- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi Papatya129
-
Yazım Dilim size sert gelmiş olabilir şahsınıza yönelik bir suçlama değil yazdıklarım ülkem insanlarının genel politikası ve kanıma dokunuyor,rütbeli kızıyım polis eşiyim kendim senelerce çok ücra yerlerde görev yapmış bir kamu görevlisiyim emin olun çok sıkın tılar yaşadım ve başvurulması gereken yerelere başvurdum karşılığını aldım,bu meslekler o kadar alaşağı edildi ki artık fayda görülmemesi bundan zaten..o güveni kaybetmeyim kaybettirmeyin ki ,kolluklarımız güçlensin bize daha da faydaları dokunsun.gerçi içimizde hain bol ama biz yinede çabalayalım.İyi de şikayet edeceğiz ki değişsin bir şeyler? Benim yorumumun bir altındaki yorumdaki arkadaşın yazdığını da okumuşsunuzdur. Herkesin yaşadıkları var. Bunları dile getireceğiz ki değişsin bir şeyler. Yoksa sokakta hiç kimseden korkmayan it kopuk serseri can güvenliğimizi tehdit etmeye devam edecek. Polis ilgilenmiyor çoğu zaman, ilgilense dahi ceza yok, hukuk mu var sizce?
Tecavüzcüler dahi iki üç yıla serbest kalıyor.
Hiç bir kurumu bence gözü kapalı korumamalıyız. Ben polislere küfür mü ettim?
Yaşadıklarımı ve en yakınlarımın yaşadıklarını yazdım.
Sokaklarda hepimizin can güvenliğinin olmasını istiyorum sadece. Bunun içinde evet eleştiriyorum. Toz pembe mi görseydim?
Gece sokakta başıma gelse ama o saatte ne işi vardı denmesin istiyorum. Biri beni öldürürse cezasını çeksin istiyorum. Ben zaten polise ve adalete güvenmek istiyorum. Ne yazık ki ülkemde polise de adalete güvenemiyorum. Keşke güvensem ben istemez miyim sizce?
Yeşil ışıkta geçerken üstüme araba süreni beş metre ileride duran trafik polisine şikayet ettiğimde plakasını almadım diye geçiştirmesin istiyorum, gözünün önünde olan bir olayda adamın peşine düşüp yaya canını tehlikeye attığı için en azından bir işlem yapsın istiyorum. En ufak suçu olanla ilgilenilsin istiyorum. Trafikle ilgili şikayetlerim bile işleme alınmıyor ki? Vergi verdiğim ülkede korunmak istemem en doğal hakkımken neden suçluyorsunuz ki beni?
Ne güzel demek ki bu tip durumlarla karşılaşmamışsınız dilerim karşılaşmazsınız da.
hmmm o zaman biz gerçek olmayan haberler izliyoruz neyse... tarlabaşında yaşıyosunuz tehlikeli diyosunuz o zaman sizin de o insanlar gibi olmanız lazım. siz önce dönün kendi yazdıklarınıza bakın. madem tarlabaşında bir mekana gitmediniz o zaman ne diye tarlabaşını karıştırıyosunuz. ne diyeceğinizi şaşırdınızTarlanaşında yaşıyorum dedim farkındaysanız. Orda mekana gittim demedim. Ayrıca korkmuyorum çünkü onlar manyaksa benim kocam onlardan manyak, o yüzden korkmuyorum. Yoksa korkardım. Bu arada argümanlarınız çok saçma. Ezelden beri burdayız, burda doğdum büyüdüm ve yaşıyorum. Bana söylüyorsunuz restore edildi vs diye. Haber verdiğiniz için teşekkür ederim.
Yahu tarlabaşında YAŞIYORUM diyorum siz anlamıyor musunuz ? EVİM burda. Burda İKAMET EDİYORUM. Yani daha nasıl açıklayabilirim ?hmmm o zaman biz gerçek olmayan haberler izliyoruz neyse... tarlabaşında yaşıyosunuz tehlikeli diyosunuz o zaman sizin de o insanlar gibi olmanız lazım. siz önce dönün kendi yazdıklarınıza bakın. madem tarlabaşında bir mekana gitmediniz o zaman ne diye tarlabaşını karıştırıyosunuz. ne diyeceğinizi şaşırdınız
kusura bakmada bizdende yanından geçip giderken telefon no isteyende laf atanda oluyor ben durup cevapmı vereceğim? yoluma devammı edeceğim? küfür mü edeceğim? bunlar normal insan olsa zaten bu şekilde davranmazlar iki tokat atsa ne yapacağın malum kızın başına gelenlere bak şekil a tanımadığın birine kendine güvenmiyorsan cevap vermeyeceksin iş uzarsa polisi arayacaksın bu kadar basit siz her laf atanla kavgaya giriyorsunuz heraldeTabi haklısınız.
Bir grup faydasız iki kadına laf attığında kadınların susmaktan başka seçeneği yok.
O oksijen israfı tipler istediğini söylesin sen lafın arkasında duramayacakasan (nasıl duruluyorsa lafın arkasında) susup oturmalısın.
"Hırsızın hiç mi suçu yok?" diye sorarım o zaman ben de size. Adamlara tek laf yok bakıyorum da.
Bu kadar sindirmeyin içinize size laf atılmasını, hakaret edilmesini.
Kimseyle kavgaya girmiyorum.kusura bakmada bizdende yanından geçip giderken telefon no isteyende laf atanda oluyor ben durup cevapmı vereceğim? yoluma devammı edeceğim? küfür mü edeceğim? bunlar normal insan olsa zaten bu şekilde davranmazlar iki tokat atsa ne yapacağın malum kızın başına gelenlere bak şekil a tanımadığın birine kendine güvenmiyorsan cevap vermeyeceksin iş uzarsa polisi arayacaksın bu kadar basit siz her laf atanla kavgaya giriyorsunuz heralde
Polis gelseydi bak nasıl kaçisirlardi. Kim uğraşmak ister bi laf için bunca seyle. Bu kadar da korkak olmayın daha çok gelirler üstünüze
Cahil kıza akıl veriyorum tatlım kaptınmı? Elbette cevap vermeyecekti balici si çıksa onada işine bak derse işi yaş bu arkadaşın sonra özür diledim diye ağlanır sende sokakta öyle insanlara karşılık verme aynısı başına gelir gömerler adamı demedi demeKimseyle kavgaya girmiyorum.
Ama durumu sizin kadar da normalleştirmiyorum çünkü normal bulmuyorum.
Sadece sizin konu sahibine yüklenip karşı tarafa tek bir eleştiride bulunmamanıza tepki verdim.
Anlaşıldı mı acaba?
Kusura bakmayin ama avatar resminizi değiştire bilirmisiniz?ne yaptın birde gittin özür mü diledin. aferim sana memleketimin hanzoları olduğu gibi güzel memleketimde senin gibi haklarını bilmeyen korkuyla bastırılıp istenileni böyle yapanlarda var. artık onların adını da sen koy. 1. taciz var 2. kızlı erkekli grup diyorsun ki bu da çeteleşmeye girer. 3. tehdit var. 4-5 diyede gider daha istesem.sen polisi arayıp şikayetçi olsaydın özür dilemesi gerekenler onlar olacaktı. değil özür ders alıp toplumda nasıl davranmaları gerektiğini öğreniceklerdi belkide. hanzoluk olduğunu bilip boyun eğip onlarada +1 puan daha kazandırdın şimdi onurlu onurlu ne kadar güçlüyüz diyerek büyüyecekler. sende neye yanayım de dur şimdi.
hiç önemli değil aksine memnum oldum yazdıklarınıza.aslında bunu daha öncede biri söylemişti ama üslübündan çok rahatsız olduğum için değiştirmemiştim. ama haklısın konu çocuk tacizleri ve tecavüzcüler olduğu için değiştiricem. ne yazık ki böyle insanlar var. benim gözlerimle bakmayanlar olduğu sürece artık bende doğru bulmuyorum. teşekkür ederim.Kusura bakmayin ama avatar resminizi değiştire bilirmisiniz?
Biliyorsunuzdur uzun zamandir bizim memlekettimizde özellikle savunmasis
küçük çocuklara tacizler ve tecavüzler çoğaldi.
Lütfen duyarli olalim ve çocukarimizin
resimlerini(ciplak/yari ciplak ) internette yayinlamayin.
Belki o sizin cocuk değildir herhangi bir resim fark etmez afiniza siğinarak yazdim.
abartmayın . bir daha yolunuza çıkamazlardı . direkt şüpheli olurlardı . emin olun orda korkuturlardı .Ya adamlarin polisten korkusu mu var ki ararsan ara diyor bana. Hem arasam nolacak bu ulkede iki saat tutup salacaklar sonra tehdit altindayim b.k yoluna gidicem afedersiniz! Bi sokakta bekleyip bicak mi cekerler acaba yoksa tecavuze mi kurban giderim
o olay çok istisnai bir olaydı ve basına yansıdı . korkarak bir sonuç elde edilmez ki . şu kısıma katılıyorum onlarla kavga etmemeli . ama polise haber verilmesi gerekir. özür dileyince onlar yine devamında aynısını ya da fazlasını başkasına yapacak . büyük mücadeleler sonucunda ancak bir şeyler elde edilebilinir . o insanlar bu kadar tehdite meyilli ise polisle muhattap olmaları gerekir diye düşünüyorum. en azından sabıkaları olmalı .Bakın Almanya gibi ortadoğu ya nazaran hiç suçun olmadığı bir ülkede ,geçen yıl bir Türk kızı korkak olmadığı için,laf atanlar tarafından öldürüldü...Bende hep çok cesur ve atağımdır ama artık dünya öyle bir hale geldi ki bencede konu sahibi iyi yapmış,canından değerli mi?
Bende bu berbat üsluba ve yerle bir seviyeye verecek bir karşılık yok.Cahil kıza akıl veriyorum tatlım kaptınmı? Elbette cevap vermeyecekti balici si çıksa onada işine bak derse işi yaş bu arkadaşın sonra özür diledim diye ağlanır sende sokakta öyle insanlara karşılık verme aynısı başına gelir gömerler adamı demedi deme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?