- 16 Ağustos 2024
- 3.127
- 5.654
- 73
- Konu Sahibi kivircik2005
Ne güzel kıvırcık sayesinde muhabbet ediyoruz ya öyle demeyin 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok ama sen nasıl istifa edemiyorsan ben de meslek değiştiremem. Sanki diğer işler güllük gülistanlık. Eeeeee kayınpeder görümce sorunların çözüldü mü?? Benim eski konularım konuşuluyor. Mesela sen öğretmenlik tercih ederken atanırken de bu sorunlar vardı muhtemelen. Bi öğrencinin dersi kötüyse bu konuda günlerce süren bi soruşturma pluyor mu hesap veriyor musunuz mobing oluyor mu sırf bi öğrenci 60 aldı diye nasıl olur deniyor mu işten atılma tehlikesi oluyor mu? Bizde bu var. Bazen yetişkinler çocuktan daha beter. Sen orda anksiyete geçire geçire çalışırsın bi adam gelir öyle gezer durur kimse görmezzz hak ettiğin terfi olmaz yıllık iznini kullanamazsın performans biraz düşsün verimlilik düşsün ne baskı yersin savunma yazarsın. Ben düşük yaptığımda bile sırf 10 gün rapor aldım diye laf işittim. İş davası açsan suçlusun kvkk sözde var çünkü. İyi şirketler için sen öğretmensin kocan memur rakipleri anası babası ebesinin cebi şirketinde üst düzey bir işte çalışan insanlar olacak bol bol referanslı. Kız kardeşim tıp okuyor babası da doktor yurtdışında bi staja başvuru yaptı kabul almadı ama ondan daha düşük ortalamalı birisi gitti neden kızın dedesi başvuru yaptığı hastanede çalışmış ya. Bu olaylar uzun uzun anlatılır. Sıfır referans varsa paran yoksa memurluk öğretmenlik kadar iyi bi iş yok. Yok yani ne referans derdi var ne performans ne işten atılma korkusu. Bi arkadaşım var eğitimim ondan iyi tecrübem iyi aynı işe başvuru yaptık iyi maaşlı fabrikada çalışan işçi bile 45 50 alıyor senede 1 ay üretim duruyor ben 3 kere mülakata girdim elendim neden onun babası orda mali müdürdü ve erkekti ben baştan elenmiştim. İkimiz de iibf mezunuyuz başka bi arkadaşım odtü endüstri mezunu mükemmel yerlerde stajı var o da elendi. İşi o çocuk aldı. Bu yüzden anneme kızıyorum keşke engel olmasaydı belki atanmam olmayacaktı bilemiyorum ama pişman mıyım pişmanımİnsanlar sizin beklentilerinize göre hareket edemez.
Herkes aynı şartlarda öğretmenlik yapmıyor.
x çok mutludur çünkü okulu iyidir,sınıflar daha azdır,öğrenci profili iyidir gibi gibi.
Herkes aynı şartlarda çalışmıyor tıpkı sizin yaşadıklarınız gibi.
Bende ilk fırsatta liseye geçeceğim.
Öğrermenlerin tatili var diye ağızlarını açmasınlar mı? Sadece sizin için demiyorum bunu toplumun geneli.
Yaz tatilinde nian evvel okul açılsın çocukları idare edmiyoruz diyen veliler öğretmenin 40 kişilik sınıfları idare edişini anlamıyor,beğenmiyorsa istifa etsin diyorlar .Niye? Ben atanmak için yıllarca emek vermişim.
2 kızım var.Öyle kolay mı istifa edip ha diyince başka meslek bulmak.
Valla bi cümle kurdum ne çok kişiye dokundu.
iki kızımında asla öğrermen olmasını istemiyorum karar onların ama ben ne olduğunu biliyorum çünkü içindeyim..
Neyse daha uzamasın sizede mutluluklar
Canım ben öğretmenim bi kere sana tavsiyem öğretmenliğin sonu hüsran kpss mülakatı atanması bunlar çok çok büyük psikolojik bunalımlara sebep oluyor. Hele ki şu an atansan dahi bir yıl boyunca asgari ücret alacaksın sonra normal öğretmenlik maaşı almaya başlayacaksın falan yani sürekli değişen şeyler. Sözleşmeli yok ücretli yok kadrolu diye diye bizi çok böldüler. Memurlar çok para kazanıyor araba alıyor ev alıyor diyenler ahhh ahhh eskiden belki ama şu anki duruma bakılırsa ev almayı bırak araba almak bile zaten çok çok zor. Aşçılık istiyorsan bence güzel meslek ve kazançları da iyi bildiğim kadarıyla. Ayrıca pansiyonlu okullara atama şansı da var. Ama özelde bi yerde çalışırsan da para kazanabilirsin. Ama ben kendi adıma söyleyeyim memur olmayı tercih ederim neden dersen çünkü güvencedir neticede. Hani bir laf var ya devlete sırtına dayamak diye ben bu durumun güvencesini seviyorum. Eskiler de biraz o kafa da olduğu için ailenin böyle istemesini anlayışla karşıla. Hoş yine tabi çok da güvencede miyiz o da tartışılır da o konulara girmeyeceğim tabi. İnşallah istediğin mesleği mutlulukla iyi bir şekilde yaparsın.Aileme aşcılık okumak istedigimi söyledim . Bana sürekli özel eğitim öğretmeni ol , türkce öğretmeni ol veya da sekreterlik oku diye baskı yapıyorlar . Kpss ye gir belediyede çalış yakınımıza atan diyorlar . Ama ben memur olmak istemiyorum. Memurlar çok para kazanıyormuş, ev yaparmışım araba alırmışım. Zaten neyin ne olacağı belli değil bir an önce okuyup mesleğe atılmak istiyorum.4 yıl okuyacağım , kpss ye gireceğim atanacağım... Bana zulüm gibi geliyor . Zaten ders çalışmayı sevmiyorum. Bilmiyorum haksız mıyım? Ascilikta bulaşık yıkarsın ömrün boyunca diyor babam . Kafaya koydun asci olacan illa diyor burun kıvırıyor. Şehirlere bakıyorum mesela baba şu şehir guzel şu üniversite merkeze yakin diyorum. Sen okumaya değil gezmeye gidiyorsun diyor . Ne alaka . Bakıyorum işte üniversite nerde kampüs nerde diye ... Memur olmak istemiyorum diyorum sende akıllanırsın bir gün diyor . Ne var bu memurlukta anlamıyorum. Akşama kadar daracık yerde kös kös oturuyorlar ben sıkılırım. Tamam asciligin da eksileri var ama ne bileyim bana göre değil. (Memurlar alınmasın lütfen kendi düşüncelerimi söyledim. )
Lise daha zor değil mi öğretmenim? Yani ergenlerle uğraşmak her zaman daha zor gelir gözüme.İnsanlar sizin beklentilerinize göre hareket edemez.
x çok mutludur çünkü okulu iyidir,sınıflar daha azdır,öğrenci profili iyidir gibi gibi.
Öğrermenlerin tatili var diye ağızlarını açmasınlar mı? Sadece sizin için demiyorum bunu toplumun geneli.
Yaz tatilinde nian evvel okul açılsın çocukları idare edmiyoruz diyen veliler öğretmenin 40 kişilik sınıfları idare edişini anlamıyor,beğenmiyorsa istifa etsin diyorlar .Niye? Ben atanmak için yıllarca emek vermişim.
iki kızımında asla öğrermen olmasını istemiyorum karar onların ama ben ne olduğunu biliyorum çünkü içindeyim..
Lise neden rahat?Niye üzüyor? Öğretmenler nefes almasın hiç hakları olmasın,sırtımıza kırbaçla vurulsun,sürünelim,
İstifa konusu kolaymı hanımefendi? İnsan mecburiyetten evlilliğini sürdürüyor
Bu devirde 2 çocukla istifa edip bu yaştan sonra ne yapacağım.
Nefret ediyorum sevmiyorsa bıraksın mesleği diyen insanlardan.
Tatili olmasa çekilmez.
Ortaokul kalabalık sınıflar
Mental sağlığım iyi değil.
Liseye geçeceğim ilk fırsatta.
DOğuda daha rahattım yalan değil.
Oranın öğrencileri çok iyiydi.
Batıda öğrenci bi kenara bide veliler yoruyor.
Arabaya binince müzik sesine tahammül edemiyorum.
2 kızıma zor enerji buluyorum eve gidince.
Eşim düz memur o çok insani şartlarda çalışıyor.
Bende düz memurdum .Keşke geçmeseydim öğretmenliğe ama iş içten geçti.
Nasip artık,liseye geçersem bi nebze rahatlarım bakalım
Eşim tarih öğretmenliğinden sosyal bilgilere alan geçişi yaptı. Ortaokul çerez geliyor adama, liseden sonra.Lise daha zor değil mi öğretmenim? Yani ergenlerle uğraşmak her zaman daha zor gelir gözüme.
Düşününce lise bence de daha zor ama bilmiyorum günümüz şartlarını. Hele bir de endüstri meslek falan düşünemiyorum. Hala var mı endüstri meslekler? Ergenler hiç laf dinlemez ki? Öğretmen döven bile var.Eşim tarih öğretmenliğinden sosyal bilgilere alan geçişi yaptı. Ortaokul çerez geliyor adama, liseden sonra.![]()
Üye önce öğretmenliğe geçtiğine pişman olmuş, şimdi de lisede öğretmenliğe pişman olmak istiyor herhalde. Tüm pişmanlıkların tadına bakmakDüşününce lise bence de daha zor ama bilmiyorum günümüz şartlarını. Hele bir de endüstri meslek falan düşünemiyorum. Hala var mı endüstri meslekler? Ergenler hiç laf dinlemez ki? Öğretmen döven bile var.
Liseliler eli maşalı artıkEşim tarih öğretmenliğinden sosyal bilgilere alan geçişi yaptı. Ortaokul çerez geliyor adama, liseden sonra.![]()
Lise nasıl daha rahat olabilir anlamadım ben de. İyi bir anadolu lisesindeyim, buranın bile zorlukları çoktur ortaokula göre. Diğer liseleri düşünemiyorum. Arkadaşlarımdan duyduğum şeyler pek de iç açıcı değil hani.Liseliler eli maşalı artıkOrtaokullular çocuksu . Liselilerden ben bile bi ürküyorum sokakta
![]()
Dilci bir kuzenim varEşim tarih öğretmenliğinden sosyal bilgilere alan geçişi yaptı. Ortaokul çerez geliyor adama, liseden sonra.![]()
Branş nedir?İnsanlar sizin beklentilerinize göre hareket edemez.
Aslında bu okuldan okula değişebilen bir durum ama genel olarak ortaokul tabii ki daha rahattır liseden. Üye ne yaşadı bilmiyorum. Çok kötü bir semtte, berbat profilde öğrenci ve velilerle muhatap olabilir ama liseye geçince de durum düzelmiyor ki. Hatta günün birinde iyi bir ortaokulda çalışabilir ama iyi lisede çalışma ihtimali oransal olarak daha düşük.Dilci bir kuzenim var
taşrada da büyükşehirde de çalıştı, ücretli de yaptı değişik profiller gördü.
şu anda ortaokulda o daha rahat diyor -ankarada elit diyeceğimiz bir okul, veli profili hepsi bir yerin müdürü bişeysi olan bir okul biraz kaprisli velilermiş ama öğrenciler bakımından daha kolaymış
okul değiştirmek için kendi isteğiyle değiştirmedi o, hep evlilik eş durumu atanma vs. şeklinde gerektiği için kurumu değişti, memnun liseden sonra ortaokulda çalışmaktan
Ben bütün kademelerde çalıştım. Endüstri meslekte bile. Asla ortaokulda çalışmak istemem. Onca “ergen” idare etmek çok zor. Boyuna posuna baksan koca adam ama bir konuşuyor kafa yaşı 8. Lisede çok belalı tiplere rastlamadıkça okul kurallarını hatırlatırsın. Hani 10 senedir okula geliyorsun oğlum dediğinde bir dururlar. Tabii yüzlerine gülmeyecek sert mizaçlı olacaksın.Aslında bu okuldan okula değişebilen bir durum ama genel olarak ortaokul tabii ki daha rahattır liseden. Üye ne yaşadı bilmiyorum. Çok kötü bir semtte, berbat profilde öğrenci ve velilerle muhatap olabilir ama liseye geçince de durum düzelmiyor ki. Hatta günün birinde iyi bir ortaokulda çalışabilir ama iyi lisede çalışma ihtimali oransal olarak daha düşük.![]()
Sırf semte göre okul tercihi yaptık. Fen liselerinden vazgeçtik. Okul çevresi , öğrenci veli profili çok önemli.Lise nasıl daha rahat olabilir anlamadım ben de. İyi bir anadolu lisesindeyim, buranın bile zorlukları çoktur ortaokula göre. Diğer liseleri düşünemiyorum. Arkadaşlarımdan duyduğum şeyler pek de iç açıcı değil hani.![]()
nisbeten bir utanma var lisedeBen bütün kademelerde çalıştım. Endüstri meslekte bile. Asla ortaokulda çalışmak istemem. Onca “ergen” idare etmek çok zor. Boyuna posuna baksan koca adam ama bir konuşuyor kafa yaşı 8. Lisede çok belalı tiplere rastlamadıkça okul kurallarını hatırlatırsın. Hani 10 senedir okula geliyorsun oğlum dediğinde bir dururlar. Tabii yüzlerine gülmeyecek sert mizaçlı olacaksın.
Gürültü problemi daha azLise neden rahat?