diyor ki benim sezeryanım çok rahat geçti falan...
hiçbişi kesin değil yani.

Kız sezeryan ne kadar acı verici bilsen
Bence kastettiği doğumu o yapmadı, doğum sonrası zor geçmiştir demek.
Yani sezeryanda doğurmuyorsun sonuçta, karnını kesip içinden bebeği çıkarıyorlar. Sen yatıyorsun. Ben 9 saat boyunca her sancıda squat yapmalıydım, spor yapmalıydım, ayakta dolanmalıydım mesela, her sancı 2 dakikada bir 20 saniye oluyordu, gerçekten çok yorucuydu.
Veya gercekten ıkınarak çocugunu kendin doğuruyorsun, doktor ebe hiçbişi yapmıyor, tam ıkınma ortasında, bebeğinin yarısı çıkmışken kesik kesik nefesler alıp ıkınmayı durdurmazsan bebek fırlıyor, vajinan yırtılıyor mesela. O noktada bebeğin yarısını içerde yarısını dışarda tutman gerekiyor, ben bunu neyse ki yaptım, hem yırtıgım olmadı, hem de boynunda üç tur kordon varmış işte, fırlatsam boynu kırılabilirdi.
Normal doğum da yan geldin yattın çocuk doğdu olmuyor ondan anlattım. Biraz detaylı gacılar.
Öyle ya da böyle isteyen herkes yaşasın diyorum

Merakla bekliyorum iyiyim bende.. ikinci kez adet olunca ovulasyonu bekliyorum bende.. sen hiç doktor kontrolünde yumurtlama takibi yaptırdın mı canım?

Yok malesef testler negatif
Her adet günlerinde çöküş.. bi sonraki yumurtlamaya kadar keyifsizlik dönemim başladı ben doktor kontrolünde yaptırmadım kuzum ovulasyon testi kullanıyorum zaten istesemde doktora sürekli gidemem uzak yer çocuk küçük olduğu için gidememki sürekli

20 eylülde kendiliğimden regl olup çok çok sevinmiştim.
bugün 20 ekim 30 gün oldu hala gelen giden yok. testleri 27 ve 29. günlerde yaptım
koşuşturma içinde ovü yapamadım anlamadım da ne zamandı geçen hafta da olabilir 3 hafta önce de.
o yüzden umudum yok ama regli için bu yaşadıklarım da fazla

Ovu testinde zaten pik i görüyorsan canım genelde aynı.
Ama hani belki doktor der ki bu ay bi yumurtan var, ya da kaliteli yumurtan yok bu ay fln.

20 eylülden önceki adetin ne zamandı ki canım?
Sende de adet düzensizliği vardı çünkü.
Unutma ki ben 35. Gün kanda sıfır görüp, 42. Gün idrarda pozitifi görmüş bi anayım.
Belki daha yumurtan bile çatlamamıştır bu arada. 45 de adet olacaksan mesela?
Takip yapmadıysan emin olamazsın canım

Evet canım teknik olarak sezeryan bir ameliyat ama o da neticede bir doğum...ben doğumdan önce ağrılarla kramplarla acilde yattım kramplar çok fenaydı . Bide şu var doğum anında karnıma öyle bastırmışlardıki o an artık bebeği alırkenmi yoksa plasentayı alırkenmi öyle bir acı hissettimki canlı canlı yaşadım o an nefesim kesildi sanki bağırdım acıdan sonra hemen maske taktılar hafif uyuttular beni..bide ameliyat sonrasındaki yaşadığım ızdıraplar. Yani ikisindede candan can gidiyor neticede ikisi de zor tabi ama sezeryanın bıraktığı hasar ve acı daha zor

Geceler geceler var denemeye değer onlar odasında olmuyor mu ayrı odalarda yatırıysanız neden olmasın ki

Bencede aslında kaçırmamak lazım bugünler zor bulunuyo... En güzeli ebeveyn banyosu
Ah çok istediğim bişeydi şuanki oturduğumuz evde yok ama birgün inşallah evimiz olursa çok isterim ebeveyn banyosu çok önemli bişey her yönden kolay rahatlığı var. Kimin evinde görsem imrenmişimdir

Onlarida sirayim aktara canim valla ev ajtara döndü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…