• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menopur ve gonal f farkları

bohem87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
158
32
28
38
Merhaba geçen tedavimde gonal f ve pergoveris kullanmıştım. Orta kalite tek yumurtam vardı. Zaten genelde tek ya da 2 yumurtam oluyor. Amh değerim düşük ve yaşım 38.
Bugün yeni tedavi ile yeniden yumurta toplayacağız sadece menopur verdi doktor.
İlaç neden değişti bilmiyorum gonal f ve menopur farkları neler? Bilen ikisini de kullanan var mı?

Merhaba geçen tedavimde gonal f ve pergoveris kullanmıştım. Orta kalite tek yumurtam vardı. Zaten genelde tek ya da 2 yumurtam oluyor. Amh değerim düşük ve yaşım 38.
Bugün yeni tedavi ile yeniden yumurta toplayacağız sadece menopur verdi doktor.
İlaç neden değişti bilmiyorum gonal f ve menopur farkları neler? Bilen ikisini de kullanan var mı?
Menopur kullandım bende genellikle menopoz da kullanılan bir ilaç gonalften daha kuvvetli olduğunu söylemişti doktorum

Daha kuvvetli olması yumurta kalitesini bozmaz mı acaba
Bozmaz csnım neden bozsun. Menopurda hem fsh hem lh var hormonları da etkiliyor gonalf da sadece fsh var Menopur östrojende salgıladığı için yumurta gelişimi için daha faydalıymış

Bozmaz csnım neden bozsun. Menopurda hem fsh hem lh var hormonları da etkiliyor gonalf da sadece fsh var Menopur östrojende salgıladığı için yumurta gelişimi için daha faydalıymış
Ben 1200 doz kullandım Gonal F le sonra sadece Gonal F le devam ettim 2 embryo oluştu 8 yumurtadan benim de kafama takılmıştı menopurdan sonra Gonal F le devam edince

Çok teşekkür ederim canım rahatladım

Ben 1200 doz kullandım Gonal F le sonra sadece Gonal F le devam ettim 2 embryo oluştu 8 yumurtadan benim de kafama takılmıştı menopurdan sonra Gonal F le devam edince
Bu tek başına amh ile karar verilmiyor hormon değerlerine de bakılıyor canım ona göre hangisi uygunsa devam ediliyor

Yani hocaya soramadım o an stresten yumurtam çok az benim ama muhakkak bildikleri vardır

Bu tek başına amh ile karar verilmiyor hormon değerlerine de bakılıyor canım ona göre hangisi uygunsa devam ediliyor
Ya hemşire verdi Gonal F le devam edebilirsin dedi daha önce de böyle yaptık dedi ama bence bu yüzden oldu

Back
X