Meme başında yara ve çatlak

tugceozdemir24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
38
29
3
29
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce doğum yaptım emzirmeye başladım fakat meme ucunda yara ve çatlak meydana geldi 2 göğsümde çok acıyor emzirmek işkence gibi hatta bugun o yuzden hic emzirmedim mama basladim ama sutum azalir diye de korkuyorum .. specta mam ve lanolin kullanıyorum bazende kendi sütümü sürüp kurumasını bekliyorum evde hep açık bi şekilde geziyorum ve evicap kapsüle başladım bugün e vitamini göğsüme sürüyorum ama başka daha çabuk geçiricek bir yönteminiz var mı lütfen yardım edin

Merhaba arkadaşlar 3 gün önce doğum yaptım emzirmeye başladım fakat meme ucunda yara ve çatlak meydana geldi 2 göğsümde çok acıyor emzirmek işkence gibi hatta bugun o yuzden hic emzirmedim mama basladim ama sutum azalir diye de korkuyorum .. specta mam ve lanolin kullanıyorum bazende kendi sütümü sürüp kurumasını bekliyorum evde hep açık bi şekilde geziyorum ve evicap kapsüle başladım bugün e vitamini göğsüme sürüyorum ama başka daha çabuk geçiricek bir yönteminiz var mı lütfen yardım edin
Geçmiş olsun çok zor biliyorum ama bunun için mama vermeyin bebeğinize yazık.. hiç bişey sürmeyin kremler iyleşmesini geciktiriyor ufak tülbent parçalarını iyice yıkayın emzirmeden önce ve sonra silin iyi gelir..

Öncelikle geçmiş olsun. Henüz Doğum yapmadım bekliyoruz ama etraftan hep duyduğum bir şey olduğu için hep öneri almıştım ve çoğu kişi sarı kantaron yağı sürdüklerini geçirdiğini söyledi ve saf zeytin yağ iyi geliyormuş öyle dediler umarım benim de olmaz ama olursa ilk alacaklarım onlar olacak umarım faydası olur

Geçmiş olsun çok zor biliyorum ama bunun için mama vermeyin bebeğinize yazık.. hiç bişey sürmeyin kremler iyleşmesini geciktiriyor ufak tülbent parçalarını iyice yıkayın emzirmeden önce ve sonra silin iyi gelir..
Deneyeceğim teşekkür ederim inşallah artık bu donguye meme alışır da düzelir gerçekten çok kötü bişey bebeğim meme arıyor ve mememden sütte geliyor emzirmemek çok kotu

Öncelikle geçmiş olsun. Henüz Doğum yapmadım bekliyoruz ama etraftan hep duyduğum bir şey olduğu için hep öneri almıştım ve çoğu kişi sarı kantaron yağı sürdüklerini geçirdiğini söyledi ve saf zeytin yağ iyi geliyormuş öyle dediler umarım benim de olmaz ama olursa ilk alacaklarım onlar olacak umarım faydası olur

Inanın cok zor birşey şimdiden yapılması gerekenlerı herşeyi yapın inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız

Inanın cok zor birşey şimdiden yapılması gerekenlerı herşeyi yapın inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız
İnşallah yaşamam kimden duysam çok kötü bir şey olduğunu söylüyor korkuyorum şuan kremler sürüyorum ama bakalım ne olacak geçen haftalarda emzirme eğitimi aldım orada tüm kahverengi kısmını bebeğe vermeniz gerekiyor çatlamaması için dendi ama etkili olur mu bilmiyorum inşallah olmaz sizinde bir an önce geçer

İnşallah yaşamam kimden duysam çok kötü bir şey olduğunu söylüyor korkuyorum şuan kremler sürüyorum ama bakalım ne olacak geçen haftalarda emzirme eğitimi aldım orada tüm kahverengi kısmını bebeğe vermeniz gerekiyor çatlamaması için dendi ama etkili olur mu bilmiyorum inşallah olmaz sizinde bir an önce geçer

Inşallah geçer ama bebeğimin ağzı küçük onunda etkisi vardır muhtemelen

geçmiş olsun kardeşimden biliyorum bebişi emzirdikte sonra kendi sütünü yarna sür bide bebek mağazaları ve eczanelerde satılır adını tam bilmiyorum göğüs kalkanı tavsiye ederim kardeşim mamaya alışmasın diye ağlayarak emzirdi göğüs kalkanı iyi geli

Hazır poset cayları varya sıyah.onları kullandıktan sonra yarana sür o poşetleri.benımkı oyle gecmişti bı arkadasım soylemişti bır ıkı kere tuttum.bırde ayva cekırdegını kaynatıp kıvamlı bısey oluyor onu da sür cok iyi geliyor

canim ikizlwrim dogdugunda yaralarin iyilsmesini beklwyecek bile vaktim yoktu
drum sudocremi önerdi onu kullandim bana faydali oldu cabuk iyilestiriyor
ayrica pisik icinde kullanabiliyorsun

dogal olsun dersen ayva cekirdegini biraz suda beklet jel kivamini aliyor o da iyi geliyor

en iyi etki eden lanolin her emzirmeden sonra bolca sürün hem bebeğinize bir zararı olmaz doğal olduğu için.hiç aksatmadan sürün.iki memenizi vermeyin bir memenizi boşaltmasını bekleyin.sık sık değl de artık 3. gün 2 saatte bir emzirebilirsiniz.bu da dinlenmesini sağlar zaman geçtikçe 3 saatte bir gibi süre yeterli olacak siz de alışacaksınız geçmiş olsun.

Ilk emdiginde acir ama birkac cekmeye geciyor 10 gun kadar suruyor
Bebegim her emdiginde beynimde simsekler cakiyordu ama sabrettim
Mama vermedim kisa surede gecti
Gogus kalkani iyi diyorlar hic kullnmadim ama

Arkadaşlar halen geçmemişti ama bugün garmastan pomat ve avent in göğüs kalkanını kullanmaya başladım pomadi 2.sürüşten sonra bebeğimi emzirmeyi denedim gerçekten hemen faydasını gördüm şuan çok az acıyor ve emzirebiliyorum çok şükür tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bana iyi gelen bunlar oldu umarım kimse böyle bişey yaşamaz yaşarsanız da benim denedigimi öneririm

Arkadaşlar halen geçmemişti ama bugün garmastan pomat ve avent in göğüs kalkanını kullanmaya başladım pomadi 2.sürüşten sonra bebeğimi emzirmeyi denedim gerçekten hemen faydasını gördüm şuan çok az acıyor ve emzirebiliyorum çok şükür tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bana iyi gelen bunlar oldu umarım kimse böyle bişey yaşamaz yaşarsanız da benim denedigimi öneririm
Hadi gozun aydin sutun bol olsun
mamayi da keste bol bol emsin minnos

Hadi gozun aydin sutun bol olsun
mamayi da keste bol bol emsin minnos

Amiin inşallah hepinizin sütü bol olsun .
Bir sorun daha var benim bebeğim boş emiyormuş gibi hissediyorum yani beni emzik olarak kullanıyormuş gibi :) bide emerken uyku modunda oluyor hep tam olarak uyuduğunu söyleyemem emmeye devam ediyor ama gözleri kapalı ve sürekli emmiyor 2 3 kere çekiyor 10 sn bekliyor tekrar çekiyor tekrar bekliyor bu şekilde geçiyor zamanımız .. Sonra gazını çıkarıp yatırıyorum bazen uyanıyor hemen bazen uyuyor anlamadim doyuyor mu doymuyor mu .. emmesi bitince göğsümü sıkıyorum süt de geliyor ama kafamda deli sorular :)

Benim 2.de emzirme tecrübesiyle başıma gelmedi.Ama 1.de çok çektim ben.Hep yaraydı uçları ve kanıyordu.Ağlaya ağlaya emziriyodum.Mamaya alışır korkusuyla mama vermedim.Koltuğu yumrukluyodum emzirirken.Sonra lansinoh lanolin kullandım.O doğal bi krem olduğu için memeyi çok iyi yıkayamasan bile emzirebiliyosun çocuğu.Hep ondan sürüyodum.Bide meme başını komple ağzına veriyodum çocuğun.O şekilde birkaç gün içinde geçmişti.Onun acısı çok zor.Doğumdan beter gerçekten.

Canım bende garmastan ile yaramamıştı ama meme kalkanı çok yardımcı oluyorngeçmezse lansinoh meme bakım kremi şiddetle tavsiyem en pahalı kremlerden kırk kat daha iyi

Amiin inşallah hepinizin sütü bol olsun .
Bir sorun daha var benim bebeğim boş emiyormuş gibi hissediyorum yani beni emzik olarak kullanıyormuş gibi :) bide emerken uyku modunda oluyor hep tam olarak uyuduğunu söyleyemem emmeye devam ediyor ama gözleri kapalı ve sürekli emmiyor 2 3 kere çekiyor 10 sn bekliyor tekrar çekiyor tekrar bekliyor bu şekilde geçiyor zamanımız .. Sonra gazını çıkarıp yatırıyorum bazen uyanıyor hemen bazen uyuyor anlamadim doyuyor mu doymuyor mu .. emmesi bitince göğsümü sıkıyorum süt de geliyor ama kafamda deli sorular :)
Cenesi kuvvetsiz ya ondan yapiyor
2 ay filan bikmadan emzir kendi biraksin

Back
X