Memeden kesen anneler bakabilir misiniz?

Eflatunhilaf

Çikiletasever
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
707
1.488
113
40
Merhabalar,

Öncelikle konum taşınmazsa çok sevinirim, burda daha hızlı cevap alabileceğimi düşünüyorum.
18 aylık bir kızım var, anne sütü aldı bu zamana kadar. Çok şükür boyu da kilosu da yaşıtlarına göre iyi durumda. Aslında 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum fakat artık takatim kalmadı. Memeden başka asla uyumuyor ve geceleri belki 4-5 kere meme için uyanıyor. Emzik ve biberon zaten kullanmıyor, gece uyandığında su veriyorum almıyor. Eşim sağ olsun çok yardımcıdır ama o da uyutamıyor kızımı. İlla meme istiyor..

Ama son bir haftadır artık isyanlardayım çünkü memede uyuyor ve meme ağzından çıkınca uyanıyor. Psikolojik olarak harap olmuş durumdayım. Siz nasıl yaptınız? Bana anlatıp yol gösterir misiniz? Yaklaşık 20 aydır üst üste 5 saat uyumadım, burda kimsem de yok yardım edecek, uykusuzluktan perişan durumdayım..

Bir de psikolojik boyutu var, yanlış mı yapıyorum? 2 yaşına kadar sabretmeli miyim yoksa kesmeli miyim? Kafam karmakarışık.

Şimdiden teşekkürler.

Sürekli aynı kararı alip vazgeçenlerdenim. Gunboyu emmeden durabiliyor adlinda ama gece memesiz uyumuyor. 19 aylik. Hala zamanini bekliyorum. Guzellikle bitsin ayrilsin istiyorum. Gunduzleri seviyor opuyor sariliyor ama gece em em diyor agliyor vermezsem. Aglamadan iste dersem " annecim em em yapalim" diyor , o zaman kiyamiyorum. Biraz daha büyürse daha iyi anlar daha rahat birakir diye umuyorum. Kademeli kesecekseniz once gunduzden baslayin.

Benimki 26 aylik , hala emiyor
Bende arada birakicam diye karar aliyorum ama birakamiyoruz
Benim once kendimi ikna etmem gerekiyor

İlk oğlumu 2 yaşında sütten kestim. Konuşuyor ve anlıyordu beni. Bi gün meme ucuma ketçap sürdüm. Süt isteyince hemen gösterdim. Bak yara oldu, iyileşmesi lazım dedim. 7 gün boyunca gitti geldi iyileşti mi dedi. Yok dedim. Bi kere sıyırıp kontrol etmedi. Çok duygusal bi süreç. Geceleri biraz zorluyordu, gündüz parktı marketti pek aklına gelmiyordu. 10 gün ve üzeri böyle devam etti. Sonra alıştı. 1 ay sonra daha da rahatladık. Allah yardımcın olsun. Ben de lohusa depresyonuna geri dönmüştüm :) Benim için de çok duygusal bir süreçti

Şuan ruya gormeye basladigi (kabus vs.) donem ve cok normal bide dis cikariyorsa size ihtiyaci var demekki 32 aylik oglum ayni durumda birlikte yatiyoruz cok uyaniyor memede uyuyor devamli agzinda tutuyor vs. Annelik zaten boyle birsey degilmi sizinki daha cok kucuk pes etmeyin onun size ihtiyaci var demekki. Kes ben kestim diyenler olacaktir bu konuda da yavrunuzu dinleyin:)

Biz oğlumu 22 aylık kardeşi doğduğu için sütten kestik. Tam 2 sene olmadı yani. O iki seneye kafayi fazla takmamak lazim. Kızınızı bu şekilde uyumaya alışmış çocuk. Onun icin iki yol izlemelisiniz. Ya aniden pat diye keseceksiniz. Bu cocugunuzu strese sokabilir, yapisina bağlı. Yada emzirmeyi azalta alzakta. Ilk işiniz kızınızı babasi yatırsın. Siz görünmeyin o sirada. Ilk zorlanacaktir. Ama bir cocuk nasil uyusa tekrar uyaninca ayni uykuya dalmak. Istiyor. Bu konuda "bebeginiz uykuyu cok sevecek" kitabi öneririm

Benim de bebeğim 18 aylik ve ayni sekilde artik yoruldum gece gunduz surekli emmek istiyor emmese bile agzinda tutuyor yalanci emzik gibi. Geceleri bi o tarafa bi bu tarafa donerek uyumayi o kadar cok ozledim ki anlatamam. Saglik ocagindaki ebelere kesmeyi dusundugumu soyledim.Boyle bir mucizeyi bir daha veremeyeceksin bebegine, 2 yasina kadar emzir, duygusal olarak da ihtiyaclarini karsiliyor sadece beslenmek olarak dusunme vs dediler. Agladiginda ya da hasta oldugunda emerek sakinlesiyor olmasa nasil sakinlestiririm diyorum. Bir de benim bebegim erken dogdu 1.5 ay biraz da sebeple biraz kiyamiyorum. O yuzden sanirim ben 6 7 ay daha dayanacagim. Bir de meme burada ama sut bitmis dedigim zaman beni anlayabilsin istiyorum o yuzden de biraz daha buyumesini bekliyorum.

Canınızı acıtıyor mu acaba,dişlerinden dolayı merak ettim.

Üstüme vazife olmayarak ben de cevaplayayım 10 dişi var çok şükür ısırmadı şimdiye kadar dişlere temas ettirmiyorlar, tamamen dil ve dudak işbirliği. Yani en azından bende böyle.

Ben hic boyle bir sorun yasamadim, 18 aylik bebek artik gece hic uyanmadan uyumasi lazim.Ben kizimi 20 aylikken memeden kesmistim , salca surdum meme artik pis vs dedim hic uzulmedi sorun etmedi ve bir daha istemedi.Kizim memede uyurdu, biraktigi gun gunduz uykusunuda birakti.Gece zaten pek uyanmazdi o yuzden problem olmadi.Isin duygusal kismi zor tabi, ama bu bir surec ve alisiyorsunuz.Isterseniz simdi kesebilirsiniz veya 2-3 sy sonra.Suandada emzirdigim 7 aylik bebegim var, bakalim onda nasil olacak.

Benim de bebeğim 18 aylik ve ayni sekilde artik yoruldum gece gunduz surekli emmek istiyor emmese bile agzinda tutuyor yalanci emzik gibi. Geceleri bi o tarafa bi bu tarafa donerek uyumayi o kadar cok ozledim ki anlatamam. Saglik ocagindaki ebelere kesmeyi dusundugumu soyledim.Boyle bir mucizeyi bir daha veremeyeceksin bebegine, 2 yasina kadar emzir, duygusal olarak da ihtiyaclarini karsiliyor sadece beslenmek olarak dusunme vs dediler. Agladiginda ya da hasta oldugunda emerek sakinlesiyor olmasa nasil sakinlestiririm diyorum. Bir de benim bebegim erken dogdu 1.5 ay biraz da sebeple biraz kiyamiyorum. O yuzden sanirim ben 6 7 ay daha dayanacagim. Bir de meme burada ama sut bitmis dedigim zaman beni anlayabilsin istiyorum o yuzden de biraz daha buyumesini bekliyorum.

Yani bilmiyorum, ben de istiyorum ama o kadar sabredebilir miyim emin değilim.

Biz oğlumu 22 aylık kardeşi doğduğu için sütten kestik. Tam 2 sene olmadı yani. O iki seneye kafayi fazla takmamak lazim. Kızınızı bu şekilde uyumaya alışmış çocuk. Onun icin iki yol izlemelisiniz. Ya aniden pat diye keseceksiniz. Bu cocugunuzu strese sokabilir, yapisina bağlı. Yada emzirmeyi azalta alzakta. Ilk işiniz kızınızı babasi yatırsın. Siz görünmeyin o sirada. Ilk zorlanacaktir. Ama bir cocuk nasil uyusa tekrar uyaninca ayni uykuya dalmak. Istiyor. Bu konuda "bebeginiz uykuyu cok sevecek" kitabi öneririm

Teşekkür ederim kitaba hemen bakacağım. Pat diye bırakabileceğimi sanmıyorum bu benim için de zor olur sanırım. Azalta azalta bırakmak en mantıklısı gibi duruyor, ben azaltana kadar yine bi 19 20 aylık olur sanırım. İkimizde daha kolay atlatabiliriz belki. Amann ne bileyim kendimi avutuyorum ya da.

Şuan ruya gormeye basladigi (kabus vs.) donem ve cok normal bide dis cikariyorsa size ihtiyaci var demekki 32 aylik oglum ayni durumda birlikte yatiyoruz cok uyaniyor memede uyuyor devamli agzinda tutuyor vs. Annelik zaten boyle birsey degilmi sizinki daha cok kucuk pes etmeyin onun size ihtiyaci var demekki. Kes ben kestim diyenler olacaktir bu konuda da yavrunuzu dinleyin:)

Kesinlikle size hak veriyor bir tarafım, kafam o yüzden karışık zaten. Ancak farkındayım ki daha az daha çabuk sinirleniyorum, sabrım azalıyor. Bebeğime böyle görünmek belki daha mutsuz ediyor onu bilmiyorum. Sanırım biraz takip etmeliyim durumunu.

Teşekkür ederim kitaba hemen bakacağım. Pat diye bırakabileceğimi sanmıyorum bu benim için de zor olur sanırım. Azalta azalta bırakmak en mantıklısı gibi duruyor, ben azaltana kadar yine bi 19 20 aylık olur sanırım. İkimizde daha kolay atlatabiliriz belki. Amann ne bileyim kendimi avutuyorum ya da.

Ben pat diye bırakmak zorunda kaldım. Kardeş doğduğundan sonra fazla sorun olmaz diye düşündüm,ama oğlum tek memeyi kıskandı. Normal yemeklere çoktan geçtiğimiz için beslenmede sorun zaten yoktu. Bir kac güne bıraktı. Sabırlı olmak lazım. Ama memeden kesince ne yalan Söyliyim bende üzüldüm biraz..bu normal duygular. İnsallah kolay atlatırsıniz. Memeyi biraktirmadan Zor süreçlerde oğlumu yanımda yatırıp memeyi açık bırakırdım. O istese emerdi bende uyumaya devam ederdim :D yoksa uykuya imkan yoktu :D

Cevapları merakla bekliyorum oğlum 2 yaşına girdi hala 7 24 memede asla vazgecmiyor herseyi sürdüm yine emiyor 2 aydır ugrasiyorum takipteyim konuyu

Benim kizimda 22 aylik bende memeden kesmek istiyirm ayni psikoloji bendede var kadinlar birbirlerini cok iyi anliyolar gercekten bende tasinma surecinde olmasam lkesin kesicem gece 6 7 kere uyanmak nedir ya kafam beynim kalmiyo yemin ederimama daka kesme zamani gelmedi tasinmayla bir olasi cocukda psikoloji sorunlara yol aciyormus o yuzden beklemedeyim ins. Kolayca keserz belkide siz kesmissinizdir ...

Back
X