- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi prensesannesi34
-
Ablam ve kardeşim dışında evet bir sebebim yok.:))Ben de gebzede yaşadım 3 yıl kadar ve şuan küçük yerde yaşamaktan çok memnunum. Çocuklarım doyasıya cocukluklarini yaşıyorlar. Madem aileniz de donecekmis çok sebep kalmıyor geriye.
İstanbul'dan Amasya'ya.Gel bacım gel.Yer çok :))
Benim düşünme sürecim baya var.Yaza kadar.
Kızım seneye ilkokula başlayacak inşallah.Oğlum 2 yaşında olacak o zaman.
Özel değilse nerden nereye taşındınız?
Oniki şubat binevler civarı düşünüyor eşim yer olarak.Maraş uzaktan sanılanın aksine gayet modern yaşanılan bir şehirdir.
Hele ki keyfinden harcamasından asla kısmazlar, genelde herkes çarşı pazarda süslenip püslenip gezerler.
Ama iki yönü var olumsuz sayılabilecek,
1- daha geçen hafta bile 45 dereceydi hava aşırı sıcak olur. Geçen sene 51 i görmüştüm ve bildiğin yüzüne alev vuruyordu sanki ( ağustosta )
2- nezih kısmından evinizi almazsanız çadırkenti olduğundan dolayı mahallesinde ve okullarında çok Suriyeli olacaktır.
Çıkışa doğru olan kısımda tutarsanız evi, Bahçeli elit ve özellikle buralara göre kocaman evler bulursunuz. En lüks 180 mt gibi evi 1000 tl ye kirayalabilirainiz. Zaten ısınma çok bedel çıkarmıcak geçen kış yıllaaar yıllar üstüne kar topu oynadılar
Yok memleketim orası ben Anadolu yakasındayım :))Oniki şubat binevler civarı düşünüyor eşim yer olarak.
Siz orada yaşıyorsunuz sanırım.Ahanda komşu buldum bile:)))
Eşim zaten sağolsun bir ayağımız İstanbul da olacak diyor.(bilmem kandırıyor mu beni:)) )Ben giderdim. Her ne kadar risk almayı sevmesem de rutin beni boğuyor. Yeni bir ortamda belki çok mutlu olacağımız ihtimaline inanırdım. Ölüp gideceğiö neden denemedik keşke deneseydim diyeyim ki? Yolunda gitmezse bazı şeyler başka çare düşünürdüm. Şans vermezsen aynı kısır döngüde boğulup gidersin yaşamda fırsatlar çok, değerlendirmek gerekli.
Anlatma kız öyle:)) ben severim bağ bahçe işini.İsterim bir kedim köpeğim tavşanım felan olsun.Bahçemde ekeyim felan.Ay kanıma girmene az kaldı:))Yok memleketim orası ben Anadolu yakasındayım :))
Dediğin yerler tamda benim anlattığım nezih yerler, hiç düşünme. Millet gece 12 de 1 de dondurma yemeye çıkar çünkü 12 de rüzgar eser biraz serinler hava ondan önce pek mümkün olmaz
Yaz içinde bi bağ evi satın alırsınız havuzlu dalan ohhh mis gibi çocuklar toprağa doyar oyuna doyar.
Canım çekti ya
Amasya dan geçmiştik.Orasıda nezih bir yere benziyordu.İstanbul'dan Amasya'ya.
o parayla maraş'ta yatırım yapılır :)Eşim zaten sağolsun bir ayağımız İstanbul da olacak diyor.(bilmem kandırıyor mu beni:)) )
Malzeme almak vs için 2 ayda bir geliriz diyor.Gerçi en olmadı uçakla 45 dk. diyor.
Onun açısından da düşünüyorum bir arpa boyu yol almadan böyle devam etmek (İstanbul da).
Evet bende çalışmasam ay ortasında birbirimizi kemiririz yemek diye.
Şuanda kira,kreş,servis 2200 TL.
Bence istanbulda çocuk yetiştirmek çok zor.
Bende olsam orada kalmak istemezdim.[/QUOTE
Amin inşallah.Bu konuda çok kararsız kaldım... Kit kanaat geçinip yaşamaya çalışmak dan sa daha küçük bir il de huzurlu yaşamak daha güzel olabilir sanki... Mesela İstanbul da kira da verildiği için iki kişinin mecbur çalışmasi gerek belki orda gerek kalmaz çocuklarıniza kendiniz bakarsiniz...
Rabbim sizin için en hayırlısı neyse o yolu seçmeniz de yardımcı olsun inşallah
Ama bak valla pis giriyorsun kanıma:))o parayla maraş'ta yatırım yapılır :)
ben 14 yıl önce ayrılmıştım. çok güzelleşmiş. o yüzden çok daha sevindim :)Amasya dan geçmiştik.Orasıda nezih bir yere benziyordu.
Büyük şehirler böyle. Ben de Kaş'a yerleşmeyi planlıyorum. Belki seneye yaz Kaş'ın gün batımında yazarım buraya :) Önümüze gelen fırsatlara izin vermezsek, kendimizi güvende hissettiğimiz kutunun içinde kalırsak ne için yaşamış olacağız diyorum kendime. Ben de iş hayatımı tamamen değiştirdim aynı şehrdeyim ama her şey değişti. Kökten bir değişim yani. Umut doluyum, yeniliklere açığım. Gri dünya bitti, siyah veya beyaz olacak dünyam bundan sonra. Tavsiye ederim gerçekten :)Eşim zaten sağolsun bir ayağımız İstanbul da olacak diyor.(bilmem kandırıyor mu beni:)) )
Malzeme almak vs için 2 ayda bir geliriz diyor.Gerçi en olmadı uçakla 45 dk. diyor.
Onun açısından da düşünüyorum bir arpa boyu yol almadan böyle devam etmek (İstanbul da).
2200 asgari ücretten daha fazla ve sen çalışmasan bile rahat geçinirsiniz.Ama bak valla pis giriyorsun kanıma:))
O bağ evi 3-4 aylık iş ama sabit kalamıcağın için hayvan besleme işi olmayabilir belki.Anlatma kız öyle:)) ben severim bağ bahçe işini.İsterim bir kedim köpeğim tavşanım felan olsun.Bahçemde ekeyim felan.Ay kanıma girmene az kaldı:))
normalde İstanbul'u severim ama taşındıktan sonra dünya varmış dedim. haberlerde filan görünce sanki orada hiç yaşamamışım. yabancılıyorum.Eşim zaten sağolsun bir ayağımız İstanbul da olacak diyor.(bilmem kandırıyor mu beni:)) )
Yani şöyleki benim hazır cvp olduğumu bilirler.O bağ evi 3-4 aylık iş ama sabit kalamıcağın için hayvan besleme işi olmayabilir belki.
Sadece ailesinden dolayı düşün şehri düşünme. Bizim oranın insanı sen mesafe koysanda pek takmayabilir içiçe olmayı birlikte fazla zaman geçirmeyi severler. Bide babasının dükkanı ya onu fırsat bilecek insanlar olmasınlar onları düşün. Şehrin kendinde bi problem olmasa da huzur vermezlerse ne anlıcan o bağdan bahçeden.
Eşin biraz abartmış sankiEşim zaten sağolsun bir ayağımız İstanbul da olacak diyor.(bilmem kandırıyor mu beni:)) )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?