- 18 Aralık 2009
- 6.546
- 8.033
- 773
- Konu Sahibi MATHILDA__93
-
Annesi yalnız değil, babası yanında, aEşim haklı değil mi sonuçta annesi hasta tabiki ilgilenecek ben hep kendime kızıyordum
Kadın yatalak mı yahu, sizi ihmal edecek kadar ilgilenmesine gerek yok. Her gün gidip görsün, beş on dakika uğrasın yeter. Madem eşiniz aşırı haklı, sorun ne? Siz de yardım edin adama bari, yükünü alın yazık.Eşim gerçekten bizi düşün Seydi bu durum karşısında ailesi ile nasıl olurdu ortada hasta bir anne var sonuçta öyle değil mi atamaz da ilgilenmek zorunda elbet
Sınır çizebilmiş olsaydı iki kardeş ve eşiniz 5 er lira verir bakıcı ayarlanırdı. Kardeşleri sen ordasın bakacaksın dediğinde manevi yoksanız maddi olun benımde bi çocuğum var ve bana ihtiyacı var yarın anam ölür ama çocuğumun önünde uzun bi hayat var babasız mı büyüyecek Benı ne zaman görecek ben çocuğumun en güzel zamanlarını kacırıyorum karımın da bana ihtiyacı var çalışıyor desteksiz olmaz oda bi anne diyip sustururdu . Hergun olmasa da en azından her hafta evın duzenıne gelip yardım edecek bir yardımcı da olabilirdi bu . Akşamüstü de arar anne ihtiyacın varmı der varsa bırakır yoksa evıne geçer demek değildir ki Hergun geç saatlere kadar başlarını beklesin üstelik de baba sağmış yani başındaymış oğlu anasının tepesinde oturunca anası şifa mı buluyormuş .kadının durumu ölümcül değilse Hergun gideyim de gece yarılarına kadar başında oturayım yanlış bu adamın kendıne bile saygısı yok insan evını düzenini bilmeliPeki sınır çizebilseydi bu durum nasıl olurdu şu an ki durum annesi sonuçta öyle değil mi gidip gelecek ilgilenecek bakacak bende hep kendime kızdım yanlış düşünüyorum diye
Bence yanlış düşünüyorsun. Orası senınde memleketın senınde ailen orda nie bunu böyle kafana oturttun ki ?Ben ailesinin böyle olduğunu bile bile buraya geldim oysa onlardan kurtulmak için neler çektim ne mücadeler verdim bu şehirden gitmek için bu yüzden hep kendime yükleniyorum affedemiyorum kendimi.
Başka bir küçük ile taşınsaydınız keşke. Bir de çocuğun en zor yaslarında tekmişsiniz. Çocuk tam rahata ermiş yardım ihtiyacı da kalmamışki doğru düzgün. Tekrar tayin isteyin küçük bir ileBu pişmanlıkla günden güne tükeniyorum her gün acı çekiyorum. Yaşama sevincimi kaybettim . 10 yıllık evliyiz 8 yaşında bir tane oğlum var eşimin ailesi ile çok büyük sıkıntılar yaşadık Geçmişte ama eşim iyi ve anlayışlı olduğu için hep sabrettim
4 Yıl önce memur olarak başka bir ile atandım maddi imkansızlıklar oğluma iyi bir gelecek sunma istediği ve eşimin ailesinin dirlik vermemesi ve huzur bulamadığımız için( beni hiç bir zaman istemediler bizi ayırmak için herşeyi yaptılar çok çirkin iftiralar da bulundular beni ve çocuğumu hep dışladılar kabul etmediler hor gördüler eşimi kullandılar hep maddi manevî) çalıştım çabaladım memur oldum . çok mutluydum . . Atandığım il sahil memleketi ve çok pahalı bir şehirdi. Trafik sorunu çok fazlaydı günlük 2 saat trafikte geçiyordu. Tek başımıza gerçekten çok zorlandık oglum çok küçüktü.
büyük şehirde işim de çok yoğun ve yıpratıcı bir meslek.Özellikle oglum çok yıprandı kreş yaz okulu etüt bakıcı derken ..
hastalandı rezil olduk. Yaz geldi boşta kaldık rezil olduk . Ara tatiller 15 tatiller derken derken benimle işe gidip gelirdi hep İzinlerimiz yetmiyordu . Çok ortada kaldık gerçekten çok sıkıntı yaşadım gurbette olanlar beni anlayacaktır. Ama şükrettim sabrettim yoluma devam ettim
Oğlum. Çok yoruluyordu artık çok mutsuzdu hiç gülmüyordu son zamanlarda .
sabahın 7, sinde evden çıkıp akşamın 7 sinde eve giriyorduk ev kiraları çok pahalıydı ev sahibi gecen yıl 25 bin TL kira istedi bir anda.üstelik ve tahliye ettireceğini söyledi
Zaten çalıştığım kazandığım para yol parası etüt yaz okulu gibi yerlere gidiyordu.. Bi anlık bunalım ve ani kararla geri memleketime tayin istedim istemez olsaydım ah nasıl yaptım . eşim çok dedi gitmeyelim bak geldik düzen kurduk iyi kötü o kadar sıkıntı çektik çocuk birazda büyüsün bu kadar sıkıntımız kalmayacak orada huzur bulamayız burada kafamız rahat ailemi biliyorsun dirlik vermez dedi. GİDERsek bir yere kadar sınır koyarım oda yeterli olmaz dedi AMA BEN istedim ve geldik.. Şu an Oğluma okul çıkışında annem bakıyor hasta olduğu zaman ihtiyacımız oldu zaman sagolsun hep yanımızda yaşam kolay ilçe deyiz herşey ucuz tam memur şehri. Geldiğimiz yer buranın maddi anlamda 5 6 katı diyebilirim 8 bin TL kira veriyorum iş yerim 5 dk mesafede oglum çok mutlu huzurlu. Neşeli artık yüzü gülüyor . . AMA benim ne huzurum kaldı ne mutluluğum eşimin ailesi dirlik vermiyor ne yazık ki bunca yıl geçti evliliğim rayına oturdu eşimde mesafesini koyar baş ederim diye düşündüm ama çok yanlış düşünmüşüm eşimle kavgasız bir günümüz geçmiyor boşanma aşamasına geldik neredeyse ailesi yüzünden ve birşey söylediğim zaman ben sana söylemiştim gelmeyelim demiştim bile bile geldin demesi beni iyice çıkmaza soktu bu pişmanlıkla yaşayamıyorum çok kötüyümpsikolojik olarak bitmiş bi haldeyim yaktım kendimi yuvamı huzuru mu annesi biraz rahatsız yaşı gereği tansiyon şeker ödem gibi rahatsızlıkları var eşim iş çıkışı her gün oraya gidiyor eve çok geç geliyor eviyle hiç ilgilenmiyor ailesi yüzünden artık geldin ben hastayım bana bakacaksın bana hizmet edeceksin eğer etmez isen hakkımı helal etmem diye beddualar ediyor herşeyi ona yaptırıyorlar. Evine gitsin istemiyorlar hep onlarla olsun istiyorlar eşimde annesi rahatsız olduğu için vicdan yapıyor ve bu durumu gerçekten çok Güzel kullanıyorlar art niyetli davranıyorlar evlilik hayatımız kalmadı çocuğumun babası var ama yok gibi bu arada sabah iş akşam ailesinin yanında. Hastalık bahanesiyle eşimi iyice sıkıştırdılar annesi yalnız değil babası da var. İki kardeşi var onlar başka şehirde onlar da hiç sorumluluk almıyor siz oradasınız mecbur ilgileneceksiniz diyorlar Bu arada babası iyi sağlığı sıhhati yerinde ve başında .
Birşey söylediğim zaman ben sana olacakları söylediğim halde geldin diyor. Kendim ettim kendim buldum içimi dökmek istedim nefes alamıyorum İçim yanıyor bir çıkış yolum yok artık göremiyorum. Bu şekilde hayatımı ve evliliğimi devam ettiremiyorum
Ee uzaktayken annesi anne değil miydi? Mesafe kısalınca mı annesi olduğu aklına geldi. Sizinle böyle konuşmasına nasıl müsade edersiniz. Hiç kendinizi suçlamayın biraz manipülasyon öğrenin gözünü seveyim ya. Elimi verdim kolumu kaptırdım kapı orda hadi git annene diyeceksin bi rest çek. Böyle mızır mızır köşeye sıkışmış haller nedir koskoca kadınsın,annesin kendini ezdirme.Kendime yükledim hep kendimi affedemiyorum hayatımızı maffettimbahanesi hemen hazır gelmeseydin hasta anama giderken sana mı soracağım senden destur mu alacağım bi evladı ben varım aile mi mi siliyim insanları ortada mı bırakym diyor
Geldiyseniz, geldiniz, gittiğiniz yerde de başka sorunlar yaşamışsınız. Tüm suçu üzerinize almayın yok yere. Eşiniz gelmeyelim dedim, geldiysek baba ve eş olmayı bir kenara koyar aileme evlat olurum sadece diyemez. Siz bu kafadan çıkın önce.Ben ailesinin böyle olduğunu bile bile buraya geldim oysa onlardan kurtulmak için neler çektim ne mücadeler verdim bu şehirden gitmek için bu yüzden hep kendime yükleniyorum affedemiyorum kendimi.
Eşiniz size tayin istediğinizde olacakları söylemiş o konuda haklı. Tabiki evlat olarak ailesiyle ilgilenecek ancak eve çok geç gelmek ve her gün annesine gitmesi konusunda haksız. Ama yazdığınıza göre koyduğu sınırın da yeterli olamayacağını söylemiş size en başında. Aslında eşiniz öngörülü bir adammış ki dedikleri de gerçekleşmiş. Geçmiş için pişmanlık duymayın olan olmuş. Psikolojinizi bozarsınız bu kadar çok düşünerek. Bu saatten sonra önünüze bakın. Bu durumun değişeceğini düşünmüyorum. Ya tayin isteyeceksiniz ya eşinizden ayrılacaksınız ya da durumu kabulleneceksiniz. Başka bir çıkış yolu göremiyorum.Eşim haklı değil mi sonuçta annesi hasta tabiki ilgilenecek ben hep kendime kızıyordum
Annesi yatalak değil ama kendi işini çok fazla göremiyor hareket çok edemiyor biz olmadan önce herşeyiyle babası ilgileniyordu biz geldikten sonra eşime yıktılar tamamen yok babası annesinin rahatsızlığını kullanarak sürekli kendini acındırır arar ağlar artık bende yapamıyorum bakamıyorum diye eşime evini ihmal etmeden git gel ilgilen dedim ona göre evini ihmal etmiyor ama bana göre ediyor ben işten geliyorum herşeye koşturmaktan canım çıkıyor evin her şeyiyle ben ilgileniyorum oda onların ihtiyaçlarına koşturuyor 1 saat yeterli olmuyormuş eşim gitmediği zamanlar da babası arayıp annen ölüyor yetiş diyor yada sen nasıl evlat sın annen hasta neden gelmedin yanımıza bu kadının doğru düzgün eli ayağı tutmuyor diyor
Ben de o yüzden kendime kızıyorum çocuğun en zor zamanlarında zaten bütün sıkıntıyı çektik yaşadık artık kendini idare edebilecek iken böyle bir karar alıp nasıl döndüm diye geldiğim günden beri yedim bitirdim kendimi hiç sağlıklı düşünemiyorum artıkBaşka bir küçük ile taşınsaydınız keşke. Bir de çocuğun en zor yaslarında tekmişsiniz. Çocuk tam rahata ermiş yardım ihtiyacı da kalmamışki doğru düzgün. Tekrar tayin isteyin küçük bir ile
Ben de o yüzden kendime kızıyorum çocuğun en zor zamanlarında zaten bütün sıkıntıyı çektik yaşadık artık kendini idare edebilecek iken böyle bir karar alıp nasıl döndüm diye geldiğim günden beri yedim bitirdim kendimi hiç sağlıklı düşünemiyorum artık
Aynen öyle .. ben bunları bildiğim halde nasıl geldim nasıl yaptım bunu diye yedim bitirdim kendimi.. oysa oglum da büyümüştü zor zamanları geçmişti babası biz gelince elini ayağını çekti artık bıkmış yorulmuş tamamen Oğluna yükledi herşeyiBöyle durumda bir anne varken dibine yerleşmeniz büyük cesaret olmuş yakında böyle bir anne varken gitmemek olmaz gerçekten de. Baba da muhtemelen oğlu varken artık karısıyla ilgilenmek zorunda hissetmiyor, eskiden mecburen yapıyordu. Kadına bakacak birilerine ihtiyaç varmış ve ayaklarına gitmişsiniz
Ben bile bile yaptım ama buradan gitmek bunlardan kurtulmak için ne kadar çabaladım uğraştım oysa nasıl tekrar bunların eline düştük bu pişmanlığı kaldıramıyorumHer insan hata yapar kendinize çok fazla yüklendiğinizi düşünüyorum ayrıca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?