Memlekete gitme mevzusu

Bende her sene gidiyordum bu sene bende gidemicem hem virusten dolayi hemde biletler pahalandı.. imkanin varsa gitmek istiyorsan tek git esin gelmek istemiyorsa..

Böyle konularda misilleme yapmak ben de gitmeyim demek bana tuhaf geldi. Siz özlem gideriyorsanız, mutlu oluyorsanız gitmelisiniz gerisi boş. Şimdi gitmezseniz bir daha aylarca zaten gidemeyeceksiniz. Eşimin babası da aynen sizin babanız gibidir alakadar olmaz bizimle ama eşim hiç gitmeyelim demez

Ben davet ediyorum hep uzak diyolar, yazın iş var diyolar kışın soğuk diyolar öyle işte

Gerekçeleri makul

Damadın evinde uzun süre kalmak da istemez eskiler

Siz gider görürsünüz

Abim gelmedi kardeşim gelmedi diye ölçü olmaz ki

Bir de çalışıyorsunuz siz evde yokken sizin evde oturup ne yapacaklar siz tatilde gidersiniz

Siz memleketinizi, akrabalarınızı filan özlüyorsanız gidin. Babanız ve kardeşiniz dediğiniz gibi insanlarsa 10 yıl da gitmeseniz anlayıp da tavır değiştirecek insanlar gibi durmuyorlar. Canınız sıkıldığı zaman dönersiniz illa 1 ay kalmanıza gerek yok mutlu olmuyorsanız.

Kaç yıllık evliyim babam evime 3 defa geldi ama ben her fırsatta giderim. Bana göre kız babaları biraz da çekiniyorlar en azından benimki öyle o yüzden gelmek istemiyor. O gelmiyor diye ben de gitmeyim diye düşünmem, eşimin de onlar hiç gelmiyorlar gibi tribe girmesini anlamsız bulurum. Sanki gitmemek için bahane bulur gibi gelirdi. Ne yani eş tarafı bize gelmese aman onlar gelmiyorlar biz de gitmeyelim mi diyeceğiz? Kaldı ki baban için gitmezsen de annen için gidersin, memleketin için gidersin

Arkadaşlar merhabalar. Ben ailemden 10 saat uzakta eşimn memleketinde yaşıyorum. Öğretmeniz eşimle her yarı yıl her yaz tatilinde hep gideriz memleketime eşimde benle kalır 1 ay dahi kalsam. Ailem gelmez pek arayıp sormazlar. Hep ilgisizlerdi. Kız çocuk olma sebebiyle de değer vermezlerdi. Zaten babam özellkle problemlidir öyle kızım gurbette diyip merak etmez aramaz, diğer kız kaderşimde başka şehirde ona karşı da öyle. Erkek kardeşlerimde öyle 10 yılda 1 kere gelmiştir abim. Erkek kardeşm hiç gelmedi. Babam 2 kere birer gün gelmiştir sadece.Annem her sene gelirdi babam surat astığı için gelmiyor artık. Eşimdn kaynaklı sorunları yok her zaman iyidir onlara karşı.
Bu sene eşim biz gidiyoruz kalıyoruz kardeşlerin vs hiç gelmiyor filan demeye başladı işin kötüsü haklı. İstediğin zaman gidelim desede bu sene gitmesem mi hem virüste var mantığım yanlış mı sizce 🤔

Bu kadar ilgisiz bi ailede bir ay nasıl kalıyorsunuz??

Ben de gitmezdim

Belkı rahatsız etmek istemiyorlardir olamaz mı? Çocuklar babaevine rahatça gider ama onlar gelin damat evine o kadar rahat gitmezler. Giden varsa da genellikle erkek ailesidir, oglumuzun evi mantigi

İstenmedigin yerde işin ne ki? Mis gibi tatiliniz var kaç ay. Daha güzel planlar yapsaniza esinizle

Babam bi hoşgeldiniz der yanımzda filan oturmaz iletişimimiz yok zaten hiç surat genelde asıktır. Gelin faktörü de var kız kardeşmle tatile gidince afra tafra yapar bi de onu çekeriz amann bıktım artık. Annem akrabalarım iyiler sadece
Yengeyi niye götürmüyordunuz

Anneniz cagiriyormus. Demek ki ilgili bir insan. Babanizi da oyle kabul edin ama ben olsam annem cagirirsa kosa kosa giderim karsilik da beklemem. Zaten bizde buyuklere gidilir,buyukler kucuklerin evine gitmez.Esiniz istemiyorsa kendisi gelmesin. Veya siz bir ay degil de 10-15 gun kalin o kadar basit

Biz ailemle Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna yaşıyoruz arabayla gidince bır günü geçiyor. Uçakla gitmeye kalksan memleketin merkezine uçuş yok üç saat yakındaki şehire uçakla gidip sonra da üç saat karayolundan devam ediyorsun. Böyle olunca anne babamın gelmesi zor oluyor, ki yaşlılar da babamın rahatsızlığı var. Kardeşlerim abim deseniz hepsi çalışıyor gelemiyor. Şimdi böyle zorunlu sebeplerden mi gelmiyorlar yoksa gelme durumları var da mi gelmiyorlar. Anne baba yaşlı yaşadıkları yerden çıkmak istemiyorlardir belki. Aileniz gelmiyor diye siz neden gitmeyesiniz, imkan varsa bağları koparmamak lazım çocuğunuz nene dede teyze dayı sevgisinden mahrum büyümesin yılda iki kez de olsa görüp tanısın hepsini yani. Eşiniz size aileniz hakkında böyle söylediğinde hak verip onaylamayin yarın bir gün ozleyip gitmek istediğinizde de sen de biliyosun gelmiyorlar sen de gitme demesine kapı aralamış olursun

Özlüyorum ama değer görmeme durumu canımı sıkıyor artık
Bence biraz daha kısa süre kalabilirsiniz. Eşinizin haklı olduğunu düşünmüyorum. Siz size düşeni yaparsınız. Özlüyorsaniz gidersiniz. Eşiniz de geliyorsa sizin için geliyor. Kardeşlerinizden eşinize ne? Ne diye karışıyor ki?

Back
X