Memurluk mu ? Öğretmenlik mi ?

Chelzy seni görmek ne güzel. Kesinlikle gidişat onu gösteriyor.

Yeni gördüm konuyu canım

Benim fikirlerim bu yönde.Adaylığı geçtim iş güvenliği kalkıyor 657 ye tabi olan bizlerde.Şu anda sendikalar ciddi protesto içindeler.Daha derine inmeyeyim artık malum tehlikeli bahsetmek bile ama öğretmenliğin önü karanlık.

Memuriyet denemeni tavsiye ederim.Şahsi fikrim tabii.

ben meb de öğretmendim, şimdi başka bir kurumdayım. ama memurluğu şu anda yap deseler hemen koşarım :)
bu zamanda, bu eğitim sistemince eğitimci olmak çok zor....

Evet,ben de temelim olduğu için memurluk çalışmak konusunda bu kadar rahatım çok şükür. Ne olacak ben de bilmiyorum ama kararım netleşti büyük ölçüde.Tekrar teşekkür ederim.

ben Öyp sistemindeyim, bunu da düşünebilirsin konu sahibi. hem öğretmenlik hem değil gibi :)

Evet,ben de temelim olduğu için memurluk çalışmak konusunda bu kadar rahatım çok şükür. Ne olacak ben de bilmiyorum ama kararım netleşti büyük ölçüde.Tekrar teşekkür ederim.

Temelin varsa zorlanacağını düşünmüyorum hiç.En doğrusunu karar vereceğine eminim.Şimdiden baaşarılarr

1.Ben Türkçe mezunuyum.Onun için Sosyal Hizmetler bitirme şartı yok mu ? :44:

2.Mülakat var.Es geçiyorum.

3.Dil konusunda pek bilgim yok.Kadrodan çıkarılma durumum var mı ?

4.Evet,onu duymuştum.

5.Malesef boyum 1.60...

Şaka bir yana,her şeyi araştırıyorum aslında.Benim tek istediğim rutin bir hayat.Çok da bir beklentim yok açıkçası.

ben Öyp sistemindeyim, bunu da düşünebilirsin konu sahibi. hem öğretmenlik hem değil gibi :)

Dil puanı 65 olacak diye bir şart yok mu ? :44:

Temelin varsa zorlanacağını düşünmüyorum hiç.En doğrusunu karar vereceğine eminim.Şimdiden baaşarılarr

Teşekkürler.

1. SHCEK ogretmen alimi kpss p3 puaniyla oluyor, sosyal hizmetler baska bir bolum.
2. Mulakat olsun yani ne olacak cok da korkulacak birsey degil, rastgele sorular soruyor, atanirsan calisirsin, atanamazsan baska islere basvurmaya devam edersin.
3. OYP nin tam sartlarini bilmiyorum ama dil puani icin bir sinir yok, 0 da olsa basvurabiliyorsun. ALES de lazim tabi basvururken.
4. Ben YLSY ile atananlardanim, ortalama 2,5 ve ustu, ALES 70 gibi sartlari var, mulakat da var yine.

Alternatifleri degerlendir, basvurmayi dusun, birsey kaybetmezsin, issizlik daha zor. Ben cok ise basvurdum, hicbirinde de atanamadim ya gerci:) Neyse ki sonunda biri oldu artik, sen de dene, bir yerden tutunmaya calis.

Ozel olmazsa hangi kurumdasiniz ?

YLSY başvuruları hakkında özelden bilgi verebilir misiniz zahmet olmazsa size ?

hadi ya ben o kadar fark olduğunu bilmiyodum
halbuki o odasında oturup duruyomuş çok rahatım diyodu

Siz çalıştıktan sonra hiçbir engel yolunuza taş koyamaz. Kesinlikle öğretmenlik için şansınızı bir daha denemelisiniz. Ne olursa olsun öğretmenlik gibisi yok bence. En büyük hayalim.

Çevremden edindiğim gözlem sonucu herkesin işi bir başkasına kolay geliyor. Ablam sağlıklı ayda 8 kez 24 saatlik nöbetlere gidiyor eşime göre dünyanın en rahat işi anlamın. Ablamla göre ise dünyanın en pis yoğun işini yapıyor. Eşim emniyette 12 saat çalışıyor 36 saat çalışamıyor düzeni böyle. Burada edebiyat öğretmeni haftada 4 gün dersi olan arkadaşım, çalıştığı günler 2,5 ta evde oluyor. Ve boş günü ders programında çarşamba gününe denk geldiği için p.tsi sendromunu haftada 2 kez yaşadığını düşünüyor ve hep şikayetçi. Fabrikada muhendis günde 10 saat çalışan kuzenime göre de en rahat iş eşimin. Ama eşime göre de tam tersi. Yani burada öğretmenim aman öğretmenliği yazma diyen arkadaşlar emin ol başka bir ışte olsalardi da memnun olmayacaklardi. Bunun için bence ogretmenlikte devam et calismalarina.

Ben 4 sene özel sektörde çalıştıktan sonra kpss ye hazirlaniyorum ve keşke diyorum hiç calismasaydim 4 sene de olsa kpss ye hazirlansaydim ve şimdiye arasaydım. Memur olduğunda dişini sıkıp öğretmen olarak atanmadigin için çok pismanlik duyarsin.

Geçen biryerlerde bir yazı okudum. Yazıda: DÜNYA DA BU IŞI BIRILERI YAPIYORSA, BENDE YAPABILIRIM DEMEKKI yaziyordu. Çok etkileyici geldi bana. Birileri öğretmen olarak atanacak, bu sen olmalısın.

Benim bölüm atamam her atamada 2-3 kişiyi geçmiyor. Yani birileri atanıyor, bunlardan birinin ben olması için çalışıyorum.

Bu biraz da nasıl bir öğretmen olduğunuzla ilgili ama öğretmenlikte özellikle ilk yıllar pazar tatiliniz olmayacak ve bunu kimse anlamayacak
Insanın kafası hiç rahat olmuyor.
Ders bitince "Oh eve gidip ayaklarımı uzatayım." diyemiyorsun, "Yarın kimlere dersim vardı hangi konular anlatılacaktı?" diye düşünüyorsun.

Bir de okul iyi değilse...
Bu dönem yeni bir okuldayım, dönüşmekte olan bir anadolu lisesi.
Düz kısmı kötü ve kalabalık.
Öğrenciye çok bulaşmak istemiyorum, çünkü bi kısmı ya içip geliyor veya uyuşturucu kullanıyor.
Kafalar hiç normal değil, okul çıkışı ne yapacağı belli olmaz.
Problemli bir bölgede olmamama rağmen durum bu.

Ders işleme kısmına gelmiyorum, süreyi doldurmaya çalışıyorum bu okulda, verimli ders işleme hayal oldu ve bu 2 hafta tamamen soğumama neden oldu.
Ders saatlerime bakarsan çok rahat, çok güzel.
Ama kazın ayağı öyle değil.

Tüm mesleklerin zorluğu var, öğretmenlik tercih edilmez falan da demiyorum.
Çok rahat gibi görülüyor, rahat olmadığını bilin.
Ders anlatıp çıksak hadi yine bir nebze diyeceğim, evrak işi var bir de son zamanlarda yükleniyor da yükleniyor meb.

Yillar sonra atanmis biri olarak cabuk pes ediyorsun diyorum yolundan sasma zor biliyorum kpsd heleki bu yil altust oldu ama yapan yapiyor yine dimi demekki zor diye birsey yok yorulmak var su an ogrwtmenim ve bazen ders anlatiyorum bazen okutuyorum yabi kendini yormak isyetsen yorucu bir meslek ama aksi halde asla zor degil cok rahat

Aman yapmayın hocam yanlış yönlendirmeyelim öğretmen olmak isteyenleri de.Maaş bordro listesi öğretmenler odasıne gelmiyor mu sizin ? Henüz stajerliği Eylülde kalkmış 1 yılını yeni doldurmuş bekar bir öğretmen 2.100 lira alıyor ek derssiz.

hadi ya ben o kadar fark olduğunu bilmiyodum
halbuki o odasında oturup duruyomuş çok rahatım diyodu

Tabiki çok rahat hatta benim gözümde en rahat ki köy okullarına atamıyorlar %90 ının.Bu bile tercih sebebidir.

Siz çalıştıktan sonra hiçbir engel yolunuza taş koyamaz. Kesinlikle öğretmenlik için şansınızı bir daha denemelisiniz. Ne olursa olsun öğretmenlik gibisi yok bence. En büyük hayalim.

Teşekkürler yorum için.

Aslında herkesin işi kendine kolay.Bilmiyorum ama pişmanlık duyacağımı sanmıyorum.

Teşekkürler.

Şuanda memurum, ve dört gözle okulumu bitirip öğretmenlik yapmak istiyorum.. Burası Türkiye, yarın ne olacağımız elbette belli değil ama ben sevmediğim işi yapmaktansa hiç çalışmamayı yeğlerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…