"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nisbeten bir utanma var lisede
çocuk kendi utanmasa arkadaşı bir dürtüyor oğlum sus falan diyor
bir de erkekler daha saygılı ,daha bir efendi lisede artık kızlara mı rol kesiyolar bilmiyorum :KK53:
Şimdi lisede başbaşa konuşuyorsun… sen x dersi benim yüzümden mi sevmiyorsun? Benimle ilgisi olmadığını söylüyorsun ama dersteki tavırların beni çok yoruyor, x ders hiç yorulmuyor farkında mısın? Dersi dinlememeye hakkın var ama sabote etmeye hakkın yok…vs tarzı cümleler kuruyorsun. Tekrarlamayacağına dair söz alıyorsun. Bunları toplantıda aynen velisine aktarıyorsun. Ortaokulda söz veren ertesi gün resetlenmiş olarak geliyor🤔 yavrum ben dün senle ne konuştum😭

nisbeten bir utanma var lisede
çocuk kendi utanmasa arkadaşı bir dürtüyor oğlum sus falan diyor
bir de erkekler daha saygılı ,daha bir efendi lisede artık kızlara mı rol kesiyolar bilmiyorum :KK53:
Nitelikli diyebileceğimiz okumakta gözü olan çocukların çoğunlukta olduğu liseler de var anca söz dinleyen ergen. Diğerleri okul çıkışı saç saça baş başa kavga ederlerdi mahallemde. Ellerinde sigara , argo kelimeler, saçma bir ego ve özgüven. Ortaokullar çok daha masum inanın.

Gürültü problemi daha az
Veli problemide yok

ay sesli güldüm
biz iki arkadaşla seminere gittik geçenlerde
ben daha önce ilkokulda derse girmiştim arkadaşlar hiç girmemiş
ben de unutmuşum tabi yıllar geçmiş
yemin ederim üç gün başım ağrıdı
arkadaşlar neye uğradığını şaşırdı
ya yoldan başlıyordu tenefüsün gürültüsü
allah yardım etsin

Yok ama sen nasıl istifa edemiyorsan ben de meslek değiştiremem. Sanki diğer işler güllük gülistanlık. Eeeeee kayınpeder görümce sorunların çözüldü mü?? Benim eski konularım konuşuluyor. Mesela sen öğretmenlik tercih ederken atanırken de bu sorunlar vardı muhtemelen. Bi öğrencinin dersi kötüyse bu konuda günlerce süren bi soruşturma pluyor mu hesap veriyor musunuz mobing oluyor mu sırf bi öğrenci 60 aldı diye nasıl olur deniyor mu işten atılma tehlikesi oluyor mu? Bizde bu var. Bazen yetişkinler çocuktan daha beter. Sen orda anksiyete geçire geçire çalışırsın bi adam gelir öyle gezer durur kimse görmezzz hak ettiğin terfi olmaz yıllık iznini kullanamazsın performans biraz düşsün verimlilik düşsün ne baskı yersin savunma yazarsın. Ben düşük yaptığımda bile sırf 10 gün rapor aldım diye laf işittim. İş davası açsan suçlusun kvkk sözde var çünkü. İyi şirketler için sen öğretmensin kocan memur rakipleri anası babası ebesinin cebi şirketinde üst düzey bir işte çalışan insanlar olacak bol bol referanslı. Kız kardeşim tıp okuyor babası da doktor yurtdışında bi staja başvuru yaptı kabul almadı ama ondan daha düşük ortalamalı birisi gitti neden kızın dedesi başvuru yaptığı hastanede çalışmış ya. Bu olaylar uzun uzun anlatılır. Sıfır referans varsa paran yoksa memurluk öğretmenlik kadar iyi bi iş yok. Yok yani ne referans derdi var ne performans ne işten atılma korkusu. Bi arkadaşım var eğitimim ondan iyi tecrübem iyi aynı işe başvuru yaptık iyi maaşlı fabrikada çalışan işçi bile 45 50 alıyor senede 1 ay üretim duruyor ben 3 kere mülakata girdim elendim neden onun babası orda mali müdürdü ve erkekti ben baştan elenmiştim. İkimiz de iibf mezunuyuz başka bi arkadaşım odtü endüstri mezunu mükemmel yerlerde stajı var o da elendi. İşi o çocuk aldı. Bu yüzden anneme kızıyorum keşke engel olmasaydı belki atanmam olmayacaktı bilemiyorum ama pişman mıyım pişmanım
Okumadım cidden.
Size mutluluklar.

Nitelikli diyebileceğimiz okumakta gözü olan çocukların çoğunlukta olduğu liseler de var anca söz dinleyen ergen. Diğerleri okul çıkışı saç saça baş başa kavga ederlerdi mahallemde. Ellerinde sigara , argo kelimeler, saçma bir ego ve özgüven. Ortaokullar çok daha masum inanın.
ya tabi ki öyle
profil çok etkili
ama şiddet şu anda ilkokula inmiş durumda

Valla en rahat sizsiniz öğretmen çocuğu olarak söylüyorum ortalama para rahat iş tatili bol performans derdi yok bu öğretmenlerin de bu tripleri beni öldürecek cidden zamanında keşke böyle düşünen annemi dinlemeseydim
Of olsaydın o zaman burdan yorum yazacağına hadi git oku da atan bıktık sizin gibilerden

ay sesli güldüm
biz iki arkadaşla seminere gittik geçenlerde
ben daha önce ilkokulda derse girmiştim arkadaşlar hiç girmemiş
ben de unutmuşum tabi yıllar geçmiş
yemin ederim üç gün başım ağrıdı
arkadaşlar neye uğradığını şaşırdı
ya yoldan başlıyordu tenefüsün gürültüsü
allah yardım etsin
😅😅ben 3 sene çalıştım lisese valla uçuşan kaçışan yok,velişer işin içinde değil,öğrenciler daba olgun,iletişim kurunca en yaramazı bile seni anlıyor duygusal bağ kuruluyor..ortaokuldan kurtulayım önünden bile geçmem valla çekilecek gibi değil

😅😅ben 3 sene çalıştım lisese valla uçuşan kaçışan yok,velişer işin içinde değil,öğrenciler daba olgun,iletişim kurunca en yaramazı bile seni anlıyor duygusal bağ kuruluyor..ortaokuldan kurtulayım önünden bile geçmem valla çekilecek gibi değil
iyi bi okulda olursan branşını da seviyorsan mutlu olursun
yoksa işin zor cidden

Lise nasıl daha rahat olabilir anlamadım ben de. İyi bir anadolu lisesindeyim, buranın bile zorlukları çoktur ortaokula göre. Diğer liseleri düşünemiyorum. Arkadaşlarımdan duyduğum şeyler pek de iç açıcı değil hani. 😑
3 sene çalıştım lisede
İnanın lise daha iyi.
Gürültü problemi beni mahvediyor.
Doğuda böyle değildi sınıflar azdı çünkü.
Ama istanbulda görev yapıyorum hergün yaka silkiyorum.
Atandığımız kurumda 3 yıl çalışma zorunluluğu var.
bu sene son inş.
İlk fırsatta lise diyorum.
her yerin zorluğu var elbet ama çocuk dertleri,çocuk itişmeleri,koridorlarda uçuşan kaçışan,sürekli bağıranlardan müzik dinleyevek enerji bulamıyorum
İdaremizde çok zayıf

Yahu altı üstü kızlarımın öğretmen olmasını istemezdim yazdım😁😁konu nerelere geldi.
Daha fazla sabote etmeyelim hanımlar konu sahibinin konusunu.
Öğretmenler robot değil insan,duyguları var,onlarında şikayetlenmeye hakları var .Bi salın bizi artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X