Meme Ucu Kopması

arkadaşlar ben kullanıyorum papilla krem doğum yapalı 2 ay oldu en ufak bi acıma dahi olmadı ben çok memnunum herkesede tavsiye ediyorum.

Kopan göğüs ucuna istediğin kadar krem sür , bebek emdikçe iyileşme olmaz ufak bir çatlaktan söz etmiyoruz ..
Silikon göğüs ucu al ve kremini sürüp o şekilde emzir iyileşene kadar.

Son düzenleme:
bu ağrıları çekmemek için doğumdan 2-3 hafta öncesinden meme ucu kremi sürmeye başlarsanız rahat edersiniz. ben de tavsiye üzerine kullanmıştım, çok şükür hafif kızarıklık dışında bir şikayetim olmadı. Lansinoh kullandım ama eczaneden çok ucuza lanomast diye bir krem daha var, tavsiye ederim.

bende bu işkence dolu günleri 5 ay çektim
ama hiç bir krem fayda etmedi
mantar oldum
mastit oldum
egzama oldum
kadın doğumcu - cerrah - cildiye
üç doktor aynı anda şok geçirdi göğsümü görünce ve bana hala emzirmeye çalıştığım için deli gözüyle baktılar
göğüs uçlarım sallanıyordu
ve her sabah yatağım gölet şeklinde kan oluyordu
oğlumun suratından sabahları kan lekelerini çıkartmak için yoğun çaba harcıyoduk
o günleri hatırlamak bile çin işkencesi
sonuçta azda olsa iyi gelen göğüs kalkanı oldu
sütümü sağıp vedim 2 gün aralıklarla göğsümü dinlendirdim
ve çapa daki doktorum serumla silmemi tavsiye etti göğüslerimi bende sürekli serumla yıkandım diyebilirim

merhaba benim kızım şuan 1 yaşında.doğum yapınca yaklaşık 3-3.5 ay çektim o yarıkları kopmaları.
arkadaşım ben eczacı akrabamızın tavsiyesi ile yarılan kopan göğüs ucuna NOVUXOL POMAD kullandım günde en fazla 3 kez sürüyosun.ancak göğüs kremi değil açık yara kapatıcı krem.akan kandan ve iltihaptan bahsetmeme gerek bile yk.çok krem kullandım hiçbiri fayda etmedi.ilk sürdüğüm an o deli acısını aldı yaklaşık 1 ayda yaralar kapandı ama acı hissetmiyodum.emzirdikten sonra sürüyodum diğer emene kadar bekletiyodum dediğim gibi göğüs kremi değil emzirmeden önce göğsümü iyice yıkıyodum.emzirdikten sonrada madecassol kullanıyodum.diğer kremlerin hiçbiri işe yaramadı.şimdi doğum yapan arkadaşlarımada tavsiye ettim hepsi çok memnun kaldı tavsiye ederim.Allah yardımcın olsun çok zor.

bebeğim 21 günlük.doğumdan sonra eve geldik 2. gün gece beni ağlattı acıdan.o emmek için ağlar ben emzirmicem diye. kakao yağı geçirmedi garmostan geçirmedi papilla aldım dün şimdilik geçtiği yok bakalım birkaç güne ne olacak çok acıyo :(
bi de papilla kullananlar : bebeğim daha çok kusmaya başladı acaba o kremden dolayı mı? gerçi göğsünüzü silmenize gerek yok bebeğin ağzındaki pamukçukları engeller silmeden emzirebilirsiniz yazıyo sitesinde ama ben yine de kuru bir bezle siliyorum..

Zaten gaz ağrısı var sürekli emiyo yazık o gazdan ben emzirmekten acı çekiyoruz..

bebeğim 21 günlük.doğumdan sonra eve geldik 2. gün gece beni ağlattı acıdan.o emmek için ağlar ben emzirmicem diye. kakao yağı geçirmedi garmostan geçirmedi papilla aldım dün şimdilik geçtiği yok bakalım birkaç güne ne olacak çok acıyo :(
bi de papilla kullananlar : bebeğim daha çok kusmaya başladı acaba o kremden dolayı mı? gerçi göğsünüzü silmenize gerek yok bebeğin ağzındaki pamukçukları engeller silmeden emzirebilirsiniz yazıyo sitesinde ama ben yine de kuru bir bezle siliyorum..
canım kuru bezle hele hiç silme kendi sütünle sil göğsünü.bebişe memişindeki koyu halkanın tamamını ver.aaah ah çok zordur bilirim.yakında ben de doğum yapacam bakalım kahramanımızın başına neler gelecek:37:

doğumdan nerdeyse 1 ay önce göğüs uçlarıma kakao yağı ve lansinoh krem sürmeye başladım.ama ilk emzirme denememde göğüslerim yara oldu.altı üstü 2 ay emzirebildim,bu sreyi de göğüs yaralarıyla geçirdim.benim göğüs ucumdan da kopan paralar oldu,kızımın ağzı gözü kan içinde kalırdı.hepsine katlandım ama malesef küçük hanım emmek istemedi dha fazla...
Allah şifa versin.

Arkadaslar Merhaba belki çok geç bir cevap ama benim gibi üye olmadan burayı takip edenler için yazıyorum . Göğüs uclarım resmen paramparcaydi kızım her ağladığında kabus başlıyor gibi hissediyordum . sadece 1 gün içinde ağrım gitti resmen yarik olusmustu . kakao yağı ile önce masaj yaptım göğüs uclarima yikamadan fito kremi de üstüne sürüp göğüs pediyle kapattım kızım uyumuyorsa tek gogsume uyguladım ara ara ılık suyla yıkayıp değiştirdim emzirdigim göğüsume yaptım kesinlikle deneyin ve her emzirmeden sonra ılık suyla temizleyin ..

Bana hastaneden garmasten pomad yazmislardi onu kullanmaya basladim ama baktm gitngide artiyo hem mastit agrisi hem uclari aciyo yaniyo evde lansinoh da vardi lansinoh garmasten ve hametan pomad karistirip surdum gunlerce snra kudret narı getirdi biri o biraz hafifletti ondan snra birinin tavsiyesi ile gogus uclarinda mikrop birakma ara ara karbonatli su ile yika dediler onu da yaptim oda rahatlatti brz snra kestm hcbsy yapmadim kendi sutumu sürdüm ve tamamen gecti diyebilirim

Benim karbonatli sudan kurudugu için parçalandı zaten . lansinoh bende hala kullanıyorum o sadece nemlendiriyor evet garmastan pomad bana da iyi geldi ama tamamen geçiren kakao yağı ve fito karışımı oldu . kızımın pamukcugu var ne yapsam geçmiyor hala o yüzden bulaşıyor bana malesef

Benim karbonatli sudan kurudugu için parçalandı zaten . lansinoh bende hala kullanıyorum o sadece nemlendiriyor evet garmastan pomad bana da iyi geldi ama tamamen geçiren kakao yağı ve fito karışımı oldu . kızımın pamukcugu var ne yapsam geçmiyor hala o yüzden bulaşıyor bana malesef

Zaten bebegin agzindaki bakterilerden olurmuş cogunlukla pamucuk icin doktorum bana kaynamis sogumus suya agiz bezini batirip dilini temizlememi onermisti surekli yaptim ve ara ara emzirdikten sonra agzina su verdim ki dilindeki süt ler gecsin diye 1 aylik olmadan pamucuk sorununu atlattık sut kalıntısı kaldigi icin pamucuk oluyo suyun bir zarari yok kaynamis sogumus su icirebilirsin az miktar veya dilini temizleyebilirsin

Öyle yapıyorum canım ama doktor 1 yaşına kadar sürer gibi görünüyor dedi ne yaptıysam olmadı inşallah geçer artık

O nasil bir pamucukmus oyle ya cocuguda senin gogsunude hep hasta eder o ya yokmuymus bir yolu

Hiç bilmiyorum bu aralar biraz daha iyi sanki hayırlısı göğsümde fena ağrıyor yara oluyor ondan dolayi kısmet artık

Back
X