Un göz kararı yapamıyorum ben ya,bu poğaçaya ne kadar un gidiyor. Haftasonu ben de deneyecem de
Sana degisik bir domates corbasi tarifiverim.
Uc etli domates,dort tanede kirmizi biberi domatesleri dorde bol,biberleri oldugu gibi yagli kagida koy 200derece de kozle..sonra kabuklarini temizle.rondoya at ve cek....iyice ama
NOT. BUNU BUGUNDENDE YAP.DERINDONDRCU POSETINE KOY AT DERINDONDURUCUYA..O GUN PISIR.....
Tencereye iki yemk kasigi tereyagi az da siviyag koy.iki bucuk yemk.kasigi un koy.ve kavur.ama cok esmer yapmaaaaa..az kavur.sonra altini kapat sagumaya birak ...tencerenin altini saguk suya tut ki sicaklik unu pisirmesin
Saguduktan sonra iki su bardagi su koy ve unu cozundur.az az su ekle ve ac....sonra domt.ve biber karisimini koy.ve bir yanda da kaynar suyun bulunsun.kaynamaya baslayinca kivamini ayarlamak icin su ekle...ve birak on bes dak.kisik ateste kaynasin.kapattiktan sonra bir iki dal taze nane incecik dogra ve at icine.....
Afiyet olsun...
Salca falan koymaaa.kaynadikca rengiii kip kirmizii oluyorr..sakin salca yokkk...
o kadar yazdim yapaydin barii;-)kırmızı biberin tatlımsı tadından hoşlanmıyoruz biz:) teşekkürler yine de
Kızlar selam. Hafta sonu iptal edemeyeceğimiz planlarımız var ve yemek hazırlamaya vaktim yok.
Hafta sonu ise kayınvalidemler gelip hem oy kullanacaklar hem de bir kaç gün kalacaklar. Benim en azından cumartesi akşam ve pazar gününe yemekler hazırlamam lazım ama ancak bugün hazırlayabilirim. Düşündüklerim şunlar:
-Tavuk çorbası
-Fırında etli patlıcan
-Üzümlü fıstıklı pilav
Şimdi bunlar değişmez üçlü ama bunun yanında da bir şeyler yapmak lazım...
-patates salatası
-tavuklu,bezelyeli börek
-vişneli pasta
düşündüm. Bir de mantı yapıp buzluğa koyayım diyorum hani yetmez veya sonraki güne ne yapacağımı bilemezsem diye...
Çok mu alakasız oldu? ekstradan ne yapsam ona göre alışverişe çıkıp bugün yapayım diyorum:26:
Ayrıca daha 2 aydır yemek yapıyorum, menü konusunda sıfır olduğum gibi bu yapacaklarım da tutar mı emin değilim
Kızlar selam. Hafta sonu iptal edemeyeceğimiz planlarımız var ve yemek hazırlamaya vaktim yok.
Hafta sonu ise kayınvalidemler gelip hem oy kullanacaklar hem de bir kaç gün kalacaklar. Benim en azından cumartesi akşam ve pazar gününe yemekler hazırlamam lazım ama ancak bugün hazırlayabilirim. Düşündüklerim şunlar:
-Tavuk çorbası
-Fırında etli patlıcan
-Üzümlü fıstıklı pilav
-patates salatası
-tavuklu,bezelyeli börek
-vişneli pasta
düşündüm. Bir de mantı yapıp buzluğa koyayım diyorum hani yetmez veya sonraki güne ne yapacağımı bilemezsem diye...
Çok mu alakasız oldu? ekstradan ne yapsam ona göre alışverişe çıkıp bugün yapayım diyorum:26:
Ayrıca daha 2 aydır yemek yapıyorum, menü konusunda sıfır olduğum gibi bu yapacaklarım da tutar mı emin değilim
o kadar yazdim yapaydin barii;-)
Ama domates eksi oldugu icin dengeliyor.
çorbayı, fırında patlıcanı ve pilavı biliyorum. onlar garanti oldukları için seçtim:)bu yaptığın yemeklere elin alışkın değilse basitleştir bence.
tavuklu bezelyeli börek yerine peynirli yap gitsin:)) bim de hazır dondurulmuş börek var o bile olur.
garanti bildiklerini yap az olsun öz olsun..
köfle yğurup derin dondurucuya atabilirsin sonra çıkartır fırn tepsisine diziverirsin.
haşlanmış patatesi dolapta bulundur.o hemen bir salata olur.
pilavı sade yap.
vişneli pastayı da hazır kekle yap.gerçi öyle yapacaksındır herade.veya hazır tatlı alsan da olur.hem tavuklu çorba,hem börek yapma bence.
tavuğu ertesi gün ana yemek yaparsın.
ya tavuk bonfileden sote yaparsınız veya yine tepsiye dizersin fırın tavuk olur.kanat ve incik.
çorbayı ise sade tut,yayla,mercimek vs.
bi deneyeyimBimde satılan zeytinyağlı barbunya güzel ev yapımı zannederler alabilirsin
klasik olarak
mercimek çorbası
zeytinyaglı taze fasulye-barbunya-dolma
pilav
kavurma-tavuk sote-fırında tavuk patates
salata
meyve
sütlü bir tatlı tamamdır
2.güne
yogurt-şehriye çorbası-soguk çorba
oturtma-karnıyarık-fırında köfte patates
makarna-bulgur pilavı
salata
meyve
yeterli
çayın yanınada
vişneli pasta demişsin tamamdır işte
selam :) ben küçüklüğümden beri yemek yapan biriyim, ama senin listeni görünce benim bile gözüm korktu vallahien iyi bildiğin ve yaptığın şeyleri yap bence, yeni bir şey denemeni tavsiye etmem. ayrıca gelecek kişiler kayınvalide-kayınpeder değil mi bu kadar çok yemeğe ne gerek var :) yayla çorbası,kırmızı mercimek gibi kolay ve lezzetli bir çorba, ana yemek için kızartılmayan kolay patlıcan yemekleri var onlardan, domatesli pilav ya da bulgur pilavı, güzel de bir salata yetmez mi??
biz zaten beraber oturuyoruz, onlar yazlıktalar oy kullanmak ve işlerini halletmek için gelecekler, kendi evleri sonuçta:)
kayınvalidem hiç dedikoducu değildir, çekingendir de. Yaptığım yemekleri de ben çıkarmazsam önüne dolabı açıp asla almaz, gider simit falan alır onu yer. O yüzden memnun edesim var:26: ilk defa onlara tam teşekküllü bi sofra hazırlıcam:26:
-Tavuk çorbası
-Fırında etli patlıcan
-Üzümlü fıstıklı pilav
-patates salatası
-tavuklu,bezelyeli börek
-vişneli pasta
-Tavuk çorbası
-Fırında etli patlıcan
-Üzümlü fıstıklı pilav
-patates salatası
-tavuklu,bezelyeli börek
-vişneli pasta
Onu ben kendim yapıp deneyeyim önce
çorbayı, fırında patlıcanı ve pilavı biliyorum. onlar garanti oldukları için seçtim:)
diğerlerini de şimdi başlıcam yapmaya...pastanın kekini de kendim yapmayı düşünüyorum...olmazsa dolabımda dondurulmuş pasta var onu çıkartayım artık
patlıcan kuşbaşılı olduğu için köfte yapmayayım dedim. ama hüsrana uğrarsam patates püresi ile köfte yaparım artık
bi deneyeyim
2. güne ekstradan yemek yapamam yalnız. dışarda olcaz bütün gün çünkü. yarın akşam gelirler bi yemek yeriz bir de pazar akşamı. sonrasında kalırlarsa yaparım yine yemek...dolmalarım iğrenç oluyor bu arada
dediğim gibi, pilavı patlıcanı ve çorbayı biliyorum. mantı zaten genelde yapar dolaba koyarım
görümceler de gelebilir annelerini babalarını görmeye o yüzden fazla tutayım dedim. dolapta dursun nasıl olsa yenir
mantıyı da kendim açıyorum deme sakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?