• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memurluğu istememek

Arkadaşlar bugün komşum geldi kızı varmış 20 yaşında kızı memurluğu kazanmış gitmiyormuş durumları da çok yok kadıncağız ağlıyordu.Neyse kızı geçen sene 150 bindeymiş şuan ders çalışıyor diş hekimliği istiyor. Çalışmaya başlarsam kazanamam diye gitmicekmiş. En kötü ilerde tekrar denerim demiş.Sizce yaptığı mantıklı mı hayallerim var demiş.
Heralde mantikli. Hayalleri var kizin. Ne var memurlukta is garantisi dışında? Yasi da genç, pisman olursa yine olur

Diş hekimi bile atanamıyor artık, keşke gidip sonra açık öğretim vs ile bi lisans bölümü bitirseymiş, çok çok daha mantıklı olurdu onun için.

en dogru mesaj bu
belki de kizi atanmadi bile, sınavına girdi çemişkezekte bir yere yerlesebilir halde olduğunu , basvuru yapmayip sinava hazirlanacagini soyledi. annesi de zaten okuma yazma bilmeyen kadin kazandi da gitmiyor sandi.
benim ailem degil de arkadasim var adalet okudu onu da mezun olamadi zaten diplomasi yok. Ailesini duy kizindan hukukçu diye bahsediyor 😅

elleme: a seyi hatirladim, babam ablamin katsayi yüzünden bogazicine giremedigine inaniyor:) ki derece falan yapmadi ortalama bir puan aldi. neden inaniyor bilmiyroum, dogru olmadığını da anlattim aslinda ama hafizasinda oyle kalmis
Ay aklıma benim yaşadığım geldi. Yılllaaar önce özel sektörde çalışıyorum. Aynı zamanda kpss çalışıyorum, yine orda çalışan personel gördü napıyorsun dedi. Sınava hazırlanıyorum dedim. 'Heee ben de girdim de 5 puanla kaçırdım' dedi. 'Allahım insanlar neler yapıyor ben mi gerizekalıyım' dedim. Ama bu adam adını bile zor yazıyor🙄 meğer kendisi tercih yapma puanından 5 puan eksik aldığını söylemiş. Yani 50 almış da 5 puanla kaçırmış🧐
Aylarca travmam olmuştu
Yine lise sağlıktan kızı atanan uzak bir akrabamız vardı. Kız yıllar snr açıköğretimden adalet okumaya başlamış. "Okumaya doymadı doktor ama şimdi de avukat olmak için okuyor" dedi. Eğitim sistemi, hiyerarşi, ünvanlar... bildiğim her şey beynimde silinmişti 😀🤨

Arkadaşlar bugün komşum geldi kızı varmış 20 yaşında kızı memurluğu kazanmış gitmiyormuş durumları da çok yok kadıncağız ağlıyordu.Neyse kızı geçen sene 150 bindeymiş şuan ders çalışıyor diş hekimliği istiyor. Çalışmaya başlarsam kazanamam diye gitmicekmiş. En kötü ilerde tekrar denerim demiş.Sizce yaptığı mantıklı mı hayallerim var demiş.
Hayallerine sahip çıksın tabiki ama diş hekimliği de kolay kazanılacak bir bölüm olmamakla birlikte okumakta maliyetli şu an düz memur olarak atandı ise alacağı maaş 50000 civarı bir miktar.
Eğer ki yaşadığı şehirde kalacak ise ve ailesinin kendisinden maddi beklentisi yoksa ben olsam memurluğu tercih ederdim çünkü lisans tan atanmak çok ama çok zor. İlerde okursa ünvan değişikliği sınavı ile kendi kadrosuna geçebilir. Yada özelde çalışmak isterse istifa etme şansı var.
O sırada yine çalışsın sınava hazırlansın hafta sonu dershaneye falan gider gerekirse yorulur belki bir sene ama durumları yok ailenin madem en azından kendi masrafını çıkarıp birikim yapar.

Valla keşke üni okuyup asgari ücretle çalışacağıma. Lisede kpss çalışsaydım.. durumu olmayan çocuklar için memur olmak daha iyi. Kızın kendi kararı ama di hekimliği de ucuz bir bölüm değildir diye düşünüyorum.

yetimhane yurdundan memur oldun belli ki çünkü hiç aile üslubu öğrenmemişsiniz
Ne kadar itici bir mesaj. Yurtta kalanlar terbiyesiz mi oluyor. Kaç kişi evladını bırakmak zorunda kalıyor. Kaç yetim öksüz var. Kaç tane tecavüze uğrayan çocuk var orda gidin görün başlarını okşayın diyecem ama onlar size fazla gelir.

Tabiki memurluğa gitsin,hem okusun hem çalışsın

en dogru mesaj bu
belki de kizi atanmadi bile, sınavına girdi çemişkezekte bir yere yerlesebilir halde olduğunu , basvuru yapmayip sinava hazirlanacagini soyledi. annesi de zaten okuma yazma bilmeyen kadin kazandi da gitmiyor sandi.
benim ailem degil de arkadasim var adalet okudu onu da mezun olamadi zaten diplomasi yok. Ailesini duy kizindan hukukçu diye bahsediyor 😅

elleme: a seyi hatirladim, babam ablamin katsayi yüzünden bogazicine giremedigine inaniyor:) ki derece falan yapmadi ortalama bir puan aldi. neden inaniyor bilmiyroum, dogru olmadığını da anlattim aslinda ama hafizasinda oyle kalmis
Annem de kızım tıp okuyorum diyince aa benimki de kazandı ama zor diye gitmedi, konyada işletme okuyor diyen olmuştu.

Adalet okuyanlar zaten hukukçu

Hastane personeli hocam ben de sağlıkçıyım der

Att akrabanın 2 yıl okuyup tıpa tamamlanacakmış ben de doktor olcam demişliği var

Back
X