- Konu Sahibi kalbimdesi
eşim pizzayı çok seviyo ama ben yapmasını bilmiyorum deneyipde güzel olan pizza yapan varmı bana tarifini verseniz yapılışı ile birlikte çok mutlu olurumm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hamuru İçin Gerekli malzemeler
1 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytin yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Bir çay kasığı tuz
Üzeri için malzemeYeteri kadar sucuk,
salam,
domates,
sosis,
zeytin,
kasar peyniri,
kekik,
3 yemek kasığı zeytin yağ,
1 yemek kasığı salça
Pizza Tarifi
Geniş bir kabın içine unu koyun ve üzerine tuz ile kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve içine zeytin yağ, yoğurt çok azda su koyun ve yoğurun. Pizzayı koyacağınız fırın tepsisini yağlayın ve pizza hamurunu tepsiye elinizle yerleştirip, kenarlarını parmaklarınızla çekiştirerek yükseltin. Salçayı bir bardağın içine koyun çok az su ile karıştırın ve pizza hamurunun üzerine döküp fırça ile yayın. Ardından sosis, salam, domates, zeytin ve sucukları dilimleyip serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pizza tepsisini sürün ve 10 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpin ve tekrar fırına sürün. Kasar peynirleri eriyince çıkarıp hemen dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun
ya canım teşkler ben hamurunu nasıl yapcam poğaça gibi mi çörek gibimi
canim ben yaklasik yarim kilo kadar una kucuk bir paket kuru maya,yarim cay bardagi kadar yag koyup ilik su ve tabiki birazda tuz koyup yumusak bir hamur yapiyorum,sonra hamuru dinlenmeye birakip üstü icin gereken malzemeleri hazirliyorum artik onlar sizin damak tadiniza kalmis mantar,salam,sosis,sucuk,domates,biber ne istersen yani.üstü icinde 3-4 yemek kasigi domates salcasini suyla aciyorum baya kivamli bi karisim olucak icine 1-2 dis sarimsak ve bolca kekik koyum tepsiye actigin hamurun uzerine iyice bolca yaydir salcanin uzerine biraz kasar rendesi arkadan malzemelerini koyup en uste yine biraz kasar.Sonra firinda bi guzel pisiriyosun tabiki ben bunu sik sik yaparim cokta guzel olur denersen memnun kalirsin diye dusunuyorumafiyet olsuuun
![]()
canım dinlenmeye bırakıyorum diyosun ya hamurun kabarmasını mı bekliosun yani