• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MEME REDDİ YARDIM! :(

esular

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2025
7
2
1
Merhaba tecrübeli anneler, yardımınıza ihtiyacım var 😔 enfeksiyon sebebiyle 9 gün yoğun bakımda kalan bebeğim biberona alışmış ve maalesef meme redde yaşıyoruz. Halbuki çok güzel emen bir bebekti.
Uyku arasında, uykuya geçiş yaparken ve uyanmak üzereyken vermeyi denedim.
Kaşık biberonla verip normal biberonu unutturmayı denedim.
Silikon göğüs ucu alıp onunla emzirmeyi denedim.
Doğum yaptığım hastanenin laktasyon polikliniğinde hemşire ile de emzirtmeyi denedik.
Aklıma gelen ve görüp duyduğum her şeyi denememe rağmen olmadı, bebeğim memeyi reddediyor ve maalesef mamayla besleniyor. 2 aylık olmak üzere, sütüm giderek azalıyor ve çok üzülüyorum. Sürekli onunla ilgilenmekten her zaman süt sağacak vakit bulmakta çok zor. Bu durumu yaşayan ve aşan anneler denemediğim bir şey varsa lütfen yardımcı olur musunuz vaktimiz daralıyor artık daha sonra emmek istese de süt bulamayacak😔

eller serbest göğüs pompaları var, onları deneyin. bu arada her fırsatta memeyi yine teklif edin. zorlamadan ama.

çok acıltığı zamanlarda değil daha keyifli olduğu zamanlarda teklif edin memeyi.

birlikte dusa girin, ten tene temas olsun. siz de bebeğiniz de üzerinizi komple soyarak ten tene temas sağlayın. bebeğiniz emmese dahi her gün belirli bir süre memeyle temas halinde olsun

Bebeğiniz çok küçük memeye dönebilir ama kesinlikle biberonu bırakın kaşıkla verin kaşık biberonla verin o bibrrona alışan illa memeyi bırakır

Şırınga ile beslemeyi deneyin, ya da çay kaşığı minik fincan dahi olur, asla biberon vermeyin.
Plates topu bizde 4.ayda gelen meme reddi atağını atlatmamiza çare olmuştu. Topun üzerinde zıplayarak, hoplayarak emzirdim, çok sevmişti bebeğim. Gaz sancısı dönemini de yine plates topu ile atlattık.
Umarım çare olur.

Back
X