Bir kaç gün önce alışveriş merkezinin önünce 6-7 yaşlarında bir erkek çocuğu o kadarda tatlı ki mendil satıyordu.
Aldım bir tane biraz konuşmak istedim ürkek bakışları vardı. Biraz ilerde iki iri yarı adam dikkatlice bize bakıyordu. O anda pek fazla bir şey yapamadım. Yanımda çocuklarım vardı.
Çocuk uzaklaştıktan sonra hemen polisi aradım. İlgilendiler beyaz masayı da aramamı söylediler orayı da aradım.Arkamı döndüm adamlar yok. Aradan 5 dakika geçti çocuk önce bir arabanın yanına gitti bir şeyler verdi. Sonra markete girdi bir daha çıkmadı. Aramamdan yaklaşık 10 dakika sonra 2 polis arabası geldi. Uzunca bir süre aradılar ama bulamadılar çocuğu. O kadar üzüldüm ki. Güvenlik görevlileri de var mağazada biz bir şey yapamayız diyorlar. Yanımda çocuğum olmasa tutacağım kolundan ama adamlar çok cüsseli ürktüm açıkçası.
Hala aklımdan çıkmıyor yüzü. Hiç konuşmasaydım hemen arasaydım polisi belkide kurtulurdu yavrucak. Hareketlerimden şüphelendiler tabi.
Merhaba
Konuyla ilgili yeni bir genelge yayınladı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından.
Sizleri bilgilendirmek isterim.
Çocukları dilencilikte araç olarak kullanmak suç olarak sayılır ve tck kapsamındadır. dilencilk yapmak ise kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilir.
Trafikte satıcılk yapanlara trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten adli işlem yapılacak.
Mobese üzerinden takip yapılacak.
Risk altında bulunan çocuklara yönelik tedbirler uygulanacaktır.
15 yaşından büyük çocuklara kabahatler kanunu kapsamında işlem yapılacaktır.
15 yaşından küçük çocuklarla çocuk polisleri ilgilenecektir.
kızlar merhaba,size bir şey sormak istiyorum.Ben hergün işe gelirken eyüp feshanenin ordan geçiyorum.2aydır hergün orda elinde mendil bez olan minicik çocuklar görüyorum ışıklarda arabaların önüne atlıyorlar dilencilik yapıolar.Bu durumu şikayet etmek istiyorum ama internette aradım bulamadım acayip takmış durumdayım hergün sinirleniyorum onları görünce
Bende çok üzülürüm normalde ama bi kere nişanlımla gezerken bitanesi yapıştı ( bayram üzeriydi) para verin diye tutturdu. Nişanlımda napıcaksın parayı dedi. Dilenci çocukta mont alıcam abi para biriktiriorum dedi çocugu mağzaya soktuk mont falan aldık giydi çıktık mağzadan nişanlımda çocugaa hasi evine git bak montun var artık dedi. Çocukta bize dönüp sizemi sorcam lan gitmiyorum dedi biz tabi şok o günden beri hiç acıma duygum kalmadı sağolsun malesef yapıcak bişey yok. İllaki küçük çocuk görünce o soğukta öyle duruyolar üzülüyorum ama asla para vermem. Şikayet etsek bile ertesi gün yine sokakta bu çocuklar elden ne gelirki