menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
evde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.

ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)

bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.

neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.

bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.

ıs yerınde de et kofte kebap durum yıyorsa son zamanlarda da cok et yemıssınız bıkmıs olabılır makarna da aslında hıc yormayacak bırsey suyunu koysanız gelene kadar kaynar paketı ıcıne koydugunuz an 5 dk da pıser aslında bana hemen yemek yap gıbı terbıyesızce bır uslubu olmamıs menemen doyurmayacagını dusunmus belkıde tek yumurtalı bırsey yemek ıstememıste olabılır

hemen küsmesı tavır yapması da cok ayıp sız bıraz ınatlasınca o daha beterını yapıyor ıkınızınde azıcık torpulemesı gereken durumlarınız var ıletısım kopuklugu bunlar

konusarak tatlı tatlı cozebılecegınızı dusunuyorum ben olsam makarna canavarı senı sadece makarna basıt olur dıye ıcıme sınmedı kofte teklıfı yaptım o kofte olmasa baska kofteler olurdu hemen trıp attın sansını kaybettın derdım mesela :)

yukseleceksenız bırbırınıze barı heyecan katında sonu ıyı bıtsın

Birbirinizi dinlemiyorsunuz adam salçalı makarna istiyorsa yapabilirsiniz zor Bi yemek değil sonuçta neden onun söylediği şeyi umursamadan kendi istediginiz şeyi söylediniz ki kızması normal düşünceleri önemsenmemiş gibi hissetti

Ben ev hanımıyım bazen sadece menemen,makarna,tost yapıyorum beğenmeyen kendisi yapsın ne yapalım.
10 elimiz yok ayrıca insanız normaldir.
Esinizde öfke problemi var bence.cok fazla tersleniyor.
ben bu durumda olsam çok sabırlı olmaya falan çalışmam.
açıkçası naz falan çekemem.

Bence normal zamaninizda karşılıklı konuşun.
Yemek seçen,trip atan,anlayış göstermeyen kendisi normal şekilde konuşmaya çalışın ki kendinizi anlatın.

çalışmıyorum ama yediğimiz şeyler sürekli aynı, eşim sebze yemiyor. dün köfte yedik ondan önceki gün tavuk tava yaptım ondan önce yine tavuk sote vardı hep böyle şeyler
Yani bilemedim menemen akşam yemeği değildir benim gözümde. Madem sadece tavuk yiyor hergün tavuk yapın ama akşam yemeği gibi yapın sizde. Belkide ben gereksiz merhametliyimdir bilmiyorum. Eşim o kadar yoruluyor ki iş yerinde önüne menemen koymaya vicdanım elvermez.

Evinizde hic normal yemek pişmemesi çok sağlıksız beğenmeseniz bile arada sağlığınız için sulu sebzeli yemekler yapıp yemelisiniz bence.
Bunun dışında menemen istemeyip makarna isteyince "ben menemen yaptım istiyorsan gel sen de makarnayı yap" deseydiniz bir derece hak verirdim size. Evdeki yemeği beğenmeyen kendi yemeğini kendi yapar sonuçta. Ama siz "köfte yaparım" demişsiniz. Ne alaka? Hani zaten sıfırdan başka bir yemek yapmaya tamamsanız niye makarna değil de köfte? Adam makarna istemiş sonuçta. Makarna yapmakla köfte kızartmak kolaylık açısından eşit yani. Ben makarna istesem de eşim köfte kızartayım dese ben de dalga geçiyor sanardım sanırım.

zaten iyiliği için köfte demiştim ama ters tepti bir de aynı yemeği yemek zorunda değiliz dedim sen istediğini öğlen ye akşam aynısını yiyelim diyor.

Ben de bundan bahsedecek sandım

Kapağını açtınız diye illa menemen yapmak zorunda değildiniz ki.
Eşinizin istediği de en basit yemeklerden yapsaydınız birşey olmazdı.

Siz yemek yapma konusunda çok rahat davrandıginiz için bu zamana kadar eşiniz dolmuş olabilir mi? Yoksa küsüp, tavır alacak pek birşeyde yok yazdığınızda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…