Memurluk mu ? Öğretmenlik mi ?

SevdaLinka

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
10.529
3.623
448
Merhaba.

Ben 2013 yılında mezun olmuş bir öğretmenim.Branşım Türkçe. 3.sınıfta dersaneye başladım.2 yıl boyunca deli gibi çalıştım.Ama sınava ramak kala getirilen alan sınavı yüzünden atanamadım.Edebiyat bilgim iyiydi,zaten sınavda onları yapabildim ama üniversitede bizim derslerimiz üstünkörü geçildi,hiç zorlanmadık.Keşke zorlasalardı,bütünlemelere kalsaydım ama bu durumda olmasaydım... Soruları görünce damdan düşmüş gibi oldum.

Velhasıl kelam...Tekrar hazırlanıyorum.Ama şu an gündemde olan tasarı canımı sıkıyor.Aday öğretmenlik sürecine mülakatın getirilmesi,belli şartları taşıyan öğretmenlerin sınavsız olarak atanması gibi...

Memurluk için mi yoğunlaşsam ?

Geçen yıl 84'tü memurluk puanım ve bu yıl çift yıl.2013 puanı ile merkezi atamalara başvuru yapılmıyor malesef. 85'le kapattı en son atamada düz memurluk.

Fikirleriniz gerçekten altın değerinde.Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Bence her şeye rağmen kendi mesleğini yapmalısın.
Bir sene daha dene en azından.

Ben de öğretmenlik okuyorum ikinci sınıfım branşım da Türkçe :13: Belli şartları taşıyan öğretmenler derken neyi kastediyorlar? Beni de bu konuda aydınlatır mısın ?

Son düzenleme:

Mesela 40 yaşı geçmemiş ve 6 yıl dersanede çalışmış olma şartı gibi canım.

40.000 daha alınacak bu sene deniyor ama bu kadroya onlar da dahil edilir mi ? Eğer öyle olacaksa alan çalışmayı rafa kaldıracak gibiyim.

Öğretmenim. Öğretmenlik gerek şartları gerekse mesleki tatmin açısından memuriyetten iyidir diye düşünüyorum. Tatilleriniz vs daha fazla. Eğer eksiklerimi tamamlayabilirim diyorsanız öğretmenliği seçmenizi tavsiye ederimm.

geçici olarak memurluk düşünebilir,çalışırken de dershaneye gidip sınava hazırlanabilirsiniz bence,masabaşı memurluk olacağından zorlanmazsınız bence.

Ohooo eğer öyleyse bize nasıl sıra gelecek onlardan
Her geçen gün umudumu kaybedipi pişman oluyorum

Cevap için teşekkürler bu arada.

Canım.. Bu konuyu açman çok iyi olmuş.. Ve iyi ki denk geldim bu konuya :) Seninle şartlarımız - durumlarımız tamamen aynı :) Ama tabi ben Kpss'ye hiç hazırlanmadım ve hazırlanmıyorum da.. Özelde öğretmenlik yaptım ve anladım ki öğretmenlik yapılacak meslek değil.. Yani şöyle çok yoran - yıpratan bunun karşılığında da maddi anlamda hak ettiğini karşılamayan bir meslek.. Düz memurluğa gelince, eğer hazırlanırsam çalışırsam kpss'ye düz memurluk daha iyi :) Hem daha az yorucu, masa başı.. Sen ne güzel hazırlanmışsın kpssye canım.. Şansını bence önce kendi mesleğinden dene.. Yani öğretmenlik.. Olmazsa düz memurluk.. Tamamen sana kalmış bi şey.. Senin tercihin..

Mrblar ben su an memurluk yapan matematik ogretmeniyim ve asla memurlugu aklindan gecirme sen zaten 15 saat derse girsen memur maasini alirsin geri kalan vaktinide kendine ve ailene ayirirsin sabah sekiz aksam bes mesai cok ama cok zor inan hafta sonu is guc kosturmaktan dinlenecek vakit bile yok bende istifa edip tekrar hazirlanmayi istiyorm hem subat tatili yaz tatili imkani hicbir memuriyette yok ayrıca yok amirdi müdür dü kimse ogretmene fazla yüklenemez memuriyetteki gibi simdi cazip gelebilir hemen baslayacagin icin ama bence bir sene daha sabret öğretmen ol

Bu dersane öğretmenleri mevzusunun bu atamayı etkileyceğini sanmıyorum.
40.000 öğretmen mezunlardan alınacaktır.
Memurluktansa öğretmenlik daha verimli bi meslek.Öğretmenliği seçerdim sizin yerinizde olsam

Memurluğa geçmek isteyen, aklından geçiren öğretmen arkadaşlar var.
Ben kıyasa giremiyorum açıkçası.

Öğretmenlik için çok dinamik olmak lazım, 30 sene öğretmenlik hem öğretmene hem öğrenciye zarar.
Belli bir yaşın üstü farklı yollar arar o yüzden.
Ben üçüncü senemde düşünmeye başladım 30 sene aynı şeyleri mi anlatacağım diye.
Her ne kadar çıkmaz yollara girsem bazen, gel memur ol deseler de kabul etmem.
Belki de ederim.
Kafam karışık sanırım.

Son düzenleme:
Sanki, öğretmenlik gibi...
Tabi ben öğretmenliği kazanamamış biriyim, belkide içimde kaldı diye onu diyorumdur.. İkisi de kendine göre güzel, bilemedim..

Ohooo eğer öyleyse bize nasıl sıra gelecek onlardan
Her geçen gün umudumu kaybedipi pişman oluyorum

Cevap için teşekkürler bu arada.

Rica ederim. Bu hafta görüşülecek işte,bakalım ne olacak.

bir öğretmen olarak tavsiyem memurluğu seçmenizdir

Bunu duymak iyi geldi.

Ben özelde çalışmayı düşünmüyorum çünkü şartları gerçekten çok ağır.Allah kolaylık versin. Maddiyat elbette önemli ama saygı görmek istiyor insan.

Evet haklısınız öğretmenlik çok güzel ama yazdıklarım bu atamayı etkilerse resmen oyuncak olacak yeni atananlar.

Dediğin gibi olur umarım ama ben pek sanmıyorum.

Yine de teşekkürler.

Sanki, öğretmenlik gibi...
Tabi ben öğretmenliği kazanamamış biriyim, belkide içimde kaldı diye onu diyorumdur.. İkisi de kendine göre güzel, bilemedim..

Cevaplar için hepinize teşekkürler.

hacı boşver ikisinide takıl bana hayatını yaşa

şaka bir yana her ikisinide deneyemiyor musun? yani hem b den hemde öğretmenlikten giremez misin? öğretmenlik olmazsa, memuriyetten tercih yaparsın.

Ne memurlugu yapiyorsunuz ?
Hangi kurumdasiniz
ozel olmazsa

hacı boşver ikisinide takıl bana hayatını yaşa

şaka bir yana her ikisinide deneyemiyor musun? yani hem b den hemde öğretmenlikten giremez misin? öğretmenlik olmazsa, memuriyetten tercih yaparsın.

Oluyor yavrum ama yoğunlaşma meselesi için diyorum.:44: Mart başına kadar netleştirmek istiyorum.

bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki, işin içinde olmayan hiç kimse öğretmenliğin zorluğunu bilmez, anlamaz.. şubat tatiline, yaz tatiline, 9-3 çalışma saatlerine takılır kalır, ohh ne rahat iş der..

lakin madalyonun arka yüzü hiç de öyle değil. evet 15 gün şubat tatili ve 2 ay yaz tatili var, bu en olumlu yanıdır zaten bu mesleğin, ancak o tatiller olmasa, kafayı sıyırmamış hiçbir öğetmen kalmaz camiada

okula herhangi bir sebepten gelen velilerim, arkadaşlarım, sadece 1 teneffüs orda bulunmalarına rağmen, buna nasıl dayanılır diye isyan ederek gidiyorlar

yani tatilleri bol, öğleden sonrası boş, kendime vakit ayırırım falan gibi sebeplerden ötürü seçeceksen, seçme.. Öğretmenlik artık günümüz şartlarında sadece ve sadece içinde "öğretme aşkı" varsa yapılabilecek bir meslek... çünkü herkesin altındasın... öğrenci bile sana her türlü şeyi yapabiliyor, elin kolun bağlı kalıyorsun... en ufak şey de veli gelir fırçalar, müdür tonlarca fırça atar... bi de şansına ortalamanın altında bir okuldaysan, öğrenci isteksizdir, okumaya zaten niyeti yoktur, veli cahildir... bi de bunlarla uğraşırsın...

Ben tüm bu olumsuzluklara rağmen, öğretmenlikten asla vazgeçmem, çünkü bu benim için bir aşk

Sorduğun sorunun cevabı sende gizli yani kısacası. Herkesin gözüne batan o tatiller ve yarım mesai gibi sebeplerden değil de, gerçekten içinden geldiği için istiyor musun öğretmenliği, onu bir sorgula öncelikle.

bu arada bu arkadaşımızın yazdığı gibi 15 saat derse girersin işin biter gibi bir durum da çoğunlukla söz konusu değildir. çünkü zaten öncelikle eğer okulunuzda ve bölgenizde açık ders varsa 15 saat maaş karşılığı + 6 saat ek ders mecburi girmek zorundasınız ders olduğu sürece. 21 saatin üzerinde eğer kendi okulunuzda hala ders varsa ve siz tek öğretmenseniz, mecburen 30u tamamlarsınız.

hee bi de kimse öğretmene yüklenmez lafı tamamen ütopik bir cümle. çünkü herkes öğretmene yükleniyor. çocuğun, velinin, okulun, idarenin eksikliği hep size fatura ediliyor. Öğrenci çalışmayıp başarısız olsa, size hesap soruluyor bu çocukla neden bireysel ilgilenmedin diye..

Son düzenleme:

Uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim. Ben öğretmenliği çocukluğumdan beri istiyorum ama şu anda gerçekten sorguluyorum bir şeyleri.

Annem babam esim kiz kaedesim ogretmen az cok bende vakifim meseleye dersanede calistim iki sene ucretli ogretmenlik bile yaptim ama memuriyete kiyasla seven biri icin yinede guzel ve rahat bir meslektir diye düşünüyorum benim nacizane fikrim

Ben de öğretmenim. mesleğe ilk başladığımda idealist bir öğretmendim, gözlerimden ateş fışkıracak gibiydi ama gel gör ki o eski halimde eser yok şimdi...bir de 30 sene daha yapacağım bir iş bu. mesleğimi seviyorum ama MEB'den, öğrenciden, idareciden.veliden gördüğümüz muamele sebebiyle üzerimizdeki kağıt kürek yükünden dolayı mesleğimden soğudum. atanırsan işin içine girince her şeyi çok daha iyi anlayacaksınız. benim tavsiyem, bu yıl kpss'ye sıkı bir çalışmayla girmeniz ve atanarak her şeye rağmen mesleğinizi icra etmenizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…