- 20 Nisan 2010
- 3.173
- 1.641
- 448
Neden anne olamayasin,ne mucizeler oluyor 50 li yaslar da..40 li yaslarda gebe kalan cok..el-muallim abla hemde ucuzleri var,Nil v.s..
Yas konusuna takilma yumurta sayin guzelmisti..Gecmiste kendiliginden olusan bir gebelik(kac sene gecti?)demekki yumurtalik sperm rezervi de iyi..Anne baba ozlemi, sevgiside tam..ee neden olmasin ki ..Tupbebekte doktorlar kadar ekipte onemli..Memorial ekip halinde doktorundan,laboratuvarindan,calisanlarina kadar hepsi isini iyi yapiyor,tedaviye basladiginda merkezin diger merkezlerden farkini anlayacaksin..Gecmisi,onceki denemelerini unut..Yeni umutla memorial'in kapisindan gir..Nur hnm durumunu acik ve net sekilde anlatacaktir.....Merkez insan somurmez..hakki olan parayi alir ,olacaksa yapilir der durum iyi degilse para icin seni somurmez.
Bende ilk 2 denememi baska merkezde yaptirdim, memorial'a gidince gercek anlamada tup bebek yaptirdigimi hissettim..
Bir de daha onceki gebelikte kurtajla mi sonladirildi?kurtaj sonrasi rahimde bozulmalar olabiliyor,bu da gebeligi engelleyebiliyor.Bu tedavinde daha dikkatli olunacaktir..oncesinde rahim filmi,histeroskobi isteyebilirler..
Bana da senelerce sebepsiz infertilite denilmisti oysa ki sebebi varmis..Semra hnm buldu.
oncelik senin ve esinin sagligi..Sizler saglikli olasiniz ki saglikli bebekler dunyaya getiresiniz,birlikte uzun seneler yasayabilesiniz.
gec degil,durumun kotu degil lutfen gecmisi cok dusunmeden umutla basla tedavine...
Biraz kopuk yazdim kusura bakma..acil yazinca boyle
Çok teşekkürler verdiğin bilgilere,benim için çok aydınlatıcı bilgiler.
TEK TEK CEVAPLIYIM SORULARINI CANIM..
2004 nisanında evlendiğim gün hamile kaldım,2-3 ay sonra alındı,kürtajla,ama kazıma filan olmadı,yeni yöntem var ya bir makineyle vakumla alınıyor ,öyle alındı,rahmin zarar görmez dendi,ne kadar doğru bilmem tabii...8 sene geçti bitanem...
12 YUMURTAM TOPLANDI,(yanlış yazmışım 12 dondurulmuşum yok).8'i ileme alındı,5'i döllendi,4'ü donduruldu,2 si transfer edildi 4.gün 11 ve 7 hücreliydiler...2 sinden haber yok,aramazsak çöpe gitmiştir demişlerdi..
rahim filmi,histiroskobi,kan testleri,genetik testler ,hepsi 2'şer kez yapıldı..
tüpler açık,rahim çok temiz,herşey düzgün dendi..
Bilmiyorum ki neden olmadığını ben de ,doktorlar da bilmiyor..sebebi belirsiz intertifilite dendi..
ama bence de vardır bir sebebi,inşallah çaresi vardır,inşallah NUR NN.BULUR,TEDAVİ EDER VEBEBEĞİME KAVUŞURUM ARKADAŞIM...