- 6 Mayıs 2016
- 9.204
- 9.098
- 198
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
- #21.941
Bizim velet 10 aylıkken başladı konuşmaya. Başta türkçeydi anne baba hadi .. 11 aylık yuvaya başlayınca anında almancaya döndü. 1.5 yaşında falanken almanca şimdiki zamanla konuşuyodu fiilleri çekmeden. Ama 2 yaştan sora geçmiş zaman gelecek zaman dilek istek kipi ve pasif cümle kurmaya başladı. Artık bazen anlamıyorum almancası benimkinden iyi
Türkçe cümle kurmaya yeni başladı, çoğunluk almanca cümle içine türkçe kelime sokarak konuşuyordu..
Konuşmasında yuvanın etkisi çok büyük ama, ama bi de benim sürekli ona soru sorup kısa cevaplar vermesinw sebep olmamam da olabilir.
Ben hep uzun cevap vermesi gereken sorular soruyorum,
Bugün günün nasıl geçti?
Yuvada neler yaptınız?
Bla bla bla...
bez konusunda ise tam tersi canım ya.
Yuva dedi ki destek olmayız,
1.5 yaşına girmeden başladı kakasını çişini yapmadan söylemeye, geçen yazdı işte. Yuvaya sordum deneyebilir miyim düye, hayır olmaz iki yaştan önce bezsiz kabul etmiyoruz dediler.
Ben de dedim evde bezsiz yuvada bezli zaten olmaz. 2 yaş hatta önerileri 2.5 civarıydı.
Hatta kararı cuma akşamı vermiş olmasa bezden temizlenemezdi bence.
Maşallahı var ama, hiç kaçırmıyo. Şuan 2.5 saattir hiç çiş bile yapmadı. Hem gece hem gündüz aynı anda jilet gibi kestik. Anne çişim var diyo, kakam var diyo donunu indiriyoruz yapıyo konu kapanıyo .
Sanırım kendi kararıyla adım atmamızın etkisi büyük.
Bi de anlatamam sana benim oğlum cidden manasız zor bi çocuk. Akşam 16:30-19 arası bana illallah dedirtiyo, ne yemek yaptırıyo ne tuvalete girmeme izin veriyo. Bugün bu saatler arasında 6 kere sinir krizi geçirip ağladı, çoğunun sebebi de benim çiş yapmam ya da mutfaga gidip makarna pişirmeye kalkmam..
Güncel hayatta beni o kadar çok zorluyor ki heralde diyo bi de annemi diğer konularla zorlamıyım
Yürümesi
Konuşması
Bezden ayrılması
Yuvaya alışması sanırım bu sebeplerle diğer çocuklardan bi tık daha kolay oldu..
uzun yazdım affetbaba geldi de onla velet
Zevkle okuyorum canım
canı sağolsun zamanla herşey hallolur
Bu veletlerin sendromları bitmiyo zaten benimkide 2 yaş sendromunda bi sinirli bi sinirli üfff o biçim.... Bu arada benim ablamın oğlu da seninkiyle aynı ya o 1,5 aydır tuvalet eğitimi veriyor epey zorlanıyor