Meme reddi gelişimi durdu acil yardım lütfen

aleynaarzu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2017
4
1
86
29
Bebeğim 13 hafta 3 günlük doğum kilosu 3430 13.gün kilosu 3550 en başta çok güzel kilo aldı ama son ay durdu resmen şuan 4880 kilo. Emzik kullanıyor biberonuda sadece tek öğünde veriyorduk sağılmış anne sütüyle ama meme reddine başladı 1 aydır gezdirerek inatla emziriyorun kilosu ve baş çevresi büyümesi durunca doktor sağıp emzirmenden sonra ek ver dedi onuda yaptıkça memeden iyice uzaklaşıyor. Biberonu tamamen bırakıp memeye dönmek istiyorum çok zor durumdayım lütfen yardım edin emziremem çocuğumu diye çok korkuyorum. Emzirme kampı mı yapsam? Emzirme danışmanı istanbulda önerebileceğiniz var mı? Her türlü çözüme açığım yeterki evladımı emzirebileyim

Öncelikle bebeğinin gelişimi için doktorun dediğini yap bence canım. Takviye ver sağdığın sütü ver, meme reddi dönemseldir. Öncelik onun sağlığı bak gelişimi durmuş diyorsun.. bebeğin güzel kilo almaya tekrar başlayınca yavaş yavaş kesersin biberonu. Memeye döner merak etme. Yaparsın yani bir sürü yolu var. O zaman alırsın danışmanlık. Bence doktorunu dinle.

Biberon ile vermeyin yenidoğan kaşık biberon la verebilirsiniz . Ayrıca 3. Ay meme reddi dönemi çünkü etraf ilgisini daha çok çekiyor o dönem bende ayakta gezinip şarkılar söyleyerek uzattım emzirme süresini , hatta emzirme kolyeleri var ilgisini çekebilmek için yada renkli oyuncak asabilirsiniz boynunuza bir süre sonra geçti .

P
Öncelikle bebeğinin gelişimi için doktorun dediğini yap bence canım. Takviye ver sağdığın sütü ver, meme reddi dönemseldir. Öncelik onun sağlığı bak gelişimi durmuş diyorsun.. bebeğin güzel kilo almaya tekrar başlayınca yavaş yavaş kesersin biberonu. Memeye döner merak etme. Yaparsın yani bir sürü yolu var. O zaman alırsın danışmanlık. Bence doktorunu dinle.
İnşallah dediğiniz gibi dönemseldir çok üzülüyorum çok. Doktorumdan bu hafta için izin aldım kilo alımı düşük olursa biberona geçicem şuan memeye döndürmeye çalışıyorum sürekli emzirmeye çalışıyorum ama tabi çığlık kıyamet kıyamadım verdim azıcık biberon kaşık biberon falan asla almıyor 😢

Biberon ile vermeyin yenidoğan kaşık biberon la verebilirsiniz . Ayrıca 3. Ay meme reddi dönemi çünkü etraf ilgisini daha çok çekiyor o dönem bende ayakta gezinip şarkılar söyleyerek uzattım emzirme süresini , hatta emzirme kolyeleri var ilgisini çekebilmek için yada renkli oyuncak asabilirsiniz boynunuza bir süre sonra geçti .
Gerçekten oyuncak göstermek işe yarıyor gibi anlamadan emiyor çok teşekkür ederim 🙏🏻. Birde bu çocuk memeyi bitirmiyor 20 dk bile tutup sürekli aktif tutsamda bırakınca memede süt oluyor normal mi elimle sıkınca geliyor

Gerçekten oyuncak göstermek işe yarıyor gibi anlamadan emiyor çok teşekkür ederim 🙏🏻. Birde bu çocuk memeyi bitirmiyor 20 dk bile tutup sürekli aktif tutsamda bırakınca memede süt oluyor normal mi elimle sıkınca geliyor
Memede süt hiç bitmez sıktıkça ,çektikçe gelir. Yani normal. Artık bebeğin ihtiyaci kadar sut urertir. Biberon vemeyinki bu surecte temelli red ile karşılaşmayın. Kaşık biberonda ısrarcı olun. Yada küt uçlu silikon alıştırma bardakları var deneyebilirsinz

Back
X