• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bizim velet 10 aylıkken başladı konuşmaya. Başta türkçeydi anne baba hadi .. 11 aylık yuvaya başlayınca anında almancaya döndü. 1.5 yaşında falanken almanca şimdiki zamanla konuşuyodu fiilleri çekmeden. Ama 2 yaştan sora geçmiş zaman gelecek zaman dilek istek kipi ve pasif cümle kurmaya başladı. Artık bazen anlamıyorum almancası benimkinden iyi 😍
Türkçe cümle kurmaya yeni başladı, çoğunluk almanca cümle içine türkçe kelime sokarak konuşuyordu..

Konuşmasında yuvanın etkisi çok büyük ama, ama bi de benim sürekli ona soru sorup kısa cevaplar vermesinw sebep olmamam da olabilir.
Ben hep uzun cevap vermesi gereken sorular soruyorum,
Bugün günün nasıl geçti?
Yuvada neler yaptınız?
Bla bla bla...
bez konusunda ise tam tersi canım ya.
Yuva dedi ki destek olmayız,
1.5 yaşına girmeden başladı kakasını çişini yapmadan söylemeye, geçen yazdı işte. Yuvaya sordum deneyebilir miyim düye, hayır olmaz iki yaştan önce bezsiz kabul etmiyoruz dediler.
Ben de dedim evde bezsiz yuvada bezli zaten olmaz. 2 yaş hatta önerileri 2.5 civarıydı.
Hatta kararı cuma akşamı vermiş olmasa bezden temizlenemezdi bence.
Maşallahı var ama, hiç kaçırmıyo. Şuan 2.5 saattir hiç çiş bile yapmadı. Hem gece hem gündüz aynı anda jilet gibi kestik. Anne çişim var diyo, kakam var diyo donunu indiriyoruz yapıyo konu kapanıyo .
Sanırım kendi kararıyla adım atmamızın etkisi büyük.
Bi de anlatamam sana benim oğlum cidden manasız zor bi çocuk. Akşam 16:30-19 arası bana illallah dedirtiyo, ne yemek yaptırıyo ne tuvalete girmeme izin veriyo. Bugün bu saatler arasında 6 kere sinir krizi geçirip ağladı, çoğunun sebebi de benim çiş yapmam ya da mutfaga gidip makarna pişirmeye kalkmam..
Güncel hayatta beni o kadar çok zorluyor ki heralde diyo bi de annemi diğer konularla zorlamıyım
Yürümesi
Konuşması
Bezden ayrılması
Yuvaya alışması sanırım bu sebeplerle diğer çocuklardan bi tık daha kolay oldu..
uzun yazdım affet🤣 baba geldi de onla velet

Zevkle okuyorum canım💕 Allah'tanki tuvalet konusunda seni zorlamadı yoksa halin ne olurdu Allah bi kolaylık veriyor . Banada verir inşâllah şimdilik o konuyu rafa kaldırdım
canı sağolsun zamanla herşey hallolur😌
Bu veletlerin sendromları bitmiyo zaten benimkide 2 yaş sendromunda bi sinirli bi sinirli üfff o biçim.... Bu arada benim ablamın oğlu da seninkiyle aynı ya o 1,5 aydır tuvalet eğitimi veriyor epey zorlanıyor🤨

Zevkle okuyorum canım💕 Allah'tanki tuvalet konusunda seni zorlamadı yoksa halin ne olurdu Allah bi kolaylık veriyor . Banada verir inşâllah şimdilik o konuyu rafa kaldırdım
canı sağolsun zamanla herşey hallolur😌
Bu veletlerin sendromları bitmiyo zaten benimkide 2 yaş sendromunda bi sinirli bi sinirli üfff o biçim.... Bu arada benim ablamın oğlu da seninkiyle aynı ya o 1,5 aydır tuvalet eğitimi veriyor epey zorlanıyor🤨
Az önce ben sana yazarken olana gel.
Oğlan babasıyla oynuyodu, yazdım ya saatlerdir çiş yapmadı diye. Bi de babayşa çiş kaka yapmaya alışık deil, hiç galiba ondan rica etmedi bile. Saat de geç. Oyun oynuyolarmış, eşim bakmış oğlan işiyo bi yandan, oğlum napıyosun deniş.
Çiiş yapıyorum demiş
Bez yok ki napıyosun demiş
Aaa unuttum ben bez yoktu di mi deyip durmuş 😂 lazımlığına yapmış , eşim diyo ki yarım litre işedi resmebn 😂
Bi güzel fırça kaydım eşime zaten, insan arada bi hatırlatır diye, benle ya da yuvada ya da uykuda bi kere bile unutmadı bez takmadığımızı.
Çocugun bi de ay bez yoktu di mi unuttum ben onu diyip başladığı işi yarım bırakıp lazımlığa gitmesi de komık olmuş.

En favori isim Atlas bacım, ne dersin ?
Bende de 3 erkek ismi daha var listede, kız ismi sıfır... erkek ismi çok kolay asıl 😂😂
Kız ben anlamı böyle taş toprak bilmem anlamı bu tarz şeyleri sevmiiim ya. Kuzey güney gibi 😂😂

Az önce ben sana yazarken olana gel.
Oğlan babasıyla oynuyodu, yazdım ya saatlerdir çiş yapmadı diye. Bi de babayşa çiş kaka yapmaya alışık deil, hiç galiba ondan rica etmedi bile. Saat de geç. Oyun oynuyolarmış, eşim bakmış oğlan işiyo bi yandan, oğlum napıyosun deniş.
Çiiş yapıyorum demiş
Bez yok ki napıyosun demiş
Aaa unuttum ben bez yoktu di mi deyip durmuş 😂 lazımlığına yapmış , eşim diyo ki yarım litre işedi resmebn 😂
Bi güzel fırça kaydım eşime zaten, insan arada bi hatırlatır diye, benle ya da yuvada ya da uykuda bi kere bile unutmadı bez takmadığımızı.
Çocugun bi de ay bez yoktu di mi unuttum ben onu diyip başladığı işi yarım bırakıp lazımlığa gitmesi de komık olmuş.

O kadar olsun annesi 😄 babalar kadar relax olsak bizde bu çocuklar bişey öğrenemez😒

İnşallah çiçeğimmmm
Kız tebrikler direksiyonu da verirsin hemen sen inanıyorum sana😎 ben de yazılcaktım çocuk derdine düştüm kaldı Allah bilir ne zamana alırım artık. Ehliyetsiz de koca arabayı vermiyo 2 mahalle aşağya bile sinir oluyorum😐

Kız tebrikler direksiyonu da verirsin hemen sen inanıyorum sana😎 ben de yazılcaktım çocuk derdine düştüm kaldı Allah bilir ne zamana alırım artık. Ehliyetsiz de koca arabayı vermiyo 2 mahalle aşağya bile sinir oluyorum😐
Kuzu bende valla çocuk olmadan olsun dedim. Ben ilçede ailem merkezde oturuyor. Çocuk olsa otobüsle çok zor olurdu. İlk başta eşim istemedi almamı güvenmedi bana😁😁 çünkü çok korkağım 😂 sonra bi gün kendi yazdırmak için görüşmüş kursla benden habersiz 😍😍 inşallah direksiyondanda geçerim 🤲🤲

26 Ağustos da gitmiştim keseyi gördük. 12 eylül de bebeği ve kalp atışını duymak için çağırdı dr. Ben grip oldum öksürmekten içim dışıma çıkıyor çok halsizim bitkinim. 🙁🙁🙁

Allah şifa versin canım inşâllah toparlanırsın tez vakitte 😕 bende 2 gebeliğimin başında üşütmüştüm gebelikte bağışıklık düştüğü için çabuk hastalanılıyo en zor yanlarından biri de ilaçsız atlatmak... zencefil limon ile çabuk toparlanırsın

Selamun aleyküm hanımlar....Hoşgeldiniz
Bismillâhirrahmânirrahim diyerek başlıyorum inşâAllah en kısa zamanda hayırlısıyla çift çizgileri hep beraber görürüz 😀
Sadece bat bekleyenleri listeye alıyorum,
direkt hamile olanları malesef 😐
Buyrun kızlar toplanalım...Ama sizden ricam bat yazdırıp kaybolmayalım, ilgilenmeyenler yazdırmasın, amacımız burda beraber hüzün ve sevinçlerimizi paylaşmak değil mi😉
Rabbim bekleyişlerimizi hayırla sonuçlandırsın amin🤲🌹🌹🌹🌹😚

Çok mu üzüntülüsün? Çok mu sıkıntıdasın?
Bak ne diyor Yaradan...
"Rabbin şüphesiz sana verecek ve sende hoşnut olacaksın."(Duha suresi 5.ayet)

---ÖNEMLİ NOT---
Sevgili kardeşlerim listeyi hergün güncelliyorum. Adını listeye yazdırmak isteyenler benim adımı etiketleyerek adet tarihlerini belirtsinler, adıma etiket yapılmayan her mesajı göremeyebilirim...eğer buraya adını yazdırıpda başka topiklere gidecekseniz lütfen listemde boşa yer kaplamayın😊😜
Adı listede yazılı olanlar adet görürseniz lütfen bi sonraki adet tarihinizi bana bildirin. Adet tarihini yenilettirmeyenlerin veya hamile kalıp bu sayfayla irtibatını kesenlerin ismini listeden sileceğim.🌹🌹🌼🌷🌷

👩‍❤️‍👩👩‍❤️‍👩🌺HAMİŞLERİMİZ🌺👩‍❤️‍👩👩‍❤️‍👩
Mavi Boncugumm Mavi Boncugumm 👉 10 Mayıs'ta 10+3'de gebeliği sonlandırıldı 😔

@Eneaciz 👉 SAT:2 mart 👉:anneadayı::emir_bebek:-KIZ
Hayhatun Hayhatun 👉26.02 👉:anneadayı::emir_bebek:- KIZ
@suzi88 👉 26 mart 👉:anneadayı::emir_bebek:

@Hayal Kocak 👉 5 nisan 👉:anneadayı::emir_bebek:KIZ
@hilalyunus3mre 👉3 Mart 👉:anneadayı::emir_bebek:-ERKEK
@balarisi_ 👉14 nisan 👉 :anneadayı: :emir_bebek:👉ERKEK
@Secretary34 🤰👉 Sat:10 nisan 👉 :anneadayı::emir_bebek:
@sumeyyekrc 👉Sat: 7 mayıs 👉 :anneadayı: :emir_bebek:

@Tatlim12345 👉Sat:5 Mart 👉 :anneadayı: :emir_bebek:KIZ
@eecemyldz 👉Sat:15 mayıs 👉 :anneadayı: :emir_bebek: