- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi prensesannesi34
-
Aslında eklemeyi unuttum.Eşimin babasının dükkanı var boş.Bir süre orada başlayacak.Ben İstanbulda yaşıyorum. Bir ay önce ilçe değiştirdim buna rağmen alışamadım çok zordu. Eski evimizin yakınında avmler mağazalar çeşitti.
Yeni ilçede yok yakında. Zorlandık.
Çocuğunuzun eğitimini de değişecek, düzenleri değişecek.
Bide ha ortada işyeri yok ki. Daha yeni açılacak. Belki batacak belli olmaz. Hiçbir şeyi garantiye almadan gitmeyin.
Daha sakin semt var mı ki İstanbul da.Ayrıca ev iş arası uzak olursa (seneye bir çocuk ilkokulda diğeri kreşte olacak mecburen) nasıl yapacağım?Çalışan insan ne kadar sosyalleşebilirse o kadar sosyalim.Sadece haftasonu dışarı gezmeye çıkabiliyoruz.Haftaiçi anca çocuklar ev işi vs.kimseyi gördüğüm yok.İşyerinde de tekim:))
İşyerimde şişlide:))İş değiştirmek hele 2 çocukla çok daha fazla riskli olmaz mı?yok öyle demeyin.. çalışma hayatına alışıp evde oturun bir kaç sene o koşuşturmayı bile arar hale geliyor insan..
var tabi iş yerleriniz hangi semtte? iş değiştirme şansınız var mı?
beylikdüzüne gelin ayrı bir dünya burası.
okullar kreşler konusunda sıkıntı çekmezsiniz
Aslında eklemeyi unuttum.Eşimin babasının dükkanı var boş.Bir süre orada başlayacak.
Garantiye nasıl alabilirim yada neleri garantiye almalıyım?
Sıkıntım ilçe değiştirince çocuklar ne olacak?Ben olsam gitmezdim ilçe degiştirirdim. Çocuklugum size cok yakın bir yerde gecti sonra anadolu yakasına taşındık.Karşıda hala ev var,oradan buraya geçince nefes almış hissediyorum. Konuya olumsuz bakmamın önemli sebebi de her ne kadar zor bir şehir olsa da en çok olanak burada var,orada zorlanabilirsiniz
İşyerimde şişlide:))İş değiştirmek hele 2 çocukla çok daha fazla riskli olmaz mı?
Ufff çok karışığım dimi?
Merkezi yerde sayılır.50 m2 civarı.Yol kenarı yanda bim ,internet cafe diğer yanda otokuaför karşısında marketler var.Mesela dükkan tam olarak nerede. Kaç metrekare. O dükkanın çevresinde kaç dükkan var. Bu dükkanlar ne kuaför mü açmışlar, bakkal mı market mi.. Çevresinde kaç bina var. Gibi araştırmanız lazım.
Dimi aklımın karşıklığı çok belli taa oralardan:))evet:))
şehir değiştirmeyi göze alıp işi almamak..
bu arada çocuklar okula başlayınca zaten arkadaş edinip sosyalleşecekler bunun için şehir değiştirmek çok anlamsız..
O halde ufaklık da kreş yaşına gelene kadar sabır. Belki yanlıştır bilemem ama şehir değişme benceSıkıntım ilçe değiştirince çocuklar ne olacak?
Okulu kreşi ve tabiki anadolu yakasından avrupa yakasına olan trafik.
Bir ara annemlerde kaldık inan 6:30 evden çıktık sabah işe zor yetiştik.Akşam kızım uyumuştu.Eve varış 21:00.
O zaman oğlum da yoktu.
Çok kararsızım be bacım:))İmkanın varsa kaç bu İstanbul'dan kaç!
Nefret ettim özellikle son 2 senedir. Kıytırık sokak araları bile sanırsın işlek cadde. Araba park etmeye zaten yer yok.. Sabah çocuğu kv ye bırakmaya gidiyoruz 7-8 dakikalık yol 20 dakika sürüyor. Kilit resmen.
İnsanı desen gırtlakmak için sürüsüyle. Saygısız, bencil..
Şu evin borcu bitsin 4 sene sonra çocuk okula başlarken biz de ege tarafına eşimin memleketine yerleşeceğiz inşallah müstakil bahçeli bir eve..
Allah'ım gerçekten bilmiyorum ya.Zaten bu durum şimdi için değil yani ha deyince olacak iş değil.Yaza kadar vaktim var.O halde ufaklık da kreş yaşına gelene kadar sabır. Belki yanlıştır bilemem ama şehir değişme bence
Merkezi yerde sayılır.50 m2 civarı.Yol kenarı yanda bim ,internet cafe diğer yanda otokuaför karşısında marketler var.
Çevre binaları hep site şeklinde.Enaz 5 katlı ve 15 daireli.
Senede 1 kez gittiğimizden gördüğüm için bilgiler mevcut.
İş tutmazsa çalışabilecek yerler de mevcut.Şuanda bizi İstanbulda zorlayan kiralar maalesef.Bit kadar ev 1000 TL.bende bir anneyim 16 aylık bir oğlum var..
bir anne olarak size diyebileceğim ben önce evlatlarımı düşünürdüm kendimi düşünmezdim..
onların cevresinin sosyalleşmesini arkadaş ortamlarının huzurlu sosyal bir ortamda büyümelerini isterdim.
dışarı cıkartacak bile yeriniz yokmuş.. ne kadar üzücü.. ama şöylede birşey var okul hayatları başlayınca zaten yine sosyalleşirler bu ist içinde geçerli eşinizin memleketi için de geçer li
şimdi siz oraya gittiğiniz vakit maddi anlamda sıkıntınız olmayacak değil mi ?
evinizide alabileceksiniz sanırım ordan ?
birde evdeki hesap uymassa hadi ? iş tutmadı maddi anlamda zora girdiniz bunlarda cok önemli
Yok market vs değil de bilgisayar sarf malz.tamir,Elektrik malz. ve bunların montajı,araç içi oto elektrik film çekme vs.,güvenlik sistemleri satış ve kurulum.Eşim hepsini rahatlıkla yapar ben yine muhasebede olacağım.Banka resmi işler fatura stok takibi gibi.Anladım.. dükkanın büyüklügü bence gayet iyi. Küçücük değil. Market filan varmış açılmaz baklal market. Siz ne düşünüyorsunuz.
Orda düzenimiz olursa dükkanda çalısırım demişsiniz, ne açmak istiyorsunuz..
Geliri yüksek olursa ev de alabilirsiniz rahatlıkla.
Bide iş yerinizin yakınında ev okul vs onlara bakın yakınlık uzaklık diye
Çocuklarınızın yaşını yeni gördüm. Çok küçükler daha. Alışmaları kolay olur yeni yaşantılarına :)
Evet buda aklımda.İstanbul ile Maraş arasında yaşanmış şartı farkı çok fazla. Bunu düşünerek hareket et. Hastanesinden alışverişine kadar herşey. Tabi kararlıysan böyle bir değişiklik için çocukların yaşı itibari ile tam zamanı. Zira çocuklar alışırlarsa İstanbul'a gitmek istemezler
Bana bunlarla gelin dermişim:))Sanırım ben giderdim.. değişiklikleri severim.. iş kurucam,ev alıcam.. daha ufak bir yerde yaşiycam.. istanbulda yaşamak çok zor ben artık oraya gitmekten bile sıkılıyorum ailem olmasa gitmem. Ve normalde istanbulda büyüyen biriyim :) evlenince izmire geldim.. ilk zamanlar biraz zorlanabilirsiniz ailecek en çok sen. Ama daha sonra bence daha güzel olabilir.. risk almayı da severim açıkçası. Eşim de istanbuldaydı,biz nişanlanınca iş kurmak için izmire geldi. Ve herşey çok daha iyi oldu iş konusunda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?