Memleket değiştirmek

Kahramanmaraş'a taşınayım mı?

• evet

OY: 37 58,7%
  • hayır

OY: 20 31,7%
  • bende sen gibi kararsızım bacım.:))

OY: 6 9,5%

• Ankete Katılan
    63
  • Anket Kapalı .
Ben giderdim. Her ne kadar risk almayı sevmesem de rutin beni boğuyor. Yeni bir ortamda belki çok mutlu olacağımız ihtimaline inanırdım. Ölüp gideceğiö neden denemedik keşke deneseydim diyeyim ki? Yolunda gitmezse bazı şeyler başka çare düşünürdüm. Şans vermezsen aynı kısır döngüde boğulup gidersin yaşamda fırsatlar çok, değerlendirmek gerekli.

Gel bacım gel.Yer çok :))
Benim düşünme sürecim baya var.Yaza kadar.
Kızım seneye ilkokula başlayacak inşallah.Oğlum 2 yaşında olacak o zaman.
Özel değilse nerden nereye taşındınız?
İstanbul'dan Amasya'ya.

Oniki şubat binevler civarı düşünüyor eşim yer olarak.
Siz orada yaşıyorsunuz sanırım.Ahanda komşu buldum bile:)))

Oniki şubat binevler civarı düşünüyor eşim yer olarak.
Siz orada yaşıyorsunuz sanırım.Ahanda komşu buldum bile:)))
Yok memleketim orası ben Anadolu yakasındayım :))
Dediğin yerler tamda benim anlattığım nezih yerler, hiç düşünme. Millet gece 12 de 1 de dondurma yemeye çıkar çünkü 12 de rüzgar eser biraz serinler hava ondan önce pek mümkün olmaz
Yaz içinde bi bağ evi satın alırsınız havuzlu dalan ohhh mis gibi çocuklar toprağa doyar oyuna doyar.
Canım çekti ya

Eşim zaten sağolsun bir ayağımız İstanbul da olacak diyor.(bilmem kandırıyor mu beni:)) )
Malzeme almak vs için 2 ayda bir geliriz diyor.Gerçi en olmadı uçakla 45 dk. diyor.
Onun açısından da düşünüyorum bir arpa boyu yol almadan böyle devam etmek (İstanbul da).
Evet bende çalışmasam ay ortasında birbirimizi kemiririz yemek diye.
Şuanda kira,kreş,servis 2200 TL.

Anlatma kız öyle:)) ben severim bağ bahçe işini.İsterim bir kedim köpeğim tavşanım felan olsun.Bahçemde ekeyim felan.Ay kanıma girmene az kaldı:))

o parayla maraş'ta yatırım yapılır :)

Bence istanbulda çocuk yetiştirmek çok zor.
Bende olsam orada kalmak istemezdim.[/QUOTE
Amin inşallah.
Üstteki msj yanlışlıkla geldi size.

Büyük şehirler böyle. Ben de Kaş'a yerleşmeyi planlıyorum. Belki seneye yaz Kaş'ın gün batımında yazarım buraya :) Önümüze gelen fırsatlara izin vermezsek, kendimizi güvende hissettiğimiz kutunun içinde kalırsak ne için yaşamış olacağız diyorum kendime. Ben de iş hayatımı tamamen değiştirdim aynı şehrdeyim ama her şey değişti. Kökten bir değişim yani. Umut doluyum, yeniliklere açığım. Gri dünya bitti, siyah veya beyaz olacak dünyam bundan sonra. Tavsiye ederim gerçekten :)

Anlatma kız öyle:)) ben severim bağ bahçe işini.İsterim bir kedim köpeğim tavşanım felan olsun.Bahçemde ekeyim felan.Ay kanıma girmene az kaldı:))
O bağ evi 3-4 aylık iş ama sabit kalamıcağın için hayvan besleme işi olmayabilir belki.

Sadece ailesinden dolayı düşün şehri düşünme. Bizim oranın insanı sen mesafe koysanda pek takmayabilir içiçe olmayı birlikte fazla zaman geçirmeyi severler. Bide babasının dükkanı ya onu fırsat bilecek insanlar olmasınlar onları düşün. Şehrin kendinde bi problem olmasa da huzur vermezlerse ne anlıcan o bağdan bahçeden.

normalde İstanbul'u severim ama taşındıktan sonra dünya varmış dedim. haberlerde filan görünce sanki orada hiç yaşamamışım. yabancılıyorum.

kesinlikle gitmemelisiniz. Maraşı bilirim az çok. orda da şu an herşey pahalı. Suriyelilerden ötürü. İstanbuldan sonra çok bunaltır sizi. ben Gaziantepteyim gezmek amaçlı gidelim diyoruz ama çok minik ve sıkıcı geliyor. ha oralı olsam bu böyle olmaz elbet. gelgelelim eşinizle sürekli iş yerinde birlikte olunca sıkılırsınız falan. yani ben olsam gitmezdim.

Yani şöyleki benim hazır cvp olduğumu bilirler.
Eşime dedim ki dengeyi sağlayacak beni koruyup kollayacak sensin.
Hee bende yaparım bunu ama benimki sert olur oda bunu bilir zaten.
Hayırlısı olsun inşallah.

Eşin biraz abartmış sanki
Burdan gidiş 1saat 15 dk
Ordan buraya dönüş 1 saat 45 dk ( yol istikametinden dolayı farkı var)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…