Memleketimin insani neden bu kadar hanzo?

Polis korumuyor değil. Maalesef yasalar korumuyor. Polis çok mu meraklı elin hanzosuyla ugrasmaya. Geçmiş olsun konu sahibi
aynen yasalarımız da iş yok hoş yasalarımızın kadının yanın da olduğundan bile şüpheliyim geçen gün çıkan yargıtay kararında sonra

belki kravat takmıştır mahmeke de ya da ağır tahrik vardır vardır bi sebebi canım illaki

Onceki evimizde otururken sokakta kavga çıktı, polisi aradik, geldiler, polislerin gozu onunde adamin biri kizi sacindan tutup yerde surukledi, polis ozur diletti gitti, gittikten sonra olay iyice buyudu kizin yakinlari geldi adami bicakladilar, polis ancak o sekilde goturdu

polisten polise de fark var aslında. bizim eski mahallede hergün kavga olurdu. bu hanzolardan iki grup halinde vardı mahallede. hergün birbirleriyle kavga ederlerdi. dükkanların kepenklerine dalarlardı pat küt. artık o kadar alışmıştıkki. hatta bi kere izliyodum hanzolardan biri ''ne bakıyon lan'' diye yukarı silah sıkmıştı içeri kaçmıştım. polisi arardık gelirdi polislerde de tartışırlardı polis arayı yapar gibi konuşur giderdi. bunlar 1 saat sonra yine aynı devam ederdi.

ama artık polisler bile bıkmışlardı bunlardan. bi gün yine bunlar kavgaya başladı polis çağırdım hemen. balkondan da izliyorum tabii. polis yine konuşup tartışıyodu bunlar hala el kol yapıyorlar polisin üstüne yürüyorlar falan..

polislerden biri dayanamadı ''eee yeter lan'' diye bağırarak arabadan cop çıkardı o öyle yapınca öteki polislerde aynını yaptı. bu iki gruba meydan dayağı vur allah vur. sonra döve döve arabaya bindirip götürdüler. 3 gün nezarette kalmış orda da dayak yemişler sanırım.

o günden beridir mahallede hiç kavga olmaz. oturur birbirlerini izlerler uzaktan.

Kursa giderken amcanın biri takıldı peşime elide yaralı korktum o sıra polisler geçiyordu el işaretı yaptım bu adam da bi tuhaflık var dedim . Hemen elini sordular adama , onlar adamı sorgularken bastım gittim.Siz de bir dahakine polisi çağırın bizi tehdit ediyorlar deyin basın gidin .Korkuyorum bu insanlardan dediniz mi polisler yardım eder.

Ne zaman gelecek adalet benim güzel ülkeme?ne zaman insanlar güven içinde dolaşacak sokaklarda?kanunların,yasaların mahkemelerin sağlayamadığı adaleti hep halk mı sağlamaya çalışacak. .nereye kadar?kökten bir değişiklik şart. Ama öyle birilerinin işine gelecek şekilde değil sadece halkın huzur ve güvenliği için birşeyler yapılması gerek.Ne demek ya basın derde girince polise de haber vermeyeceksen kime güveneceksin?

Hemen polisi arasaydın keşke. Kimseye cewap wermeye gelmiyo maalesef daha beterini yapıyorlar. Sessiz kalıp olduğun yerden uzaklaşmak en iyisi can güvenliğin için. Benimde teyzem yanından araba çok hızlı geçti elinde çocuk war diye bağırdı yawaş git diye Ada'm durdu bağarmaya başladı teyzem alttan aldı mecbur yoksa dayak yiyecekti. Hanzo çok dediğin gibi birine ne bakıyon demeye korkar olduk

oncelikle ipsiz sapsizin takildigi yere gitmemek lazim.
laf atanlara cevap vermemek lazim sonucta laf atacak seviyede yani muhattap olmamak lazim
kesinlikle polisi aramliydiniz .polisi gorunce sonerdi havalari

Polis niye var o zaman arasaydinuz bak in neler olurdu neler bu kadar korkak olmayalım ya teksas mi burası!!!

Hata yapmışsın 'işine bak' cevabını vermişsin bu gel hadi bakalım kim kime demektir laf ediyorsan arkasında duracak sın duramazsan böyle eğilip özür dilersin karşılık veremeyeceğini biliyorsanda en başta görmezden gelecektin

ne yaptın birde gittin özür mü diledin. aferim sana memleketimin hanzoları olduğu gibi güzel memleketimde senin gibi haklarını bilmeyen korkuyla bastırılıp istenileni böyle yapanlarda var. artık onların adını da sen koy. 1. taciz var 2. kızlı erkekli grup diyorsun ki bu da çeteleşmeye girer. 3. tehdit var. 4-5 diyede gider daha istesem.sen polisi arayıp şikayetçi olsaydın özür dilemesi gerekenler onlar olacaktı. değil özür ders alıp toplumda nasıl davranmaları gerektiğini öğreniceklerdi belkide. hanzoluk olduğunu bilip boyun eğip onlarada +1 puan daha kazandırdın şimdi onurlu onurlu ne kadar güçlüyüz diyerek büyüyecekler. sende neye yanayım de dur şimdi.

Polisi arasanda inan birsey degismeyecekti. Sokaklarda o kadar cok rastliyoruz ki sen eger polisi arasaydin bir kac gun nezarette tutarlardi mahkeme tutuklamak icin yeterli delil olmadigni soylerdi ve sen her sokaga çıktığında acaba evimin sokaginin basinda beni mi bekliyorlar korkusuna girecektin cevremizde bir cok örneği görüyoruz böyle. Yasanmis bir korku gecmis olsun sana artik yapabilcegimiz tek tavsiye daha nezih elit yerlerde bulunman olur.

İyide madem polisi aramaya korkacaksınız, babanızı aramaya korkacaksınız, herşeye korkacaksınız ee bu kişilerdende korkuyorsunuz niye karşılık veriyorsun ki diklenerek? Öyle rezil olursun yani. Evet keşke böyle insanlar olmasa ama varlar ve ona göre davranın birdaha bence.

Tabi haklısınız.
Bir grup faydasız iki kadına laf attığında kadınların susmaktan başka seçeneği yok.
O oksijen israfı tipler istediğini söylesin sen lafın arkasında duramayacakasan (nasıl duruluyorsa lafın arkasında) susup oturmalısın.
"Hırsızın hiç mi suçu yok?" diye sorarım o zaman ben de size. Adamlara tek laf yok bakıyorum da.
Bu kadar sindirmeyin içinize size laf atılmasını, hakaret edilmesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…