- 20 Ocak 2008
- 15.264
- 32.183
- 1.123
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
Chelzy seni görmek ne güzel.Kesinlikle gidişat onu gösteriyor.
Yeni gördüm konuyu canım
Benim fikirlerim bu yönde.Adaylığı geçtim iş güvenliği kalkıyor 657 ye tabi olan bizlerde.Şu anda sendikalar ciddi protesto içindeler.Daha derine inmeyeyim artık malum tehlikeli bahsetmek bile ama öğretmenliğin önü karanlık.
Memuriyet denemeni tavsiye ederim.Şahsi fikrim tabii.
ben meb de öğretmendim, şimdi başka bir kurumdayım. ama memurluğu şu anda yap deseler hemen koşarım :)
bu zamanda, bu eğitim sistemince eğitimci olmak çok zor....
Merhaba canim,
Ben de 2009 mezunu ogretmenim, dersanede 1 yil calistim, canim cikti iyi bilirim. Dersane ile devam etmek cok zor olur. Ogretmenlik meslegi cok guzel elbette, ucretli ogretmenlik de yaptim ve cok sevmistim okulda ogretmen olmayi. Ama malesef atama durumumuz cok kotu, ne zorluklar cektim bu yolda ben de, iyi bilirim yani. Bir insanin kesinlikle sevdigi isi yapmasi taraftariyim ama atanamamak, calisamamak hic calismamaktan daha kotu. Oncelikle bu seneki KPSS P3 puaninla duz memurluktan ote alternatiflerin var mesela ornek vereyim,
1. SHCEK ogretmen alimlari oluyor, ama baya yuksek puanla aliyor, cocuk esirgeme kurumunda, yurtlarda vs ogretmenlik yapabiliyorsun.
2. Adliyeler zabit katibi alimina cikiyorlar, bu da memurluk gibi, yalniz kpss puaninin yanisira klavye sinavi, mulakat vs de var.
3. OYP var, universitelere akademisyen olabilecegin bir meslek, alimlar da son yillarda artti, cok idealist bir is alani, dusunebilirsin.
4. YLSY var, yurtdisi yuksek lisans programi, buna da basvurabilirsin.
5. POMEM alimlari var, polis olmak icin.
Daha da is alanlari var mi su an hatirlamiyorum ama atanmasi cok zor olan bir meslek icin kendini cok yipratmadan kendine farkli bir is alani tercih edebilirsin, tercih sana kalmis. Ben de ogretmenlik yapmiyorum, farkli bir alandayim su an.
Evet,ben de temelim olduğu için memurluk çalışmak konusunda bu kadar rahatım çok şükür.Ne olacak ben de bilmiyorum ama kararım netleşti büyük ölçüde.Tekrar teşekkür ederim.
Merhaba canim,
Ben de 2009 mezunu ogretmenim, dersanede 1 yil calistim, canim cikti iyi bilirim. Dersane ile devam etmek cok zor olur. Ogretmenlik meslegi cok guzel elbette, ucretli ogretmenlik de yaptim ve cok sevmistim okulda ogretmen olmayi. Ama malesef atama durumumuz cok kotu, ne zorluklar cektim bu yolda ben de, iyi bilirim yani. Bir insanin kesinlikle sevdigi isi yapmasi taraftariyim ama atanamamak, calisamamak hic calismamaktan daha kotu. Oncelikle bu seneki KPSS P3 puaninla duz memurluktan ote alternatiflerin var mesela ornek vereyim,
1. SHCEK ogretmen alimlari oluyor, ama baya yuksek puanla aliyor, cocuk esirgeme kurumunda, yurtlarda vs ogretmenlik yapabiliyorsun.
2. Adliyeler zabit katibi alimina cikiyorlar, bu da memurluk gibi, yalniz kpss puaninin yanisira klavye sinavi, mulakat vs de var.
3. OYP var, universitelere akademisyen olabilecegin bir meslek, alimlar da son yillarda artti, cok idealist bir is alani, dusunebilirsin.
4. YLSY var, yurtdisi yuksek lisans programi, buna da basvurabilirsin.
5. POMEM alimlari var, polis olmak icin.
Daha da is alanlari var mi su an hatirlamiyorum ama atanmasi cok zor olan bir meslek icin kendini cok yipratmadan kendine farkli bir is alani tercih edebilirsin, tercih sana kalmis. Ben de ogretmenlik yapmiyorum, farkli bir alandayim su an.
ben Öyp sistemindeyim, bunu da düşünebilirsin konu sahibi. hem öğretmenlik hem değil gibi :)
Temelin varsa zorlanacağını düşünmüyorum hiç.En doğrusunu karar vereceğine eminim.Şimdiden baaşarılarr
1.Ben Türkçe mezunuyum.Onun için Sosyal Hizmetler bitirme şartı yok mu ? :44:
2.Mülakat var.Es geçiyorum.
3.Dil konusunda pek bilgim yok.Kadrodan çıkarılma durumum var mı ?
4.Evet,onu duymuştum.
5.Malesef boyum 1.60...
Şaka bir yana,her şeyi araştırıyorum aslında.Benim tek istediğim rutin bir hayat.Çok da bir beklentim yok açıkçası.
Dil puanı 65 olacak diye bir şart yok mu ? :44:
Teşekkürler.
Memurum,işimden gayet memnunum,yakında müdür yardımcılığı sınavına gireceğim.Kazanacağım bu sınavı.Maaş olarakta bir müdür yardımcısı 3500 civarı alır.Evet sabah 8,akşam 5 ama masabaşı işi olup öyle kafa patlatmıyorum.Ayrıca düz memur olmak öğretmen olmaktan artık çok daha zor,ben 90 puanla atandım.90 puan almak içinde tam 9 ay inek gibi günde 3 hafta sonları 8 saat çalıştım ve sonuçta başarıya ulaştım.Şu an 2200 civarı maaş alıyorum ama işimi bitirip yarına kalan bir işim olmuyor.Akşam 5 dedim mi doğruca eve.Allah herkese nasip etsin. Öğretmenlik artık yarım gün felan değil ,neredeyse memur gibi tam gün kafa patlatıyorlar.Seçim senin, ona göre iyice KPSS ye çalışıp hedef belirle.Her iki seçim için çok çalışıp iyi bir puan alırsan karar vermen daha kolay olur.
1. SHCEK ogretmen alimi kpss p3 puaniyla oluyor, sosyal hizmetler baska bir bolum.
2. Mulakat olsun yani ne olacak cok da korkulacak birsey degil, rastgele sorular soruyor, atanirsan calisirsin, atanamazsan baska islere basvurmaya devam edersin.
3. OYP nin tam sartlarini bilmiyorum ama dil puani icin bir sinir yok, 0 da olsa basvurabiliyorsun. ALES de lazim tabi basvururken.
4. Ben YLSY ile atananlardanim, ortalama 2,5 ve ustu, ALES 70 gibi sartlari var, mulakat da var yine.
Alternatifleri degerlendir, basvurmayi dusun, birsey kaybetmezsin, issizlik daha zor. Ben cok ise basvurdum, hicbirinde de atanamadim ya gerci:) Neyse ki sonunda biri oldu artik, sen de dene, bir yerden tutunmaya calis.
rehberlikçileri branş öğretmenlerinden ayırmak lazım.Onlar ek ders ücretini tam alır,ama branşçılar 15 saatten fazla derse girerse ders başına ek ders ücreti alır.Ortalama 10 yıllık bir öğretmen çocuk ve eş yardımı almıyorsa 2.200 gibi maaş alır.
Bazen memur olsa mıydım dediğim olur ama.....
Merhaba.
Ben 2013 yılında mezun olmuş bir öğretmenim.Branşım Türkçe.3.sınıfta dersaneye başladım.2 yıl boyunca deli gibi çalıştım.Ama sınava ramak kala getirilen alan sınavı yüzünden atanamadım.Edebiyat bilgim iyiydi,zaten sınavda onları yapabildim ama üniversitede bizim derslerimiz üstünkörü geçildi,hiç zorlanmadık.Keşke zorlasalardı,bütünlemelere kalsaydım ama bu durumda olmasaydım... Soruları görünce damdan düşmüş gibi oldum.
Velhasıl kelam...Tekrar hazırlanıyorum.Ama şu an gündemde olan tasarı canımı sıkıyor.Aday öğretmenlik sürecine mülakatın getirilmesi,belli şartları taşıyan öğretmenlerin sınavsız olarak atanması gibi...
Memurluk için mi yoğunlaşsam ?
Geçen yıl 84'tü memurluk puanım ve bu yıl çift yıl.2013 puanı ile merkezi atamalara başvuru yapılmıyor malesef.85'le kapattı en son atamada düz memurluk.
Fikirleriniz gerçekten altın değerinde.Şimdiden teşekkürler.
rehberlikçileri branş öğretmenlerinden ayırmak lazım.Onlar ek ders ücretini tam alır,ama branşçılar 15 saatten fazla derse girerse ders başına ek ders ücreti alır.Ortalama 10 yıllık bir öğretmen çocuk ve eş yardımı almıyorsa 2.200 gibi maaş alır.
Bazen memur olsa mıydım dediğim olur ama.....
hadi ya ben o kadar fark olduğunu bilmiyodum
halbuki o odasında oturup duruyomuş çok rahatım diyodu
Siz çalıştıktan sonra hiçbir engel yolunuza taş koyamaz. Kesinlikle öğretmenlik için şansınızı bir daha denemelisiniz. Ne olursa olsun öğretmenlik gibisi yok bence. En büyük hayalim.
Çevremden edindiğim gözlem sonucu herkesin işi bir başkasına kolay geliyor. Ablam sağlıklı ayda 8 kez 24 saatlik nöbetlere gidiyor eşime göre dünyanın en rahat işi anlamın. Ablamla göre ise dünyanın en pis yoğun işini yapıyor. Eşim emniyette 12 saat çalışıyor 36 saat çalışamıyor düzeni böyle. Burada edebiyat öğretmeni haftada 4 gün dersi olan arkadaşım, çalıştığı günler 2,5 ta evde oluyor. Ve boş günü ders programında çarşamba gününe denk geldiği için p.tsi sendromunu haftada 2 kez yaşadığını düşünüyor ve hep şikayetçi. Fabrikada muhendis günde 10 saat çalışan kuzenime göre de en rahat iş eşimin. Ama eşime göre de tam tersi. Yani burada öğretmenim aman öğretmenliği yazma diyen arkadaşlar emin ol başka bir ışte olsalardi da memnun olmayacaklardi. Bunun için bence ogretmenlikte devam et calismalarina.
Ben 4 sene özel sektörde çalıştıktan sonra kpss ye hazirlaniyorum ve keşke diyorum hiç calismasaydim 4 sene de olsa kpss ye hazirlansaydim ve şimdiye arasaydım. Memur olduğunda dişini sıkıp öğretmen olarak atanmadigin için çok pismanlik duyarsin.
Geçen biryerlerde bir yazı okudum. Yazıda: DÜNYA DA BU IŞI BIRILERI YAPIYORSA, BENDE YAPABILIRIM DEMEKKI yaziyordu. Çok etkileyici geldi bana. Birileri öğretmen olarak atanacak, bu sen olmalısın.
Benim bölüm atamam her atamada 2-3 kişiyi geçmiyor. Yani birileri atanıyor, bunlardan birinin ben olması için çalışıyorum.
Yillar sonra atanmis biri olarak cabuk pes ediyorsun diyorum yolundan sasma zor biliyorum kpsd heleki bu yil altust oldu ama yapan yapiyor yine dimi demekki zor diye birsey yok yorulmak var su an ogrwtmenim ve bazen ders anlatiyorum bazen okutuyorum yabi kendini yormak isyetsen yorucu bir meslek ama aksi halde asla zor degil cok rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?