• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur tayini

marsaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2025
3
0
1
30
Arkadaşlar bir ay önce memur olarak istanbula atandım eşim eskişehirde cezaevinde tayinimi eskişehire aldırabilme şansım var mı yada sürec nasıl bilgisi olan yardımcı olabilir mi

benzer bir durumu yasayan arkadasımız var ama onun esi de memur. milletvekillerini dahi araya soktular ama en az bir yıl istanbulda çalışması lazımmış. bir de onun 2 cocugu var. cocuklar babanın olduğu sehirde okula gidiyor. ona rağmen değiştiremediler tayin yerini. kız 4-5 aydır istanbulda su an tek basına. bir yılı doldurmasını bekliyorlar, dilekce vs verildi her sey yapıldı. onlara söylenen “eğer cocuklardan birinde bakıma ihtiyac duyduğuna dair bir sağlık raporu çıkarılırsa bir yıldan önce esinin olduğu sehre geri gelebilir” ama cocuklarda da bir sağlık sorunu yok. yani işin özü, bir yıldan önce sanmıyorum.

benim arkadaşım da başka ile atanmişti ama eş durumundan dilekçe yazip eşinin olduğu yere vermişlerdi.. bence kurumun merkezine dilekçe yazmalisin.. eş durumu için tayin istediği bildirmelisin.

3+1 e tabi olup süresi dolduğu halde hala gidemeyen bir sürü tanıdığım var. Bazı bakanlıklarda tayin kolay olurken bazılarında araya bakan bile girse olmaz.

Öncelikle atandığınız kuruma sözleşmeli mi yoksa kadrolu mu atandınız. Sözleşmeli atandıysanız imza attığınız evrakta süreniz yazar 3+1, süresiz sözleşmeli, çakılı kadro mu vs..
Becayiş yapmak isteseniz bile 3 yıldan önce izin verilmiyor.

Siz gitmek istediğiniz kurumda açık kadro bulup dilekçe verseniz dahi kurum amiriniz red cevabı verebilir.

Eşinizin İstanbul da bir cezaevine naklini talep etme imkanı varsa o daha kolay olabilir diye düşünüyorum

Adam mahkummuş , mahkum eşe bağlı tayin oluyor mu hiç duymadım daha önce. Saçma geldi .
Ben de hiç duymadım. Anca konu sahibi zorunlu hizmetini doldurup tayin isteyecek ya da yukarıdaki arkadaş yazmış eşinin nakil talebi olursa belki öyle olabilir. Gsb memur kanunnamesini incelemek gerekir.

Back
X