• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur olmak? Peki Neden?

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
698
36
İstanbul
Merhaba,

KPSS topiğinde sıkça gördüğümüz çalışma günlükleri aklıma bir konuyu getirdi.

Neden memur olmak istiyoruz? Olumlu-olumsuz yanları ile memuriyet nedir?

Bunları konuşalım ve karşılıklı öğrenelim istiyorum.

Tatlım neden olucak işimiz garanti olsun diye. erkek milletinin eline bakmayalım ayaklarımızın üzerinde DÜZGÜN bir şekilde basalım diye uğraşıyoruz.

memur olmak kendini garantiye almaktır anne olmaktan sonra olmak istediğim ilkşeydir keşke olsam uğraşıyoruzda bu memlekette mülakat oldugu sürece bizim gibi çevresi olmayn için çok zor memuriyet yinede bir umut uğraşıp duruyorz mesleği olan özelliklede devlet memuru olan kadınlar çok şanslı bence allh olmayana isteyene nasip etsinn ben 30 uma kadar çabalayacağım valla birgün kazanırım belki biryerleri:10::10::10:

ben de atama bekleyen bi öğretmenim. özel sektörde 300 tl maaşla ve sigortasız ve günde 12 saat ve rezil gibi çalışmak istemiyorum. tatilim olsun, param olsun, maaşım tıkır tıkır yatsın, ömür boyu işim garanti olsun istiyorum.

memur olmak sırtını devlete dayamaktır. :27: performans sistemini iyice ölçebilen bir sistem gelmediği sürece özel sektöre kıyasla ayaklarını uzatabileceğin bir iş imkanıdır. ehehe. memur olmak az olsun benim olsun demektir. hohoh. rüşvet yersen o ayrı...

Özel sektörde afedersin köpek gibi çalıştırıyorlar.
Tabi bunu her özel firma için söylemiyorum.
Ayrıca emeğinin karşılığını alamıyorsun.
Üstelik çıkarılma gibi bi korkuda cabası.
Ama devlette öyle mi?
Her an rahatsın.
En azından belirli bir miktarın altında maaş almıyorsun.
Ekstra çalışma gibi bir sorun da yok. (Her memur için söylemiyorum)
Ha çıktım, çıkarıldım gibi korkun da yok.
Valla şahsen ben kendi maaşımı kazanıp, sonuna kadar harcamak istiyorum.
Bunun için de KPSS köprüsünden geçmem lazım. :24:

1 yıllık memurum 24 yasındayım. çok memnunum çok şükür Rabbime. herkese tavsiye ediyorum ama mumkunse memleketınıze atanın :)

Teşekkürler hanımlar.

Aslında konuyu açarken kendimden bahsetmeyi düşünmüştüm, çıkmak zorundaydım. Şimdi bahsedeyim:

Ben lisedeyken arkadaşlarım hep kpss'den, memur olmaktan bahsederlerdi. Benim içimde memur olmak gibi bir istek yoktu. Nedense, memuriyet bana hep monoton bir iş (miş) gibi gelirdi. 20 yaşında, şehir dışına önlisans bir bölüme okumaya gittim. Ben gıdacıyım, gıda teknikeriyim. Okulumu bitirdikten sonra 2,5 yıl bölümümle ilgili çalışamadım. Bilirsiniz, tecrübe meselesi :)

(Bu arada DGS'yi zorluyordum, önlisans mezunu olarak hayatıma devam etmek istemiyordum. Çünkü kendimi mutlu hissetmiyorum. 3 defa girdim, iyi bir puan alamadım. Bu sene de bir talihsizlik yaşadım ve sınava hiç giremedim.:27:)

Ta ki, 8 ay önce bir iş yerine girene kadar. 6 ay özel bir firmada çalıştım, gıda teknikeri olarak. İnanın; sekreterlik, yeri gelince patrona çay servisi ve üst üste bir çok iş yaptım. Emeğimin karşılığını alamadım, her gün baş ağrısı, her gün stres derken işten ayrıldım. 2 aydır evdeyim, kendimi çalışmaktan soğumuş hissediyorum. Aslında mesleğimi seviyorum ama şu an çok kararsızım. Bu yüzden, kpss ile ilgili plan yapmaya karar verdim. Ve memuriyet ile ilgili aslında çok az şey biliyorum.

Böyle...:18:

Son düzenleme:
memur olmak kendini garantiye almaktır anne olmaktan sonra olmak istediğim ilkşeydir keşke olsam uğraşıyoruzda bu memlekette mülakat oldugu sürece bizim gibi çevresi olmayn için çok zor memuriyet yinede bir umut uğraşıp duruyorz mesleği olan özelliklede devlet memuru olan kadınlar çok şanslı bence allh olmayana isteyene nasip etsinn ben 30 uma kadar çabalayacağım valla birgün kazanırım belki biryerleri:10::10::10:

Mülakat hangi kurumlar için geçerli?

Teşekkürler hanımlar.

Aslında konuyu açarken kendimden bahsetmeyi düşünmüştüm, çıkmak zorundaydım. Şimdi bahsedeyim:

Ben lisedeyken arkadaşlarım hep kpss'den, memur olmaktan bahsederlerdi. Benim içimde memur olmak gibi bir istek yoktu. Nedense, memuriyet bana hep monoton bir iş (miş) gibi gelirdi. 20 yaşında, şehir dışına önlisans bir bölüme okumaya gittim. Ben gıdacıyım, gıda teknikeriyim. Okulumu bitirdikten sonra 2,5 yıl bölümümle ilgili çalışamadım. Bilirsiniz, tecrübe meselesi :)

(Bu arada DGS'yi zorluyordum, önlisans mezunu olarak hayatıma devam etmek istemiyordum. Çünkü kendimi mutlu hissetmiyorum. 3 defa girdim, iyi bir puan alamadım. Bu sene de bir talihsizlik yaşadım ve sınava hiç giremedim.:27:)

Ta ki, 8 ay önce bir iş yerine girene kadar. 6 ay özel bir firmada çalıştım, gıda teknikeri olarak. İnanın; sekreterlik, yeri gelince patrona çay servisi ve üst üste bir çok iş yaptım. Emeğimin karşılığını alamadım, her gün baş ağrısı, her gün stres derken işten ayrıldım. 2 aydır evdeyim, kendimi çalışmaktan soğumuş hissediyorum. Aslında mesleğimi seviyorum ama şu an çok kararsızım. Bu yüzden, kpss ile ilgili plan yapmaya karar verdim. Ve memuriyet ile ilgili aslında çok az şey biliyorum.

Böyle...:18:

Benim ablamda gıda teknikerliği okuyor o da bu sene staj yapıyor.
Bir devlet kurumunda yapıyor stajını .
O kadar rahatmış ki oradaki memurlar.
Tabiki her mesleğin kendine göre zorluğu vardır.
Ablam orada ki çalışanları anlattıkça benim de canım çekiyor memur olmayı. :27:

Benim ablamda gıda teknikerliği okuyor o da bu sene staj yapıyor.
Bir devlet kurumunda yapıyor stajını .
O kadar rahatmış ki oradaki memurlar.
Tabiki her mesleğin kendine göre zorluğu vardır.
Ablam orada ki çalışanları anlattıkça benim de canım çekiyor memur olmayı. :27:

Ben de ilk yıl stajımı ilçe tarım'da yaptım, dediğin gibi çok rahatlardı. Gerçi onlar gıda mühendisiydi ama olsun sonuçta memurlardı işte :9:

Ben de ilk yıl stajımı ilçe tarım'da yaptım, dediğin gibi çok rahatlardı. Gerçi onlar gıda mühendisiydi ama olsun sonuçta memurlardı işte :9:

Gıda mühendisi olsalar keşke ziraat mühendisi, veteriner hekimler doldurdu devleti biz gıdacılara yer bırakmadılar bakanımız sağolsun.
Sen kpssye gıda teknikeri olarak atanmak için gireceksen üzgünüm ama kadro çok çok az veriliyor:(((

Gıda mühendisi olsalar keşke ziraat mühendisi, veteriner hekimler doldurdu devleti biz gıdacılara yer bırakmadılar bakanımız sağolsun.
Sen kpssye gıda teknikeri olarak atanmak için gireceksen üzgünüm ama kadro çok çok az veriliyor:(((

Biliyorum, galiba siz de gıda teknikerisiniz?

Yok ben gıda mühendisiyim ama bizim de halimiz ortada.
Dgs olmamasında da bir hayır var zorlamayın bence.

Hala zorlamaktan yanayım, bilemiyorum. Zaten beslenme uzmanlığı istiyorum, gıda müh. ikinci alternatifim.
Siz özel sektörde mi çalışıyor musunuz?

Hala zorlamaktan yanayım, bilemiyorum. Zaten beslenme uzmanlığı istiyorum, gıda müh. ikinci alternatifim.
Siz özel sektörde mi çalışıyor musunuz?

Evet özel sektördeyim inanın içine girmeyince anlamıyor insan ne kadar zor olabilir ki ya diyor.
Gıda firmalarının çoğu kobi ve bilmiyorlar gıda mühendisi neden gerekli ve ne iş yapar o yüzden asgari ücretten bile düşük rakamlara meslek hariç her işi yaptırmaya kalkıyorlar, devlet deseniz alım miktarları çok komik.
Şimdi durum bu ama birkaç sene sonra ne olur bilemem ama sihirli değnek lazım ki düzelsin.
O yüzden gıda mühendisliğini düşünmeyin kesinlikle, beslenme uzmanlığı hakkında hiçbir fikrim yok.
Ama dgs ye uğraşıp sonra üstüne 4 sene daha okuyacağınıza kpssye uğraşıp 3001den atanmanız daha iyi olur sizin açınızdan.

herkes memurluk istiyor çünkü, rahat ve aynı zamanda en fazla özlük hakkının olduğu çalışma alanı.hele ki bir bayan için memurluk biçilmiş kaftan.
ilerisini düşündüğünde hamilelikte doğum izni yıllık izin haftasonu izin bunlar özel sektörde memurlukta ki kadar kapsamlı değil.
dgs düşünüyorsanız öncelikle kpss yi deneyip işe girip ardından dgs ye hazırlanıp kazanmak mantıklı.tabiki çalışmayı istiyorsanız.
devlette okula gidip gelmen mümkün, eğitim hakkını kullanabiliyorsun tabi amire de bağlı bir durum ama genelde izin verirler.memurluk iyidir ya tavsiye ederim;)

Evet özel sektördeyim inanın içine girmeyince anlamıyor insan ne kadar zor olabilir ki ya diyor.
Gıda firmalarının çoğu kobi ve bilmiyorlar gıda mühendisi neden gerekli ve ne iş yapar o yüzden asgari ücretten bile düşük rakamlara meslek hariç her işi yaptırmaya kalkıyorlar, devlet deseniz alım miktarları çok komik.
Şimdi durum bu ama birkaç sene sonra ne olur bilemem ama sihirli değnek lazım ki düzelsin.
O yüzden gıda mühendisliğini düşünmeyin kesinlikle, beslenme uzmanlığı hakkında hiçbir fikrim yok.
Ama dgs ye uğraşıp sonra üstüne 4 sene daha okuyacağınıza kpssye uğraşıp 3001den atanmanız daha iyi olur sizin açınızdan.

Evet,, tek çare ne yazık ki 3001.:50:

Back
X