Memlekete dönmek

Merhaba esimle memuruz ,bu sene doğudaki görevimiz bitecek.Memleketimi cok seviyorum bir evim var,orda oturmayı düşünmüyorum ancak onu satıp daha guzel bir ev alma imkanım var.Yasayabilecegim sevdiğim başka şehirlerde hayalimdeki evi almam çok zor görünüyor. Diger taraftan cocuklar var ,yıllardır gurbette hastalık, ateş ,bakıcı, rapor vs bir dünya sorun yaşadım ,bunlari düşününce memleket ilaç gibi gelecek hissediyorum.Arkadaslarim var çevrem var,kuzenlerim var.Ama bir ama var buda büyük bir ama.Esimin ailesi ,hic sınırı aşmadim hic yüz göz olmadım ama sınırdayim, o detaylara girmeyeceğim ama bu saatten sonra onlarla yakin ilişkiye girmem mümkün değil. Senede bir gideriz tatile ,o zaman hizmetimi hürmetimi ederim ,yapılan bir cok saçmalığa hic cevap vermedim ,ancak cok derin bir mesafe koydum tepki olarak.Kendimi cektim.Gelgelelim esimin ailesi işine geldiği gibi davranıyor ve bu mesafeyi yok sayıyor, ben kendi ailemin evinde bile kalırken pat diye habersiz geliyorlar.Bu konu eşimle aramda defalarca sorun oldu ,simdi ben oraya taşınırsam benim ailemin evinde bunu yapan bizim evimizde cok daha rahat davranmaya çalışacak. Normalde sicak ilişkilerimiz olsa bu durumlar sorun olmazdı ama hem görgü kuralları gereği hem de kendilerinden soğuduğum icin bunlari tolere etmem imkansız gibi duruyor.

Esimle konuştuğumda maalesef gecen yıllarda bu dengeyi kurmakta cok başarılı olmadi.Simdi de ben konuşurum ama kontrol ve plan dışı şeyler muhakkak yaşanacak, konunun artıları ve eksilerini düşününce çocuklar için bazı şeyleri göze almalısın diyor.Bu arada çocuklar konusunda destek göreceğimiz aile benim ailem oluyor ,diğer taraf bizim sadece yükümüzü arttıracak taraf maalesef. Konunun öncesinde tamamlayıcı bir cok faktör var tabiki ama şunu söyleyebilirim ki gercekten cok haksızlık yaşadım gene de kırılma noktasının ötesine geçmemek için bir noktada kendimi tuttum.Ancak yaşanan yıllar, yorulan ruhum ve bedenim ,ilerleyen yaş vs sanirim artik alttan alma limitim doldu.Korkuyorum evliliğimin sona ermesinden.
NOrmalde cok misafir severim ,insanları cok severim ama emirvakiler ve zorunluluklar bir saatten sonra zor geliyor.Su an ben kendi istediğim insanları evimde ağırlıyorum, kendim çalıp kendim oynuyorum ,bastan evlenip memlekette otursam simdiye kadar iki tarafta bir miktar kendini törpülemiş olacaktı ancak yıllar içinde sanirim cok rahat alıştım. Çok kararsızım hem evliliğimi korumak istiyorum hem de gurbette ki bu bakıcı, rapor ,kreş çocuğunun devir daim hastalık çıkmazından kendimi kurtarmak istiyorum.Acaba sizler bu ikilemde kalsaydınız hangi yönde karar alırdınız, teşekkür ederim.
Konuyu tekrar güncellemek istedim ,belki başka yorumlar alirim diye, 2.sayfada yazdığım bazi gelişmeler oldu ve ben halen çokkk kararsızım
Ben olsam eş ailesinin olduğu yere taşınmam, taşınsam bile onlara en uzak yerden ev alırdım ve mesafemi korurdum, tabi önceden eşinizle kesin konuşmalısınız bu konuda...

Teşekkür ederim,tercih ,zamanimiz yaklaştı, ben gecen hafta hastalandım, esim izin alamadi çocuklar perişan oldu ve gene gurbetten nefret ettim .Bu konuya yazılanları bir kere daha okuyayım dedim ,bakalim belki başka güncel yorumlarda gelir.Gecen haftadan sonra gitmeye karar verdim sanki ama çokta korkuyorum.Sagolsun annem ,teyzelerim ,kardeşlerim hep destek olacaklardır eminim.Esim de söz verdi ailesiyle konuşacağına ama genede tam güvenemiyorum bu konuda,cok zor bir karar.
Memleket cok zor cidden. Bur yan il falan olabilir hem saat olarak yakin hem de miç mıç yakin olmayacak bir il. Ben geldim memelekete olumlu yani da var ama olumsuz yani cook daha fazla. Kafam ne kadar rahatmis uzaktayken ne kadar huzurluymuşum diyorum

Memleket cok zor cidden. Bur yan il falan olabilir hem saat olarak yakin hem de miç mıç yakin olmayacak bir il. Ben geldim memelekete olumlu yani da var ama olumsuz yani cook daha fazla. Kafam ne kadar rahatmis uzaktayken ne kadar huzurluymuşum diyorum
Sorun şu ki memleketimiz gelişmiş bir sehir ,yakınındaki yerler daha gelişmemiş yerler her açıdan, o yüzden gene çocuklar ve eğitimleri vs icin bu opsiyonu elemek zorunda kalıyorum. Yoksa en mantıklısı yakında baska bir sehir olurdu .Istedigim bir kac sehir var ,cocuklar icin ,onların eğitimi, sosyal çeşitli vs gibi ,ama oralarda memlekete uzak 😔 bazı rahatsızlıklarım var ,bazen çok caresiz kalabiliyorum.Her sey normalken, sağlıklıyken uzakta olmanın hiçbir sakıncası yok normalde.

Ben olsam eş ailesinin olduğu yere taşınmam, taşınsam bile onlara en uzak yerden ev alırdım ve mesafemi korurdum, tabi önceden eşinizle kesin konuşmalısınız bu konuda...
Ah ah kendi ailem aynı yerde olunca zor oluyor iste ,yoksa ben de yanından yöresinden geçmem ama

Bu durumu çok iyi bilirim. Şu an tam da bunun içimdeyim hatta konu açmayı bile düşündüm.
Kendi aileniz destek olacaksa ben olsam giderdim. Anladığım kadarıyla dünkü gelin değilsiniz. İnsan ilk yıllarda bilemiyor ne yapacağını. Evliliğimin ilk yıllarıyla şimdiki hallerine bakıyorum çok fark var arada. Ben de değiştim herkes de değişti. Olaylara verdiğim tepkiler eskisinden çok farklı. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama isterseniz ve kararlı olursanız o sınırı çekebilirsiniz diye düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ailem aklınıza gelecek her konuda destek olur tabiki.Keske diğer aile içinde aynı şeyi dusunebilseydim

Bu tarz yakin yerler cok küçük şehirler, o yüzden oraları seçmekte çok mantıklı gelmiyor bana maalesef, yoksa bu seçim gerçekten çok isabetli olurdu
hocam küçük şehirler yaşamak için çok daha avantajlı geliyor bana
ben de memurum bayagu küçük bir şehire geldim ve yerlesecegim.
çok hoşuma giden eşyalı evi 4250 ye buldum vs vs
her yer yakın iş yeri yakın
en küçük sehirler bile yaşanır seviyede artık bence Türkiyede.
bir düşünün derim , hem maddi olarak hem de hayat kolaylığı benim için aşırı elzem ( sizi bilemem😅)

Sorun şu ki memleketimiz gelişmiş bir sehir ,yakınındaki yerler daha gelişmemiş yerler her açıdan, o yüzden gene çocuklar ve eğitimleri vs icin bu opsiyonu elemek zorunda kalıyorum. Yoksa en mantıklısı yakında baska bir sehir olurdu .Istedigim bir kac sehir var ,cocuklar icin ,onların eğitimi, sosyal çeşitli vs gibi ,ama oralarda memlekete uzak 😔 bazı rahatsızlıklarım var ,bazen çok caresiz kalabiliyorum.Her sey normalken, sağlıklıyken uzakta olmanın hiçbir sakıncası yok normalde.
Ya şöyle hastalıkta falan iyi olabilir. Ama insanin ağzınin tadinin kacmasi da bir o kadar kötü. Normalde telefondan duydugumuz olaylarin şimdi gıbeğindeyiz ve bir noktadan sonra bu çok yordu. Hakkinizda hayirlisı olsun

Ya şöyle hastalıkta falan iyi olabilir. Ama insanin ağzınin tadinin kacmasi da bir o kadar kötü. Normalde telefondan duydugumuz olaylarin şimdi gıbeğindeyiz ve bir noktadan sonra bu çok yordu. Hakkinizda hayirlisı olsun
Doğru özellikle sevmediginiz ama sırf akrabalık bağından dolayi yapay ilişkilere girdiğiniz kisiler insanı cok yoruyor

hocam küçük şehirler yaşamak için çok daha avantajlı geliyor bana
ben de memurum bayagu küçük bir şehire geldim ve yerlesecegim.
çok hoşuma giden eşyalı evi 4250 ye buldum vs vs
her yer yakın iş yeri yakın
en küçük sehirler bile yaşanır seviyede artık bence Türkiyede.
bir düşünün derim , hem maddi olarak hem de hayat kolaylığı benim için aşırı elzem ( sizi bilemem😅)
Benim biraz hastalık fobim oluştu geçmişteki bazi travmalarim var.Ozellikle bir hastalık durumu olduğunda yaşadığım şehirde hizli bir şekilde ulaşamayınca birazcık panikliyorum.Bir de çocukları katabileceğimiz sosyal etkinlikler olur diye istiyorum aslinda.Yoksa İstanbul tarzında, yoğunluğunda bir aktiflik aramıyorum. Aslinda korkularım olmasa aklima kestirdiğim küçük, guzel bir sahil şehri de var ama bu hastalık korkularım falan beni mahkum ediyor.Tesekkur ederim bu arada.

Benim ailem çok yaşlı.
Benim gitmeyi istememin nedeni en çok onlar.
Benim ailemin su an o tarz bir sorunu yok ama onlarda adim adım yaşlanıyor, onlarında bana ihtiyaçları var,hastalıkları var.Pek tabiki esimin ailesininde eşime ihtiyacı var ,kvdem mesela hem yaşlı hem hasta.Ah benim alanıma saygı duyacaklarını ,haber vermeden damlamayacaklarını bilsem en güzeli gitmemiz olacak ama.Bir bilebilsem

Benim ailemin su an o tarz bir sorunu yok ama onlarda adim adım yaşlanıyor, onlarında bana ihtiyaçları var,hastalıkları var.Pek tabiki esimin ailesininde eşime ihtiyacı var ,kvdem mesela hem yaşlı hem hasta.Ah benim alanıma saygı duyacaklarını ,haber vermeden damlamayacaklarını bilsem en güzeli gitmemiz olacak ama.Bir bilebilsem
Aynı durum bende de var.
Bir de büyükşehir de yaşamak istiyorum.
Burası çok küçük gelismemis bir ilçe.
Ben yazın açılma durumuna bakacağım.
İçimden bir his yazarım gibi geliyor.
Çünkü daraldim bu küçük yerden.
Bir de kacirirsam oraya taşınmayı belki beş yıl tayinim çıkmayabilir.
Riske atmak istemiyorum .

Benim biraz hastalık fobim oluştu geçmişteki bazi travmalarim var.Ozellikle bir hastalık durumu olduğunda yaşadığım şehirde hizli bir şekilde ulaşamayınca birazcık panikliyorum.Bir de çocukları katabileceğimiz sosyal etkinlikler olur diye istiyorum aslinda.Yoksa İstanbul tarzında, yoğunluğunda bir aktiflik aramıyorum. Aslinda korkularım olmasa aklima kestirdiğim küçük, guzel bir sahil şehri de var ama bu hastalık korkularım falan beni mahkum ediyor.Tesekkur ederim bu arada.
hastalıkla küçük şehrin alakası nedir anlayamadım.
ben üniversiteyi çok doğuda gelişmemiş bir şehirde okudum orada bile piyano bale kursu vardı.
dediğim gibi Türkiye'nin şu an bir çok şehri çok yaşanabilir halde aslında

Memlekete yerlesmeniz evlilliginize dinamit atmak gibi olacak heleki dengeyi
kuramayan bir kocanız varsa. Giderseniz kendinize çok büyük kötülük etmiş olursunuz.

hastalıkla küçük şehrin alakası nedir anlayamadım.
ben üniversiteyi çok doğuda gelişmemiş bir şehirde okudum orada bile piyano bale kursu vardı.
dediğim gibi Türkiye'nin şu an bir çok şehri çok yaşanabilir halde aslında
Şöyle ki ben yaşadığım yerde ilk çocugumdan bahsesiyorum, hep baska şehirlere gitmek ,evimden uzak tedavi süreçleri geçirmek zorunda kaldim.Kucagimizda bebekle baska bir şehire ulaşmaya çalışırken çok büyük bir kaza atlattık vs ,dediğim gibi normal kisiler için çok anlam ifade etmeyebilir ama benim kişisel olarak bu konuda travmalarım var,o sebepten yoksa tabiki çok rasyonel gerekçeler değil

Memlekete yerlesmeniz evlilliginize dinamit atmak gibi olacak heleki dengeyi
kuramayan bir kocanız varsa. Giderseniz kendinize çok büyük kötülük etmiş olursunuz.
Teşekkürler görüşünüz için, ben de sağlıklı düşünmediğim için fikir alıyorum.

Back
X