Memeden kesmeye alışma süresi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tosba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tosba

Kırdınbenigaddemit
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2014
940
1.585
313
Hanımlar merhaba.

Oğlum 15 ayı devirdi şükür. Başından beri anne sütü aldı. 1 yaşına girdiğinde kademeli olarak memeden ayırmaya karar verdim. Sebeplerini anlatsam da sen nasıl anasın ben sütüm olsun diye günde 62828 kilo dere otu yiyorum diyecek çok insan olduğu için sebeplerim bana kalsın. Sadece oğluma daha iyi daha sabırlı bi anne olabilmem için bunu yapmam gerekiyodu şeklinde özetleyebilirim.

Velhasıl-ı kelam 13 aylık iken her meme istediğinde, yani 10 dakikada 1
:oha: vermek yerine "annecim süt daha gelmedi ben sana haber vericem." diyerek emzirme sayısını azalttım. 15 aylık olmak üzereyken günde sadece 5-6 kez emiyordu. Bi kaç gece, uyandığında memesiz uyutabildim. Ve bi sabah uyandığında meme diye üstüme atlamayınca tamam dedim tosba gün bugün. Ve o gün kestim artık. Yani günde 3 kez emerken bi anda kestim bu bi hata oldu sanırım.

Süreç beklediğimden kolay geçti aslında. Ben binayı tepeme indirmesini ne bileyim kafasını duvarlara vurmasını beklerken o sadece "oğlum uyku vakti" dediğimde "memme?" dedi. "Annecim süt bitti ama memeler burda istediğin kadar sevebilirsin ama süt yok içinde artık. Ayran içmeyi çok seviyosun ya artık ayran içeceksin." dedim. Meme diye tutturmadı. Ama başka bişey oldu sanırım. Herşeye aşırı tepki vermeye başladı. Herşeye demeyim tamam ama bi çok şeye. Alt değiştirme, herhangi birşeyi becerememe, ne bileyim işte bunun gibi bi çok şeye.
Ben bunu, herkes 2 yaş sendromu başlıyo dese de, memesizliğin verdiği boşluğa bağlıyorum.

Çok uzattım kusura bakmayın sorum şu:
1 hafta oldu yavrum memeden ayrılalı. Tam olarak alışması sizce ne kadar sürer? Bebeğini memeden kesen tecrübeli anneler sizin bebekleriniz ne kadar sürede alıştı bu duruma? Şimdiden okuduğunuz ve yanıtlarınız için teşekkürler :KK200:

Aynılarını yaşadım. 5 gün kadar sürekli beni tersleri, en son (benimki 20aylik) anneyi sevmiyorum dedi bana. Meme vermediğim için dediğinin farkındaydım. 2 haftaya normale döner inşallah. 1 ay olacak emmiyor ama hala memelere sarılıp uyuyor:)) izin veriyorum. Ne yaparsa yapsın sabırlı sakın olmaya çalış. Zor olsa da yap. Dikkatini dağıt. Mesela altını değiştirmek istemiyor, eline sevdigi bir oyuncağı ver. Gündüzleri parka çıkardım, yürüyüş yaptık. Oyun oynadık, kitap okuduk. Oyuncakları kitapları kafama artı sonra duruldu. Tek yapacagin sabırla sarılıp sakinleşmesini beklemek.

Aynılarını yaşadım. 5 gün kadar sürekli beni tersleri, en son (benimki 20aylik) anneyi sevmiyorum dedi bana. Meme vermediğim için dediğinin farkındaydım. 2 haftaya normale döner inşallah. 1 ay olacak emmiyor ama hala memelere sarılıp uyuyor:)) izin veriyorum. Ne yaparsa yapsın sabırlı sakın olmaya çalış. Zor olsa da yap. Dikkatini dağıt. Mesela altını değiştirmek istemiyor, eline sevdigi bir oyuncağı ver. Gündüzleri parka çıkardım, yürüyüş yaptık. Oyun oynadık, kitap okuduk. Oyuncakları kitapları kafama artı sonra duruldu. Tek yapacagin sabırla sarılıp sakinleşmesini beklemek.
Yaa içim rahatladı teşekkür ederim. Benimki oldum olası pek sarılıp öper koklar. Hala öyle ama sayıca azalma var gibi üzülüyorum açıkçası. Hani memeden umudu kesince daha az koklaşıyoruz gibi geldi:) umarım çabucak atlatırız bu dönemi hepimiz. Çok teşekkür ederim:KK200:

Hanımlar merhaba.

Oğlum 15 ayı devirdi şükür. Başından beri anne sütü aldı. 1 yaşına girdiğinde kademeli olarak memeden ayırmaya karar verdim. Sebeplerini anlatsam da sen nasıl anasın ben sütüm olsun diye günde 62828 kilo dere otu yiyorum diyecek çok insan olduğu için sebeplerim bana kalsın. Sadece oğluma daha iyi daha sabırlı bi anne olabilmem için bunu yapmam gerekiyodu şeklinde özetleyebilirim.

Velhasıl-ı kelam 13 aylık iken her meme istediğinde, yani 10 dakikada 1
:oha: vermek yerine "annecim süt daha gelmedi ben sana haber vericem." diyerek emzirme sayısını azalttım. 15 aylık olmak üzereyken günde sadece 5-6 kez emiyordu. Bi kaç gece, uyandığında memesiz uyutabildim. Ve bi sabah uyandığında meme diye üstüme atlamayınca tamam dedim tosba gün bugün. Ve o gün kestim artık. Yani günde 3 kez emerken bi anda kestim bu bi hata oldu sanırım.

Süreç beklediğimden kolay geçti aslında. Ben binayı tepeme indirmesini ne bileyim kafasını duvarlara vurmasını beklerken o sadece "oğlum uyku vakti" dediğimde "memme?" dedi. "Annecim süt bitti ama memeler burda istediğin kadar sevebilirsin ama süt yok içinde artık. Ayran içmeyi çok seviyosun ya artık ayran içeceksin." dedim. Meme diye tutturmadı. Ama başka bişey oldu sanırım. Herşeye aşırı tepki vermeye başladı. Herşeye demeyim tamam ama bi çok şeye. Alt değiştirme, herhangi birşeyi becerememe, ne bileyim işte bunun gibi bi çok şeye.
Ben bunu, herkes 2 yaş sendromu başlıyo dese de, memesizliğin verdiği boşluğa bağlıyorum.

Çok uzattım kusura bakmayın sorum şu:
1 hafta oldu yavrum memeden ayrılalı. Tam olarak alışması sizce ne kadar sürer? Bebeğini memeden kesen tecrübeli anneler sizin bebekleriniz ne kadar sürede alıştı bu duruma? Şimdiden okuduğunuz ve yanıtlarınız için teşekkürler :KK200:

ilk cocugumu 8 ay emzirdim. 8ci ayda sadece bir memeden sut geliyordu oda su gibiydi, yani bir ise yaramiyordu artik. 3 gun boyunca uyku zamaninda babasi goturdu yatagina, ilk iki gun cok agladi ama pes etmedik, ucuncu gun umudunu kesti. Ondan sonraki gunlerde basini gogusume koyup uyuyordu, kokluyordu :D cunku emmeye aliskindi. Ama biberondan sut icmiyordu ve emzik almiyordu memeden dolayi, gecenin 4unde uyanip acikirdi, beraber mutfakta oturup ona bebek mamasi yedirirdim :) neler cektim neler.
suan 3 yasinda ve simdi bile yatirdigim zaman bir elini gogusume koyar yoksa kesinlikle uyumuyor. Umarim bir sene icinde onuda birakir :) cunku aksamlari yarim saat onun yaninda uzanmaktan usandim artik :D

Ikinci cocugumu 6 hafta emzirdim, sutum cok yoktu, ama hic pismanlik duygusu yasamadim, hatta okadar rahat buyuttumki, suan 1 yasinda nasil buyudu anlamadim.
Ve 7 aylikken kendi odasina koydum, mamasini verince kendisi uyuyor, ilk cocukta acemiydim ama keske ilk cocugumuda boyle buyutseydim.
Ama olsun, nasilsa buyuyecekler, bu gunleri ozleyecegiz :) :)

ilk cocugumu 8 ay emzirdim. 8ci ayda sadece bir memeden sut geliyordu oda su gibiydi, yani bir ise yaramiyordu artik. 3 gun boyunca uyku zamaninda babasi goturdu yatagina, ilk iki gun cok agladi ama pes etmedik, ucuncu gun umudunu kesti. Ondan sonraki gunlerde basini gogusume koyup uyuyordu, kokluyordu :KK70: cunku emmeye aliskindi. Ama biberondan sut icmiyordu ve emzik almiyordu memeden dolayi, gecenin 4unde uyanip acikirdi, beraber mutfakta oturup ona bebek mamasi yedirirdim :) neler cektim neler.
suan 3 yasinda ve simdi bile yatirdigim zaman bir elini gogusume koyar yoksa kesinlikle uyumuyor. Umarim bir sene icinde onuda birakir :) cunku aksamlari yarim saat onun yaninda uzanmaktan usandim artik :KK70:

Ikinci cocugumu 6 hafta emzirdim, sutum cok yoktu, ama hic pismanlik duygusu yasamadim, hatta okadar rahat buyuttumki, suan 1 yasinda nasil buyudu anlamadim.
Ve 7 aylikken kendi odasina koydum, mamasini verince kendisi uyuyor, ilk cocukta acemiydim ama keske ilk cocugumuda boyle buyutseydim.
Ama olsun, nasilsa buyuyecekler, bu gunleri ozleyecegiz :) :)
Önemli olan sevgi ve şefkat, anne sütünün yerine mama var ama anne sabrının yerine bişey yok. Sağlıkla büyüsün yavrularımız :KK200:

Yorumları okuyunca kendi yaptığımın iyi bişey olduğunu anladım ben 6 aylık olduktan sonra gece emzirmeyi kestim gündüz hep emzirdim gece yatarken mama ve geceleri uyanirsa su verdim şimdi 15 aylık 10 ay emzirdim sonra kendisi bıraktı hala bile durum geliyor ama malesef emmiyor ne güzel anlatmissiniz kokumla uyuyor diye ben kokuma alismasin diye hep ayrı yattım hastalandigi zamanlar dışında hiç yanına uzanmadim onu uyutmaya çalışmadım şimdi anladım doğru yaptığımı ama kokumla uyuyor lafiniz çok hoşumagitti saglicakla buyutun inşallah yavrularinizi 😊😊😊

Selam kızlar bana da fikirlerinizi bekliyorum:) oğlum 22 ayını bitirdi doğduğundan beri ne emzikne biberonu sevdi tek zevki emmek oldu ve artik oyuna çevirmeye başladı evde hicbir işimi yapmama izin vermez hep yanında oturayım gün boyu emmek ister oldu süt kalmasa bile :( geceleri sabaha kadar yanimda yatmak istiyor meme açık uyuyanlardanim ve artik biraktirmayi düşünüyorum hem ramazan geliyor geceleri sık uyanmaz kendim de daha güçlü sağlıklı uykular uyuyabilirim belki diye hem de artik oyununa son vermek adına tiksindirmeden ayırmaya çalışıyorum.
1 haftadir gündüzleri emmeyi biraktirdim fakat uykuya memeyle dalabildigi için öğle uykusunda ve geceleri vermek zorunda kalıyorum gündüzleri halletmisken geceyi de bıraksak istiyorum:( ama vermediğim zaman kıyameti koparıyor aglamaktan helak oluyor biberona süt koyup versem diyorum sürü sevmiyor biberon kullanmiyor. Geceleri birakmamiz için bir öneriniz var mı bize. Sabır taşını duydum ama dediğim gibi tiksindirme yöntemlerine kadar daha sakin yöntemlerle halletmek istiyorum en son çare sabır taşını kullanırım belki. Biraz uzun oldu kusura bakmayin şimdiden gelecek cevaplarınıza teşekkür ederim:)

Back
X