Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

Tesekkur ederim nilcim cevabin icin .

Istanbuldan biraz once dondum .
Pgt bolumunde yazdim neler oldugunu. Buraya da yapistiracagim simdi yapabilirsem .
Hem memeriala gitmek isteyenlere de biraz yardimci olur yazdiklarim belki.

Ceydacim merhaba,

Tedavin hayirli olsun insallah.
Ben de bugun dondum istanbuldan . Cumartesi ve bugun memorialdaydim .
Ben de funda hanimla gorustum . Bizim de ozel secimimiz degildi funda hanim , onun bos vakti vardi ondan randevu aldik. Ama ben kendisi cok sevdim . Yeterince konuskan buldum . Acaba senin gittigin gun bir derdi sikintisi falan mi vardi ?

Bu arada esimin spermi 40 milyon demissin . Bu gayet iyi bir rakam . Neden az diyorsun ?

Merhaba arkadaslar,

Biraz once istanbuldan dondum.
Aslinda dun donecektik ama cumartesi gunu genetikci cumhur bey bizim orada oldugumuz saatte bulunmadigi icin onunla da gorusmek icin ptesiye uzattik donusumuzu.

Ben merkezi begendim. Dr. Funda hanimi sevdim. Cana yakin , dogal ve moral bozucu degil. Genetikci cumhur bey de seker gibi birisi. Semra hanim da isini gayet guzel takip eden birisi bence.

Cumartesi gittik ve funda hanimin odasina girdik. Muayene etti. Durumumuzu dinledi. Bildigimiz seyleri soyledi tabi. Pgt yapilmasi gerekli vesaire. Muayenede yumurta rezervlerin yasina gore iyi dedi. Ben ondan supheliydim cunku son 4 aydir adet miktarimda ciddi bir azalma var. Bunu ona soyledim ama ultrason goruntusunu begendi ve takilmadi duruma. Daha sonra dedigim gibi genetikci cumhur bey ile gorusemedigim icin bugune randevu aldik ve hem kendisiyle gorustuk hem de esim sperm ornegi verdi.

Cumhur bey hangi kromozomlarda sorun oldugunu sordu . 2-15 dedim . Tamam baslayabiliriz tedaviye siz hazir oldugunuzda dedi. Sonra fish teknigi ve 24 suredan bahsetti. Micro array diye bahsetti konudan ben de 24 sure mu diye sordum . Evet 24 sure plus dedi. 6000 probla bakiyorlarmis ama 5500 prob islerlik gosteriyormus 24 sureda ve 5. Gun degilmis bakilmasi gerekn zaman. Tercihleri 5. Gune bekletmekmis ama oldu ki embryolar gidemeyecek kadar kotu o zaman 3. Gunde yapiyorlarmis 24 sureu.

Translokasyon icin istatiski veriler % 23 mus. Yani 100 embryonun 23 u saglam cikarmis.bu istatiski bir veriymis. 5 embryodan 5 i de pgtden donebilir veya 2 embryodan ikisi de olumlu cevap verebilir dedi . Bunu bilemediklerini soyledi .
Baya uzun konustuk kendisiyle.
Sonra tekrar funda hanimin yanina ciktik. Ve genetikte ne oldugunu sprdu. Ben de hemen tedaviye baslayabilirmisiz dedim. O da tama dedi. Semra hanimla gorusup gorusmek istemedigimi sordu.
Tanisirsak sevinirim dedim . Kendisini aradi , sonra 5 dakika sonra semra hanim geldi odaya . Durumu kisaca o da ozetledi . Cok umit vermedi aslinda. Aslinda umit vermedi demeyelim de dogrulari soyledi kadin . 38 yasindan sonra translokasyonda isler zorlasir dedi. Yasiniz itibariyle sanslisiniz dedi. Bu beni mutlu etti cunku ben yas konusunu hemen onume surecekler saniyordum . Daha sonra da translokasyon sorunu olan hastalarin ilk tedavide dogru embryoyu bulma sanslarinin cok yuksek olmadigini 2-3 deneme yaptiklarini soyledi . Bu zaten forumlardan hep okudum seydi.
Uzun protokolu uygun gorduler. Cunku uzun protokolde daha cok yumurta elde edebilirmisiz ve taranslokasyonda en onemli seylerden biri fazla sayida yumurta elde etmekmis. Reglinin 21 gunu basliyoruz nasipse .:2:Lucrin verdi , bir suru sey yazdi , onlari daha inceleyemedim .

Genel hatlariyla gorusme sonucum bunlar arkadaslar.

sagol bitanem funda ters bir kadın soguk bende hep öyleydi bende bu gun memorialdaydım saat 9 ve 10 arasında muayene oldum keske karsılassaydık ayrıca ben bu tavrımı semraa hanıma söyledim ve bbu yüzden beni bu gun funda ddegil ve semra hanım kendi muayene etti ve fundanın göremedigi bir cok seyi gördü funda hannım iyi ama semra hanım tartısılmaz işallah kısmetse transferede semra hhanım girecek işallah sende nerede yasıyorsun ben muglada yasıyorum tedavi için buradayım

canım yazdıkların inan cok acıklayıcı cok tesekkürler sana kac embryoo taransfer ettiler transfarden sonra neler yasdın

Merhaba canim,

Ben de bugun saat 10 dan 2 ye kadar oradaydim . Belki de gorduk mu birbirimizi?:)))

Ne gordu mesela funda hanimin gormedigi? Biraz kafam karisti simdi benim .. Anlatir misin biraz?
Semra hanimin muayene etmesini istedigini gorevlilere mi soyledin ?

Funda hanim dedigim gibi bize cok sempatik geldi. Ve sorularimizi guzelce de yanitladi. Ama onun gormedigi seyleri semra hanim gordu dersen orada icime bir suphe duser ve ogrenmek isterim detaylari .
Semra hanimin transfer etmesini istiyorsan eger oncesinde soyleyebiliyormussun gorevlilere. Sen oyle mi yaptin? Ama kadin cok yogun , her talebi nasil karsilayabilir?

Ben izmirde oturuyorum canim . Sen tam 10 da ciktiysan eger karsilasmamiz olabiliriz. Biraz gec ciktiysan karsilasmis olabiliriz. Ben sai sacliyim . Beyaz bir pantalon vardi . Sende?
Yasin kac bu arada? Sorununuz nedir?

Sevgili ceyda ve porter,

Sizden ogrenmek istedigim bir sey var.

Ben izmir kentte tedavi oldugum zaman adetin 2. Gunu benden test istediler hep . Fsh,lh ve e2 . Burada oyle bir sey istemediler. Fsh bakmayacak miyiz dedim funda hanima , gerek yok ultrason goruntusu iyi dedi.
Sizde bu testlere bakildi mi tedavi oncesi? Bilgi verebilir misiniz?

bugün canım arkadasıma memorial de emriyo transferi yapıldı..2. bebegi olacak işallah ilkide tüp bebek ve ben ondan dAha heyecanlıyımmm..işallah bebeişler tutunur..Allaha dua ediyorum çocuk isteyen herkese nasip etsin ...banada işallahhhhh:)

canım yazdıkların inan cok acıklayıcı cok tesekkürler sana kac embryoo taransfer ettiler transfarden sonra neler yasdın

Porter merhaba ,

Hayirlisiyla hersey guzel gitsin ve sag salim bebegini kucagina al insallah guzelim. Darisi da bizim basimiza?

Cok guzel ve detayli yazmissin . Eline ve sabrina tesekkurler.
Simdi daha once de yazdigim gibi ben funda hanimla gorustum.
Ancak hem senin soyledigin hem de ceydanin soyledigi icimde suphe uyandirdi biraz.
Yumurtalari eksik saydi demissin . Bunu nasil anladin ? Funda hanimin ultrasonundan sonra baska biri daha mi bakti ?

Hoyrat soguk demissin . Ya ben mi cok iyi niyetliyim acaba kendimden suphe ettim (((

Porter merhaba ,

Hayirlisiyla hersey guzel gitsin ve sag salim bebegini kucagina al insallah guzelim. Darisi da bizim basimiza?

Cok guzel ve detayli yazmissin . Eline ve sabrina tesekkurler.
Simdi daha once de yazdigim gibi ben funda hanimla gorustum.
Ancak hem senin soyledigin hem de ceydanin soyledigi icimde suphe uyandirdi biraz.
Yumurtalari eksik saydi demissin . Bunu nasil anladin ? Funda hanimin ultrasonundan sonra baska biri daha mi bakti ?

Hoyrat soguk demissin . Ya ben mi cok iyi niyetliyim acaba kendimden suphe ettim (((

Merhaba,

Teşekkürler, darısı isteyen herkesin başına! :)

Rica ederim, dediğim gibi ben zamanında sayfa sayfa okudum bu forumu, biraz bilgi edinebilmek, nelerle karşılaşacağımıza dair birşeyler görebilmek için. Yazdığımı daha önce yazanlara bir teşekkür olarak düşündüm.

Yumurtaları eksik saydığını şurdan anladım, folikül sayısına bir önceki gün 8 dediler, Funda hn. geldi hızlıca baktı 6 dedi gitti, ertesi gün 9 dediler. O arada bir günlüğüne eksilmiş olamayacağına göre ve de araştırmadan saydığını gözlemleyerek öyle dedim. Hoyrat, soğuk dediğimi de siz veya başkası ölçü olarak almasın, Funda hanım benim doktorum değildi, sadece başka bir doktorun yerine kontrole girmişti. Belki de kendi hastalarıyla çok ilgilidir, çok farklıdır. Doktor bu kontrol süresinde çok da önemli değil dediğim gibi, kandaki değerlere ve foliküllerin boyutuna göre toplu karar veriyorlar, orası önemli. Siz kendinizi kimle mutlu hissediyorsanız, kafanız rahat oluyorsa onunla devam edin, stimulasyon sürecinde inanın tek önemli şey o.

Merhaba laveque,

Bu FSH değerlerine bir kere bakılmasını yeterli görüyorlar, çünkü hem değer çok fazla değişmez, hem de tüp bebek sürecinde birşeyi değiştirmeyecek. Bana da 6 ay önce bakılmıştı, ondan sonra Memorial'da yeniden bakmaya gerek görmediler. FSH yumurtalık rezervine dair bir önbilgi veriyor o kadar. Sizin ilaçlara tepkinizden (folikül oluşumu ve E2 değerleri) zaten bu bilgi daha doğru olarak görülecek.

Canim tesekkur ederim cevabin icin .
Ben de ona guveniyorum . Ekip oturup ortak karar verecek o yuzden cok da irdelememek gerekli ama funda hanimla ilgili olumlu bir sey okuyamayinca hic suphe dusuyor ne olursa insanin icine.

Senden fsh testi istemisler miydi tedaviye baslamadan once?

Sen de istanbuldan degilsin sanirim . Ben de izmirdenim ve bugun semra hanim yumurta takibini istersem izmirden bir doktorun yapabilecegini soyledi.
Sen nasil tercih ettin?

mesela funda hanım odaya girer ve tabi ben bu arada muayeneye hazır bir vaziyette onu beklerken geliyor cok degil en fazla 5 dakka ki onu bile gecmiyor hemen bakıyo yumurtaları ve bişi demeden cıkıp gidiyor o kadar cabuk cıkıyorki daha ben ayaga kalkmadan düsün yani ama semra haınım öyle degil gelir elini sıkar ve mesela bu gün belki beni enaz 15 dak muyene etti ve hrseyi acıkladı ve kanda normalde alınan testlerden farklı 2 test daha istedi funda hanınm uzmn ve elimi sıkmaya tenezzül etmiyor semra hanım profösör oldugu halde funda hanımdakı kendini begenmişligi yapmıyor yani ne biliyim bence funda hanım bana göre degil işte semra hanıma da normalde ona muayene olmak için artı 300tl daha vermek gerekiyor ama ben vermedim bi r arkadasım orada calısıyor biraz onun sayesine ve ben birde funda hanımdan memnun olmadıgımı söyledigim için o baktı ama mükemmel bir kadın 300tl daha fazla olsun o olsun derim ben her yönden rahatletıyor insanı

canım ben bodrumda ysıyorumilk önce izmiri düsünmüstüm ve orda basladım tedaviye ama sonra iptal ettim bu arada bunlar gecen ay oluyor sonra istanbul memorial ın türkiyeede kurulan ilk tüp bebek merkezi oldugunu ve tüp bebek konusunda türkiyeye bircok ilki onların getirdigini okudum basarı sanslarıda cok yüksek ve buraya döndüm birde mesela kentte hemen hemen t.bebek tedavisi 700civarını buluyor burası 6000civarı ki kent hastnesi ile kıyaslanamaz cünkü labarotuarları doktorları merkezleri en iyisi yani bende yakın diye ilk kenti orda israil beyi secmiştim ama vazgectim imkanın varsa burayı tavsiye edrm ve yardımcıda olurum

semra hnm,bu hafta hastanede mi olacak?.....

Merhaba ceydacim,

Sen bugun degil miydin merkezde?

Ben de 3 tedavimi kentte oldum. Orada tutmadi. Bizde zaten sonrasinda baska sorunlar cikti. Bende kromozom translokasyonu oldugunu ogrendik. Ondan tutmuyormus. Isim biraz uzun ve karisik ve ihtimali dusuk ama allah cok buyuk.

Kentle bence de kiyaslanmaz. Memorialda ciddi bir ekip isi var. Bu cok belli. Merkeze ilk adimini attigin anda anliyorsun .

Gelecek ay nasipse baslayacsgiz.

Biz izmirden geldik ve bu haftasonu almak istedik randevuyu.
Semra hanim zaten ingilteredeymis. Ve betul hanim ve funda hanimin bos saati vardi biz de funda hanimdan aldik.
Ben tabi yumurta takibi asamasina gelmedim henuz o yuzden takiplerde nasil bir tavirlamkarsilasirim bilmiyorum. Ama cumartesi ve bugun cok ilgiliydi. Ayaga kalkti elimizi sikti. Uzunca muayene etti. Bir suru detay verdi..bir de ben normalde cok ince eleyen sik dokuyan biriyim. Bu tedavimde onu yapmak istemiyorum. Kendime hakim olmaya calisiyorum. Varsa kismette diyorum funda hanimla da olur semra hanimla da. Zaten bunlar bir ekip ve bence asil onemli kisim ozellile de translokasyonu olan ben icin labaratuvar ve genetikciler.
O konuda hic birimizin bir suphesi yok sanirim .

Bir de ceydacim sen takiplerini orada mi yaptirdin?orada minkaldin? Bugun semra hanim bana istersem takiplerimi izmirde yaptirabilecegimi soyledi ve 2 doktor adi verdi. Sen boyle bir seyi tercih etmedin mi?

Portercim,

Ben en son 2009 da tedavi oldum ve fshima en son o zaman bakilmisti.
Bana biraz garip geldi bakmamalari. Ultrason goruntusu iyi dedi funda hanim . Hatta semra hanim da odaya geldiginde kendisi de sordu funda hanima yumurta rezervi nasil diye. Funda hanim da ultrason iyi gorunuyor bence dedi. Sonra ben dedim fsh yok mu diye. Gerek yok dedi.
Deger yasla degisiyor diye biliyorum ben. Benim 2005 de 4.90 kan son tedavimde 7.80 gibi bir seydi. Ya cok yukseldiyse diye hep endise ettim cunku adetlerimin miktari da cok azaldi son 4 aydir. Ama yumurta rezervlerin yasina gore iyi deyince cok sevindim ama biraz da tereddut ettim. Cunku kentte yani izmirde fsh belli bir seviyenin ustundeyse tedaviye baslamiyorlardi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…