- 14 Eylül 2014
- 2.035
- 3.970
- 333
- Konu Sahibi MATHILDA__93
-
Ben konuşmaya çalıştım böyle olmayacağını ifade ettim ama bana söylediği burada bi evladı ben varım hastalık da yanında olmayacak isem başka ne zaman yanında olacağım sana gelmeyelim dedim geldin.napym gitmeyim mi ilgilenmeyim mi hasta kadından ne istiyorsun diyor beni asla anlamıyor
Başka bir şehre tayin isteme şansınız yok mu? Soranlara zorunlu görevlendirme falan bir şey uydurursunuzBu pişmanlıkla günden güne tükeniyorum her gün acı çekiyorum. Yaşama sevincimi kaybettim . 10 yıllık evliyiz 8 yaşında bir tane oğlum var eşimin ailesi ile çok büyük sıkıntılar yaşadık Geçmişte ama eşim iyi ve anlayışlı olduğu için hep sabrettim
4 Yıl önce memur olarak başka bir ile atandım maddi imkansızlıklar oğluma iyi bir gelecek sunma istediği ve eşimin ailesinin dirlik vermemesi ve huzur bulamadığımız için( beni hiç bir zaman istemediler bizi ayırmak için herşeyi yaptılar çok çirkin iftiralar da bulundular beni ve çocuğumu hep dışladılar kabul etmediler hor gördüler eşimi kullandılar hep maddi manevî) çalıştım çabaladım memur oldum . çok mutluydum . . Atandığım il sahil memleketi ve çok pahalı bir şehirdi. Trafik sorunu çok fazlaydı günlük 2 saat trafikte geçiyordu. Tek başımıza gerçekten çok zorlandık oglum çok küçüktü.
büyük şehirde işim de çok yoğun ve yıpratıcı bir meslek.Özellikle oglum çok yıprandı kreş yaz okulu etüt bakıcı derken ..
hastalandı rezil olduk. Yaz geldi boşta kaldık rezil olduk . Ara tatiller 15 tatiller derken derken benimle işe gidip gelirdi hep İzinlerimiz yetmiyordu . Çok ortada kaldık gerçekten çok sıkıntı yaşadım gurbette olanlar beni anlayacaktır. Ama şükrettim sabrettim yoluma devam ettim
Oğlum. Çok yoruluyordu artık çok mutsuzdu hiç gülmüyordu son zamanlarda .
sabahın 7, sinde evden çıkıp akşamın 7 sinde eve giriyorduk ev kiraları çok pahalıydı ev sahibi gecen yıl 25 bin TL kira istedi bir anda.üstelik ve tahliye ettireceğini söyledi
Zaten çalıştığım kazandığım para yol parası etüt yaz okulu gibi yerlere gidiyordu.. Bi anlık bunalım ve ani kararla geri memleketime tayin istedim istemez olsaydım ah nasıl yaptım . eşim çok dedi gitmeyelim bak geldik düzen kurduk iyi kötü o kadar sıkıntı çektik çocuk birazda büyüsün bu kadar sıkıntımız kalmayacak orada huzur bulamayız burada kafamız rahat ailemi biliyorsun dirlik vermez dedi. GİDERsek bir yere kadar sınır koyarım oda yeterli olmaz dedi AMA BEN istedim ve geldik.. Şu an Oğluma okul çıkışında annem bakıyor hasta olduğu zaman ihtiyacımız oldu zaman sagolsun hep yanımızda yaşam kolay ilçe deyiz herşey ucuz tam memur şehri. Geldiğimiz yer buranın maddi anlamda 5 6 katı diyebilirim 8 bin TL kira veriyorum iş yerim 5 dk mesafede oglum çok mutlu huzurlu. Neşeli artık yüzü gülüyor . . AMA benim ne huzurum kaldı ne mutluluğum eşimin ailesi dirlik vermiyor ne yazık ki bunca yıl geçti evliliğim rayına oturdu eşimde mesafesini koyar baş ederim diye düşündüm ama çok yanlış düşünmüşüm eşimle kavgasız bir günümüz geçmiyor boşanma aşamasına geldik neredeyse ailesi yüzünden ve birşey söylediğim zaman ben sana söylemiştim gelmeyelim demiştim bile bile geldin demesi beni iyice çıkmaza soktu bu pişmanlıkla yaşayamıyorum çok kötüyümpsikolojik olarak bitmiş bi haldeyim yaktım kendimi yuvamı huzuru mu annesi biraz rahatsız yaşı gereği tansiyon şeker ödem gibi rahatsızlıkları var eşim iş çıkışı her gün oraya gidiyor eve çok geç geliyor eviyle hiç ilgilenmiyor ailesi yüzünden artık geldin ben hastayım bana bakacaksın bana hizmet edeceksin eğer etmez isen hakkımı helal etmem diye beddualar ediyor herşeyi ona yaptırıyorlar. Evine gitsin istemiyorlar hep onlarla olsun istiyorlar eşimde annesi rahatsız olduğu için vicdan yapıyor ve bu durumu gerçekten çok Güzel kullanıyorlar art niyetli davranıyorlar evlilik hayatımız kalmadı çocuğumun babası var ama yok gibi bu arada sabah iş akşam ailesinin yanında. Hastalık bahanesiyle eşimi iyice sıkıştırdılar annesi yalnız değil babası da var. İki kardeşi var onlar başka şehirde onlar da hiç sorumluluk almıyor siz oradasınız mecbur ilgileneceksiniz diyorlar Bu arada babası iyi sağlığı sıhhati yerinde ve başında .
Birşey söylediğim zaman ben sana olacakları söylediğim halde geldin diyor. Kendim ettim kendim buldum içimi dökmek istedim nefes alamıyorum İçim yanıyor bir çıkış yolum yok artık göremiyorum. Bu şekilde hayatımı ve evliliğimi devam ettiremiyorum
Bugün tekrar konuşmayı deneyeceğimŞeker ve tansiyondan başka bir hastalığı yoksa kayınvalideniz numara yapıyor. Şu devirde o yaşlarda şekeri tansiyonu olmayan yok gibi bir şey.
İşini yapmasına hiç bir engeli yok, yediğine içtiğine dikkat edecek, ilaçlarını düzenli kullanacak o kadar.
Tansiyon hastasının böyle ölecekmiş gibi başında beklendiğini, iş güç yapamadığını ilk defa duydum.
İnanmayın lütfen ve hasta diye hiç vicdan yapmayın. Kadın resmen hepinizi kandırıp, parmağında oynatıyor.
O şehre geldiniz diye kendinizi de suçlamayın. Sırf daha ucuz olduğu için bile tercih ederdi herkes.
Eşinizle konuşun, haftada bir kaç gün 1 saat uğrasın. Alışveriş falan yapsın ama o kadar. Öncelikli ailesi siz ve oğlunuz, bunun bir farkına varsın
Nasıl yapabilir di mesela ona ne demeliyim bu dengeyi nasıl kurabilir diEsiniz herseyin bu kadar farkinda olup gitmeyelim derken nasil her aksam orada olup sizi ve cocugunu ihmal edecek hale geldi o kisma kadar adam sizi ezdirmeyecegini soylemis elinden geleni yapiyorsa sizde es ailesi ile gorusmeyin takmayin duymayin diyecektim ama o kisma gelince ne soyleyecegimi bilemedim alin karsiniza konusun tabi ki annesi ilgilenmek isteyebilir ama bunu sizden calarak yapamaz
evet bunları söyleyen ne yazık ki aynı kişi birşey söylediğim zaman hemen tepkisi şu şekilde onlar benm anam babam atam tabiki gidecem gelecem bakacam ihtiyaçlarını göreceğim ilgileneceğim diyor her gün gitmem gerekiyorsa evet her gün gideceğim diyor
Artık başka şehire gidemiyorum ne yazık ki tayin çok zor bir bakanlığa Bağlıyım ancak ilk görev yerime dönebilirim yada burada kalabilirimOnca çileden sonra ( bir de eşinin uyarmasına rağmen) memlekete tayin almak hiç akıl kârı değil. Geçimi daha kolay başka bir şehre taşınmanız daha mantıklı imiş. Eş ailesi bu kadar sorunlu iken oraya gitmek ateşe atlamak gibi olmuş. Çocuğunuzun gurbette iken mutsuz olmasının nedeni ise sizinle vakit geçirememesinden ve anne çocuğu olduğu için olmuş. Tüm zorluklardan sonra gelmiş 7 yaşına... Yaşamınızı çocuğunuzun mutlu olabileceği bir ile göre belirlemeli idiniz.
Eşinize hiçbir şey diyemiyorum. Annesi numara da yapsa yaşlı olduğu için elini üzerinden çekemez. Sorumluluk sahibi evlat böyledir. Ama öbür türlü gözden ırak olunca bu problemi yaşamamışsınız.
Ben olsam Anadolu şehrine ( eğitim ve sağlık olumlu olan) tayin ister giderdim.
Yok anası yok danası uğraş dur.
Bugün tekrar konuşmayı deneyeceğim ama beni hep bastırıyormuş meğer sizlerle konuştukça bunun farkına vardım ve ne kadar psikolojik olarak kötü olduğumu bir kez daha net görebildiğim kendi mi suçlayarak ne hale gelmişim.İyi de akşamlara kadar kalmasını gerektiren bir durum yokmuş ki annesi şeker hastasıymış, e eşi de yanındaymış. Kocanız doktor, hemşire ya da hasta bakıcı değilse gidip ne gibi bir yardımı dokunabilir ki? Hani hastaneye götürülecektir anlarım, ama orda geç saate kadar durmayı kendi de istiyor demek ki. Sizin suçunuz yok hem maddi açıdan nefes almışsınız hem de çocuğunuz o yoğun tempodan kurtulmuş. Sorun eşinizde dolduruşa gelmemeyi öğrensin. Herkesin evi, kapısı ayrıdır bi bunu öğrensin.
Her gun gitmesine gerek yok mesela gec saatlere kadar kalmasinada sonucta sorumlu oldugu bir ailesi var Allah gostermesin baska bir hastalik olsa doktorlar cok vakit yok dese tabi ki gidecek destek olacak gunumuzde sekeri tansiyonu olmayan mi varNasıl yapabilir di mesela ona ne demeliyim bu dengeyi nasıl kurabilir di
Aslinda ulkecek ne kadar sansliyiz farkinda degiliz erkek ailelerin hepsi ne kadar da sakaci sen sakrak insanlar bizler kiymet bilmiyoruz benimkide hep aynisini soyler sakayi anlayacak kapasite yoksa bizde demek kiÇocuğunuz için mecbur gitmissiniz.esiniz resmen sorumluluktan kaçıyor.bizi sen getirdin çekeceksin o zaman kafasında.halbuki çocuğumuz evliliğimiz için ben aileme set çekerim demeliydi.benim eşimde böyle lafa gelse seni ezdirmem şöyle yapmam böyle yapmam diyor ama bişey olunca sen yanlış anladın onlar şaka yapıyor diyor.erkekler böyle mal
Önce karşınıza alın hiç kavga dili olmadan, annesiyle ilgilenmesiyle hiçbir sorununuz olmadığını, evladısın tabiki bakıcaksın ilgileneceksin bende bi anneyim diyerek konuya gireceksin başta böyle gir. Sonra buraya gelme sebebinin çocuğunuz olduğunu maddi durumlar olduğunu bu şekilde kendi ailesinin zarar görceğini hesaba katmadığınızı ekleyin sonuçta seneler geçti ben bu şekilde olacağını düşünmedim beni bu konuda suçlamamalısın diyin. Her gün 1 saatse 1 saat yada haftada bi kaç gün gitsin gelsin hergün böyle geç saatlere kadar eve gelmeyecek eviyle ilgisi olmayacaksa ben bu evlilikte yokum çünkü bu evlilik değil diyin. Bi evlat olduğun kadar bir baba bir eş olarakta ölç tart ona göre bakalım böyle gitmez diyin.Nasıl yapabilir di mesela ona ne demeliyim bu dengeyi nasıl kurabilir di
Küçük kızım bile farkında anne halamlar herşeyle dalga geçiyor diyor.erkekler de farkında ama toz kondurmuyor.onlarin söylediklerini biz söylesek demediklerini birakmazlarAslinda ulkecek ne kadar sansliyiz farkinda degiliz erkek ailelerin hepsi ne kadar da sakaci sen sakrak insanlar bizler kiymet bilmiyoruz benimkide hep aynisini soyler sakayi anlayacak kapasite yoksa bizde demek ki
Tekrar tayin isteyin birşey olmaz.Ben de o yüzden kendime kızıyorum çocuğun en zor zamanlarında zaten bütün sıkıntıyı çektik yaşadık artık kendini idare edebilecek iken böyle bir karar alıp nasıl döndüm diye geldiğim günden beri yedim bitirdim kendimi hiç sağlıklı düşünemiyorum artık
Yoo niye tayin istesin ki? Ne güzel ucuz bir şehirde uyguna kirada oturuyor. Tekrar eski şehre tayin isteyebilirmiş sadece. 25 bin kira verecekmiş en son. Niye çocuğunun geleceği için birikim yapabilecekken kayınvalide yüzünden gitsin ki tekrardan.Tekrar tayin isteyin birşey olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?