Memurluk mu ? Öğretmenlik mi ?

Size zaten "siz anlamazsınız" gibi birşey söylemedim, yanlış anlaşılma olmasın.

sadece 15 saat olayına açıklık getirdim. yani yanlış yönlendirme olmasın diye. çünkü okullarımızda genel olarak açıklar bolca olduğu için, öyle 15 saat girerim üstü kalsın gibi bir seçim hakkımız olamıyor maalesef

Uzun uzun yazdığım yazımda da zaten aynı şeyi anlattım sizinle. Öğretmenlik güzel bir meslek, ama rahat değil. bu bir gerçek. evde annesinin uğraşamadığı, terbiye edemediği çocuğu siz terbiye edip siz uğraşıyorsunuz. aynı anda 30/40 çocukla uğraşmak, onlara hem güzel bir eğitim hem de güzel bir öğretim vermeye çalışmak hiç kolay ve rahat bir iş değil.

Memuriyette 5'e kadar olan mesaiden bahsetmişsiniz ya mesela. Bir öğretmenin mesaisi hiç bitmez. Normal bir memur gibi, saat 3te dersim bitti, işim bitti diyemez. Evde ertesi güne hazırlık yapar, çocuklara çalışma kağıtları hazırlar, çocukların ödevlerini okur, sınavlarını hazırlar, sınavlarını okur, vs... Bu işler öyle ders esnasında 9-3 mesai içinde yapılan işler değil sonuçta.

Böyle yapmayan öğretmenler vardır elbette ki, ben onları dahil etmiyorum işin içine.

Ama işini her açıdan layıkıyla yapan bir öğretmen için, mesai bitimi diye birşey pek söz konusu değil.

Bu yüzden, sevmeyen, içinde istek olmayan, aşk olmayan biri için öğretmenlik uygun değildir.

Size hak veriyorum ama emin olun halkla ugrasmak da bir o kadar zor zaten her meslegin kendine gore zorluklari var yarin ogretmen olsam bende sizin gibi düşünürüm büyük ihtimalle Allah herkese kolaylik versin

Size hak veriyorum ama emin olun halkla ugrasmak da bir o kadar zor zaten her meslegin kendine gore zorluklari var yarin ogretmen olsam bende sizin gibi düşünürüm büyük ihtimalle Allah herkese kolaylik versin

Neticede "insanla" uğraşmak zor küçüğü de ayrı dert büyüğü de

Her mesleğin kendince zorlukları vardır tabi ki. ve bence hiçbir meslek sevmeden, gönülden gelmeden yapılmamalı

Meslekte huzurlu ve başarılı olmanın en büyük etkeni, aşkla yapmak meselesi bence

Memurluk mu ogretmenlik mi
bu sorunun cevabini hicbir zaman veremeyeceksin kendi icinde:) oncelikle onu soyleyeyim.

memur olarak atansan aklin hep yapmadgin mesleginde kalacak.acaba diyeceksin.

ogretmen olarak atanirsan da(isin icine girdiginde gercekten cok zor oldgunu anlayacaksin) atanirsan da masa basinda mesaim bitti isim bitti cantasini alip cikan memurlara ozeneceksin.

ikisininde zorluklari var mutlaka.
memurlukta 15 tatil+2ay yaz tatili yok
ogretmenlikte 30 yil boyunca ayni seyleri anlatip duracagini dusunmek biyerden sonra inanilmaz yoruyor ruhen..

Birde soyle bir durum var
ogretmen oldugunda yillarca koy okullarina gidip geleceksin merkeze tayinim cikti demen nerden baksan bi on onbes yil koye gidip gelmek demek.ama memuriyette muhtemelen merkezde calisacaksin.

koy olsa neolur diyen arkadaslar olacaktir.hergun,yoluydu yemegiydi inanin cokk cok zor isin icine girdiginde

yol kapanip eve dort saatte geldgim gunleri biliyorum..

ben ogretmenlige cok severek basladim.
Idealist ogretmendim yani.
ama simdiden cok yiprandgmi hissediyorum.
severek yapacak meslektaslarimn isi bu
ben artik sevemiyorum
bu yuzden memurluga gececegim.

ben de seninle aynı durumdayım kpss çalışıyorum ama ben kendi mesleğimden atanmak istiyorum öğretmenliği seviyorum memurluktan daha kolay olduğunu düşünmüyorum her mesleğin kendine göre zorlukları var

Ben 2 yili askin suredir memurluk yapan bir ogretmenim ve kesinlikle memurluk diyorum bir sn bile pisman olmadim birincisi ben rotasyon istemiyordum, su an cakili kadroyum ikicisi atamam cok zor ve tekrar dershane kpss istemedim ucuncusu benim kurumumda manevi donutler cok cok fazla saygi goruyorum ve ogretmenlikte bunun onda biri yok benimle ogretmenlige baslayan 10 kisi varsa 8 i ayni kurumda canindan bezmis durumda ogrenci ile ogretmen arkadaslari ile hic bir iletisimi yok ben ikinci ailemi kurdum cunku emek veriyoruz evet yeri geliyor isimiz icin cok stres cekiyoruz ac kaliyoruz oglen simit yicek vaktimiz kaliyor caylarimiz soguk wc vakti yok ama sevgisi emegi ve sonuclari cok guzel oluyor rabbim pisman etmesin bende ikinci secenegin guveni ve cesareti de var belkide bu yuzden birde izin konusu buyuk avantaj ama memurlukta rapordu mazeretti izindi ciddi bi rakam elde ediliyor insan alisiyor hem ogretmenlerin izin sureleri belli kisin izin almasi zor ve programlar tum yila yayilamaz insanin kendine bagli bak izinle ilgili kotu bsy buldum bile

3 tane öğretmen kuzenim var biriyle aynı branştanız üçü de yerinde olsam memurluğa yönelirdim demişlerdi bana. öğretmenlik için söylenen en genel söz ''bir bayan için en ideal meslek öğretmenlik çünkü tatili çok'' bunun dışında söylenen bir iyiliğini hiç duymadım şimdiye kadar ama
burda yazılanları bende dikkate alacağım

devlette olursa öğretmenlik daha iyi değil mi tatili çalışma saatleri daha düzgün bence
maaşları da iyi sanırım kuzenim 2800 alıyorum dedi bana rehberlik hocası

devlette olursa öğretmenlik daha iyi değil mi tatili çalışma saatleri daha düzgün bence

rehberlikçileri branş öğretmenlerinden ayırmak lazım.Onlar ek ders ücretini tam alır,ama branşçılar 15 saatten fazla derse girerse ders başına ek ders ücreti alır.Ortalama 10 yıllık bir öğretmen çocuk ve eş yardımı almıyorsa 2.200 gibi maaş alır.

Bazen memur olsa mıydım dediğim olur ama.....

Öğretmenim KPSS ile zor atanan branşlardan birindeyim. O kadar sene uğraştım öğretmenlik için şimdiki aklım olsa kesinlikle memurluğu tercih ederdim. O güzel şartlarda 15 saat ders anlatan yarım gün çalışan öğretmenler yok artık. İlçede çalışıyorum merkezde yasıyorum, okul tüm gün 8-5çalışan memurdan bi farkım yok. Bi de yol çekiyorum üstüne. 5dk geç girsen derse müdürden azar işitirsin, bugün uykum var ders anlatmam diyemezsin. 40dk seni dinlemek istemeyen öğrencilerin ilgisini çekmeye çalışırsın. Çekilecek dert değil imkanım olsa memurluğa geçerim. Seninde Imkanın varsa kesinlikle memurluk için çalış derim.

Memurum,işimden gayet memnunum,yakında müdür yardımcılığı sınavına gireceğim.Kazanacağım bu sınavı.Maaş olarakta bir müdür yardımcısı 3500 civarı alır.Evet sabah 8,akşam 5 ama masabaşı işi olup öyle kafa patlatmıyorum.Ayrıca düz memur olmak öğretmen olmaktan artık çok daha zor,ben 90 puanla atandım.90 puan almak içinde tam 9 ay inek gibi günde 3 hafta sonları 8 saat çalıştım ve sonuçta başarıya ulaştım.Şu an 2200 civarı maaş alıyorum ama işimi bitirip yarına kalan bir işim olmuyor.Akşam 5 dedim mi doğruca eve.Allah herkese nasip etsin. Öğretmenlik artık yarım gün felan değil ,neredeyse memur gibi tam gün kafa patlatıyorlar.Seçim senin, ona göre iyice KPSS ye çalışıp hedef belirle.Her iki seçim için çok çalışıp iyi bir puan alırsan karar vermen daha kolay olur.

kesinlikle öğretmenlik
öğretmen bir annenin kızı olarak ben aklım 10 karış havada öss tercihlerini yaparkaen kamu yönetimi gib aptalca bir bölüm yazıp o güzelim puanla şuan 5 yıllık memur olarak çalışıyorum hani memurluğum da uzman olarak geçen kadrolardan ama inanın nasıl dessem hayvanlar gibi pişmanım. yaşım 30 olmasa yeniden öss ye hazırlanıp okucam o derece. neden derseniz hayatı yaşamaya zaman yok ve bu benim için çok önemli. büyükşehirde 5 de çık işten eve gidişin 6 6 bucuk
pert oluyorsun zaten. yemek yemeye mecal yok. yıllık izin kısıtlı tatil mi yaparsın özel işini mi hleedersin artık sadece dnlenmek mi istersin sec beğen o 20 güne ne sığarsa
ömrümün sonuna kadar bu tempoyu kaldırabileceğimi sanmıyorum
napıcağımı da bilmiyorum
anca büyük ikramiyeden piyangoyu vurursam kurtulurum herhalde
ve amir baskısı çekip yıpranacağıma çocuklarla ugrasırım bin kat iyi
özellikle anasınıfı öğretmenliği
memuriyet sakın diiyorum

Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için.

Ben bu kadar saygın bir mesleğin bu kadar oyuncak edilmesinden bıktım,kafa karışıklığım bu yüzden.

Teşekkürler yorumun için.

Eskidendi o kuzum.

Maaş,çalışma saati değil dediğim gibi beni düşündüren.

Çok haklısınız. Teşekkür ederim paylaşımınız için.

Ders çalışma konusunda sıkıntım yok,çalışmayı seviyorum. Çok teşekkürler yardımcı oldun gerçekten.

Ben dediğim gibi öğretmenliği çok seviyorum.Ama bir meslek daha yok bu kadar ayaklar altına alınan. Bu kadar çok insanların hayatıyla oynanan...

Artık öğretmenlerin devlet memurlugu gibi bir durumu olmayacak bu gıdısle hukumetimizin ugrası bu dogrultuda.
Alayımız sözleşmeli olacagız.
Yolun baısndayken ogretmenlıgı boşverin.Düz memurluk candır.

Chelzy seni görmek ne güzel. Kesinlikle gidişat onu gösteriyor.

Kesinlikle öğretmenlik. Her mesleğin sıkıntısı var, memurluğun da vardır muhakkak. Benim okulum çift devre, 23 saat dersim var kimi gün saat 3'te gidip 5'te geliyorum. Misafir gibi... Çok rahatım, evlenince 15 saat şansım olursa 15 saat alıp evime bakacağım. Bence eğer yükselme , kariyer derdi yoksa bir bayan için en uygun meslek öğretmenlik. Ya da ben mesleğime aşırı düşkünüm, çok seviyorum o yüzden. :)

Merhaba canim,
Ben de 2009 mezunu ogretmenim, dersanede 1 yil calistim, canim cikti iyi bilirim. Dersane ile devam etmek cok zor olur. Ogretmenlik meslegi cok guzel elbette, ucretli ogretmenlik de yaptim ve cok sevmistim okulda ogretmen olmayi. Ama malesef atama durumumuz cok kotu, ne zorluklar cektim bu yolda ben de, iyi bilirim yani. Bir insanin kesinlikle sevdigi isi yapmasi taraftariyim ama atanamamak, calisamamak hic calismamaktan daha kotu. Oncelikle bu seneki KPSS P3 puaninla duz memurluktan ote alternatiflerin var mesela ornek vereyim,

1. SHCEK ogretmen alimlari oluyor, ama baya yuksek puanla aliyor, cocuk esirgeme kurumunda, yurtlarda vs ogretmenlik yapabiliyorsun.
2. Adliyeler zabit katibi alimina cikiyorlar, bu da memurluk gibi, yalniz kpss puaninin yanisira klavye sinavi, mulakat vs de var.
3. OYP var, universitelere akademisyen olabilecegin bir meslek, alimlar da son yillarda artti, cok idealist bir is alani, dusunebilirsin.
4. YLSY var, yurtdisi yuksek lisans programi, buna da basvurabilirsin.
5. POMEM alimlari var, polis olmak icin.

Daha da is alanlari var mi su an hatirlamiyorum ama atanmasi cok zor olan bir meslek icin kendini cok yipratmadan kendine farkli bir is alani tercih edebilirsin, tercih sana kalmis. Ben de ogretmenlik yapmiyorum, farkli bir alandayim su an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…