Selam lavegue
Öncelikle tedavin hayirli olsun Rabbim emeklerini bosa cikarmasin ins MEMORIALIN DOKTORLARI IYI canim önemli olan labaratuar ve senin ve esinin yumurta sperm durumu sorun yoksa neden olmasin verici olan Rabbim size cook hak veriyorum insan endiseleri hic bitmiyor once mevlaya sonrada doktorlara guvenecez insallah Allah yar ve yardimcin olsun aminnn herdaim dualarimdasiniz sevgiler
kızlar bende memorialda tadaviye basladım büyük ihtimalle carsamba yada persembe yumurtalarım toplanacak bende pkoluyum ve benim daha önceden iki kere asılamam var ikiside negatif birde benim esimin sperm sayısıda az 40milyon gibi benim doktorum funda hanım iyi ama ek insanla konusmuyor nur hanım dahaa gülec yüzlü ve daha pozitif benim secme hakkım olmadı olsaydı nuru secerdim yarın saat sabah 9 da yine fundaya randevum var bakalım ne dicek yarın orda olacak varsa karsılasırız birde funda geliyo giriyo odaya muayene ediyo ve direk cıkıp gidiyo bişi demeden hemsireler sadece bişiler diyo ancak fudaya bir dakka dersen oda yak üstü azından cımbızla laf alarak söylüyo oda iyi ama nur hanım dha pozitif geldi bana
Ceydacim merhaba,
Tedavin hayirli olsun insallah.
Ben de bugun dondum istanbuldan . Cumartesi ve bugun memorialdaydim .
Ben de funda hanimla gorustum . Bizim de ozel secimimiz degildi funda hanim , onun bos vakti vardi ondan randevu aldik. Ama ben kendisi cok sevdim . Yeterince konuskan buldum . Acaba senin gittigin gun bir derdi sikintisi falan mi vardi ?
Bu arada esimin spermi 40 milyon demissin . Bu gayet iyi bir rakam . Neden az diyorsun ?
Merhaba,
Ben de Eylül ayı içerisinde burada tüp bebek yaptırdım. İlk denememizdi ve başarıyla tamamlandı: Şu an 7 haftalık hamileyim, bir sorunla karşılaşmazsak ikiz bebeğimiz olacak. Gitmeden önce bu forumu ve bulabildiğimiz herşeyi dikkatle okumuş, biraz bilgi edinmeye çalışmıştık, o yüzden tecrübelerimizi paylaşıp yeni başlayacak olanlara yardımcı olmak istedim. Yaşadığım herşeyi uzun uzun anlatacağım, çok uzunsa kusura bakmayın..
İlk muayene:
Biz ilk muayenemize tedaviye başlamadan bir ay önce gittik. Nur Hanım'la yaklaşık 45 dk. görüştük, 15 dk. muayene yaptı. Nur hanım anlattığımız herşeyi not aldı, dinledi, yorumladı. Daha sonra Semra hanımla görüştük, o da yaklaşık 20 dk.sını ayırdı. Tedavinin ilerleyeceği yolu Semra hanım çiziyor. Bu ilk muayenede uzun uzun zamanınız oluyor, aklınıza gelen her soruyu önceden bir kenara yazın, bu fırsatı bulmuşken sorun.
Stimulasyon Süreci:
1. Tedaviye başladıktan sonra ilk günler iki üç günde bir, sonrasında her gün kontrole gidiyorsunuz. Kontrol şu şekilde oluyor: Önce odasına gidip kan veriyorsunuz. Daha sonra bir muayene odasına çağrılıyorsunuz. Doktor vajinal ultrasonla yumurta sayısı ve rahim kalınlığına bakıyor. Sonrasında hastaneyi terkedebiliyorsunuz. O akşamki ilaç dozunuzu ve bir sonraki randevu saatinizi aynı gün öğleden sonra arayıp haber veriyorlar.
2. Tedaviye başladıktan sonra doktorlarla uzun süreli görüşme yapamıyorsunuz. Kontroller inanın bazen 5 dk. bile sürmüyor, doktorlar çok hızla ultrasona bakıp not edip gidiyor. Sorularınız varsa o arada sözünü kesip sormanız, ya da muayene bittikten sonra görüşmek istediğinizi ve sizin giyinmenizi beklemesini rica etmeniz gerekiyor. Bu durumda da doktorun acelesi olduğu çok belli, sorulara hızla ve kısa kısa cevap verip gidiyor.
3. İlaçlarınızı hastanenin (anlaşmalı) eczanesinden alabiliyorsunuz. Burada size çok indirim yaptıklarını söyleyecekler: Bana %50 indirim yaptıklarını söylemişlerdi. Daha sonra internet üzerinden ilaç fiyatlarına baktım, aslında %20 kadar indirim yapmış olduklarını gördüm. Sizin tanıdık bir eczacınız varsa belki daha ucuza alabilirsiniz, ihtiyacınız varsa araştırın..
4. Tüp bebek bölümü inanılmaz kalabalık. Devlet hastanesi polikliniği gibi, bekleme salonunda oturacak yer zor bulunuyor. Size verilen randevu saati çoğunlukla bir anlam taşımıyor, yarım saat erken alındığınız da oluyor, bir buçuk saat beklediğiniz de. Hem kan vermede, hem muayenede, hatta zaman zaman ilaçlar için bekliyorsunuz. Kendinizi buna göre hazırlayın, işyerinden gidecekseniz hemşirelere durumunuzu söyleyin, ya da uzun süreli izin alın.
5. Yumurta büyüme süreci işte bu karmaşayla, koşuşturmacayla geçiyor. Bu süreçte tüm kararları anladığım kadarıyla doktorlar ekip olarak veriyorlar. O gün size başka bir doktor kontrole gelebilir, hiç önemli de değil canınızı sıkmayın. Kontrol sadece mekanik bir olay: Doktor ekranda gördüğünü söylüyor, gidiyor. Kontrol sırasında hiçbirşeyin kararı verilmiyor. Hatta bana son stimulasyon günümde kontrole gelen doktor "Herhalde bir iki gün daha stimulasyona devam" diye yorumladı, fakat akşama gelen telefonda çatlatma iğnesini yapmam söylendi.
6. En önemlisi, herkesin de söylediği gibi süreçte muayeneye gelen doktorun hiç bir önemi yok boş yere canınızı sıkmayın demek istiyorum. Zaten istediğiniz doktora geçebiliyorsunuz her an, telefonda ben yarın x beyle, y hanımla görüşmek istiyorum demeniz yeterli. Randevusu varsa hiç neden diye bile sormadan geçiriyorlar. Bu bağlamda yine de görüştüğüm doktorlar hakkında yorumlarım:
Nur Hanım: Benim asıl doktorumdu. İlgili, ve de bilgili gördüm. Canım, canım diye çocukmuşum gibi konuşması hoşuma gitmedi!
Funda Hanım: Bana Nur Hanım'ın işi olduğu durumlarda kontrole geldi. Çok aceleci, hoyrat, dikkatsiz. Yumurtaları hiç düzgün saymadı, eksik rakam söyledi.
Semra Hanım: Herşey onun kontrolünün altında, orada ondan habersiz bir sinek uçmuyor, çok belli. Acayip bir kadın, ama işlerin bu kadar kusursuz yürümesinde, merkezin bu kadar teknolojide ileri olmasında en önemli faktör gibi görünüyor.
Müstecep Bey: Çok ilgili, sempatik. Hastanede benden önce muayene olanların hep onu seçtiğini gözlemleyi, yumurta toplama ve embriyo transfer işlemlerime onun girmesini istedim. İkisi de büyük başarıyla geçti, OPU'dan sonra ne ağrım ne kanamam, hiç bir sorunum olmadı.
Operasyonlar:
OPU:
Tüp bebek muayene katıyla işim bitince açıkçası merkez hakkındaki düşüncem çok daha pozitife yöneldi. Çünkü ameliyat ve yatan hasta ortamları hakikaten çok kaliteli, personel çok ilgili. Laboratuvarın kalitesi zaten tartışılmaz. OPU günü hastaneye varınca size ayrılan odaya yerleşiyorsunuz. Saati gelince sizi alıp götürüyorlar, bu arada eşinizin işi bitmiş oluyor, odaya yanınıza gelebiliyor. (Öncelikle spermleri alıyorlar) Ameliyat odasına götürülüyorsunuz, damar yoluyla anestezi veriliyor, yarım saat kadar sonra bekleme alanında uyanınca odaya çıkarılıyorsunuz. Orada istediğiniz kadar yatabilirsiniz, o oda zaten akşama kadar size ayrılmış. Ben hiç bir ağrı sızı, kanama yaşamadım, dolayısıyla yarım saat içinde hastaneden ayrıldık.
OPU işlemimde 9 yumurta toplandı, 6 tanesi olgun çıktı, 6sı da döllendi. Daha sonra Embriyoloji laboratuvarı 1. ve 3. günlerde arayarak bilgi veriyor normalde, fakat biz dayanamayıp onlar aramadan kendimiz aradık :) 5 embriyomuz 5. güne kadar iyi gelişti, 5. gün transfer yapılacağı kesinleşti.
Embriyo Transfer:
Embriyo transfer günü sizi arayıp gelmeniz gereken saati bildiriyorlar. Ama gittikten sonra operasyona kadar daha en azından 2 saat, operasyondan sonra da tercihen en az 1 saat bekleyeceksiniz unutmayın. Hastaneye vardığınızda çok sıkışıksanız birazını yapın. Yoksa beklemek işkence oluyor. Yine OPU'da olduğu gibi bir odaya yerleşiyorsunuz, çağrılana kadar oradasınız. Bu arada su içmenizi söylüyorlar. Sonra hazırlandıktan sonra ameliyat bekleme odasına alınıyorsunuz. Önce embriyologla görüşüyorsunuz, o size seçilen embriyoyu-embriyoları anlatıyor, seçilen embriyonun bir resmi olan bir belge veriyor. Sanırım bu durumda dondurulacak embriyolarla ilgili konuşuyorsunuz, bizim dondurulacak durumda kalmamıştı hiç. Sonra biraz daha bekledikten sonra ameliyat odasına alınıyorsunuz. Muayene pozisyonu alıyorsunuz, doktor geliyor. Bir hemşire karından ultrasonla ekranda rahmi gösteriyor, doktor bu görüntüye de bakarak içinde embriyoların olduğu kanülü yönetiyor. İstediği noktaya ulaşınca embriyoları bırakıyor, ve işlem bitiyor. Odanıza götürülüyorsunuz, orada size en az yirmi dakika hareket etmemenizi, dayanamayacak kadar sıkışıksanız gerekirse sürgü gibi birşey getirebileceklerini, hemşireyi çağırabileceğinizi söylüyorlar. Daha sonra kalkıp istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Ben 40 dk. kadar bekledim.
Daha sonra kalktım, arabayla eve gittik. O gün biraz dinlendim. Ertesi gün öğlen uçakla evimize döndük. Havaalanında ve eve varana kadar bayağı süre yürüdük, oturduk kalktık.. Sorun olmadı.
Ve 2 haftalık bekleme sonrasında pozitif sonucu aldık :)
sagol bitanem funda ters bir kadın soguk bende hep öyleydi bende bu gun memorialdaydım saat 9 ve 10 arasında muayene oldum keske karsılassaydık ayrıca ben bu tavrımı semraa hanıma söyledim ve bbu yüzden beni bu gun funda ddegil ve semra hanım kendi muayene etti ve fundanın göremedigi bir cok seyi gördü funda hannım iyi ama semra hanım tartısılmaz işallah kısmetse transferede semra hhanım girecek işallah sende nerede yasıyorsun ben muglada yasıyorum tedavi için buradayım
canım yazdıkların inan cok acıklayıcı cok tesekkürler sana kac embryoo taransfer ettiler transfarden sonra neler yasdın
canım yazdıkların inan cok acıklayıcı cok tesekkürler sana kac embryoo taransfer ettiler transfarden sonra neler yasdın
Porter merhaba ,
Hayirlisiyla hersey guzel gitsin ve sag salim bebegini kucagina al insallah guzelim. Darisi da bizim basimiza?
Cok guzel ve detayli yazmissin . Eline ve sabrina tesekkurler.
Simdi daha once de yazdigim gibi ben funda hanimla gorustum.
Ancak hem senin soyledigin hem de ceydanin soyledigi icimde suphe uyandirdi biraz.
Yumurtalari eksik saydi demissin . Bunu nasil anladin ? Funda hanimin ultrasonundan sonra baska biri daha mi bakti ?
Hoyrat soguk demissin . Ya ben mi cok iyi niyetliyim acaba kendimden suphe ettim(((
Sevgili ceyda ve porter,
Sizden ogrenmek istedigim bir sey var.
Ben izmir kentte tedavi oldugum zaman adetin 2. Gunu benden test istediler hep . Fsh,lh ve e2 . Burada oyle bir sey istemediler. Fsh bakmayacak miyiz dedim funda hanima , gerek yok ultrason goruntusu iyi dedi.
Sizde bu testlere bakildi mi tedavi oncesi? Bilgi verebilir misiniz?
Merhaba,
Teşekkürler, darısı isteyen herkesin başına! :)
Rica ederim, dediğim gibi ben zamanında sayfa sayfa okudum bu forumu, biraz bilgi edinebilmek, nelerle karşılaşacağımıza dair birşeyler görebilmek için. Yazdığımı daha önce yazanlara bir teşekkür olarak düşündüm.
Yumurtaları eksik saydığını şurdan anladım, folikül sayısına bir önceki gün 8 dediler, Funda hn. geldi hızlıca baktı 6 dedi gitti, ertesi gün 9 dediler. O arada bir günlüğüne eksilmiş olamayacağına göre ve de araştırmadan saydığını gözlemleyerek öyle dedim. Hoyrat, soğuk dediğimi de siz veya başkası ölçü olarak almasın, Funda hanım benim doktorum değildi, sadece başka bir doktorun yerine kontrole girmişti. Belki de kendi hastalarıyla çok ilgilidir, çok farklıdır. Doktor bu kontrol süresinde çok da önemli değil dediğim gibi, kandaki değerlere ve foliküllerin boyutuna göre toplu karar veriyorlar, orası önemli. Siz kendinizi kimle mutlu hissediyorsanız, kafanız rahat oluyorsa onunla devam edin, stimulasyon sürecinde inanın tek önemli şey o.
Merhaba canim,
Ben de bugun saat 10 dan 2 ye kadar oradaydim . Belki de gorduk mu birbirimizi?:)))
Ne gordu mesela funda hanimin gormedigi? Biraz kafam karisti simdi benim .. Anlatir misin biraz?
Semra hanimin muayene etmesini istedigini gorevlilere mi soyledin ?
Funda hanim dedigim gibi bize cok sempatik geldi. Ve sorularimizi guzelce de yanitladi. Ama onun gormedigi seyleri semra hanim gordu dersen orada icime bir suphe duser ve ogrenmek isterim detaylari .
Semra hanimin transfer etmesini istiyorsan eger oncesinde soyleyebiliyormussun gorevlilere. Sen oyle mi yaptin? Ama kadin cok yogun , her talebi nasil karsilayabilir?
Ben izmirde oturuyorum canim . Sen tam 10 da ciktiysan eger karsilasmamiz olabiliriz. Biraz gec ciktiysan karsilasmis olabiliriz. Ben sai sacliyim . Beyaz bir pantalon vardi . Sende?
Yasin kac bu arada? Sorununuz nedir?
Sevgili ceyda ve porter,
Sizden ogrenmek istedigim bir sey var.
Ben izmir kentte tedavi oldugum zaman adetin 2. Gunu benden test istediler hep . Fsh,lh ve e2 . Burada oyle bir sey istemediler. Fsh bakmayacak miyiz dedim funda hanima , gerek yok ultrason goruntusu iyi dedi.
Sizde bu testlere bakildi mi tedavi oncesi? Bilgi verebilir misiniz?
mesela funda hanım odaya girer ve tabi ben bu arada muayeneye hazır bir vaziyette onu beklerken geliyor cok degil en fazla 5 dakka ki onu bile gecmiyor hemen bakıyo yumurtaları ve bişi demeden cıkıp gidiyor o kadar cabuk cıkıyorki daha ben ayaga kalkmadan düsün yani ama semra haınım öyle degil gelir elini sıkar ve mesela bu gün belki beni enaz 15 dak muyene etti ve hrseyi acıkladı ve kanda normalde alınan testlerden farklı 2 test daha istedi funda hanınm uzmn ve elimi sıkmaya tenezzül etmiyor semra hanım profösör oldugu halde funda hanımdakı kendini begenmişligi yapmıyor yani ne biliyim bence funda hanım bana göre degil işte semra hanıma da normalde ona muayene olmak için artı 300tl daha vermek gerekiyor ama ben vermedim bi r arkadasım orada calısıyor biraz onun sayesine ve ben birde funda hanımdan memnun olmadıgımı söyledigim için o baktı ama mükemmel bir kadın 300tl daha fazla olsun o olsun derim ben her yönden rahatletıyor insanı
canım ben bodrumda ysıyorumilk önce izmiri düsünmüstüm ve orda basladım tedaviye ama sonra iptal ettim bu arada bunlar gecen ay oluyor sonra istanbul memorial ın türkiyeede kurulan ilk tüp bebek merkezi oldugunu ve tüp bebek konusunda türkiyeye bircok ilki onların getirdigini okudum basarı sanslarıda cok yüksek ve buraya döndüm birde mesela kentte hemen hemen t.bebek tedavisi 700civarını buluyor burası 6000civarı ki kent hastnesi ile kıyaslanamaz cünkü labarotuarları doktorları merkezleri en iyisi yani bende yakın diye ilk kenti orda israil beyi secmiştim ama vazgectim imkanın varsa burayı tavsiye edrm ve yardımcıda olurum
mesela funda hanım odaya girer ve tabi ben bu arada muayeneye hazır bir vaziyette onu beklerken geliyor cok degil en fazla 5 dakka ki onu bile gecmiyor hemen bakıyo yumurtaları ve bişi demeden cıkıp gidiyor o kadar cabuk cıkıyorki daha ben ayaga kalkmadan düsün yani ama semra haınım öyle degil gelir elini sıkar ve mesela bu gün belki beni enaz 15 dak muyene etti ve hrseyi acıkladı ve kanda normalde alınan testlerden farklı 2 test daha istedi funda hanınm uzmn ve elimi sıkmaya tenezzül etmiyor semra hanım profösör oldugu halde funda hanımdakı kendini begenmişligi yapmıyor yani ne biliyim bence funda hanım bana göre degil işte semra hanıma da normalde ona muayene olmak için artı 300tl daha vermek gerekiyor ama ben vermedim bi r arkadasım orada calısıyor biraz onun sayesine ve ben birde funda hanımdan memnun olmadıgımı söyledigim için o baktı ama mükemmel bir kadın 300tl daha fazla olsun o olsun derim ben her yönden rahatletıyor insanı
Merhaba laveque,
Bu FSH değerlerine bir kere bakılmasını yeterli görüyorlar, çünkü hem değer çok fazla değişmez, hem de tüp bebek sürecinde birşeyi değiştirmeyecek. Bana da 6 ay önce bakılmıştı, ondan sonra Memorial'da yeniden bakmaya gerek görmediler. FSH yumurtalık rezervine dair bir önbilgi veriyor o kadar. Sizin ilaçlara tepkinizden (folikül oluşumu ve E2 değerleri) zaten bu bilgi daha doğru olarak görülecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?