"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz doktor değil miydiniz? Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Türkçe öğretmenliği mi yaz diyorlar? Benim yakınım o bölümden, torpili falan var o halde 2 sene sınava çalıştı ve şimdi mülakata gidecek. Sonrasında atanırlar ilk iki sene 20 bin lira veriyorlarmış. Torpil yoksa artık öğretmenlikten zor atanırsınız, diğer memurluklar fazla fikrim yok. Düşünen varsa Hukuk için de torpilsiz sadece avukat olunuyormuş.

Ya ben iyi bir lisede okudum, hoca yetersizse soruları ile kök söktürürler veya dersi kaynatırlar. Dershanede hocama en kötü öğretmen olurum diyorlardı. Burada Almanya'nın zeki çocuklarının gittiği okulda öğretmen kız, öğrencilerden korktuğunu yazmıştı.

Tamam istifa edin zorsa ben ettim işim zor geldi de farklı yöne doğru evriliyorum sürekli şikayet edip duruyorsunuz sadece

Siz doktor değil miydiniz? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Hayır canım iibf mezunuyum yıllardır sigorta şirketinde çalıştım fraud analist olarak şimdi de ev hanımıyım doğurcam ara ara danışmanlık işi alıyorum freelancer olarak doktor ne alaka karıştırdın mı

Tamam istifa edin zorsa ben ettim işim zor geldi de farklı yöne doğru evriliyorum sürekli şikayet edip duruyorsunuz sadece
Her mesleği zor olan istifa mı ediyor?
okudum ettim çalıştım atandım istifa etmek çok mu kolay bir şey?
Sürekli öğretmenlik şöyle kolay böyle kolay yatarak para kazanıyorlar denirse bizim hayır biz de çok yoruluyoruz bizim mesleğimiz de zor deme hakkımız yok mu? Ne yapalım şikayet etmiş olmamak için siz ileri geri konuşun evet ya biz öyleyiz mi diyelim?

Niye rahatsız ediyo mesela çoğu işe göre az mobingi vat çok tatili var az mesaili ve performans kaygısı yok denmesi?

Niye rahatsız ediyo mesela çoğu işe göre az mobingi vat çok tatili var az mesaili ve performans kaygısı yok denmesi?
Çok tatili var kısmı dışında yazanlar yanlış çünkü. Çalışma ortamı çok çok iyi olan öğretmenler dışında mobingin de performans kaygısının da kralını yaşıyoruz
Denemelerde kötü yapılınca hesap da soruluyoruz
Mobing yüzünden intihar eden öğretmen bile var
Özel sektör değil diye müdürler rahat sanıyorsunuz ama ensemizde boza pişiren müdürlerin sayısı çok fazla
Öğretmenlik dünyanın en zor mesleği değil fakat en kolay mesleği gibi algı yapılıyor ve cevap verdiğimizde de sürekli şikayet ediyor oluyoruz
Sürekli kendini doktorla kıyaslayan doktorla aynı maaşı almak için çırpınan sanki iki ekmek parası kadar maaş aldığını iddia eden tamamen şükürsüz öğretmen güruhundan da iğreniyorum

Bir kere öğrenciler üzerinde azcık bile yetkimiz yok. Düşün ki öğrenci gelip seni dövebilir ve sen HİÇBİR ŞEY yapamazsın
Benim çalıştığım okulda bi öğrencinin uzaklaştırma alması için anca birisini öldürmesi gerekiyor o kadar ki öğrenci üstünde en ufak bir hakimiyet yok ve biz bu öğrencilerle aralıksız kırk dk geçirmek zorundayız
Öğrenci annemize küfretse görmezden gelmek zorundayız çünkü katilleri bile içeri tıkmayan sistem öğrencilere elbette hiç ama hiçbir şey yapmıyor ve sen laf ettiğinde de ya mesleğini kaybetmek ya veli tarafından dövülme tehlikesi yaşıyorsun

Rahat demek zor değil mi demek? öğrencilerle uğraşmak kolay değil ama sabah 8 akşam 8 mesai yapıp, gece eve geldiğinde iş yetiştirmen gerekti mi her gün performans puanı üzerinden değerlendirilip, ‘hedefi tutturamadın’ diye işten çıkarılma tehdidi aldın mı müdürün mobbingiyle her sabah mide ağrısıyla işe gittin mi öğrencin sınavda düşük aldı diye soruşturmaya giriyor musunuz yönetici kaprisine maruz kalıp izin isteyince azar işitmiyorsan göreli olarak rahat. Biz de 1 haftada tüm kariyer pufff zamanında annem öğretmen olup ne olacaksın bana bak demeseydi zaten yazacaktım. Ben düşük yaptığımda bile işte dert olmuştum gebe olunca da senelerimi verdiğim işten çıkarıldım ve kardeşler bilmem ne değil hayet bilindik bir marka diyelim. Bunları düşününce evet öğretmenlik rahat hiçbir derdi yok. Ayrıca öğretmen max aylıktan kesme cezası alıyor neler var. Ben sadece anneme kızgınım. Maaşım daha yüksekti ama ne kadar değiyor işte. eşimin maaşı 100 civarında yemek vs geçiyor ama seçme şansımız olsa memur olmayı tercih ederdik e yaş oldu 30 evliyiz çocuk var oturup kpss çalışacak sabır ve zaman yok puanlarımız 80 üstü. Sen nasıl istifa edemiyorsan biz de iş değiştiremiyoruz ben ettim o ayrı ama kocam edemez bu ortamda. Laf işitmek ayrı resmi olarak sürece girip hayatının kayması ayrı. İkimiz de memur çocuğuyuz büyürken aman çocuğum memur mu olacaksın şöyle böyle büyüdük ne kadar saçmaymış. Kuzenim mesela hukuk okudu annesi katip baba polis aman çocuğum ne olacaksın hukuk oku eeee kız hiçbir şekilde asgari üstü iş bulamıyor anne babasından da kötü halde. Yalan yok annemin şartlarını kıskanıyorum hem çalıştı hem 4 çocuk büyüttü ev araba aldı gezdi tozdu bu rahatlıkta kaç meslek var? Mesela sen öğretmen olurken bunları zaten biliyordun ama ben gerçekten böyle iğrenç bi ortam olduğunu asla bilmiyordum çünkü benim çevrem full memur. Ben de olcam yani bu saatten sonra tekrar özele dönmem kendi işimi kurmadığım sürece

Ben diğer mesleklerin kolaylığı ile ilgili bir iddiada bulunmadım, özel sektörün kamuya göre çok daha sıkıntılı ve zor olduğunun bilincindeyim zaten. Ben bize düz memur muamelesi yapılmasından rahatsızım çünkü masa başında oturmakla aktif ders anlatmak öğrencilerle uğraşmak eve gittiğinde ders planı yapmak -sonuçta o kırk dklık dersler vahiyle inmiyor, öncesinde materyaldir zaman ayarlamadır konu işleyişinin hazırlığıdır- bu tarz şeyler yok
Evrak işleri ayrı krizlik zaten. Bir ton dersin işleyişine öğrencinin dersi öğrenmesine aCık bile katkı sağlamayan lüzumsuz bin sayfa kağıt ve her an müfettiş gelince o kağıtları eksiksiz gösterme, istemediğin güya gönüllü projeleri müdürün zoruyla yapma vs vs ben de açıkçası öğretmen olmadan önce çok kolay görürdüm bu mesleği. İçine girince sudan çıkmış balığa döndüm.
Demem o ki namusuyla para kazanan her mesleğe saygım var, fakat benim özellikle mental olarak tükendiğimi hissettiğim mesleğimle ilgili rahat ifadelerini duyunca bu da beni rahatsız ediyor çünkü rahat değil. Özel sektördeki ya da başka bazı alanlardaki mesleklerden bazı yönleriyle daha avantajlı olabilir ama rahat denmesine karşı çıkıyorum
Bunun yanında maaşın beni tatmin ettiğini zaten söyledim. Evet her şey pahalı ekonomi kötü ama başkasının bir aldığı ortamda on almayı kendine hak gören öğretmenlerden değilim

Memurlukta da adaletsizlik çok. En iyi mühendisliği bitir alacağın 65 bin 70 bin. 2 yıllık okuyan da alıyor bu maaşı hatta fazlasını. Ağırlarına gitmiyor mu sanıyorsunuz? Kiralar da maaşın yarısı oldu büyükşehirlerde. Büyükşehire özel farklı maaş mı veriliyor yok. Çocuklarımız da mecbur 3 katı ders çalışıyor küçük şehirdekilere göre. Puanlar yüksek , iyi okul az, kolejler ateş pahası. Memurluk eski memurluk değil. Ayın sonu zor geliyor artık.

En iyi mühendisliği bitir alacağın 65 bin 70 bin.
En iyi mühendisliği bitirip memur olan insan vizyonsuzdur. O para yeter de artar bile o kafa yapısına. İyi okullardan iyi bölümlerden mezun mühendisler daha mezun bile olmadan havada kapılıyor özel sektörde.

üzüldüm adınıza ama bunun sorumlusu öğretmenler değil tabi ki
Onların kendilerine göre zorlukları anlatması da yanlış değil.onların kötü olduğu anlamına gelmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…