Memlekete gitme sorunu

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Merhaba, konu bayram tatili..eşimle aynı memleketliyiz işi gereği memleket dışındayız ama eşimin annesi kardeşleri akrabaları hala dayı teyze vs. Aynı yerdeyiz mesele şu ki benim ailem uzakta memlekete gittiğimizde benin ailemin yanında kalıyoduk eşim geçen sene ben babamın evinde de kalmak istiyorum dedi baba evi de köyde yine kimse yok burdan gidilince açılan kapı . bende zaten gündüz gidiyosun eksiği yapılacağı varsa yapıyosun gece gidio kalmak niye diyince aramızda ufak bi tartışma çıkmıştı ben ailemden 10 saat uzakta oturuyorum o ise her zaman sevdiklerini görebiliyor ben anneme nası derim biz iki gun orda kalcaz diye bi aile büyüğü olsa anlarım neymiş kardeşleri hep orda olcakmış bu ayrı olmuyomuş .geçen sene eşime iç güveysi oldun kayınpederin evinde kalıyosun demiş densiz bi kaç kişi onları bi bulsam bi kaşık suda boğcam zaten...Eşimde bu laflardan etkilendi bu sene iki gece bizde kalcaz diye pazarlık yapıyo benle..Tamam sağolsun beni anladı ailemden uzağa geldim diye gönderdi 2 ayda bir başta ama bebeğim var ağustostan beri gitmedim memlekete bi de ailem torunlarını özlüyolar zaten bu sene bayram tatili az 1 hafta ya duracağız ya durmayacağız eşimle tartıştık şuan hiç gitmek istemiyorum hiç..Eşimi de anlıyorum baba evi kalmak ister ama bi gece kalalım gece 12ye kadar oturup da sırf uyumak için niye gideyim dediğimde olması gereken bu zaten demeye başladı ben mi haksizlık ediyorum eşim mi moralim çok bozuk..

Bayramda git boşver ama baştan pazarlığını yap bayramdan bir ay sonra gider anamda kalırım de o da kalsın paşa paşa evde neredeyse 10 ay oluyor ağustostan bayrama insan ailesiyle vakit geçirmek istiyor

Bayramda git boşver ama baştan pazarlığını yap bayramdan bir ay sonra gider anamda kalırım de o da kalsın paşa paşa evde neredeyse 10 ay oluyor ağustostan bayrama insan ailesiyle vakit geçirmek istiyor
Evet vakit kısıtlı ben 1 saatin hesabını yapıyorum daha çok vakit geçireyim diye o bana boş evde kalmanın derdinde millet içgüveysi oldu demesin diye

esınınaılesı zaten yanınızda ımıs ıstedıgınde gıder gelır gorur mantıklı olan baramda gıdılecekse aılenızde kalmanız onlarla vakıt gecırmenız esınız ılla koyde kalmak ısterse o kalsın sız aılenızle takılın yok mok derse sız alın bebegınızı de gıdın memlekete o kendı aılesı ıle takılsın...
aıle konularında tavız vermem asla sızde vermeyın..

Eşim memlekete gittiğimizde benim ailemin yanında kalmaktansa boş köydeki evde kalmak istiyo yarı yarıya ama kendi ailesi zaten yanında bende nerdeyse bir yıldır gitmediğim evimde kalmak istiyorum
siz hem eşinizin hemde kendi ailenizden uzakta değil misiniz
iki ailede aynı yerde ama siz onlardan uzakta böyle değil mi

şimdi eşin de haklı olabilir

ailesi kardeşleri vs aynı şehirde de olsa

büyüdükleri evde birlikte kalmak isteyebilirler
onun tadı başkadır

siz çalışıyor musunuz

eşinizle gitseniz de sonra biraz daha kalsanız dönmeseniz mesela ailenizin yanından

Canım ısın bıraz zor anlayıssız kocalar olunca basımızda sankı koy evıne gıdınce bası göğe erecek bu durumda tabı kı aılenın yanına gıtmek hakkın ama hıc tartısma bence ya pesınen konus herseyı, gidersek bende su zaman gıderım aıleme dıye yada yuz yap azıcık surttur burnunu belkı aklı basına gelır
ne zaman aılesınden darbe yer o zaman aklı basına gelır sana gıdelım dahı dıyemez.

Annesi kardeşleri akrabaları aynı mahallede oturuyoruz zaten iki günde bir görüyo memlekete gidince benim ailemin yanında durmak istemem en doğalı hadi orfa dedesi ninesi bişeyi olur kalalım der ama sen zaten aileni istediğinde görüyosun ben niye gidip boş evde uyuyayım böyle diyince de ben anlayışsız oluyorum orası onun büyüdüğü evmiş kalmak istemesi doğalmış zaten 2 senedir hep benim ailemin yanında kalmışız ailemde torunlarını görmek için cam atıyo bilseleer eşimin böyle düşündüğünü ne kadar üzülürler biz görmeden büyüyo yavrumuz diyolar

Evet vakit kısıtlı ben 1 saatin hesabını yapıyorum daha çok vakit geçireyim diye o bana boş evde kalmanın derdinde millet içgüveysi oldu demesin diye
Dese ne olurmuş valla benim.esimede diyorlar bizim.cok.yakin ailem 15 dakika neredeyse hergun gideriz eşimin isteğiyle bazen haftada 3 olur 4 olur komşular da bizim gittiğimizi görünce kaynanan sana ev yapsın damat burda gidip.durmayin boşuna iç güveysi geliver diyorlar gelirim nolcak diyo eşim sen git şimdi ama iki bayram arası bir tur gider kalırım ailemde de dec

Ya ben hiç gak vermedim eşinize, tüm yıl kardeşleri ve ailesiyle birlikte zaten. Siz o memlekette kalınca bir şey olmuyor da bayramda 5 gün sizin ailenizin evinde kaldı diye içgüveysi mi olmuş oluyor. Çok bencilmiş. Uzun zamandır da gidememişsiniz, bunu kullanın. Bu sefer olmaz, bir sonraki bayrama şansını dene diyin:)

Eşim memlekete gittiğimizde benim ailemin yanında kalmaktansa boş köydeki evde kalmak istiyo yarı yarıya ama kendi ailesi zaten yanında bende nerdeyse bir yıldır gitmediğim evimde kalmak istiyorum

Ben olsam gider ailemin evinde en az 2 hafta kalırım. Eşim ister gelsin, ister o şehire hiç gelmesin, ister o şehire gelip köyde kalsın, bana ne. Ailem dururken gidip boş bir evde veya her hafta gördüğüm insanlarla dolu bir evde kalmam. "Sen ister gel, ister gelme. Ben 2-4 hafta ailemle kalacağım" derdim.

Ayne
aynen çok görüyo ya bana ona kırılıyorum

Huzu
Huzursuzluk çıkaracak diye korkuyorum gecen yazda yine böyle bu gece köyde kalcam dedi isremiyorum diye arabada tartışmıştık eve geldiğimizde suratlarımız ekşiydi tabii annemlere belli etmemek için .aba sarfetmiştim off offf

Sen annenlerde kal o da cok istiyosa ailesinin yaninda kalsin.Her seye esiniz karar vermesin,sizin de ne istediginiz onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…